Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StoryOfMU - S6 E3 - x100 - Start 11.11.2016 Independence Day

StoryOfMu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 475
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oooo co ja widzę jakis super nowy serv. Akurat jak wracam do zabawy z muonline po wielu miesięcznej przerwie :) No to nie pozostaje mi nic tylko czekać do 11 listopada mam nadzieje ze nie będę na jakieś imprezie :P Cya Piwko/Alfik/Letty 

Opublikowano

Jeszcze kilka drobiazgów (później uzupełnię publikację w pierwszym poście żebyście mieli aktualne informacje):

Opcja Kamery 3D, opcja mgły oraz HP Bary i dodam jeszcze że event TvT przeszedł pomyślnie testy i będzie dostępny w pełnej okazałości!

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Pozdrawiamy

Załoga StoryOfMu

SCREENY ORAZ INFORMACJE POWYŻEJ NIE AKTUALNE WIĘKSZOŚCIOWĄ DECYZJĄ GRACZY CUSTOMY ZOSTAJĄ TYMCZASOWO WYCOFANE Z PLIKÓW SERWEROWYCH

Opublikowano

Siemka jeszcze jedna mała sugestia oraz 4 pytanka

1.Nie myślałeś może żeby assembly wrzucic w BC 8 ? :> bo nie każdy ma czas wyczewiania na event z Ironkami jak by nie patrząć ludzie maja dom prace a nie którzy nadzwyczajniej szkołe i chcąc nie chcąć no life i wiadomo jak bd chciały dominować i tak zdominują i ogarną taki i owaki set z takiego eventu ja tutaj myślę o tym, że BC jest częściej i czlowiek za równo po pracy jak i po szkole czy przd szkołą bd wstanie isc na takie BC i też bd mógł dochrapać się tych asembly :) na ulepszenie seta jakiegoś czy cuś :) bo nie oszukujmy sie ale nagroda za BC 8 na moonie była żałosna a w dodatku nie dało się wbić nawet 1 rr na tym bc przy bdb kill spot i pt ;) z jednej storny to dobre z drugiej nie :)

2. Co skłoniło was do tych wingów 4 i 5 poziomu ? (moim zdaniem psuje to efekt mu bo DL i RF z tego co pamietam nie ma juz capy a ma paskudne skrzydła. Nie powiem bo czy BK ELF czy SUM a nawet SM maja naprawde bardzo ładne wingi a RF i DL zyebali, ale jak wspomniałem to jest moje skromne zdanie. No chyba, że się mylę i akurat gralem na takich dziwnie zmodyfikowanych serwerach. :) Co jak co ale do RF i DL jedynie capy pasuja ;p )

3. Powiedzcie mi planujecie też bramki resowe zrobic? 

4. Powiedz mi jeszcze czy DL bd mógł przyjąć np o tych 5 lub 10 ludzi wiecej do @ ? : >tym co się zawsze harakteryzował w MU czy też dacie plame z tym jak na moon ? 

5. I co najważniejsze już od startu merry bd działało czy w ogóle nie bd dzialalo tak jak na mon ?:) 

Wszystko wyżej wypisane jest tylko moim spostrzeżeniem i przemyśleniem wiec proszę bez HEJTÓW i bez dziwnych sap ja tylko pisze swoje spostrzeżenia i chcę pomoc przy serwerze ;)

/Edit 

Na pewno ta mgła i hp bary sa potrzebne ? :> pamiętaj, że to obciązy PC niektórych osób a w brew pozorom dużo ludzi nie ma nie wiadomo jakich komputerów :P 

