Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StoryOfMU - S6 E3 - x100 - Start 11.11.2016 Independence Day

StoryOfMu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To prawda rozpierdolą serwer jak każdy na polskiej scenie 

Inna opcja to grupka ludzi robiąca "różne" serwery z myślą o postawieniu na 2 tygodnie, zebraniu hajsu z donate (po mało prawdopodobne, że ktoś będzie donacił co miesiąc), udawane ddosy/włamania etc i finito bo nie wierzę, że tyle lat, setki serwerów a nie można się zabezpieczyć przed ddosami czy włamaniami. Zawsze jak powstaje jakiś szumny serwer to reszta, która się jako tako trzyma jest atakowana tydzień przed startem.

Ps. Nie atakuję tego konkretnego serwera ale ogół a padło na was bo jesteście tym szumnym serwerem ;)

• Odpowiedzi 475
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mogliście chociaż dać ograniczenie statów bo znowu się robi serwer pseudo pvp gdzie jedynie liczy się set (czyt trzymanie prawego przycisku).

Opublikowano

Mogliście chociaż dać ograniczenie statów bo znowu się robi serwer pseudo pvp gdzie jedynie liczy się set (czyt trzymanie prawego przycisku).

Pierwsze słyszę taką teorię ale trzymam kciuki na pvp trzymając po prostu prawy przycisk myszy.

Przepraszam za nieco zmniejszoną aktywność przez ostatnie dwa dnia ale zdecydowaliśmy się jednak na nieco inny hosting niż pierwotnie planowaliśmy i stąd wynika opóźnienie w udostępnieniu strony.

Zdecydowaliśmy się na hosting ze znacznie lepszym systemem anty ddos także myślę że będzie to na waszą korzyść.

Jak wiadomo maszynę musimy dostosować do naszych potrzeb ale żadnych opóźnień startu nie przewidujemy i mam nadzieję że stronkę udostępnimy wam jeszcze dzisiaj.

Wprowadziliśmy też sporo zmian w stosunku do pierwszego postu w temacie także jak już będę wstawiał link do stronki to udostępnię też wam wszystkie nowinki.

99% zmian to wasze sugestie także mam nadzieję że będziecie zadowoleni.

Opublikowano

Jak mała ilość zen ma zastopować nolifów przed mocnym odbieganiem skoro taki zwykły gracz też musi zdobyć taką samą ilość do rr czyli tak samo zajmuje czas normalnemu jak i nolifowi? Rzekłbym, że to jeszcze pomoże nolifom bo jak wbiją wysokie rr to będą zgarniać więcej hajsu z lepszych mobów. Co do zamku i moon to brak ograniczenia rr czy bramki rr jeszcze bardziej rozwarstwi społeczność bo wystarczy 1 nolife z rr 100, żeby rozwalić całą gildię normalnych z 50rr. Jak wygląda balans postaci?

ps. nie wiem jak Ty robisz, że grając 5h dziennie rywalizujesz z top 1 skoro na moon grając po ~10h dziennie nie mogłem dogonić bramki rr.

Opublikowano

Twoim tokiem rozumowania masz rację każdy potrzebuje tyla samo zen, ale każdy też ma takie same max staty także prędzej czy później szanse się wyrównują w związku z czym nadal nie widzę żadnego argumentu dla którego miałbym bardziej utrudniać grę osobom dysponującym czasem faworyzując w ten sposób osoby dysponujące mniejszą ilością czasu. Od około 15 lat gram w gry MMORPG i nie pamiętam żebym kiedykolwiek chciał swój rozwój budować ograniczając innych. Mój pierwszy serwer sprzed lat ApocalypseMU nie dość że nie miał żadnych bramek czy ograniczników to nie miał też żadnych spowalniaczy takich jak nasz system RR, ale najlepsze jest to że nikomu ale to nikomu nie przyszło do głowy żeby coś takiego wprowadzać widzę że pokolenie starych wyjadaczy zarywających nocki celem pogodzenia szkoły/pracy i grania kosztem snu czy innych zajęć z życia p[prywatnego wymiera w oczach. Ja na waszym miejscu bym się cieszył, im dłużej trwa wbijanie maxx tym więcej zabawy. Macie fatalne podejście, nie staracie się zadbać o swój rozwój tylko staracie się utrudnić rozwój innym typowa polska

1406696_print-trimmed-1.png?resize=max_s

Opublikowano

Nie wiem co za fun jest z postawienia 5 kont na afk. Dogonią później niż prędzej bo po 2 cs się odechciewa gonić gdy gildia nolifów ma 2-3x więcej rr od pozostałych. Życzę powodzenia, daje tylko moje opinie na temat bezsensowniści full statów. Pokolenie zarywania nocki nie istnieje wraz z wprowadzeniem helpera. Teraz się nie liczy kto zerwał nocki bo wystarczy odpalić bota który zbierze itemy i wyexpi. Fun z expienia? Raczej miesiąc na afk a później pvp z 10% ludźmi którzy zostali po 2 cs.

