Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PRESTIGEMU [STABILNY] [S6EP3] [x300]

PrestigeMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolejny serwer tego pana , ile tym razem postoi ?? tydzień ! jak zawsze NIE POLECAM 

Fakt, x50 stał 4 miesiące utrzymując się 100+ pod koniec 50/40, z końcem 4 miesiąca został zabrany mi dostęp do VPS w firmie OVH, nie chciano wyjaśnić na jakiej podstawie został zablokowany remote :)

Proszę brać poprawkę na takich ludzi jak Pan powyżej.

@@ Dzisiaj zostanie wgrany DMN MU CMS zamiast MvCore

• Odpowiedzi 247
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Imo , 4 resety na 24 h to beznadziejny pomysł . Zrezygnowałbym z tego na 100 % . Ustawienia całkiem przyjemne . 

Wbije .

Jak z Marry , bd działało ? . 

Opublikowano

Imo , 4 resety na 24 h to beznadziejny pomysł . Zrezygnowałbym z tego na 100 % . Ustawienia całkiem przyjemne . 

Wbije .

Jak z Marry , bd działało ? . 

Właśnie te ustawienie jest rozważane jeszcze. Możliwe, że zostanie zwiększone o trochę więcej, ale to zobaczymy... mamy jeszcze 2 dni testów, więc spokojnie.

Najpóźniej do czwartku będzie to pewne.

Marry system został wyłączony ze względu na to, że są ograniczenia na dostanie się na różne mapy, a pliki nie pozwalają na ustawienie "limitów" resetów na dane mapy.

Summon został ustawiony od danego resetu zgodnie z ograniczeniami dostępu na mapy

@Mirson

Ograniczenie statów przy tym modzie skończy się nuda na serwerze po 2 tygodniach gry, dlaczego? Dlatego, że będzie powiedzmy max 50 000 pkt do rozdania przy danej x resetów i co dalej? Nie chcę wprowadzać Grand resetów, bo to jest bez sensu, bijesz do jakiegoś celu powiedzmy 100 resetów - otrzymujesz coś w zamian i od nowa zaczynasz expić.

Opublikowano

Zrobienie seta, PvP ponadto każdy później może sobie założyć jakaś drugą postać jak będzie chciał expić dalej, chodzi mi o to, że przy ograniczonej ilości pkt jest więcej zabawy z buildem, cs, pvp a na maxach nie oszukujmy się tego nie będzie bo każdy wbije po 32k i nie będzie kombinował jak ustawić pkt aby być silniejszym. Dodatkowo zawsze ktoś sobie może źle pkt rozdać na csa i nawet słabsza gildia może go wygrać ;p Sam na poprzedniej edycji (s6) zanim skompletowałem set  minęły chyba 2 miechy więc nawet po 2 tygodniach będzie co robić. Chyba, że pralka nie będzie palić itemów i wszystko za pierwszym razem wejdzie na +15 w co wątpię ;D Mam nadzieje, że inni gracze też się wypowiedzą na ten temat co jest lepsze zrobić build czy grać do 32k bez kombinacji. :) Zresztą zrobisz jak będziesz uważał, tak tylko luźną sugestią rzuciłem :p

Opublikowano

Zrobienie seta, PvP ponadto każdy później może sobie założyć jakaś drugą postać jak będzie chciał expić dalej, chodzi mi o to, że przy ograniczonej ilości pkt jest więcej zabawy z buildem, cs, pvp a na maxach nie oszukujmy się tego nie będzie bo każdy wbije po 32k i nie będzie kombinował jak ustawić pkt aby być silniejszym. Dodatkowo zawsze ktoś sobie może źle pkt rozdać na csa i nawet słabsza gildia może go wygrać ;p Sam na poprzedniej edycji (s6) zanim skompletowałem set  minęły chyba 2 miechy więc nawet po 2 tygodniach będzie co robić. Chyba, że pralka nie będzie palić itemów i wszystko za pierwszym razem wejdzie na +15 w co wątpię ;D Mam nadzieje, że inni gracze też się wypowiedzą na ten temat co jest lepsze zrobić build czy grać do 32k bez kombinacji. :) Zresztą zrobisz jak będziesz uważał, tak tylko luźną sugestią rzuciłem :p

Masz dużo racji to prawda, ale takie ustawienia fajne byłby przy niskim expie. np 50-80 to wydłuży jeszcze bardziej rozgrywkę.

Maksymalne statystyki jeżeli zostanie takie ograniczenie resowe będzie miał po 65 dniach dopiero, więc dążenie do tego, graniczy z zebraniem seta do PVP.

Sam nie lubię walk PVP na max statach, ale zanim dotrzesz do tych maxów to będziesz miał przed sobą 6 walk na CS.

