Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Glador [Dedyk] [Easy/Medium]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z tej strony Crypto z zespołu Glador.

Chcę raz a dokładnie wytłumaczyć sprawę logowania na konta innych osób.

Wypiszę to w punktach, żebyście mieli przejrzyste stanowisko w tej sprawie.

- Problem mieszania sesji spowodowany jest przez wadliwe cache'owanie sesji przez zewnętrznego dostawcę proxy. Nie zależy to od nas, a sprawa została już dawno do nich zgłoszona.

- Wasze konta NIE są zagorożone, ponieważ ewentualne logowanie odbywa się przez pomieszanie kluczy sesji, więć ŻADNE hasła nie wyciekną i proszę o niesugerowanie się wprowadzającymi w błąd wiadomościami niektórych osób tutaj. Nie ma opcji, żeby ktoś zrobił coś na koncie.

- Osoba, która dostanie token sesyjny kogoś innego, nie ma możliwości zmiany hasła, maila, ani nic z tych rzeczy, ponieważ:

a) mail jest zakropkowany, przykład: ja***[email protected]

b ) każdy proces zmiany hasła,maila,kodu usunięcia postaci wymaga potwierdzenia na adresie email przypisanym do konta, do którego taka osoba nie ma dostępu

- ItemShop został przeniesiony do gry, więc nikt na złość nie kupi żadnych przedmiotów.

Jeśli w najbliższym czasie usługodawca nie tego naprawi, to zmienimy dostawcę proxy i problem zostanie zniwelowany.

Jeszcze raz proszę o niesugerowanie się wypowiedziami osób, które nie mają pojęcia o działaniu takich usług i ewentualnych problemach z nimi. Potwarzam - ŻADNE KONTO NIE JEST ZAGROŻONE.

Niezapomnij ze duzo osob ma kilka baz z innych serwerów. Wystarczy zobaczyc email lub login a haslo mozesz znalezc w 1 min. Szanse 50/50.

Udowodnic ci ze wbije na 3 randomowe konta w jakies 10min ?

Przy rejestracji jest wielkimi literami napisane "ZAKAZ UŻYWANIA TAKICH SAMYCH HASEŁ JAK NA INNYCH SERWERACH". Więc jak ktoś dał się okraść to wina tego, że ma iq ziemniaka.

UWAGA! Mamy rekordziste xD

Ludzie wy naprawdę w to pakujecie po kilkaset złotych ? :D

a8bSsmK.jpg

Przecież 5k sm to 50zł :v Tutaj na full is wystarczą ze 4 dyszki.

A będąc w temacie SM i IS'a - to, że kostiumy mogą mieć dodatkowy bonus ze zbroi typu 15 na dwurękę, hp, 15 na magię pewnie też, to zamierzone?

@vendox19982 idź pilnować swojego gladora z bugami z pierwszej odsłony :v nabiłeś tu więcej postów, niż cała administracja razem wzięta xD

p.s. w grze nikt nawet nie pisze o tych problemach ze stroną, upadek serwera inc.

Pierwszy glador byl 10000x lepszy od tych serverow co teraz sa i stal 10x dluzej niz te servery wiec... Duzo ludzi ci to powie.
  • Odpowiedzi 671
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć, z tej strony Crypto z zespołu Glador.

Chcę raz a dokładnie wytłumaczyć sprawę logowania na konta innych osób.

Wypiszę to w punktach, żebyście mieli przejrzyste stanowisko w tej sprawie.

- Problem mieszania sesji spowodowany jest przez wadliwe cache'owanie sesji przez zewnętrznego dostawcę proxy. Nie zależy to od nas, a sprawa została już dawno do nich zgłoszona.

- Wasze konta NIE są zagorożone, ponieważ ewentualne logowanie odbywa się przez pomieszanie kluczy sesji, więć ŻADNE hasła nie wyciekną i proszę o niesugerowanie się wprowadzającymi w błąd wiadomościami niektórych osób tutaj. Nie ma opcji, żeby ktoś zrobił coś na koncie.

- Osoba, która dostanie token sesyjny kogoś innego, nie ma możliwości zmiany hasła, maila, ani nic z tych rzeczy, ponieważ:

a) mail jest zakropkowany, przykład: ja***[email protected]

b ) każdy proces zmiany hasła,maila,kodu usunięcia postaci wymaga potwierdzenia na adresie email przypisanym do konta, do którego taka osoba nie ma dostępu

- ItemShop został przeniesiony do gry, więc nikt na złość nie kupi żadnych przedmiotów.