Opublikowano

No cóż właśnie o tym podejściu wspominałem w poście powyżej. Nie mogę być top 1, nie mogę mieć CS to foch i nie gram. Przypuszczam że na globalu nie grałeś? Właśnie podejście Full AFK jest powodem twojego zostawania w tyle bo 5 aktywnych godzin daje większe efekty niż 24h AFK. Dla ludzi z twoim założeniem są gry typu CS czy LOL, RPG wymaga czasu i cierpliwości, jasno określonych celów i wytrwałości do dążenia do nich. Po pierwszym CS się świat nie kończy a dla graczy na których nam najbardziej zależy przegrany CS to tylko zachęta do większego wysiłku.

Nikogo nie zmuszamy do grania na naszych warunkach, ale nie zamierzamy się przystosowywać do współczesnych realiów kiedy MMORPG jest jakimś pokracznym stworem narzucającym ludziom jak i w jakim tempie mają się rozwijać. Stare idee mówiące o tym że twoje osiągnięcia w grze są adekwatne do czasu który poświęciłeś zawsze będą naszym motto.

Opublikowano

Twoim tokiem rozumowania masz rację każdy potrzebuje tyla samo zen, ale każdy też ma takie same max staty także prędzej czy później szanse się wyrównują w związku z czym nadal nie widzę żadnego argumentu dla którego miałbym bardziej utrudniać grę osobom dysponującym czasem faworyzując w ten sposób osoby dysponujące mniejszą ilością czasu. Od około 15 lat gram w gry MMORPG i nie pamiętam żebym kiedykolwiek chciał swój rozwój budować ograniczając innych. Mój pierwszy serwer sprzed lat ApocalypseMU nie dość że nie miał żadnych bramek czy ograniczników to nie miał też żadnych spowalniaczy takich jak nasz system RR, ale najlepsze jest to że nikomu ale to nikomu nie przyszło do głowy żeby coś takiego wprowadzać widzę że pokolenie starych wyjadaczy zarywających nocki celem pogodzenia szkoły/pracy i grania kosztem snu czy innych zajęć z życia p[prywatnego wymiera w oczach. Ja na waszym miejscu bym się cieszył, im dłużej trwa wbijanie maxx tym więcej zabawy. Macie fatalne podejście, nie staracie się zadbać o swój rozwój tylko staracie się utrudnić rozwój innym typowa polska

ApocalypseMu należało do gościa któr nosił nick IFRIT, czy to Ty? wątpie

Snopi

Opublikowano

Grałem na globalu prawie od poczatku, kiedy nie było helpera, a co do opuszczania po 2 csach to nie powiedziałem, że ja odchodzę tylko ludzie patrząc na topkę jak odskakuje. Zgodzę się, że w mmorpg kluczem do sukcesu jest wytrwałość ale nie porównuj mu do innych mmorpg bo w innych nie ma helperów gdzie liczy się kto dłużej ma kompa wlaczonego tylko kto dłużej aktywnie gra. W mu odpalasz helpera i bez różnicy czy siedzisz przy kompie czy nie i tak masz ten sam exp więc jak możesz aktywnie grając 5h dogonić kogoś kto "nieaktywnie" ma konto 24h? Jeżeli jesteście miłośnikami mmorpg to powinniście się zgodzić, że full staty są bez sensu bo to bezmyślne wbijanie rr do full statów. Przy takich ustawieniach na szybko licząc: 32767*4=131068 podzielić na 600 za rr = około 220rr do full statów. Mówicie, że bramki są bez sensu bo nolify się nudzą i zabijają, to teraz mi powiedzcie co taki nolife 220rr będzie robił z ludźmi jak wbije maxy. Na ograniczonych rr/statach przynajmniej ludzie pomyślą, że odrobią coś buildem jak nie itemami i czasem.

Opublikowano

O jeszcze pamiętają o mojej apokalipsie:) To były czasy...

Oficjalnie IFRIT aczkolwiek pod tym nickiem kryły się 4 osoby:) wtedy.

Perypetie życiowe zakończyły temat apocalypse i defakto nie mam już kontaktu ze starą gwardią ale czasy były piękne:)

Od tamtego czasu dużo się zmieniło sam miałem dłuższą przerwę i teraz wracam z nowym projektem aczkolwiek przyglądając się temu co się dzieje wiem że serva takiego jak był Apo już nie zbuduje aczkolwiek zobaczymy co nam wyjdzie:)

Opublikowano

pozdrawiam Flower i PiTrAsZeK z APO :) i całą @ Elite oraz Baldura ! który rzucił mu dla WOTA ;p 

Ps. Jak ty grales jak w 10h dziennie nie byłeś topki wstanie dogonić :O :O ja w 2 tyg dogoniłem topke i wbiłem 50 rr ^^^ i jeszcze ubralem się w tym do PVP grajac po 6 7 H dziennie reszta dnia afk bo do pracy szedlem na 8 potem afk na noc i znowu 6 7 h grania ;P 

///a dwa czekam na stronke i na zmiany w publikacji :P 

/// kiedy bd zmieniona owa publikacja ? :) 

Opublikowano

Jest prosta zasada: żyj i daj żyć innym. Wystarczy się nią kierować i nie będzie spin co kto będzie robił z max rr albo kto nie będzie do zabicia. Widziałem wiele - może ktoś mieć więcej rr niż ja i i tak go położę :). Odrobina samozaparcia by się przydała  tutaj heh. Więcej motywacji i wiary w swoje (i admina) możliwości.