Opublikowano

1. Nie wrzucimy assebly do BC gdyż dostęp co dwie godziny to za duże ułatwienie. Aczkolwiek pomyślę jak umożliwić też osobom bardziej zapracowanym dostęp do assemly w granicach zdrowego rozsądku. U nas exp za BC jest ustawiony nieco niżej niż na Moon. Moim zdaniem był za wysoki!!! Na Moon grałem SM i wchodząc na LvL 30 na BC master po BC nie więcej niż 10 LvL mi brakowało do RR i nie potrzebowałem do tego party. U nas idea jest całkiem inna to jest typowy long term wymagający nieco więcej pracy niż było to u konkurencji, wiem że dla osób mających codzienne obowiązki to niedogodność aczkolwiek nie zapominajcie jaka jest idea gier MMORPG, moja wizyta na Moon przypadła mniej więcej w okresie otwierania bramki RR. Bramka została otwarta w piątek a w poniedziałek po dwóch-trzech dniach raptem już widziałem że w rankingu ludzie dobili już max rr do kolejnej bramki i defakto zostali zblokowani z expem na dwa tygodnie efekt? z nudów trollowali innych. U nas nie ma mowy o czymś takim, wbicie RR grając tylko na BC/DS będzie bardzo trudne a nawet gdyby za jakiś czas się to komuś udało to pamiętajcie o systemie RR na który trzeba zarobić.

2. Wiesz wszystkim nie dogodzimy ale w naszych customach przewidziano LvL 4 i 5 dla każdego a jeżeli nie spodobają się wam w waszej wersji to zawsze można pozostać na LvL 3:)

3. Bramki resowe są zbędne. Przyjrzyj się dobrze systemowi RR i sam zrozumiesz że tak naprawdę nie są konieczne bramki do hamowania zbyt szybkiego rozwoju.

4. Nie ma mowy nie doprowadzimy do tego co zrobiło AllStars na Moon. W pewnym momencie mieli taką przewagę nad resztą serwera że CS byłoby tylko formalnością, umożliwienie przyjęcie 10 kolejnych członków do gildii to by była porażka. Zależnie od rozwoju serwera rozważymy ewentualne edycje w kwestii ilości miejsc w gildii i nie widzę przeszkód żeby ta edycja nastąpiła właśnie poprzez udostępnienie możliwości o której wspominasz, zaraz po otwarciu zabieramy się za szykowanie dwóch podserverów z low exp non reset i z high exp grand reset także liczymy na duże zainteresowanie efektem końcowym, przy odpowiedniej ilości ludzi zwiększenie możliwości @ jak najbardziej wchodzi w grę ale w tej chwili temat nie podlega negocjacji.

5. Z merry cały czas pracę trwają także docelowo będzie to jak najbardziej dostępna opcja ale narazie nic o tym nie wspominam bo nie wiem czy już na otwarciu uda się z tą opcją ruszyć. Nie udostępnimy jej do momentu aż będziemy pewni że działa to tak jak powinno, nie wykluczam że zdążymy na start.

User Contro Panel:

W interface użytkownika będziecie mieli dostęp do panela użytkownika który pozwoli wam zadecydować jednym kliknięciem na temat opcji takich jak kamera, mgła, hp bary i jeszcze kilka innych. Wszystkie te opcje można włączać i wyłączać zależnie od upodobań.

Opublikowano
 2. Wiesz wszystkim nie dogodzimy ale w naszych customach przewidziano LvL 4 i 5 dla każdego a jeżeli nie spodobają się wam w waszej wersji to zawsze można pozostać na LvL 3:)

Nie sądzisz, że jak ktoś by miał zostać dla zasady an 3 lvl bo tak powinna dana postac wygladc czy inne argumenty by sypał nie uważasz, że był by stratny ? :) patrząc pod wzgledem absorcji i incres ? : ) bo ostawiam ze capa np RF +15 3lvl dajmy 60 % a 5 lvl daje 90% (% sa podane z przyslowiowego palca bo nie pamietach ile tam % maja wingi) nie uważasz ze był by stratny jesli by chciał zostać na capie a nie skrzydłach tak jak to było na s6? :)

// Kiedy bd można zoabczyć wingasy jakie macie do zaoferowania ? 

// PS kasa to nie problem no chyba ze bd odpowiedni drop :D (ps nie zapomnijcie komendy na kase zblokowac) ;p 

// A powiedz mi jeszcze a co z drzewkami postaci ? :> Bo na mon było dużo hmm niejanosci jak to macie ustawione  ? 