Jeśli w najbliższym czasie usługodawca nie tego naprawi, to zmienimy dostawcę proxy i problem zostanie zniwelowany.

Jeszcze raz proszę o niesugerowanie się wypowiedziami osób, które nie mają pojęcia o działaniu takich usług i ewentualnych problemach z nimi. Potwarzam - ŻADNE KONTO NIE JEST ZAGROŻONE.

Niezapomnij ze duzo osob ma kilka baz z innych serwerów. Wystarczy zobaczyc email lub login a haslo mozesz znalezc w 1 min. Szanse 50/50.

Udowodnic ci ze wbije na 3 randomowe konta w jakies 10min ?

Przy rejestracji jest wielkimi literami napisane "ZAKAZ UŻYWANIA TAKICH SAMYCH HASEŁ JAK NA INNYCH SERWERACH". Więc jak ktoś dał się okraść to wina tego, że ma iq ziemniaka.

UWAGA! Mamy rekordziste xD

Ludzie wy naprawdę w to pakujecie po kilkaset złotych ? :D

a8bSsmK.jpg

Przecież 5k sm to 50zł :v Tutaj na full is wystarczą ze 4 dyszki.

A będąc w temacie SM i IS'a - to, że kostiumy mogą mieć dodatkowy bonus ze zbroi typu 15 na dwurękę, hp, 15 na magię pewnie też, to zamierzone?

@vendox19982 idź pilnować swojego gladora z bugami z pierwszej odsłony :v nabiłeś tu więcej postów, niż cała administracja razem wzięta xD

p.s. w grze nikt nawet nie pisze o tych problemach ze stroną, upadek serwera inc.

A to przepraszam, nie wchodziłem w cennik ItemShop'a sądziłem, że skoro mówiliście o ludziach co mają po 500/700/1000SM to 5k/10k będzie jakoś sporo.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

2500sm to 31zl sms. Nie wiem ile kosztuje full is ale jak ktos ma po 5k sm to raczej jak dla mnie taka norma 60zl na start na nowym servie ktory mi sie podoba

Opublikowano

@DarkSince.

Jak serwer będzie sprawny daj znać na gg/pw i otworzę prezentację.

Tymczasowo zamykam by uniknąć dalszego spamu, a teraz wezmę się za sprawdzanie ostatnich postów.

Temat zostaje ponownie otworzony, prosiłbym również o nie spamowanie.

Wszystkimi postami, które ostatnio się tu pojawiły, a były one tylko spamem zajmiemy się jutro.(Moderacja Metin2)

Opublikowano
Pograłem jeszcze trochę i wrzucę kolejny post dla administracji z błędami/bugami/ sprawami do poprawy.

1. Kryształy do biologa się nadal nie łączą.
2. Misja od Seona na pióra jest źle opisana - jest napisane że Nieb.Perły
3. *** Nie wiem czy błąd czy celowo tak jest ale nigdzie nie leci item redukujący czas biologa --- bez urazy ale nikt pewnie powyżej czarnego złota nie będzie tego oddawał.
4. Brak dropu KD a raczej brak występowania na wyższych mapach posągów żab.
5. Drop na mapie 180 jest taki sam jak na innych a powinien być wyższy więcej broszek z metinów i bossów oraz innych ulepszaczy a dropi tyle samo co wcześniej. I dodatkowo DUNG NA 200 LVL powinien być solo!
6. Przydałoby się dodać autopoty na życie i zrobić niekończące się fioletowe potki na bieganie
7. Dodać slot na buty wiatru przy kostiumach.
8. Pierścień radości nie dodaje bonusów!!!
Na tą chwilę to chyba tyle. Jak coś będzie kolejny post.
Opublikowano

Pograłem jeszcze trochę i wrzucę kolejny post dla administracji z błędami/bugami/ sprawami do poprawy.

1. Kryształy do biologa się nadal nie łączą.
2. Misja od Seona na pióra jest źle opisana - jest napisane że Nieb.Perły
3. *** Nie wiem czy błąd czy celowo tak jest ale nigdzie nie leci item redukujący czas biologa --- bez urazy ale nikt pewnie powyżej czarnego złota nie będzie tego oddawał.
4. Brak dropu KD a raczej brak występowania na wyższych mapach posągów żab.
5. Drop na mapie 180 jest taki sam jak na innych a powinien być wyższy więcej broszek z metinów i bossów oraz innych ulepszaczy a dropi tyle samo co wcześniej. I dodatkowo DUNG NA 200 LVL powinien być solo!

