Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] lvlup czy HosTeam

Gość Samrend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Lukass

Zapewne chodzi mu o wpisanie paru regułek do firewalla  :v

Co do tematu to zależy od twojego budżetu:

Mniejszy - LVL UP KVM

Większy - Hosteam KVM

Oczywiście LVL UP KVM ma słabszą ochronę niż hostem, ale ataki pseudo "ddoserow" może wytrzymać. :)

Po pierwsze..

Hosteam ma identyczne zabezpieczenia co OVH.

LVLUP korzysta z usług = OVH z serii GAME.

Nie ma żadnej różnicy. Oby dwa hostingi są godne polecenia.

Następnym razem zastanów się co piszesz.

Ja p******e. Zastanawiam się czy znalazłeś mózg na jakiejś wyprzedaży czy jesteś serio upośledzony. 

Jeśli OVH ma takie same zabezpieczenia jak HT to ja jestem święty. Upośledzona amebo. Zobacz kur** czym jest vac i jak działa ich antyDDoS dopiero potem się wypowiadaj. Porównaj też ich sprzęt..(HT opiera się na juniperach jak coś)

Zacznijmy przygodę od tego, że hosteam nie oferuje ochrony antyDDoS dla serwerów VPS. HT chroni swoją infrastrukturę nie oferuje zabezpieczeń dla jako samych VPS'ów więc jak zaczną się duże DDoS'ki to wypowiedzą umowę bo nikt im nie karze za mare PLN chronić VPS'a bo to się nikomu nie opłaca.

LVLup. AntyDDoS od OVH działa bo działa. Możesz się jedynie modlić by nie przelazło przez VAC'a bo sam lvlup nic nie zrobi :) Znaczy może coś zrobi po 48h jak odpisze Ci łaskawie support a potem sam napisze dalej do OVH by naprawili problem o ile jesteś na tyle kompententy by dostarczyć wszystkie potrzebne informacje do naprawienia problemu.

@Lukass - Dobrzę prawisz, lecz lvlup może mieć też własną ochrone.

Jak masz kasę to w HT też możesz mieć własną ochronę. Tomasz to dobry człowiek wszystko załatwi ;)

Co wybrać? Resellera od HT jeśli masz ograniczony budżet(ts3bahu np.). 

Jeśli masz duży budżet(jak masz firme to kozak) do ht. HT nigdy nie zostawi firmy na pastwę losu tyle im tylko pozwolą rurki tyle wyfiltruja.

Wszyscy co piszą, że potrzebne są własne regułki nie mają pojęcia nic o temacie. Jasne, dadzą wam tyle na ile pozwoli wam łącze i procek na odfiltrowanie :)

Ale droga otwarta idź jeden z drugim do LVLup'a a potem płacz bo pół tureckiego botneta wchodzi i całe łącze wysycone haha. W sumie kto by chciał jakieś marne serwery atakować xD

@Kalambur99 NA client.redtm 

Nie ma jako tako vpsow  :) ale po kontakcie z działem technicznym otrzymasz vps w dobrej cenie  :) bo aktualnie w spisie usług nie ma vpsow 

Wyjdź z jakąś krzak firmą jak najdalej tfu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...