Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zandia [Dedyk] [Medium]

ρσєτα

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 770
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witajcie :)

Tak jak już zapewne wiecie przybliżamy się do daty, która spowoduje zamknięcie naszego serwera i z tego powodu postanowiliśmy, że dnia 05.02.2017r. niedziela o godzinie 20:00 zorganizujemy pożegnalną zabawę na naszym serwerze.

Chcielibyśmy aby ostatnie chwilę tego serwera zostały spędzone wspólnie przy dobrej zabawie i mamy nadzieję, że zapamiętacie ten dzień na długo z powodu atmosfery jaka będzie panowała przez całe wydarzenie.

Wielu graczy zadaje nam pytania na skrzynce facebook'a czy planowane są przez nas jakieś reaktywacje czy też inne tego typu działania... odpowiedz brzmi: Czas pokaże i tego się trzymamy.

Do zobaczenia pojutrze na serwerze i do usłyszenia na naszym serwerowym TeamSpeak'u SunNight.pl

POZDRAWIAMY

szkodawo.png

zandia_sygna.png

Opublikowano

Mimo że kiedyś się wyzywalismy to propsik za serwer nie grałem ale oglądałem serię u ytberow i wydaje się całkiem ciekaw. Powodzenia tam dalej

Opusc te forum zlodzieju, z kim ty sie nie wyzywales amebo umyslowa

Co do servera fajnie sie gralo :) szkoda ze koniec juz

TPnGSbs.jpg

Easy peasy  :yay: 

Opublikowano

Mimo że kiedyś się wyzywalismy to propsik za serwer nie grałem ale oglądałem serię u ytberow i wydaje się całkiem ciekaw. Powodzenia tam dalej

Opusc te forum zlodzieju, z kim ty sie nie wyzywales amebo umyslowa

Co do servera fajnie sie gralo :) szkoda ze koniec juz

Złodzieju? Kogo on okradł? Ze mną się nie wyzywał  :) AMEBO UMYSŁOWA.

Opublikowano

16 styczeń- nic nie padnie, żadne resety nic z tych rzeczy
3 luty- no kochani czas sie pożegnać

lmao

Jestem jak Magda Gessler
Hejtuję, obrażam, niszczę..
A sam lepiej nie zrobię.
nIMl0Hd.png

Opublikowano

16 styczeń- nic nie padnie, żadne resety nic z tych rzeczy

3 luty- no kochani czas sie pożegnać

lmao

Nadszedł czas!