Jeżeli ta opcja serwera wypali i postoi ponad 3-5 miechów to pomyślimy nad serwerem z buildami i ograniczeniami resetów np. exp 60 i opóźniacz resowy ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze raz apeluje o zaniechanie ogranicznika resowego . To jest Mu a nie jakieś mehehehhe xD

Dołączyłem ankietę do tematu zobaczymy co większość myśli.

Opublikowano

Jeszcze raz apeluje o zaniechanie ogranicznika resowego . To jest Mu a nie jakieś mehehehhe xD

Dołączyłem ankietę do tematu zobaczymy co większość myśli.

Możliwe, że 4rr na 24h to troche mało, na poczatku napewno nikt nie przekroczy liczby 4resow na dzien, ale pozniej to bedzie 30min na resa, wiec mysle, ze 6-8rresow na dzien to optymalne ustawienie :D

Opublikowano

Po przemyśleniach zakupiłem DMN MU CMS ! 

Nowa strona obecnie została wdrożona, ale kompletna będzie dokładnie dzień przed startem. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja się wypowiem tak do Admina. Nie wiem skąd mam Cię w kontaktach na liście GG, ale od ponad 2 lat tam widniejesz i ciągle spoglądam na Twój opis PrestigeMu.cośtam, widzę że konkretny serwer szykujesz i na pewno wbijam! :)

Opublikowano

Serwer prezentuje sie zajebiscie aczkolwiek pierwszy raz spotykam sie z limitem rr na 24h , mysle ze to słaby pomysł mysle że skoro ktos jest no lifem i ma czas zeby tyle siedziec i trzaskac 20 rr na dzień to nie se trzaska ważne zeby balans był git , takie ograniczenia moga srednio wpłynać na liczbe ppl online , max 15 rr na 24h i git

Opublikowano

Ja się wypowiem tak do Admina. Nie wiem skąd mam Cię w kontaktach na liście GG, ale od ponad 2 lat tam widniejesz i ciągle spoglądam na Twój opis PrestigeMu.cośtam, widzę że konkretny serwer szykujesz i na pewno wbijam! :)

Napisz do mnie to Ci powiem, mam historie od 2009 :) 

Serwer prezentuje sie zajebiscie aczkolwiek pierwszy raz spotykam sie z limitem rr na 24h , mysle ze to słaby pomysł mysle że skoro ktos jest no lifem i ma czas zeby tyle siedziec i trzaskac 20 rr na dzień to nie se trzaska ważne zeby balans był git , takie ograniczenia moga srednio wpłynać na liczbe ppl online , max 15 rr na 24h i git

Zdefiniuje - ogranicznik resowy - według mnie powinno to się nazywać "szacunek" dla ludzi, którzy rodziny/prace i wiele obowiązków od tzw typowego "no lifa" - taki tryb gry "powiedzmy" wyrówna graczy no life jak i tych co mogą poświęcać kilka godzin - jedynie pod względem resetów - bo jak wiadmo maniak, będzie farmił eventy/bossy i będzie szybciej ubierał postać. 

Jak widać większość graczy jest za tym ( spójrz na ankietę ) - wprowadzone takie ustawienie to nie jest moje widzimisie, czytałem temat serwera InsygniaMU, gdzie dużo graczy rozmawiało na temat ogranicznika, nawet miałem tam zagrać, żeby sprawdzić jak to faktycznie wygląda w praktyce, lecz serwer nie ujrzał światła dziennego. 

Ograniczenie rr przy takim expie czy to dobre rozwiązanie? Sprawdzimy, przetestujemy. Jestem osobą, która lub podejmować wyzywania i miałem wiele pomysłów  na serwer, lecz nie zawsze wychodziło wszystko po mojej myśli : )

Pozdrawiam

Opublikowano

Drop z ringów słaby... Pad bots+4+4+l, to praktycznie sklepówki. Powinno być znacznie lepiej. Do tego kasowanie postaci max 39 lvl i będzie można pozbyć się robienia kont tylko pod drop z ringów. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Napisz do mnie to Ci powiem, mam historie od 2009 :)

Zdefiniuje - ogranicznik resowy - według mnie powinno to się nazywać "szacunek" dla ludzi, którzy rodziny/prace i wiele obowiązków od tzw typowego "no lifa" - taki tryb gry "powiedzmy" wyrówna graczy no life jak i tych co mogą poświęcać kilka godzin - jedynie pod względem resetów - bo jak wiadmo maniak, będzie farmił eventy/bossy i będzie szybciej ubierał postać. 

Jak widać większość graczy jest za tym ( spójrz na ankietę ) - wprowadzone takie ustawienie to nie jest moje widzimisie, czytałem temat serwera InsygniaMU, gdzie dużo graczy rozmawiało na temat ogranicznika, nawet miałem tam zagrać, żeby sprawdzić jak to faktycznie wygląda w praktyce, lecz serwer nie ujrzał światła dziennego. 

