Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PRESTIGEMU [STABILNY] [S6EP3] [x300]

PrestigeMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko jest fajnie, dalej są małe luki ale Menio nie daje za wygraną i walczy żeby je wyeliminować..

jest jednak duży minus na servie mianowicie strasznie toksyczni gracze którzy odstraszają każdych potencjalnych nowych graczy swoim zachowaniem...

niemniej jednak zapraszam na server bo mimo spinek gra się całkiem przyjemnie i nawet śmiesznie.

1996114742124251533187.png

• Odpowiedzi 247
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fakt, latanie na forum ze skargą, że zabijajo to trochę przesada, tym bardziej, że skarży gildia która wygrała CS... Chyba to dla nich jedyny sposób aby wyeliminować konkurencję i utrzymać zamek xD

Wbijać, łatwo o pt dla nowych, wystarczy poprosić na /post lub chodzić po spotach i dawać pt bo większość ma włączone auto pt.

Opublikowano

Równie dobrze "gildia, która wygrała cs" może stanąć na warpie mapy i nie pozwalać nikomu expić. Zastanów się kto tu próbuje eliminować konkurencję. Walczyliśmy o spot, Panowie przenieśli walkę na warp, gdzie wykorzystywali bug przez który nie można atakować po przeniesieniu się. Po raz kolejny pokazali, że w równej walce nie mają szans i muszą wykorzystywać brudne sztuczki i exploity.

Opublikowano

Panowie powyżej proszę o spokój, to jest gra, serwer tworzą ludzie - każde zachowania przez jedną i drugą stronę będą inaczej odbierane, regulamin mówi jasno, że nadmierne utrudnianie gry będzie nagradzane banem na 12 godzin. ( jest propozycja co do zmiany tego punktu, więcej informacji znajdziecie na forum w dziale przeznaczonym do składania propozycji przez Administrację jaki graczy serwera.

Serwer tworzą gracze i tak naprawdę to wszystko od nich zależy jak będzie wyglądać "życie na serwerze" .

Jeden jest taki, że będzie latał po spotach i zabiał wszystko co stoi i się rusza, a drugi będzie afkował i denerwował się, że go zabili na AFKu i wyjdzie z gry bo zamiast resa dobił 380 lvl przez to, że ktoś go zabił.

Administracja wkłada całe serwer w życie serwera i jak widzicie co chwilę próbujemy dodać jakieś nowości/propozycje/update - które umilą wam grę.

Dnia wczorajszego powstał dla was specjalny TeamSpeak3 - gdzie min. będziecie mogli swobodnie rozmawiać, ale też kontaktować się z Administracją serwera.

Forum zostało trochę z modernizowane :

- nowy szablon forum

- nowe moduły w panelu pobocznym

- więcej tematów/regulaminów/propozycji ze strony Administracji

Zatrudnieni zostali nowi GM :

- TormentT55

- REDDOK

Którzy mam nadzieję pomogą w rozwoju serwera, jeżeli chodzi o pomoc na serwerze i kontakt z społecznością prestige na serwerze.

Dzisiejszego dnia zostanie wgrana nowa publikacja z poprawionymi danym na temat wszystkich eventów, nowy wygląd - dlaczego? Wszystko musi być spójne z grą, bo jak widać jest parę niedociągnięć.

Planujemy również zrobić safezone na warpach na poszczególne mapy, aby gracze nie przesiadywali na warpach i nie pozwalali grać innym ( mam na myśli sytuację o której Panowie wyżej tak intesywnie dyskutują ) .

Codziennie jest coraz więcej graczy i z tego co zauważyłem chętnie "Stali Bywalcy" pomagają im się chociaż w mały sposób wyexpić.

Jeszcze w tym tygodniu będzie specjalny event dedykowany nowym graczom - na określony czas dostaną status konta VIP zupełnie za darmo.

Więcej informacji znajdziecie na naszym forum !

Pozdrawiam

MENIO

Opublikowano

Witam,

Miałem nie odpowiadać na te posty powyżej jednak dotyczą one mojej osoby więc postanowiłem napisać kilka słów.