Tak jak pisałem wcześniej... wprowadziliśmy kilka zmian, które mogą (lecz nie muszą) zaskakująco poprawić ilość graczy na serwerze. Jeżeli mamy być z Wami szczerzy to postawiliśmy wszystko na jedną kartę... znacie zapewne nie jedne serwery, które zbliżając się ku upadkowi zostają wypchane w ItemShopie przedmiotami po brzegi, że aż się z niego wysypuje. Typowy gracz z podniecenia postanawia doładować IS'a i raduje się, że będzie mógł w szybki sposób zdobyć coś co jakiś czas temu było dla niego nie realne... administrator - zadowolony / gracz - nie na długo. My natomiast nie potrafimy odważyć się do takich czynów i zastosowaliśmy zupełnie coś innego. Wszelakie płatności doładowujące Smocze Monety na naszym serwerze zostały wyłączone i zakupienie SM nie jest już możliwe ponieważ przedmioty znajdujące się w ItemShopie dodane zostały do Handlarki Różności... powód? Nie raz człowiek czytał w dyskusjach, że marzeniem gracza byłby serwer, który nie posiada ItemShopu i oto próba stworzenia czegoś na co czekała ta spora społeczność metina, która może uratować serwer przed rozpadem (czyt. wyłączeniem). Pomyślicie sobie zapewne, że spotkanie administracji w grze lub uzyskanie od niej pomocy będzie graniczyło z cudem bo nie zarabiają... BŁĄD! Będę dla Was dalej do dyspozycji pod każdym względem przy serwerze będę pracował z takim samym zaangażowaniem jak wcześniej... a kontakt z nami chyba trudny nigdy nie był, racja? Pozwolę sobie przytoczyć pewien przykład, który Wam przedstawię... czuję się w roli ojca na serwerze mający za zadanie zaspokoić swoje dzieci wszelakimi potrzebami. Ojciec ten nie ma czasami możliwości dać tego co dziecko potrzebuje i czuje się z tym naprawdę nie przyjemnie. Przykładem potrzeb, które te dzieci w ostatnim czasie mają to zwiększenie ilości graczy na serwerze i powiem Wam, że niby prosta sprawa - "załatwić reklamę". Powiedziałem sobie okeeeej, jeżeli tego chcą to postaram się to załatwić i nawet gdybym miał na tym stracić to dokonam tego czego oczekują. Wybrałem sobie jedną z większych reklam na celownik, którą był "Dezan" namawiałem gościa przy każdej jego wizycie na naszym TeamSpeak'u i pewnego dnia przytaknął. Uzgodniliśmy szczegóły i powiem Wam, że już prawie miałem witać się z gąską, lecz na drodze pojawiła się mała ilość graczy na serwerze, którą Dezan zauważył wchodząc do gry...zrezygnował. Szanuje jego decyzję ponieważ chce przedstawić swoim widzom coś więcej niż kilka osób na krzyż w mieście pierwszym, podobna sytuacja pojawiała się również u innych osób. Kilka osób wypominało nam, że nie łataliśmy dziur odchodzącymi YouTube'rami... pamiętacie sytuację gdzie na 95% serwerach występował błąd z powielaniem przedmiotów w sklepach offline? Zapewne tak, więc jako iż Zandia była głównym "targetem" z powodu pierwszych dowodów, że coś takiego istnieje dostała ostro po dupie w opinii społeczności. Sytuacja ta spowodowała brak chęci reklamowania Zandii u większości YTberów (rozumiem powód). Do każdego, który reklamował w tym czasie nasz serwer napisałem streszczenie sytuacji i opisałem działania, które podjeliśmy w tej sprawie i chęć do dalszej współpracy wykazał tylko Tream, no nic w poduszkę człowiek płakać nie będzie, zgadza się? Wczoraj podczas rozmowy z wieloma graczami na naszym TeamSpeak'u uzgodniliśmy, że jeżeli stawiamy wszystko na jedną kartę to warto dodać kilka innych zmian na serwerze. Mowa tutaj o znacznym ułatwieniu gry, zmiany te wypiszę oddzielnie na końcu tych wypocin w celu zachowania estetyki w tym poście. Maszyna sama się nie przedłuża, racja? Płatności, które zazwyczaj były czy też są klasycznymi doładowaniami zamienione zostały na dotacje, które po uzyskaniu pewnej kwoty dadzą możliwość opłaty na kolejne miesiące maszyny. Osoby, które postanowią takową dotację wpłacić na serwerze otrzymają prefiks [VIP], tylko tyle ponieważ nie chcemy by po dokonaniu takowej wpłaty gracz w jakiś sposób był silniejszy od innych (bonusy itd.). Serwer na ten moment jest opłacony do 11 lutego, lecz jeżeli nie uda nam się go przedłużyć do zostanie... aż ciężko mi to napisać :( ... WYŁĄCZONY 2 dni wcześniej. Rozumiem, że wielu graczy z decyzji, którą podjeliśmy może być zdenerwowanych jeżeli chodzi o darmowy ItemShop ale musicie nas zrozumieć, że nie mamy nic do stracenia. Nie chcieliśmy Wam świecić oczkami, że będzie świetnie i cudownie by wycisnąć z Was ostatnie złotówki a dzień przed odcięciem od maszyny napisać post, że kończymy z Zandią. Dla uszanowania graczy, którzy wydali spore pieniążki na alchemie i szarfy postanowiliśmy jedynie ich nie dodawać do sklepu z darmowym Item Shopem. Główkuje czy przypadkiem o czymś nie zapomniałem dopisać więc jeżeli jednak o czymś zapomniałem to chętnie możecie dać znać i bez problemu na dany temat możemy się wypowiedzieć.

