Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda dobrze ^^.. Mój typ serwera, zobaczymy co z tego będzie.

Dzięki za opinię :) A "co z tego będzie" - mam nadzieję, że świetny i grywalny projekt :)

O k***a skoro takie zero jak ty tam jest to z pewnoscia bedzie grywalny "projekt"

Hahhahah kotlet s20, nie polecam!

Twoją odpowiedź mógłbym porównać tylko do tego w spoilerze.

pustakW2.png

Wieczorkiem zapodam kilka rzeczy kolejnych :)

ja twój serwer moge porownac do tego co w spoilerze 

kotlet.jpg?w=700&h=421&crop=1

• Odpowiedzi 209
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzisiaj start ? o której ?

Yyyyy, nie :P W prezentacji było napisane, że planowana beta jest na 14.02. Jednak ta data o trochę się przesunie :)

Opublikowano

Yyyyy, nie :P W prezentacji było napisane, że planowana beta jest na 14.02. Jednak ta data o trochę się przesunie :)

yyyyy,a wiec jesli jest zapowiedz to kiedy jest przewidywany start?bo jakos nie moge doczytac sie.

Opublikowano

yyyyy,a wiec jesli jest zapowiedz to kiedy jest przewidywany start?bo jakos nie moge doczytac sie.

Również w prezentacji jest napisane, że start będzie uzależniony od tego, jak przebiegną beta testy :)

Opublikowano

Moze i jest napisane ze jest uzależnione ale o wszystkim mieliśmy być informowani "Na bieżąco" :) 

Opublikowano

Moze i jest napisane ze jest uzależnione ale o wszystkim mieliśmy być informowani "Na bieżąco" :)

Dokładnie i jesteście :) Na forum codziennie piszę informację co i jak. Wczoraj poszła informacja, że najprawdopodobniej beta-testy się opóźnią o kilka dni. 

Opublikowano

Również w prezentacji jest napisane, że start będzie uzależniony od tego, jak przebiegną beta testy :)

facet,stawiasz server-wszystko ąę to przeczytaj 3punkt regulaminu tego dzialu. i badz tak mily i odpowiedz na pytanie: data startu?

bo teksty w stylu: "start jest uzalezniony od przebiegu betatestow,ktore sie opoznia" nic mi nie mowi. na moim kalendarzu sa liczby od 1 do 28.

Opublikowano

facet,stawiasz server-wszystko ąę to przeczytaj 3punkt regulaminu tego dzialu. i badz tak mily i odpowiedz na pytanie: data startu?

bo teksty w stylu: "start jest uzalezniony od przebiegu betatestow,ktore sie opoznia" nic mi nie mowi. na moim kalendarzu sa liczby od 1 do 28.

Nie jest to oficjalna prezentacja lecz zapowiedź. Konkretnej daty startu nie jestem w stanie powiedzieć. Nie powiem : xx.02.2017, bo nie mamy zamiaru wypuszczać nieprzetestowanego serwera. W zależności od tego jak szybko uda się przetestować serwer, wtedy podamy datę startu.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem serwer nie jest wystarczająco dopracowany jak mógłby być. Wykorzystana grafika jest bardzo słaba, amatorska i sztuczna. Nie prezentujecie jakichkolwiek innowacyjnych oraz autorskich rozwiązań. O ile dobrze pamiętam stał już kiedyś taki sam serwer, wobec tego nie do końca wiem jaki jest sens tworzenia po raz kolejny identycznego serwera przez tą samą administrację. Uważam, że serwer można nazwać przysłowiowym "kotletem", gdyż to słowo jest często wykorzystywane w kręgach prywatnych serwerów, które tworzą nieodpowiedni, a zarazem nie do końca uczciwi ludzie. Podsumowując.. czegoś brakuje temu projektowi, w mojej mało istotnej ocenie jest on żenujący i słaby. 

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem serwer nie jest wystarczająco dopracowany jak mógłby być. Wykorzystana grafika jest bardzo słaba, amatorska i sztuczna. Nie prezentujecie jakichkolwiek innowacyjnych oraz autorskich rozwiązań. O ile dobrze pamiętam stał już kiedyś taki sam serwer, wobec tego nie do końca wiem jaki jest sens tworzenia po raz kolejny identycznego serwera przez tą samą administrację. Uważam, że serwer można nazwać przysłowiowym "kotletem", gdyż to słowo jest często wykorzystywane w kręgach prywatnych serwerów, które tworzą nieodpowiedni, a zarazem nie do końca uczciwi ludzie. Podsumowując.. czegoś brakuje temu projektowi, w mojej mało istotnej ocenie jest on żenujący i słaby. 