Jedni na drugich donoszą, płacz niesamowity (nie tylko przegranych cs, np szef wygranych chciał lecieć na forum ze skargą, że są pomawiani i nieuczciwe wygranie - chyba chodziło o summonerki z 0rr które usypiały wszystko co się rusza)

GMem gildi wygranej (HELL) jestem ja i nie przypominam sobie abym wspominał coś o skardze na forum o pomawianie. Jeśli nie masz na coś dowodów nie wmawiaj innym, że takie coś miało miejsce bo to są tylko i wyłącznie w tym momencie jak to ładnie nazwałeś pomówienia w moją stronę. Niestety ale w robisz tylko i wyłącznie pośmiewisko z samego siebie. Druga kwestia sumonerki na CS. Zarówno gildia wygrana (HELL) jak i przegrana (HUSARIA) miała na csie w swoich szeregach sumki które mogły usypiać. To już nie nasza wina, że nie potraficie grać tymi postaciami i narzekacie później jakie to wszystko było nieuczciwe. Warunki do gry były dla wszystkich jednakowe jednak jak się nie potrafi przygotować postaci pod cs to później ma się pretensje i trzeba swój żal wylewać na forum. Kolejna kwestia mieliście sporą przewagę resową a mimo to przegraliście CSa i szukacie teraz dziury w całym. Proponuje wziąć się za swoje podwórko i po testować różne ustawienia buildów bo coś czuje, że taki płacz z waszej strony będzie po każdym csie dopóki nie wbijecie sobie max statsów bo wtedy każdy będzie miał taki sam build tylko set troszkę inny.

Fakt, latanie na forum ze skargą, że zabijajo to trochę przesada, tym bardziej, że skarży gildia która wygrała CS... Chyba to dla nich jedyny sposób aby wyeliminować konkurencję i utrzymać zamek xD

Szkoda, że nie byłeś taki wyszczekany na cs kiedy to dostaliście srogie lanie. Znowu próbujecie narzucić swoje warunki gry na serwerze, jeśli się nie uda znów będziecie próbowali wymusić zmiany grożąc odejściem? Admin nie jednokrotnie wspominał na forum, w regulaminie czy podczas gry na post, że blokowanie warpa jest nie dozwolone ponieważ jest tam luka czasowa gdzie po warpie nie widać kto na nim stoi natomiast osoba już tam będąca może bez problemu zacząć swój atak. Nauczcie się grać fair bo gdyby sytuacja miała miejsce na spocie o który walczyliśmy nie byłoby tego zamieszania. Regulamin jest dla wszystkich jednakowy my zabijając Was nigdy nie blokujemy Wam warpa i macie możliwość powrotu na spot i walki o niego. Nie tworzymy swoich zasad tylko dostosowujemy się do panujących na serwerze. Jak widać na forum serwera jak i tutaj Wy tego nie potraficie i próbujecie pokazać sytuacje w całkiem innym świetle pasującą do Waszych przekonań.

Kończąc ten wpis chciałbym zaznaczyć jednak, że to forum (MPC) nie jest miejscem do rozstrzygania takich spraw i wywlekanie takich informacji na publikacje serwera jest niestosowne. Pokazuje to tylko poziom inteligencji osoby która te posty napisała. Nie wiem czy gwtim próbuje zachęcić tymi postami nowych graczy ale nie wydaje mi się by były one zachęcające. Nie ten ton i forma wypowiedzi jeśli chciałeś zaprosić jakiś graczy na serwer.

Co do samego serwera, ustawienia są spoko, jeżeli coś się psuje / dzieje niedobrego z serwerem MEN błyskawicznie próbuje naprawić błędy. Administracja codziennie jest online więc w razie jakichkolwiek pytań zawsze udzieli odpowiedzi. Jeżeli chodzi o party myślę, że łatwo je znaleźć tak jak wspominały osoby wyżej działa funkcja /re auto więc można sobie szybko dołączyć do kogoś. Reconnect system również działa bez zarzutu. Polecam.

pozdrawiam,

Mirson

Opublikowano

Równie dobrze "gildia, która wygrała cs" może stanąć na warpie mapy i nie pozwalać nikomu expić. Zastanów się kto tu próbuje eliminować konkurencję. Walczyliśmy o spot, Panowie przenieśli walkę na warp, gdzie wykorzystywali bug przez który nie można atakować po przeniesieniu się. Po raz kolejny pokazali, że w równej walce nie mają szans i muszą wykorzystywać brudne sztuczki i exploity.

Wykorzystali bug? Pokazali, że w równej walce nie mają szans i muszą wykorzystywać brudne sztuczki i exploity? Piszesz o tych Panach co porobili summonerki 0 rr i dzięki temu wygrali CS? xD

Witam,

Miałem nie odpowiadać na te posty powyżej jednak dotyczą one mojej osoby więc postanowiłem napisać kilka słów.