Zmiany w rozgrywce by grało się łatwiej

- Handlarka Różności posiada cały ItemShop za 0 yang -

- Zwiększone procenty na zdobycie zaczarowań przedmiotu z potworów -

- Metin na 7 piętrze w Więzy Demonów posiada w dropie 7 zmianek -

- Razador posiada w sobie 1 antyczny cor draconis -

- Nemere posiada w sobie 2 atyczne cor draconis -

- Polifem posiada w sobie 4 antyczne cor draconis -

Mam nadzieję, że ktoś przeczyta cały post i osoby, które nigdy nie grały lub nie miały styczności z naszym serwerem wypowiedzą się co do naszej decyzji.

Pozdrawiamy Administracja serwera Zandia.pl

Już od dawna pisali, że nic z tego nie będzie, uwierzyłbyś w to, że jeśli dają darmowego IS'a to ktoś pośle im Donate na utrzymanie serwera?

Opublikowano

Ehh strasznie słabo, że to już koniec ;) jedyny serwer który był w stanie mnie przyciągnąć na dłużej serwer gdzie nie było mi żal wydać 2/3 dych na is jak na moje gusta wszystko było idealnie dopasowane aż chciało mi się expić grindować golda i inne itemki ehh szkoda no nic fajnie by było pograć na jakimś serwerze jeszcze od was 

Tive :)

sygnaturka22.jpg
Opublikowano

Jeżeli już padają serwery mt2 to powinny w takim stylu jak tutaj na zandii, czyli nie brak olewki administracji tylko do końca, szkoda że mało jest takich osób, które tak dbają o serwer, czekamy na kolejny projekt. ;)

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Podsumowanie końcowe!

Prace nad serwerem ruszyły dokładnie 12 grudnia roku 2015, które uznać mogę za naprawdę intensywne a całość projektu bez dwóch zdań choćby nie wiem kto i jak o nas wspomniał czy też napisał uznaję za spory sukces.
Nie chciałbym w tym poście wypisywać smutasów ile to człowiek nie zarwał nocek przed startem i w trakcie istnienia projektu bo żegnać się jest lepiej z uśmiechem na twarzy :)

Serdecznie dziękujemy całej społeczności serwera za zaufanie do naszych osób, dzięki za wspólnie spędzony czas... dzięki za wszystko!

Dzięki wszystkim, którzy nawet w najmniejszym stopniu przyczynili się do powstania tego projektu.

Czy się jeszcze pojawimy? Nie zaprzeczamy... czas pokażę.

Serwer w liczbach:

29006 kont!

34187 postaci!

680 zablokowanych kont!

141 dni

3384 godzin

203040 minut

12182400 sekund

czasu trwania serwera!

Start prac nad serwerem

TroszkuDawnoMPC.png

Ostatni dzień serwera

Ko%C5%84c%C3%B3wkaMPC.png

Ostatnie sekundy serwera

bylominelo.png

Troszkę ss'ów

gornik_tez_nuda.jpg

nic_sie_nie_dzieje.jpg

turniej.jpg

wywalamEQ.png

Top Time

Od siebie dodam tylko to, że Damianek aka. s33xb0mb nie miał sobie równych w ilości spędzonego czasu na serwerze. Reszta graczy nie dorastała pod tym względem do pięt  :D 

I co najważniejsze, nie jest to czas spędzony na offline  :s 

Administracji nie liczy w rankingu.

damianeknolife.png

toptime.png

Dziękujemy wszystkim za grę!

zandia_sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...