6. Przydałoby się dodać autopoty na życie i zrobić niekończące się fioletowe potki na bieganie

7. Dodać slot na buty wiatru przy kostiumach.
8. Pierścień radości nie dodaje bonusów!!!
Na tą chwilę to chyba tyle. Jak coś będzie kolejny post.

Zapisałem liste, rano wszystko sprawdze i naprawię.

Wszystkim graczom którzy kupili pakiet vip na stronie lub ktoś im kupił przez błąd pomieszania sesji zostaną cofnięte pakiety,a Smocze Monety przypisane do konta, więc kto będzie chciał zakupi pakiet ponownie i zyska dodatkowy 1 dzień pakietu.

Opublikowano

@DarkSince.

Kolejna sprawa co zauważyłem i kilka innych osób z high lvlem. 
1. Zmień próg punktów osiągnięć bo na wysokim lvl prawie z niczego już się ich nie zdobywa pewnie dlatego że próg jest zbyt mały a na dungach są metiny i bossy na niski lvl.
2. Zmień próg dropu yang na 200+ yangi już prawie nie lecą na mapie 180, a tak chyba być nie powinno, na takim lvlu tych yang jest potrzebnych najwięcej a leci najmniej, albo dodaj mapę na której wysokie lvle będą mogły "farmić" yang ale z małą ilością expa.

Opublikowano

1. Topka powinna być w kolejności wbicia -> po co wbijalem ten 210  przez 16 godzin żeby spaść w rankingu bo ktoś ma nick na A ?
2. Dungeon od 200 powinien być solowy, drop z niego nie lepszy niz z  innych, poziom trudnosci taki sam więc troche debilne...
3. Yangi, jak kolega up, zrobić coś by high lvle mogly bić te yangi.

4. Silne na P nie daje HP a w opisie skilla jest napisane że i owszem
A Tak to serwer polecm, pierwszy od dawna tóry mnie przyciągnął

Opublikowano

1. Buty wiatru da sie bonować
2. Nie wiem czy byl jakis bug ale goscie maja po 1,000 pancerzy generala
Reszty nie warto wypisywac bo i tak maja w dupie ten serwer.

Opublikowano

I te spojrzenie na ekran mpc forum i czytanie postow na temat twojego ulubionego serva w ktory wpakowales wyplate, twarzowe i napiwki z baru by byc Op gosciem gdy server wlasnie upada w oczach graczy . Bezcenne !!!

Dokonujesz niemożliwego... nie jestem związany z serwerem i mnie mało interesuje co sie tam dzieje... ale jak juz wbiłem w ten temat i czytam Twoje niedojebane komentarze to zastanawiam się, dlaczego Ty jeszcze tutaj bana nie dostałeś... wkurwiasz mnie mimo, że temat mnie nie dotyczy. Pobiłeś perserge.

Wypierdalaj juz lepiej z tego tematu i nie denerwuj ludzi bo robisz sobie wrogów.

Opublikowano

@DarkSince.

1. Zmień próg punktów osiągnięć bo na wysokim lvl prawie z niczego już się ich nie zdobywa pewnie dlatego że próg jest zbyt mały a na dungach są metiny i bossy na niski lvl.

2. Zmień próg dropu yang na 200+ yangi już prawie nie lecą na mapie 180, a tak chyba być nie powinno, na takim lvlu tych yang jest potrzebnych najwięcej a leci najmniej, albo dodaj mapę na której wysokie lvle będą mogły "farmić" yang ale z małą ilością expa.

1.Zostanie poprawiony próg.

2.Prób yang również zostanie poprawiony.

1. Topka powinna być w kolejności wbicia -> po co wbijalem ten 210  przez 16 godzin żeby spaść w rankingu bo ktoś ma nick na A ?

2. Dungeon od 200 powinien być solowy, drop z niego nie lepszy niz z  innych, poziom trudnosci taki sam więc troche debilne...

Poprawimy progi lvl, usuniemy opis z silnego ciała gdyż nie ma ono dawać bonusu hp i bardzo miło słyszeć że serwer Ci się spodobał :).

1.Buty Wiatru zostana naprawione w przerwie technicznej o 14:30,a bonusy osobą które dodały usunięte z tego przedmiotu.

Opublikowano

@DarkSince.

1.Zostanie poprawiony próg.

2.Prób yang również zostanie poprawiony.

Poprawimy progi lvl, usuniemy opis z silnego ciała gdyż nie ma ono dawać bonusu hp i bardzo miło słyszeć że serwer Ci się spodobał :).

