Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] lvlup czy HosTeam

Gość Samrend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam do was pytanie, który z tym hostingów jest lepszy. Chodzi mi o ochronę Anty-DDOS. Czy ktoś może korzystał z tych VPS'ów i może powiedzieć coś więcej na ich temat?

Będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Lvlup oferta kvm leci z maszynki za 5 euro nie polecam a hosteam nie próbowałem ;d

Czyli można powiedzieć jednym "słowem" ,że lvlup ma słabe zabezpieczenia przed atakiem DDOS?

Specjalista
Opublikowano

Kiedyś LVLUP oferował lepszą jakość teraz tak jakoś usiedli na laurach. Nie jest to ten sam hosting co kiedyś. Tutaj bardziej polecał bym HosTeam.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSamrend miałem przez 3 miesiące, myślałem że dobre jest dopóki nie dowiedziałem się że ktoś ddosuje serwer z maszynki za 5 euro i wywalał za pierwszym razem, nawet pakiety nie rosły 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Jeżeli stać Cie na hosteam to bierz pod serwer będzie lepszy. LvLup nadal jest dobry ale pod boty serwerowe pod serwer bym nie polecał.

Opublikowano

Jeżeli np. wziął bym tego VPS'a za 20zł miał bym jakąś ochronę anty-ddos. Możecie coś więcej powiedzieć na temat tego VPS'a za 20zł? Będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Jeżeli np. wziął bym tego VPS'a za 20zł miał bym jakąś ochronę anty-ddos. Możecie coś więcej powiedzieć na temat tego VPS'a za 20zł? Będę bardzo wdzięczny.

Po pierwsze ten za 20 zł ma wirtualizacje OpenVZ po drugie, tylko 512 mb Ramu więc ogólnie nie za dużo chyba że naprawdę pod malutkiego Ts'a.

Lepszym rozwiązaniem byłby VPS z KVM nawet ten pierwszy - i tu pojawia się ta różnica w cenie pomiędzy lvlup a hosteam bo w lvlup za 2bg ramu zapłacisz 30 zł a w hosteam bliżej 100 zł.

Pamiętaj też że wszystkie ceny podane w hosteam są cenami netto a więc musisz doliczyć 23% Vat'u.

Opublikowano

@PGS czytać mi się nie chce jak piszesz, że hosteam nie ma ochrony anty ddos a po jakimś czasie od razu przerzucasz się na Hosteam niż lvlup.

Śmiać mi się chce co ty tutaj wcześniej wygadywałeś i wiedziałeś lepiej niż pracownicy HosTeam hehe

A co do tematu to polecam Ci przeczytać połowę działu http://www.mpcforum.pl/forum/1025-teamspeak-firmy-hostingowe/ gdzie jest bitwa słowna na te 2 hostingi co chwile, nie ma sensu zakładać nowego tematu albo pisać posta aby nabić statystyki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zależy czy na poważny projekt , jeśli na poważny projekt a nie dla powiedzmy paru kolegów to hosteam ;]

Opublikowano

Na krótką metę lvlup.pro oczywiście tylko opcja KVM game pro, OpenVZ pada jak mucha. Jeśli to ma być projekt nie na 1-2 msc bardziej polecałbym Hosteam.

Opublikowano

Teraz tak, 

Jeżeli masz hajs i chcesz zrobić coś dużego polecam Hosteam. Jeżeli nie posiadasz hajsu i chcesz zrobić projekt idż na lvlupa, i tak jak posiadasz licencje polecam ci net-speaka.

1.png

Opublikowano

Osobiści ci polecam HosTeam bardzo dobrą mają zaporę mój kolega korzysta z tego hostingu i jest zadowolony co do lvlup VPS OpenVZ leci jak mucha co do VPS KVM trzeba spora bawić się z ustawieniami zapory żeby jakoś to wytrzymywało.

W dwóch zdaniach.
HosTeam VPS bardzo dobra zapora. Idealny pod serwer ts.
LVLUP VPS KVM spora bawienia się z zaporą. Idealny pod mniejszy serwer ts.

Jeśli słabo znasz się na tego typu konfiguracjach odradzam ci lvlup.

Opublikowano

Osobiści ci polecam HosTeam bardzo dobrą mają zaporę mój kolega korzysta z tego hostingu i jest zadowolony co do lvlup VPS OpenVZ leci jak mucha co do VPS KVM trzeba spora bawić się z ustawieniami zapory żeby jakoś to wytrzymywało.

W dwóch zdaniach.

Czas podyskutować..

Co miałeś na myśli pisząc, że "VPS KVM trzeba spora bawić się z ustawieniami zapory żeby jakoś to wytrzymywało."

Uzasadnij do wszelakich szczegółów.

Opublikowano

@Lukass

Zapewne chodzi mu o wpisanie paru regułek do firewalla  :v

Co do tematu to zależy od twojego budżetu:

Mniejszy - LVL UP KVM

Większy - Hosteam KVM

Oczywiście LVL UP KVM ma słabszą ochronę niż hostem, ale ataki pseudo "ddoserow" może wytrzymać. :)

Opublikowano

@Lukass

Mniejszy - LVL UP KVM

Większy - Hosteam KVM

Oczywiście LVL UP KVM ma słabszą ochronę niż hostem, ale ataki pseudo "ddoserow" może wytrzymać. :)

Po pierwsze..

Hosteam ma identyczne zabezpieczenia co OVH.

LVLUP korzysta z usług = OVH z serii GAME.

Nie ma żadnej różnicy. Oby dwa hostingi są godne polecenia.

Następnym razem zastanów się co piszesz.

Opublikowano

Zależy czy na poważny projekt , jeśli na poważny projekt a nie dla powiedzmy paru kolegów to hosteam ;]

Na krótką metę lvlup.pro oczywiście tylko opcja KVM game pro, OpenVZ pada jak mucha. Jeśli to ma być projekt nie na 1-2 msc bardziej polecałbym Hosteam.

Teraz tak, 

Jeżeli masz hajs i chcesz zrobić coś dużego polecam Hosteam. Jeżeli nie posiadasz hajsu i chcesz zrobić projekt idż na lvlupa, i tak jak posiadasz licencje polecam ci net-speaka.

W dwóch zdaniach.

W dwóch zdaniach.

Czas podyskutować..

Co miałeś na myśli pisząc, że "VPS KVM trzeba spora bawić się z ustawieniami zapory żeby jakoś to wytrzymywało."

Uzasadnij do wszelakich szczegółów.

@Lukass

Mniejszy - LVL UP KVM

Większy - Hosteam KVM

comment_mhWtX5edHNCOp8vlyUR6SxWjfgXpxBXz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...