Bo tylko elf jak miał % bufy to mu coś dawały. OK to zrozumiałe a czemu sumonerce z koro ma berka % nic nie dawało ? I tam jeszcze coś ale nie pamietam :P 

Opublikowano

Jak dla mnie to powinny zostać nasze stare oryginalne 3 lvl wingii dla každego znane i wzbudzające respekt każdego kto je nosi na swooch plecach.

Te nowe wingii 4 i 5 lvl jak dla mnie to przegięcie oraz mieszają w PvP w dodatku nie ładne to to... ufff.

Te sety customowe mogą sobie zostać, byle tylko nie były nie które popsute gdzie pokazują nie tą wartość defensa co trzeba, albo po wbiciu opcji od joha znikają ci z inventory -.-

Opublikowano

Masz rację oczywiście tylko mówimy o sytuacji w której kierujemy się walorami estetycznymi które są dosyć względne a nie statystykami:) Osobiście np nie mogę się doczekać kompletnego stroju customowego z wingami LvL 5 bo moim zdaniem wyglądają naprawdę super. Sam mam problem zdecydować które ubiorę:)

Jedyne co mogę w tej sytuacji zaproponować to korzystać z wingów LvL 3 a do PvP zakładać LvL 5 oczywiście dorobienie się ich to nie jest takie łatwe także myślę że zanim ruszymy kwestię lvl 5 wingów to troszkę minie:)

Elementy customowe na serwerach zawsze wzbudzają mieszane uczucia ale ewentualną krytykę zostawcie może do momentu aż je przetestujecie:)

Wszystkie komendy są praktycznie zablokowane, włącznie z usunięciem ukrytych komend w plikach serwerowych które czasami wspomagają graczy potrafiących je wykorzystać. A zen jest ustawiony tak żeby nie było za łatwo także przypuszczam że jak rozgrywka się zacznie to się szybko połapiecie że właśnie zen będzie głównym problemem:) jak widać drop jest dosyć niski i na tym bazujemy, przypuszczam że przez bardzo długi czas zen będzie główną walutą gry ze względu na fakt że cały system rr na tym jest oparty.

Szczerze mówiąc n Moon nie zdążyłem nawet spojrzeć na drzewko także nie mam pojęcia jak to było ustawione u nas ustawienia są niemalże standardowe gdyż nie było potrzeby w to ingerować. Podkręcanie nie ma sensu bo dawałoby to już byt dużą przewagę a osłabiania analogicznie nie dawałoby żadnego efektu także drzewko możemy porównać niemalże do oryginału. Przy odpowiednim rozdysponowaniu punktów napewno efekty będą odczuwalne.

Opublikowano

Przecież to pewnie te same osoby co miały MoonMu tylko zmieniły nicki i wciskają farmazony o jakimś firmowym koncie. ESSI bydlaku, Badsoul z tej strony :D

Z tej strony HighElf. Szykuj mi miejsce w pt bo mi uciekłeś z Moona nie miałem z kim expić ;p.

Co do samego serwera - pomijam kwestie nie związane natomiast co do drzewka - pamiętam była kwestia Summonera i skilla Berserker bo chyba drzewko nic nie daje w tej materii dodatkowo do tego skilla. Nie wiem jak z forte ani buffem u EE.

P.S BOK+5 za 255 Golden Cherry Blossom to bardzo słaba nagroda. Nie sądzę że wykoxicie tak goldy że nie będzie się dało prędko zdobyć BOK+5. Zawsze się znajdzie jakiś sposób.. Jeśli tak to mogę nazwać :)

Opublikowano

Popieram Pardasa :) co do wingów jak chcesz i nie możesz się doczekać proszę bardzo jako GM mozesz w takowym secie itp latać ale dla graczy którzy lubie S6 za miedzy innymi wingi to troszke przesada wrzucać w nie wingasy ale to tylko moje i chyba pardasa zdanie a co myślisz o ankiecie na temat wingów oraz setów ? :) 