1.Buty Wiatru zostana naprawione w przerwie technicznej o 14:30,a bonusy osobą które dodały usunięte z tego przedmiotu.
A jak z berkiem? W opisie jest o zwiększaniu dmg tylko do G1, a skoro silne miało błędny opis to nie wiem jak z tym skillem.

tenor.gif

Opublikowano

Niby był patch ale nic nie zmieniono. Na 210 dalej nigdzie nie lecą PO ani yangi, no chyba, że na ostatniej mapie, co jest debilne, gdyż mam już maksymalny lvl i bez sensu stać i "expic" po yangi. PO to już w ogóle totalna porażka, leci tylko i wyłącznie z dunga na 200 lvl, który jest zrobiony dla 3 osob o.O

Opublikowano

@DarkSince.
Tak jak kolega UP nie wiele się zmieniło. 
Ogólnie na PO nie powinno być żadnego progu, nikt nie będzie zbijał innym metków na niższych mapach.
Ludzie muszą chodzić dunga na 160 lvl bo oczywiście ten na 200 jest kiepski bo drop na 3 osoby jest śmiesznie niski.
Yangi w sumie się wiele nie zmieniły, już na 200 lecą tak samo kiepsko jak przed "patchem/naprawą". Więc co dopiero mówić o 210 lvlu czy nawet 205.

Na tą chwilę niestety ale muszę odradzić grę osobą które chcą mieć wysoki lvl a te które już mają to prawie do gry nie wchodzą zaledwie po 2 dniach serwera, więc jest chyba coś bardzo nie hallo.
Kompletnie się nie opłaca mieć lvl, gdybym wiedział to bym go nie wbijał - a tak naprawdę sam on się na dungach wbił.

Drop na najwyższej mapie jest śmieszny, nie leci nic więcej co wcześniej a potrzeba na wysoki lvl w CH.. więcej niż wcześniej co już samo w sobie jest paradoksem w pewien sposób.
Zbijanie yang jest dość fajne, że ulepszenia kosztują, zmianki etc ale co z tego jak wysoki lvl nie ma ani yang bo mu nie lecą ani ulepszaczy...

Krótko mówiąc na dungu 160 powinny być tylko mooby z mapy 160+ a nie jakiś metiny niższe bo to chyba nie ma sensu a na dungu 200 coś jeszcze ciekawszego i drop powinien być proporcjonalnie większy z każdego dunga. Na tą chwilę jest jedna wielka lipa.

Opublikowano

Chyba was do reszty pogrzało. Męczyliśmy się by wbić ten 210. 210 to było coś, kilka godzin by wbić 1 lvl od 205, a teraz c**j. 5 minut expa i jest. Serwer byłby spoko gdyby nie administracja i jej decyzja. Po kilkunastu godzinach gry, serdecznie odradzam grę tutaj każdemu.

Opublikowano

Chyba was do reszty pogrzało. Męczyliśmy się by wbić ten 210. 210 to było coś, kilka godzin by wbić 1 lvl od 205, a teraz c**j. 5 minut expa i jest. Serwer byłby spoko gdyby nie administracja i jej decyzja. Po kilkunastu godzinach gry, serdecznie odradzam grę tutaj każdemu.

STRASZNE EXPA ZWIEKSZYLI MUSIALES SIE MECZYC OOO NIE !!!!!!!!!!! i co teraz potniesz sie ?

PS. pierscien radosci dalej nie dziala :)

Opublikowano

STRASZNE EXPA ZWIEKSZYLI MUSIALES SIE MECZYC OOO NIE !!!!!!!!!!! i co teraz potniesz sie ?

PS. pierscien radosci dalej nie dziala :)

Nie chodzi o to, chodzi o podejście do graczy, 0 jakichkolwiek uzgodnień to raz. Dwa, mogę się założyć że Ty byś nie wbił :) 3. Ten serwer został spisany przez Darka na zamknięcie.

Opublikowano

@DarkSince.
WEŹ WYŁĄCZ TEN SERWER DO 18-22 I ZRÓB WSZYSTKO JAK BOZIA PRZYKAZAŁA A NIE NA ODPIERDOL!!!

