Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StoryOfMU - S6 E3 - x100 - Start 11.11.2016 Independence Day

StoryOfMu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serwer serwerem takie sprawy proponuje na forum :)

1. a ja mam dalej pytnie na które nie dostąłem odpowiedzi czmu DL ma tyle samo pkt po rr jak i BK ELF czy inna klasa? :)

2. I co się stało, że serwer off ? :)

Tanzo na forum jest info:)

Dostaliśmy o 3 w nocy taki atak po którym szkody nadal naprawiamy, ktoś jest naprawdę uparty bo koszt wykonania ataku który na nas zrobiono jest naprawdę niemały.

Oczywiście szkody zostaną naprawione i serwer dzisiaj ruszy tylko nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie o której.

Co do punktów ustawiłem je standardowo aczkolwiek zmienię je zaraz po starcie serwera:)

• Odpowiedzi 475
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cały czas działamy ale nie chcę nic obiecywać. Musimy to wszystko zrobić w ten sposób żeby ponowna taka sytuacja nie mogła mieć miejsca także musi to trochę potrwać.

Niestety musicie uzbroić się w cierpliwość a czas który jesteśmy off oddamy wam w weekend w ramach double exp:) ale na ten temat szczegóły jeszcze podam.

Opublikowano

nieee tylko nie double exp wymyślcie coś innego bo takie eventy typu double exp zniszcza serwer 

///to juz predzej dajcie kazdemu graczowi 2 boki +5 i +4  a nie double exp !! to bd smierc dla serwera

Opublikowano

Akacz nie trolluj jak zwykle:)

Co byś nie zrobił zawsze znajdzie się jakiś atak który ci zaszkodzi, niestety nam dowalili nie tylko w host ale i w prywatne komputery łączące się z hostem także tak jak wspomniałem mamy sporo pracy żeby się przed tym zabezpieczyć na następne razy. Nie mówimy tu o DDoS bo jak nasi gracze widzieli DDoS nam nie straszne.

Tanzo boków napewno nie będziemy rozdawać ale pomyślimy jak wam zrekompensować stratę:)

Opublikowano

Dać seal lub pande w xshop jako gift na każde istniejące konto. Kto będzie miał czas to sobie weźmie kiedy mu pasuje.

Dacie exp event na weekend to ludzie bada marudzić że ktoś tam wejść nie mógł, nie miał czasu itp. A tak nie będzie marudzenia i dla każdego po równo.

Opublikowano

Dać seal lub pande w xshop jako gift na każde istniejące konto. Kto będzie miał czas to sobie weźmie kiedy mu pasuje.

Dacie exp event na weekend to ludzie bada marudzić że ktoś tam wejść nie mógł, nie miał czasu itp. A tak nie będzie marudzenia i dla każdego po równo.

popieram :)

Opublikowano

opłaca sie zaczynac tu gre?

prosze o szczera odp ;)

Warto jeżeli ma się trochę czasu.

O pt łatwo co chwila ktoś pisze ze weźmie do pt lub można latać i dawać pt bo większa część ludzi mi /re auto.

Zen stanowi walutę po 5 RR gdyż trochę trzeba go uzbierać. Ale latając po inwazjach można to ogarnąć.

Jeżeli chodzi o ludzi też jest ok:-P z wyjątkiem jednego placzka pod tytułem Onepunch który nie rozumie co to PVP oraz kultura słowa;-)

Ogólnie polecam;-)

Opublikowano

POWIEM SZCZERZE TAK ! 

admini praktycznie 24/h siedza na serwie eventy, służą pomocą (odpowiedzią na zadane pytanie) ludzie chętnie biorą do PT choć drogi post i tak wołaja do PT 

wiec moim skromnym zdaniem tak :)

Jeżeli chodzi o ludzi też jest ok:-P z wyjątkiem jednego placzka pod tytułem Onepunch który nie rozumie co to PVP oraz kultura słowa;-) 
Ogólnie polecam;-)

Wypowiedziała się osoba która miała z nią spine. Crime powiem tak spiny były są i bd na mu taka polityka tej gry i ludzi grajacej w nią, lecz wielkie grono ludzi służy pomocą na start z chęcią pomagają wiec raczej jest zasada nie rob sobie wrogów to nie bd ich miał. A tutaj spotkało się dwóch samców na evencie i reszte sobie dopowiedz :) 

Opublikowano

Akacz nie trolluj jak zwykle:)

Co byś nie zrobił zawsze znajdzie się jakiś atak który ci zaszkodzi, niestety nam dowalili nie tylko w host ale i w prywatne komputery łączące się z hostem także tak jak wspomniałem mamy sporo pracy żeby się przed tym zabezpieczyć na następne razy. Nie mówimy tu o DDoS bo jak nasi gracze widzieli DDoS nam nie straszne.