Jedni na drugich donoszą, płacz niesamowity (nie tylko przegranych cs, np szef wygranych chciał lecieć na forum ze skargą, że są pomawiani i nieuczciwe wygranie - chyba chodziło o summonerki z 0rr które usypiały wszystko co się rusza)

GMem gildi wygranej (HELL) jestem ja i nie przypominam sobie abym wspominał coś o skardze na forum o pomawianie. Jeśli nie masz na coś dowodów nie wmawiaj innym, że takie coś miało miejsce bo to są tylko i wyłącznie w tym momencie jak to ładnie nazwałeś pomówienia w moją stronę.

Men Cię uprzedził z banem i sam pisałeś coś w stylu "a miałem zakładać skargę ale mnie uprzedzili". Szkoda, że screenów nie robiłem bo to było żalośne, bany dla wybrańców o co drugi kur...mi sadził na post.

jak się nie potrafi przygotować postaci pod cs to później ma się pretensje i trzeba swój żal wylewać na forum

Napisał ktoś kto nie potrafi przygotować postaci do pvp

taki płacz z waszej strony będzie po każdym csie dopóki nie wbijecie sobie max statsów

Płacz to będzie póki nie pobanują wszystkich za pk

Szkoda, że nie byłeś taki wyszczekany na cs kiedy to dostaliście srogie lanie

Tacy z Was władcy, że latacie skarżyć na forum bo dostajeciesrogie lanie ^^

Nauczcie się grać fair bo gdyby sytuacja miała miejsce na spocie o który walczyliśmy nie byłoby tego zamieszania.

Jasne, dlatego założyliście 2 oddzielne tematy w skargach na 1 osobę która biła w tym samym czasie. Szkoda, że nie zwołaliście całej gildii żeby się warpowała na k2 bo wtedy byście mogli założyć 40 tematów.

Abstrahując od płaczków i konfidentów zapraszam serdecznie na serwer :)

Opublikowano

Podaj nick chodź jednej sumki która była na 0 rr.

Men Cię uprzedził z banem i sam pisałeś coś w stylu "a miałem zakładać skargę ale mnie uprzedzili". Szkoda, że screenów nie robiłem bo to było żalośne, bany dla wybrańców o co drugi kur...mi sadził na post.

Nic takiego nie pisałem, używaj poważnych argumentów.

Nigdy nie walczyłem z Tobą w duelu więc skąd ta pewność, że nie potrafie przygotować postaci pod pvp. W ogóle rozmawiamy o csie a wyjeżdżasz z pvp czyżbyś nie miał argumentów i szukasz czegoś na siłe? Moja postać była ustawiona pod csa bardzo dobrze o czym świadczy wynik tego eventu.

Pisząc srogie lanie masz na myśli kille na warpie? Fantastycznie, że potraficie wykorzystać ten bug w grze i zabijacie zanim jeszcze zobaczymy waszą postać. Dlaczego nie jesteście tacy mądrzy jak przychodzi walka na spocie?  Boicie sie o srogie lanie, że musicie latać na warpa? Poza tym nikt z niczym nie lata na forum co jest zgodne z regulaminem. Na forum pojawiają się tylko informacje jeżeli ktoś przekroczył granicę którą wyznacza regulamin. Zacznijcie się do niego stosować to nie będziecie musieli wszędzie płakać jacy to my źli jesteśmy.

Jasne, dlatego założyliście 2 oddzielne tematy w skargach na 1 osobę która biła w tym samym czasie. Szkoda, że nie zwołaliście całej gildii żeby się warpowała na k2 bo wtedy byście mogli założyć 40 tematów

Tematy te założyły dwie niezależne od siebie osoby które stwierdziły przekroczenie granic do czego miały pełne prawo. Po raz kolejny Twoje argumenty są bezpodstawne.

Widać w Twoich postach jaki żal przez Ciebie przemawia z racji tego, że nie potrafisz sobie poradzić z sytuacją na serwerze. Wyjdź na dwór i ochłoń mu online to nie jest najważniejsza rzecz w życiu. Po Twoich postach tutaj jak i na forum serwera (tutaj mogę się tylko domyślać jaki masz nick ale wnioskuje sobie po Twoich wypowiedziach) można jednoznacznie stwierdzić, że jedyną osobą "płaczącą" wszędzie i o wszystko jesteś Ty.

Opublikowano

Podaj nick chodź jednej sumki która była na 0 rr.

Nic takiego nie pisałem, używaj poważnych argumentów.