Ograniczenie rr przy takim expie czy to dobre rozwiązanie? Sprawdzimy, przetestujemy. Jestem osobą, która lub podejmować wyzywania i miałem wiele pomysłów  na serwer, lecz nie zawsze wychodziło wszystko po mojej myśli : )

Pozdrawiam

A gdzie szacunek do NoLifeów ? . xD

Opublikowano

Ja się wypowiem tak do Admina. Nie wiem skąd mam Cię w kontaktach na liście GG, ale od ponad 2 lat tam widniejesz i ciągle spoglądam na Twój opis PrestigeMu.cośtam, widzę że konkretny serwer szykujesz i na pewno wbijam!  :)

Napisz do mnie to Ci powiem, mam historie od 2009  :)

Pozdrawiam

A gdzie szacunek do NoLifeów ? .  xD

Jest szacunek :D Nolife szybciej zbierze set, ale ograniczymy jego możliwości w robieniu resetów tak aby każdy mógł być na powiedzmy jednym równym poziomie pod względem expa. 

Lipa

Jak wszystkie twoje posty na mpc :) 

Opublikowano

Jeżeli bd ogranicznik to ja osobiście rezygnuje . Zniszczy to naturalną harmonie w MU  . 

A myslałeś może o stworzeniu low serwa ? . Czy ten exp 300 to tak już ma być . Np cos w stlu Underground . 

Opublikowano

Jeżeli bd ogranicznik to ja osobiście rezygnuje . Zniszczy to naturalną harmonie w MU  . 

A myslałeś może o stworzeniu low serwa ? . Czy ten exp 300 to tak już ma być . Np cos w stlu Underground . 

No niestety, każdemu nie jesteśmy w stanie dogodzić, przykro, że z takiego powodu rezygnujesz, ale to tylko i wyłącznie twoja decyzja. Jak widać z ankiety wynika prawie jednogłośnie, że ogranicznik powinien być :)\

@@ Edycja

Wspólnie z graczami na serwerze podczas testów ustaliliśmy, że lepszą opcją będzie dodanie VIPa zamiast xshopa ( bo to on psuje gre ) 

UStawienia VIP będą podane jutrzejeszego dnia. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakiś balans postaci robiliście czy oryginalny z tego sezonu?

tak "bawiliśmy" się balansem postaci, ustawione zostało wydaje mi się poprawnie, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ( zawsze to można edytować )

- sum/rf dostali nerfa, bo globalowo są zbyt OP

- mg dostał upgrade ( jest dobry do pvm/pvp (str/ene) )

- elf jest silniejszy

- dl dobry dmg słaby def

- dw pvm/pvp

- bk pvm/pvp

@@Ustawienia VIP

EXP 350

+5 % do pralki

+2 dodatkowe depozyty

+10 % drop

Koszt ok. 40 zł

Opublikowano

W sensie, że jest dobry jako str do pve a jako ene do pvp, czy że jest dobry zarówno pvp i pvm obojętnie ene czy str?

Opublikowano

"EXP 350

Ilość resetów w ciągu doby 6 ( normalny user 5 )

+5 % do pralki

+2 dodatkowe depozyty"

w ciagu tygodnia daje to 7rr wiecej dla uzytkownika vip czyli dodatkowe 3,5k stat, proponojue od razu pozwolic Vipowcom na ich kupienie ^^

Zwiekszony exp jak najbardziej drop imo tez powinien byc, pralka i depo tez ok.

Opublikowano

W sensie, że jest dobry jako str do pve a jako ene do pvp, czy że jest dobry zarówno pvp i pvm obojętnie ene czy str?

PVP - str mg

PVM - ene mg

"EXP 350

Ilość resetów w ciągu doby 6 ( normalny user 5 )

+5 % do pralki

+2 dodatkowe depozyty"

w ciagu tygodnia daje to 7rr wiecej dla uzytkownika vip czyli dodatkowe 3,5k stat, proponojue od razu pozwolic Vipowcom na ich kupienie ^^

Zwiekszony exp jak najbardziej drop imo tez powinien byc, pralka i depo tez ok.

Fakt, już o tym rozmawialiśmy na testach.

Większego ograniczenia resetów nie będzie przy VIP , będzie zwiększony drop

Opublikowano

spoty to byscie mogli normalne zrobic bo albo sa po 4 moby co sie rozlaza na wszystkie strony albo nie ma w ogole jak np lt 2, 3 itd co ktoras lokacja jakies marne spoty

ps przy okazji macie bugi np mam wymagane staty spelnione niby na dragon itemy a nie moge zalozyc na mg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...