1. Miałeś zwiększyć próg yang a nie kur.. mać lvl moobów. Zaraz będzie zalew 210 lvl i gówno wyjdzie z tego.
2. Usuń całkowicie jaki kolwiek próg yang ale zostawiając lvl moobów.
3. Usuń w cholerę próg osiągnięć niech lecą one wszędzie. Bo teraz i tak nic nie poprawiłeś.
4. Dodaj buty wiatru każdemu na nowo bo non stop znikają albo zrób bonus stały przypisany do postaci na +80% speeda i tyle, zwolni to slota i nie będzie problemu.
5. Napraw na spokojnie te pierścienie żeby dawały bonusy poprawnie.
6. Zwiększ odpowiednio drop z metinów/bossów/dungów żeby wysokie lvle 210 miały gdzie zarabić
7. NAJLEPIEJ DLA LVLI 210 dodać osobny dungeon z moobami które będą dawały sporo kasy i troszkę więcej ulepszaczy niż normalne, i przywróć tą trudność wbijania 210 lvl żeby to miało jakiś sens!!!!
JEST JESZCZE WIELE INNYCH RZECZY ALE ZAJMIJ SIĘ TYM CO WYŻEJ NATYCHMIAST DOPÓKI JESZCZE MOŻESZ BO ZA MOMENT NIE BĘDZIE CO ZBIERAĆ Z SERWERA!

Opublikowano

Gram tutaj od startu i mogę śmiało stwierdzić że to najgorszy syf jaki powstał ostatnio i jest publikowany na tym forum. Jak administracja śmiała to nazwać Gladorem.

@Kubek wez to bo ja to wezme..serwery Persergi to majstersztyk przy tym czymś T_T

Opublikowano

Gram tutaj od startu i mogę śmiało stwierdzić że to najgorszy syf jaki powstał ostatnio i jest publikowany na tym forum. Jak administracja śmiała to nazwać Gladorem.

@Kubek wez to bo ja to wezme..serwery Persergi to majstersztyk przy tym czymś T_T

a jakby to był czysty glador to by pisali, że nic pracy nie zostało włożonej w serwer xD

tenor.gif

Opublikowano

a jakby to był czysty glador to by pisali, że nic pracy nie zostało włożonej w serwer xD

Na starym Gladorze nawet z bugami sam bym chętnie zagrał i nie tylko pewnie ja.

Wyj*bany w kosmos był to serwer, a ten ? Nie wiem co to jest, serwer jak każdy inny

Opublikowano

@DarkSince.

WEŹ WYŁĄCZ TEN SERWER DO 18-22 I ZRÓB WSZYSTKO JAK BOZIA PRZYKAZAŁA A NIE NA ODPIERDOL!!!

1. Miałeś zwiększyć próg yang a nie kur.. mać lvl moobów. Zaraz będzie zalew 210 lvl i gówno wyjdzie z tego.

2. Usuń całkowicie jaki kolwiek próg yang ale zostawiając lvl moobów.

3. Usuń w cholerę próg osiągnięć niech lecą one wszędzie. Bo teraz i tak nic nie poprawiłeś.

4. Dodaj buty wiatru każdemu na nowo bo non stop znikają albo zrób bonus stały przypisany do postaci na +80% speeda i tyle, zwolni to slota i nie będzie problemu.

5. Napraw na spokojnie te pierścienie żeby dawały bonusy poprawnie.

6. Zwiększ odpowiednio drop z metinów/bossów/dungów żeby wysokie lvle 210 miały gdzie zarabić

7. NAJLEPIEJ DLA LVLI 210 dodać osobny dungeon z moobami które będą dawały sporo kasy i troszkę więcej ulepszaczy niż normalne, i przywróć tą trudność wbijania 210 lvl żeby to miało jakiś sens!!!!

JEST JESZCZE WIELE INNYCH RZECZY ALE ZAJMIJ SIĘ TYM CO WYŻEJ NATYCHMIAST DOPÓKI JESZCZE MOŻESZ BO ZA MOMENT NIE BĘDZIE CO ZBIERAĆ Z SERWERA!

Spokojnie wszystko zostanie zrobiony tylko nie będę przeprowadzał restartów w ciągu dnia,  w nocy będzie przerwa techniczna i zostanie przegrany patch z serwera testowego. Dzisiaj źle się czuje więc będę dopiero później na pc odpisywał wszystko.

Co Ci się nie podoba na serwerze ?

Opublikowano

Po 5 czy 10 reportach się obudziliście? Szkoda, że z 14 stron nie przeczytacie nawet 2.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Po 5 czy 10 reportach się obudziliście? Szkoda, że z 14 stron nie przeczytacie nawet 2.

Wymień kilka powodów czemu miałaby ta prezentacja zostać stąd usunięta ?

Mamy jakieś bugi, problemy techniczne (krytyczne) ?

Wczoraj mieliśmy jedyny problem z proxy które było błędem naszego dostawcy, podobny problem miał serwis allegro czy serwer classicmt2 i było to winą którą natychmiastowo zmieniliśmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...