Oraz popieram również highta bo to oczywiste do goldow a bok+5 to naprawde słaba nagroda i wontpie by ktoś chciał zaśmiecać sobie eq cherry jak moze np w tym czasie podnieść z 3 4 blesy wiecej jak nie 10 :) 

Opublikowano

Dobrze drodzy Państwo jeżeli nie ma ani jednego głosu za naszymi Customami ale sporo przeciw to w takim razie ich nie będzie:)

Aczkolwiek kilka postów temu nam zarzucano że jest to kolejny zwyczajny serwer, niczym się nie różni itd a z tego co piszecie wy lubicie klasykę bez ingerencji:)

W takim razie folder custom narazie ląduje poza serwerem i będzie sobie czekał na moment aż się znudzicie standardową rozgrywką :)

Stronka tak jak obiecałem zapewne do jutra wieczora się pojawi.

Co do kwiatków to jestem otwarty na propozycję :)

Opublikowano

ja proponuje jakąś szanse na piorko 3 lvl i coś dozucić bo wiadomo, że fenek to było przegięcie :) 

A i nie zapomnicice spotow na CW zrobić ;) by muc dropic czesci na te fenki :) 

Opublikowano

Widać ,że admin żyje i interesuje się serwerem, dlatego pomyślałem ,że warto napisać i przedstawić swóją wizję.Ma być to serwer na dłuższy czas tzn na jaki? jeżeli exp jest 150 , a na dodatek nie ma opozniacza resowego to w jaki sposób to będzie serwer długoterminowy. Nie wczytywałem się szczegółowo w prezentacja ,ale było coś wspomniane o systemie resów ,który zapewni dłuższą rozgrywkę ,ale dalej to nie jest przekonywujące.Mówię już dlaczego. Opozniacz resowy ma to do siebie ,że KAŻDY nawet ten co ma prace czy rodzinę - ma czas na rozrywkę czyli w tym przypadku na gre w mu.Będzie mniej czasu poświęcał na Mu ,ale nie będzie bardzo w tyle w porównaniu do innych.Większość serwerów z expem powyżej 100 są odrzucane z mety.Z reguły nowa osoba która chce zacząć gre na danym serwerze (który wystartował 5dni temu), wchodząc na strone widzi top 10 graczy którzy mają już po kilka resów to od razu nie zaczyna ,bo uważa ,że to jest za późno.Wprowadzenie opóźniacza jego spowoduje ,że ta różnica nie będzie tak widoczna i nie tylko będą grać tylko Ci ludzie, którzy są "maniakami" ,ale też Ci co mają mniej czasu.

Ustawienia serwera są już ustalone ,ale może ktoś sobie to weźmie to serca i jak będzie stawiał serwer to pomyśli nie tylko o tych co mają full czasu tylko o tych co mają go mniej.Z reguły jeżeli jest opoźniacz resowy to serwer można nazwać serwerem, który będzie funkcjonował kilka lat.Czasem widzę publikacje serwerów z expem 500 na którym piszę long term - wtedy smiać mi się chce ,bo myślę ,że ludzie nie wiedzą co piszą.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Ciut wczesniej Admin wspominal, ze maja tez zamiar otworzyc Low expa i High expa, Ci ktorym ten nie przypadnie do gustu moga czekac na tamte ;d Wszystkim i tak sie nie dogodzi ;d

Opublikowano

Ludzie i tak się dzielą właśnie ze względu na fakt opisany wyżej przez siekiere czyli czas. Prawda jest taka ze mmorpg to forma gry wymagająca czasu. Nie da się dogodzić wszystkim, prawda jest taka ze zawsze ktoś będzie pokrzywdzony jedni mają dużo czasu i będą niezadowoleni bo nie mogą czas poświęcić na Exp przez bramkę która ich zablokowała w związku z czym się znudzą i zrezygnują z gry na poczet innej która pozwoli im czas wykorzystać. Inni dysponujący mniejsza ilością czasu będą niezadowoleni ze "no life" im ucieka z RR i to też jest zrozumiałe.