Opublikowano

Cóż. "Nowa wersja" Apo? Chętnie sprawdzę, ostatnio z ciekawości pograłem na dwóch serverach po chyba 10 latach przerwy. Pozdrawiam, może ktoś z "GWARDII" przeczyta ;) /theon

Opublikowano

Ifrit 4 osoby? O ile dobrze pamietam Ifrit mial na imie Marek i byl z Bialegostoku, owszem byly jeszcze inne osoby ale miay swoje nicki.

BTW: Pozdro dla Apo graczy (IzUaL) :))))

PS: Jesli to ma jakie kolwiek zwiazanie z Apocalypse to wbijam do razu

Opublikowano

Nie ma mowy żeby nazywać to nową wersją Apo, to już panowie nie te czasy poza tym z czterech wspaniałych został tylko jeden i to powiem szczerze już nie taki kozak jak wtedy. Za czasów apo 3 dni się nie spało żeby Luncher działał jak powinien a teraz pliki się mocno zmieniły, kodowanie jest niebo bardziej popierdzielone i mam w dużej mierze związane ręce możliwościami plików aczkolwiek tak jak kiedyś zapewniałem że serv będzie long termem i tak właśnie było tak zapewniam was że tym razem też tak będzie.

BTW za czasów Apo grałem pod nickiem Zmora prywatnie a jeżeli chodzi o konto admina to każdy logował się na Ifrita inne chary były używane tylko jak ktoś miał akurat Ifrita zalogowanego:)

Przepraszam że ze stroną i godziną startu tak was przetrzymujemy aczkolwiek tak jak wspomniałem zmiany które proponowaliście są cały czas wprowadzane i niestety to musi potrwać.

Jak narazie nie przewidujemy opóźnień.

Opublikowano

ludzie nie mylcie  Apocalypse MU  z Apo MU bo to byly 2 rozne servery !!! Admin tego servera to nie Clever ktory prowadzil Apo mu a ekipa Baldura i @ Elite byla na serverze APO nie Apocalypse

nie wiem jak dla was ale dla mnie to bardzo wielka roznica o jaki servie sie mowi

Opublikowano

Jak to ma być już ten normalny serwer do którego każdy zasiądzie bez durnych ludzi ddosujących, cheatujących, zachowujących się należycie, a nie jak błazny to można tu zagrać, jak nie... to trzeba wybierać wśród serwerów zagranicznych gdzie nie ma durnych wyżej wspomnianych rzeczy... albo dać sobie spokój z tym durnym mu i zmienić na co innego np. Rust :D

Opublikowano

Cóż Kiedyś ddosów nie było:p znaczy były ale jakoś się konkurencja nawzajem tym nie wykańczała. Inna sprawa że wtedy prowadzenie servera to była zabawaa nie pomysł na biznes.

Przechodząc do sedna, wprowadziłem drobne edycje do pierwszego postu.

Pojawiła się wyczekiwana strona która jeszcze może pojawiać się i znikać ze względu na wprowadzane na bieżąco zmiany.

Dodatkowo naniosłem niby kosmetyczne ale dosyć znaczące zmiany w kwestiach eventowych do otwarcia jeszcze zostanie zmieniony drop na maya i właściwie to chyba jedyna zmiana jaka o tak późnej porze przychodzi mi do głowy gdybym o czymś zapomniał to śmiało przypominajcie:) Jak widać wiele waszych propozycji zostało zastosowanych, wyszliśmy z założenia że skoro ma to być serwer dla was to czemu by nie być elastycznym i dopasować się do oczekiwań.

Uzgodniliśmy też godzinę otwarcia na godzinę 12:00 (rejestracja będzie możliwa 11.11.2016 od samego rana - w nocy z 10 na 11 listopad baza zostanie wyczyszczona z kont testowych.) Także zachęcam żeby się wyspać, przygotować sobie nieco wcześniejszy obiadek żeby o 12 móc spokojnie usiąść i odciąć się od świata na długi weekend:)

Opublikowano

Istnieje okresowa opcja hide.

Czyli można blokować podgląd na 30dni za 300crd o ile dobrze pamiętam. Takie nowinki znajdziecie na naszej stronie, dzisiaj wstawię news podsumowujący publikacje i uzupełniony właśnie o system crd.

Oczywiście kredyty zdobywa się głównie w grze opcjonalnie za vote. Aczkolwiek system jest tak skonstruowany ze ciągłe hide jest raczej trudne:)

Opublikowano

Proponuje zamiescic na stronce wszystkie parametry servera tak jak to bylo opisane na tym forum w pierwszym poscie, głownie dla wszystkich innych graczy ktorzy trafia na wasza stronke z innych zrodeł niz te forum.

PS: kiedy bedzie gotowy klient do sciagniecia przez stronke?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...