Z tego co widziałem już wyrażałeś swoją opinię na temat serwera, więc po co robisz to drugi raz? Report za spam. Grafika akurat jedna z ładniejszych jakie widziałem, estetyczna, autorska. Z tego co wiem nie było "takiego samego serwera" czyt. Ageria, czyt. ta sama administracja. Widać, że przyszedłeś tu tylko pohejtować sztucznie. Poprzedni serwer był hardem, więc z deczka nietrafione. 

P.S: Nie słyszałem nigdzie przysłowia zawierającego słowo "kotlet".

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie cagroso i ageria to takie same serwery to polecam udać się do okulisty, obstawiam wadę wzroku +/- 10.

I gdzie te rzeczy :v

tenor.gif

Opublikowano

Z tego co widziałem już wyrażałeś swoją opinię na temat serwera, więc po co robisz to drugi raz? Report za spam. Grafika akurat jedna z ładniejszych jakie widziałem, estetyczna, autorska. Z tego co wiem nie było "takiego samego serwera" czyt. Ageria, czyt. ta sama administracja. Widać, że przyszedłeś tu tylko pohejtować sztucznie. Poprzedni serwer był hardem, więc z deczka nietrafione. 

Moja poprzednia wypowiedź była niezgodna z ogólnymi zasadami, wobec tego napisałem ją jeszcze raz z większym zachowaniem kultury. Jeśli chcesz pisać ze mną o przysłowiach to najpierw zapoznaj się z definicją tego słowa miśku, bo udajesz mądrego w ostatnim zdaniu, jednakże masz nietrafne przekonanie co do jego znaczenia. :) Masz rację, wbiłem pohejtować bo zobaczyłem Twój nick w tym temacie, pozdro! 

Jeśli dla Ciebie cagroso i ageria to takie same serwery to polecam udać się do okulisty, obstawiam wadę wzroku +/- 10.

A jeśli według Ciebie głupota i trafna interpretacja są względem siebie fundamentalne to gratuluję mózgu!

PS: Rzeczywiście, jeżeli Jaraj jest w teamie to szczerze polecam!

Opublikowano

Moja poprzednia wypowiedź była niezgodna z ogólnymi zasadami, wobec tego napisałem ją jeszcze raz z większym zachowaniem kultury. Jeśli chcesz pisać ze mną o przysłowiach to najpierw zapoznaj się z definicją tego słowa miśku, bo udajesz mądrego w ostatnim zdaniu, jednakże masz nietrafne przekonanie co do jego znaczenia. :) Masz rację, wbiłem pohejtować bo zobaczyłem Twój nick w tym temacie, pozdro! 

A jeśli według Ciebie głupota i trafna interpretacja są względem siebie fundamentalne to gratuluję mózgu!

PS: Rzeczywiście, jeżeli Jaraj jest w teamie to szczerze polecam!

Przykro się czyta takie rzeczy, ale w sferze społeczności metina to norma. Problemem jest nieumiejętność odróżnienia typowej sklejki z MPC (tzw. waszego "kotleta") od serwera robionego od podstaw samemu. Tak jak wspominałem we wcześniejszych postach serwer jest planowany już od marca ubiegłego roku. Co mam na myśli pisząc "planowany"? Pełne rozpisanie serwera, wszelkich misji oraz systemów, przygotowanie rozgrywki, aby wszystko było dopasowane. Nie mówię o czysto technicznych sprawach, bo te zajęły kilka miesięcy. I nie chodzi tu o to, że nie mamy systemów z kosmosu, tylko o solidne dopracowanie ich. Z mojej perspektywy mamy jednak kilka fajnych rozwiązań, których nie znajdzie się na innych bądź też na wielu serwerach. Nie są one nowe,bo pewnie pojawiały się na niektórych serwerach, ale były robione przez JarajTo. Szczerze ja osobiście jeszcze nie grałem na serwerze z automatyczną areną PVP czy też dungeonem, na którym zdobywa się itemy lepsze niż te z IS Staramy się dopasować rozgrywkę pod gracza, nie pod nas. Stąd na przykład tak wiele możliwości zdobycia Smoczych Monet bez konieczności wydawania realnych pieniążków: system poleceń, łowienie ryb, skrzynie ucznia, misje, dungeony, handel z grze - z tych rzeczy można zdobywać wirtualną walutę. Nie chcieliśmy zmieniać tej gry w inną, to ma być nadal metin, dlatego zachowaliśmy klimat oraz kilka rozwiązań jeszcze pasujących do tej gry. Nie jest to powodem "braku umiejętności", bo nawet jakby się chciało, to można system bez problemu kupić. Co do mojej osoby - rozumiem, nie trzeba lubić każdego, tak już jest. Czasem nawet można nie lubić kogoś bez powodu. Ale jeśli wkłada się pracę i czas w serwer, to jak można go hejtować, przez to, że się kogoś nie lubi? Albo co z tego, że YT ma swój serwer? Gracz jak każdy inny tylko, że nagrywa swoje poczynania. Nagrywanie filmów to wypełnienie czasu wolnego, którego i tak nie ma bardzo dużo, gdy się studiuje, pracuje itd.