Nasze rozwiązanie to kompromis z uwzględnieniem glownego zalozenia gier mmorpg czyli czas poswiecony rozgrywce musi dawac satysfakcje i odczuwalne efekty. Z jednej strony bramki nikogo nie blokują z drugiej system RR jest tak skonstruowany ze rozwój będzie sukcesywnie hamowany.

Zauważcie ze staramy się dostosować grę do waszych potrzeb, serwer był ustawiany pod nasze preferencje ale ze sami z oczywistych przyczyn grać nie będziemy to z czym tylko możemy idziemy wam na rękę. Chociażby fakt mocno akcentowanego custom, to co zostało zmienione w stosunku do standardu to miesiące ciężkich prac ale jak widzicie dzisiaj zadeklarowałem ze z plików zostaną one usunięte bo większość osob zabierających tu głos tak chciała.

Co do wypowiedzi arka nie zgodzę się z tobą. Naprawdę jestem w świecie MUO bardzo długo i wiem ze Exp x20 x200 x 2000 (przykładowe) to całkiem inni gracze i nigdy nie będzie takiej sytuacji ze wszyscy zagrają na jednym. Docelowo chciałbym dążyć do konfiguracji x15 non reset x150 rr x1500 gr wierz mi ze to bardzo dobre rozwiązanie. Oczywiście wspólne forum jednoczy społeczność także w rzeczywistości nie jest to taki podział jak się wydaje.

ja proponuje jakąś szanse na piorko 3 lvl i coś dozucić bo wiadomo, że fenek to było przegięcie :) 

A i nie zapomnicice spotow na CW zrobić ;) by muc dropic czesci na te fenki :)

Pozwolę sobie odpowiedzieć od końca. O spoty na cw jak najbardziej zadbalismy aczkolwiek drop nie jest przesadzony.

Szansa na piórko raczej nie ale może acc item do piórka?

Opublikowano

Pozwolę sobie odpowiedzieć od końca. O spoty na cw jak najbardziej zadbalismy aczkolwiek drop nie jest przesadzony.

Szansa na piórko raczej nie ale może acc item do piórka?

Acc ? To nie probles uzyskać z cc wiec piroko i 3 lvl odpada ;/ to moze bronie +380 albo socetowe ? (a propo socetow ile przewidzianów slotów socetowych ?)

// edit opóźnienie rr jest i to całkiem sporo przez kase tutaj admin pomyślał bo ludzie nie bd mogli expić w setach do PVP tylko bd musieli zbierać sety z zenem to co hmm ostani raz z 8 9 lat temu się spotkałem,że zbierało się set zen expiło się w nim a PVP trzmało się w pleckau na szybkie przebranie albo lecialo sie do depo ja nawet na ostatnich resach zrobił bym Full zen 1 rr było by Ciekawiej i nie dość, że zen robił by się waluta to i sety zen/ Opcje zen nie były by tak bez użyteczne :)

//  PS AT co w koncu z LC wykminiliscie oraz Assembly? : )

Opublikowano

Cały czas nad tym pracujemy, napewno podsumuje jeszcze przed otwarciem co zdążymy wprowadzić z waszych propozycji lub jaki kompromis uznaliśmy za rozsądny.

Co do kwiatków zrobimy burze mózgów bo napewno nie może to być przesadzone, 255 kwiatków wbrew pozorom to nie jest tak dużo dlatego też nie chcemy obniżać wartości itemów poprzez zbyt łatwy dostęp do nich.

Socety to też jest kruchy temat ale u nas jest szansa na itemy do 3 socetów aczkolwiek ich dostępność jest raczej minimalna biorąc pod uwagę ze głównym dostawcą itemów socetowych jest selupan:)

Mamy też kwestie opcji w itemach, rozważamy ograniczenie ilości opcji (na moon było do 2 opt) u nasyslelismy do powiedzmy 3 co o tym myślicie? Podbije to wartość itemów z dobrze trafionymi opcjami i przede wszystkim również nie uprzykrzy życie ludzi zaczynających grę nawet za miesiąc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...