Nigdy nie walczyłem z Tobą w duelu więc skąd ta pewność, że nie potrafie przygotować postaci pod pvp. W ogóle rozmawiamy o csie a wyjeżdżasz z pvp czyżbyś nie miał argumentów i szukasz czegoś na siłe? Moja postać była ustawiona pod csa bardzo dobrze o czym świadczy wynik tego eventu.

Pisząc srogie lanie masz na myśli kille na warpie? Fantastycznie, że potraficie wykorzystać ten bug w grze i zabijacie zanim jeszcze zobaczymy waszą postać. Dlaczego nie jesteście tacy mądrzy jak przychodzi walka na spocie?  Boicie sie o srogie lanie, że musicie latać na warpa? Poza tym nikt z niczym nie lata na forum co jest zgodne z regulaminem. Na forum pojawiają się tylko informacje jeżeli ktoś przekroczył granicę którą wyznacza regulamin. Zacznijcie się do niego stosować to nie będziecie musieli wszędzie płakać jacy to my źli jesteśmy.

Jasne, dlatego założyliście 2 oddzielne tematy w skargach na 1 osobę która biła w tym samym czasie. Szkoda, że nie zwołaliście całej gildii żeby się warpowała na k2 bo wtedy byście mogli założyć 40 tematów

Tematy te założyły dwie niezależne od siebie osoby które stwierdziły przekroczenie granic do czego miały pełne prawo. Po raz kolejny Twoje argumenty są bezpodstawne.

Widać w Twoich postach jaki żal przez Ciebie przemawia z racji tego, że nie potrafisz sobie poradzić z sytuacją na serwerze. Wyjdź na dwór i ochłoń mu online to nie jest najważniejsza rzecz w życiu. Po Twoich postach tutaj jak i na forum serwera (tutaj mogę się tylko domyślać jaki masz nick ale wnioskuje sobie po Twoich wypowiedziach) można jednoznacznie stwierdzić, że jedyną osobą "płaczącą" wszędzie i o wszystko jesteś Ty.

A szkoda szczempić ryja... Nie warto było robić nic!

Opublikowano

boże jaka gównoburza, jak osobiśnie nie trawie Administracji prestige mu tak teraz im współczuje że takie pachruście i chwasty tam grają, co za patologia się tutaj wylała to głowa mała...

Mirson akurat Ciebie popieram bo ładnie się argumentujesz a z tego co mi wiadomo na faktach autentycznych :)

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano

boże jaka gównoburza, jak osobiśnie nie trawie Administracji prestige mu tak teraz im współczuje że takie pachruście i chwasty tam grają, co za patologia się tutaj wylała to głowa mała...

Mirson akurat Ciebie popieram bo ładnie się argumentujesz a z tego co mi wiadomo na faktach autentycznych :)

To jest na każdym polskim serwerze, kwestia przyzwyczajenia. ;) Serwer stoi i się rozwija . :))

Opublikowano

To jest na każdym polskim serwerze, kwestia przyzwyczajenia. ;) Serwer stoi i się rozwija . :))

wiem widzę bo obserwuje poczynania servera i spisuje sobie nawet niektóre pomysły które mi się spodobały które kiedyś zapewne chętnie wykorzystam.

dziwię się jednak że tak ciężko jest ogarnąć ten cały kwas, trzeba szybko zrobić coś skutecznego żeby to uspokoić bo server sterczy w płomieniach

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano

A szkoda szczempić ryja... Nie warto było robić nic!

Nie mam czasu każdego zdania z osobna komentować, ale widać, że ktoś potrafi tylko rzucać bezpodstawne oskarżenia. A dowodów i argumentów brak.

Proponuję skończyć tą gównoburzę na MPC, zapraszam na forum serwera. HELL tylko odpowiada, bo musimy bronić wizerunku. Jednak jak zauważył Ibanez, zawsze jesteśmy spokojni i rzeczowi.

Opublikowano

ts3pl.png

pl.gif Witam,

Z dniem 20.09.2016 r, uruchomiliśmy serwer TeamSpeak3, który jest wolny do użytku dla wszystkich graczy naszego serwera.

Dzięki ogromnej pomocy @, udało się bez żadnych problemów postawić swój własny, niezależny i bezpośredni serwer TS3.

Nawiązując do wcześniejszych informacji na temat serwera, oczywiście możecie składać podania o utworzenie prywatnego pokoju dla

waszej Gildii czy Alliance. 