P.S: Nie chcę być chamski, ale nadmierne próbowanie pisania zdań ze złożoną składnią i mniemaniem wysokiej erudycji Ci nie wychodzą.

Przykład zdania "A jeśli według Ciebie głupota i trafna interpretacja są względem siebie fundamentalne to gratuluję mózgu!"

Fundamentalny - będący bazą, podstawą czegoś.

Myślę, że chciałeś tu użyć innego słowa, na przykład: równoznaczne, paralelne czy też zbieżne.

Słowa takie jak: jednakże, wobec tego, fundamentalny sprawią tylko pozornie, że Twoje wypowiedzi będą wyglądać mądrzej. Jednak gdy przyjrzymy się bliżej, to łatwo zauważyć, że słowa te były wepchane w kontekst na siłę :)

Nie odbieraj tego jako ataku w Twoją stronę, chciałem tylko wyjaśnić pare kwestii. Chciałbym Cię prosić abyś poczekał do startu, wtedy ja wykażę się swoją pracą i wtedy ocenisz, czy faktycznie nie nadaję się na to stanowisko. Jeśli miałbyś jakiekolwiek pytania śmiało możemy porozmawiać na TS3.

Opublikowano

Zmiany:

Alchemia:

- Gdy zdejmowanie założonego kamienia się nie powiedzie, dostaje się antyka a nie zwykły kamień.

Dungeony:

- W Wieży Orków można ulepszać przedmioty do 50 poziomu.

Umiejętności:

Dodano opcję ponownego uruchomienia umiejętności po śmierci czy też bez niej.

3959914871623351533548.png

Funkcja ta została dodana do następujących umiejętności:

- Aura Miecza

- Berserk

- Czarowana Zbroja

- Strach

- Bezszelestny Chód

- Mroczna Ochrona

- Ognisty Duch

Wierzchowce:

Zablokowano bugowanie pieczęci, gracz po śmierci i rozpoczęciu tutaj/w mieście dalej siedzi na mouncie.

Czas wierzchowców to 20 dni, który LECI TYLKO PODCZAS UŻYWANIA.

Dodano 4 opisy wierzchowców:

Jednorożec

4518014871623351533548.png

Bonusy:

1000 PŻ

60 Wartość Ataku

5% Blok Ciosu

Czarna Pantera

9872714871623351533548.png

Bonusy:

1000 PŻ

80 Obrony

10% Szansa na krytyka

Leopard

7173214871623351533548.png

Bonusy:

1000 PŻ

5% Silny Przeciwko Potworom

60 Obrony

Manu

5925114871623351533548.png

Bonusy:

1000 PŻ

60 Wartość Ataku

10% Szansa na krytyka

Zmiany w petach expionych:

Przeskok bonusów jest losowy od 0,2 do 0,6

Jajka potrzebne do wyklucia zwierzaka są możliwe do zdobycia poprzez:

- Wydropienie

Jajo Małpiszona - Lord Małp, Chodząca Małpa

Jajo Pająka - Królowa Pająków, Baronówna

Jajko Razadora - Razador

Jajo Nemere - Nemere

- Zakup w IS

- Eventy

Do Systemu Petów dodano zwykłe pety:

Czas trwania petów to 60 dni, CZAS LECI CAŁY CZAS

Boczuś

7126814871623351533548.png

Bao Bao

4414214871623351533548.png

Aniołek

8702714871623351533548.png

Gniewne Serce

3657814871623351533548.png

Bonusy petów zostaną udostępnione niedługo, gdyż aktualnie testujemy różne ustawienia.

5204214871623351533548.png

Postanowiliśmy dodać tzw. nakładki na bronie.

Będą one dostępne na różne okazje, na starcie serwera przez 2 tygodnie dostępny będzie set piły.

4332314871623351533548.png

Bonusy widoczne na zdjęciu, są one na 14 dni używania.

9375714871623351533548.png

Bonusy uległy drobnej zmianie.

Usunęliśmy minimalne bonusy typu 1%, 4%.