Tanzo boków napewno nie będziemy rozdawać ale pomyślimy jak wam zrekompensować stratę :)

Ja trolluje no co Ty opowiadasz, po prostu napisałem ze miałem ochotę dziś wpaść do Was ale jednak odczekam jeszcze trochę. Oglądam temat od początku, widzę z czym macie problemy, no ale to przecież Polska, który myślał ze będzie łatwo ? :D

Opublikowano

Napszę jako stary wyjadacz privów.Takie przestoje jak dziś nie służą serwerom nie raz bywało że serwer już sie nie podniosł a był dobry czy fajny taka jest natura polskich graczy czy rywali ja nie mam i ty nie bedziesz miał (STARA ZASADA)

Opublikowano

służą nie służą, jest jeden plus ze to godzina poranna, ludzie w pracy-szkole. Gdyby to było mhm powiedzmy o godzinie 18-00 dopiero była by gówno burza :D

Opublikowano

Takie przestoje nie służą serwerowi w dawnych czasach już się nie podnosiły tu może być to samo tylko takie czekanie w niepewności aż admin powiek koniec rozwalona baza danych i RIP. Kto grał kilka lat wstecz na priwach wie o czym piszę.

Opublikowano

Spokojnie mamy wykupione odpowiednie oprogramowanie do ochrony bazy danych.

Są nietknięte i oczywiście posiadamy backup z minuty przed atakiem także wznowimy działanie od momentu na którym przerwaliśmy.

Akacz jaja sobie robię bo od dawna obserwuje twoje podboje na serwerach:) Tak na serio to szanuje doświadczenie jakie masz i oczywiście cieszę że planujesz do nas zawitać.

Nie ukrywam że prace się przedłużają głównie ze względu na fakt jaki sami zauważyliście, godzina jest jaka jest a wiadomo że też pracujemy. Z pracy mamy mocno ograniczone pole manewru co mocno wszystko wydłuża ale ci którzy nas już poznali wiedzą że wstaniemy i że serwer bardzo szybko osiągnie pierwotny stan online.

Także zapewniam wszystkich, rozumiem nie pokój i wątpliwości bo wiem jakie były perypetie polskich serwerów ostatnimi czasy ale my wstaniemy jak zawsze, walczymy z atakami od samego początku także to co się stało było nie nieuniknione aczkolwiek środki które wydaliśmy na zabezpieczenie serwera były niemałe także wierzcie mi że atak który w nas uderzył to nie byle co, zresztą możecie sobie wyobrazić siłę która można powiedzieć dotknęła 4 urządzenia fizyczne paraliżując nas całkowicie. Dokonaliśmy kolejnych inwestycji które mam nadzieje zapewnią nam jeszcze większe bezpieczeństwo i uniknięcie takich sytuacji jak ta.

Podsumowując serwer wstanie, bazy bezpieczne, prace się przedłużają tylko i wyłącznie na fakt że są prowadzone w czasie godzin naszej pracy (niestety na serwer musimy zarobić :)).

Przepraszamy i będziemy wdzięczni za jeszcze trochę cierpliwości. Nie będę was oszukiwać i powiem wprost że wstaniemy zapewne dopiero w godzinach późno popołudniowych/wieczornych z powodów wymienionych powyżej.

Opublikowano

POWIEM SZCZERZE TAK !

admini praktycznie 24/h siedza na serwie eventy, służą pomocą (odpowiedzią na zadane pytanie) ludzie chętnie biorą do PT choć drogi post i tak wołaja do PT

wiec moim skromnym zdaniem tak :)

Ogólnie polecam;-)

Wypowiedziała się osoba która miała z nią spine. Crime powiem tak spiny były są i bd na mu taka polityka tej gry i ludzi grajacej w nią, lecz wielkie grono ludzi służy pomocą na start z chęcią pomagają wiec raczej jest zasada nie rob sobie wrogów to nie bd ich miał. A tutaj spotkało się dwóch samców na evencie i reszte sobie dopowiedz :)
To akurat nie o mnie chodzi:-P ale znam temat;-)
Opublikowano

Wbijaj Akacz, serwer spoko, nie można się poddać i iść na kolejny serwer. Oni tylko tego chcą żeby zmieniać serwery co 2 tyg. Co do rekompensaty to ja np miałem seala od wczoraj około od 13 godziny więc będzie przedłużony ten seal? Kilkanaście h w plecy z sealem więc dobrze by było jakbyście zwrócili stary i dali dodatkowo nowy xD

Opublikowano

Cały czas działamy ale nie chcę nic obiecywać. Musimy to wszystko zrobić w ten sposób żeby ponowna taka sytuacja nie mogła mieć miejsca także musi to trochę potrwać.

Niestety musicie uzbroić się w cierpliwość a czas który jesteśmy off oddamy wam w weekend w ramach double exp:) ale na ten temat szczegóły jeszcze podam.

Tak jak pisałem wyżej i ludzie też piszą odpuść double exp i daj po seal albo pandzie jako gift, wtedy każdy użyje sobie kiedy będzie miał czas i nie będzie płaczu że ktoś przez weekend nie mógł grać i nie skorzystał:-P będzie sprawiedliwie.

I kolejna sprawa jak miałem seal i pande:-P jak serwer padł... I co z tym fantem? Oddacie jakoś czy mówi się trudno:-P

Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej i ludzie też piszą odpuść double exp i daj po seal albo pandzie jako gift, wtedy każdy użyje sobie kiedy będzie miał czas i nie będzie płaczu że ktoś przez weekend nie mógł grać i nie skorzystał:-P będzie sprawiedliwie.

I kolejna sprawa jak miałem seal i pande:-P jak serwer padł... I co z tym fantem? Oddacie jakoś czy mówi się trudno:-P

Tez jestem na nie w kwesti double expa. Seal czy panda jak najbardziej OK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...