Program TeamSpeak3 możecie pobrać z oficjalnej strony producenta oprogramowania, a dokładniej: https://www.teamspeak.com/downloads#

TeamSpeak3 to bardzo proste oprogramowanie, z którym nikt nie powinien mieć problemu. Krótki przewodnik instalacji 

znajduje się pod tym linkiem: https://www.teamspeak.com/getstarted a odpowiedzi na wszystkie wasze pytania znajdziecie

tutaj: https://support.teamspeakusa.com/index.php?/Knowledgebase/List/Index/10/english bądź na naszym forum.

Aby połączyć się z naszym serwerem będziecie potrzebowali tylko naszej domeny TS3

Adres serwera TS3 dla PrestigeMU to: Prestige-speak.pl

Opublikowano

co to, co to się tu dzieje, nie dość ze /post, forum to jeszcze MPC :D
Nie będę rozwijał tematów CS-ani tego rzekomego spuszczania wpie### po przez Guild hell bo to sensu tutaj nie ma. Jednak 3 słowa GRATULACJE guild hell za wygrany CS podeszli sposobem do tego i to wygrali. Następne walki o CS w każdą niedzielę godzina 20:00.
Walka o spoty i wykorzystywanie bugów serwera? No walka jakaś tam jest o te spoty, jako ze to Moja postać była zamieszana w cały ten "problem" powiem ze na spocie nie miałem co z Wami robić przeniosłem się na warp dla zabawy. SS na forum kara odbyta, było minęło co nie ? (po co drążyć temat)-Moje zdanie.
Co do serwera, mhm, MEN robi konkretną robotę nie jest to typowy Polski serwer gdzie płacisz siano masz all pvp a administracja Cie olewa, bo hajs się zgadza.
Administracja dużo pracuję, poprawia, naprawia, testuje (stara się) wielki +.
Co mogę dodać online lekko spadło po 1wszym CS, w sumie dzień przed, lub dzień po. Osoby które grają na serwerze wiedzą kto i dlaczego odszedł, ale jakoś nie płakałbym za tymi rumunami co na /post spamowali ROMANIA ROMANIA.
Serwer się rozwija, nowi gracze są, nowe guild powstają. Nic tylko czekać jak Prestigemu zostanie Polskim kolosem serwerów muonline.
Pozdro 600 na Łazarskim rejonie z dedykacja dla BonusBGC

Opublikowano

auction.png

Doszły nas słuchy że macie za dużo Creationów, to dobrze bo z dniem 26.09.2016 wchodzi

w życie co tygodniowy, poniedziałkowy, event w którym będziecie mogli wygrać różnego rodzaju

przedmioty, oczywiście jeżeli wasza oferta będzie najwyższa, jak to w licytacjach bywa.

Przedmioty ustalane będą przez administrację dzień wcześniej, a walutą licytacji będzie już

wcześniej wspomniany Jewel Of Creation.

Czego będziecie potrzebować: Creationów, i poziomu na tyle wysokiego żeby dotrzeć do 

kościoła znajdującego się w Davias.

Dzień licytacji: Poniedziałek

Termin zakończenia eventu: Lifetime

Waluta przetargowa: Jewel Of Creation

Miejsce licytacji: Kościół w Davias

Niech dobry loot będzie z wami, zabawa już się zaczęła.

Opublikowano

Jednak cos powazniejszego?

OVH pomagało mi ogarnąć problemy z VPS - wlepili jakąś łątkę i musiał być trochę dłużej off - 

Już jest online - zapraszam do gry :)

Opublikowano

Zapraszamy wszystkich, aktualnie problemy z OVH minęły także można grać spokojnie.

Na pewno przygotujemy dla wszystkich specjalny event refundujący ten przestój.

Forum jest ciągle online, nawet jeżeli coś znów zacznie się dziać to forum jest dostępne - jest to najszybsza metoda 

komunikowania się z adminem.

Miejmy nadzieję że usługodawca zrobił co do niego należy, a my jak i obiecaliśmy - nie poddajemy się.

Miłego polowania! Zapraszamy do gry, na forum i TeamSpeaka!

Opublikowano

dlaczego mówisz nieprwade?

caly czas laguje... tylko juz tak nie rozlacza

Lagi są spowodowane jakąś "przebudową" w hostingu - byłem już tak natrętny, że nie odbierają telefonów - a jak odbiorą to się rozłączają po przedstawieniu mojego problemu. Powtarzają, że jak się skończy przebudowa to wtedy wróci do normy. 

Na przeniesienie na inny hosting nie ma funduszy - więc musicie być cierpliwi..

Za utrudnienia przepraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...