Prezentuje się to następująco:

Max. HP: 1000/1500/1500/2000/2000

ABS: 10/10/10/15/15

Silny Przeciwko: 10/10/10/20/20

Blok Ciosu: 6/6/10/15/15

Statystyki: 6/8/8/12/12

Omdlenie/Otrucie/Szybkość ataku: 5/5/5/8/8

Krytyk/Przeszywka: 5/5/5/10/10

Szybkość Zaklęć: 5/10/10/20/20

Szansa na Exp/Drop/Yang: 10/10/10/20/20

Dodano system tokenów na stronie, będą one generowane przez administrację na różne konkursy związane z serwerem bądź okazjonalnie.

Tu dla singli parę kodów, będą aktywne dopiero na oficjalny start, na becie nie bd działać - kto zapamięta ten ma!

_dZ9FlUcEzJ_RHv8x15agfWPnCwomL6GKB0

Hasło: uGPyHnz

F1xS6dWguDlrMf3LGZbK5jEzsUnBwhcV_7t

Hasło: GkduYhv

FEszw6USVOKNgJ0bqku4_yfGaprD5lnLvAY

Hasło: _c6LGlZ

B5q80bYoj4_EhCZvmtHu6TOeyAFzsa2NGkP

Hasło: vrSl_Ox

y4ePzO6dFhxbnWRJEgsNcV_lArGv0USoQBk

Hasło: 01WgDap

Dzięki za komenty i generalnie na jakieś normalne pytania będę odpisywał, a tym czasem lecim dalej działać.

Co do reklamy, mamy aktualnie 3 pewniaków i jeszcze kilku myślę się znajdzie

Opublikowano

Prezentacja piękna naprawdę, ale nie ma tu jakichś mega wielkich zmian. Zastanowię się nad tym serwerem ale na 75% zagram. :)

Dziękujemy za opinię :) Co do wprowadzonych zmian umilających rozgrywkę myślę, że można doliczyć: powrót do dungeonu, automatyczną arenę PVP, ułatwienia związane ze zdobywaniem monet, nowe dungeony, dunegony gildyjne, arenę przetrwania (nie ma jej jeszcze w prezentacji). Dla każdego coś się znajdzie :) Liczymy, że wpadniesz na start!

Opublikowano

@BezProcentów

Bonusy typu max pe, % do pe też zostały usunięte?

Jakie wbijają wartości bonusów silny na ludzi, % do pż, wartości ataku, regeneracji pż?

Lud 5/5/5/10/10

Reg 20/20/20/30/30

% do pż i do pe 5/5/5/10/10

Generalnie max pe usunięty, ale bon % obrażeń będzie dodany do pe został, bo na surze wp się przydaje gdy potwory zabierają manę.

Dzięki za dopowiedzenie bo sam nie pomyślałem patrząc w tabele.

Opublikowano

I co? Ludzie mają uwierzyć na słowo, że nie będzie powtórki z Cagroso? Mowa tu o JarajTo, który totalnie spluwał na graczy. Wszyscy pisali w prezce żeby coś dodał np dodatkową stronę ekwipunku, a on, że nie bo nie xD Z innymi rzeczami to samo było jak można było obserwować prezentację. Ludzie mogli ankiete robić na temat czy ma on coś dodać, mogłoby być milion głosów na tak, a on i tak swoje bo on wie lepiej, a kto się nie zgadza ten hejter hurr durr xD

Opublikowano

I co? Ludzie mają uwierzyć na słowo, że nie będzie powtórki z Cagroso? Mowa tu o JarajTo, który totalnie spluwał na graczy. Wszyscy pisali w prezce żeby coś dodał np dodatkową stronę ekwipunku, a on, że nie bo nie xD Z innymi rzeczami to samo było jak można było obserwować prezentację. Ludzie mogli ankiete robić na temat czy ma on coś dodać, mogłoby być milion głosów na tak, a on i tak swoje bo on wie lepiej, a kto się nie zgadza ten hejter hurr durr xD

Witaj, postaram się odpowiedzieć na Twoją wypowiedź. Człowiek uczy się na błędach - Michał wcześniej sam zajmował się serwerem, ale teraz jesteśmy grupą, która wspólnie będzie podejmować decyzję. Co do zmian na serwerze - człowiek ma swój zamysł na serwer, niekoniecznie musi zmieniać jeśli nagle ludziom uwidzi się co innego. Był to hard i z takim zamysłem ciągle miał działać. JarajTo nie bez powodu dał 2 strony w ekwipunku - tak jak to było zawsze klasycznie. Teraz zdanie ludzi będzie miało oczywiście duży wpływ na serwer, ale na pewno nie ostateczną decyzję, bo ta należy do administracji. Pozdrawiam!

Opublikowano

Propsowanie swojej grafiki mija sie z celem :v

Ten serwer tez bedzie zwyklym farmieniem ulepek z dungow przez 4 godziny na polowe eq czy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...