Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Necro Bot z obsługą kont Google

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja p******e, jaki gunwo bot...inaczej tego skomentować się nie da.

>ustaw bota na nocke

>niech działa tylko 30min -,- Kappa

>znowu będe musial powrócić do v6 gdzie mi leci 50/55k exp/h ;x

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo prosze o odpowiedz na dwa pytania:

1. Jak jest z perm-banami? Nie ma ich w ogole za teleporty?

2. Czym jest poke-snipe dodany w tej wersji bota?

Opublikowano

Bardzo prosze o odpowiedz na dwa pytania:

1. Jak jest z perm-banami? Nie ma ich w ogole za teleporty?

2. Czym jest poke-snipe dodany w tej wersji bota?

1 nie ma

2 teleporuje sie w miejsowki wystepowania pokow i sprawdza czy sie zrespily, do ustawiania w configu... jak dla mnie niepotrzebny bajer.

Opublikowano

>ustaw bota na nocke

Nie goraczkuj sie tak, wychodzi na to, ze ostatnia wersja jest skopana, uzywam tego bota od samego poczatku. A exp/h zalezy od ustawien czyli od predkosci poruszania sie, obszaru w jakim ma sie poruszac, od opoznienia miedzy akcjami no i od miejscowki.

Opublikowano

>ustaw bota na nocke

Nie goraczkuj sie tak, wychodzi na to, ze ostatnia wersja jest skopana, uzywam tego bota od samego poczatku. A exp/h zalezy od ustawien czyli od predkosci poruszania sie, obszaru w jakim ma sie poruszac, od opoznienia miedzy akcjami no i od miejscowki.

Dlatego za to po części tak lubię Necro, możliwość dostosowania Delay'ów :) Spokojnie, jak sie coś skopało, to szybko naprawią, autor bota naprawdę ma nim duże zainteresowanie :)

Opublikowano

Czy jest aż taka różnica w Pokemonach, ze bot sprzedaje poka z CP 1200, zostawiając z CP 60, bo ten z wyzszym cp miał IV 40%, a ten z niższym CP miał IV 95%. 

Mógłby mi ktoś to bardziej wyjaśnić? Dowiedziałem się już, że IV to ukryte statystyki, ale jeszcze chyba nie do końca rozumiem.

Opublikowano

Czy jest aż taka różnica w Pokemonach, ze bot sprzedaje poka z CP 1200, zostawiając z CP 60, bo ten z wyzszym cp miał IV 40%, a ten z niższym CP miał IV 95%. 

Mógłby mi ktoś to bardziej wyjaśnić? Dowiedziałem się już, że IV to ukryte statystyki, ale jeszcze chyba nie do końca rozumiem.

IV to bazowe statystyki pokemona. Powiedzmy że pokemon A ma 200 CP oraz 100% IV (najlepsze staty bazowe) a pokemon B ma 65% IV ale za to 1200 CP. Teraz, gdy np. damy oby dwóm pokemonom 5 Powerupów, to pokemon A będzie miał dajmy na to 900 CP a pokemon B 1600 - lecz to już będzie lego limit, gdy w tym czasie nasz pokemon A może być jeszcze zpowerupowany drugie tyle razy. Gdy pokemon A zostanie Wypowerupowany na FULL, to będzie miał 2500 CP.  Mogłem trochę namieszać, ale chodzi to, że jak oba pokemony są wypowerupowane na full, to wtedy znaczenie już mają tylko statystyki podstawowe - więcej jeśli już powerupa dać nie możesz, to tlyko IV może podnieść moc pokemona, ale tego nie możemy zanim zmieniać tylko musimy już takiego pokemona złapać :) Jeśli ktoś inny jeszcze to czyta to jeśli to źle wytłumaczyłem to przepraszam, ale ciężko trochę xD

Podpinam się do pytania Pana wyżej.

+ polecice jakieś ciekawe kordy?

Central park NY (jest jako podstawowy w bocie chyba)

Opublikowano

To nie jest taka duża różnica. Po prostu problem z botami jest taki, że możesz wybrać w ustawieniach albo CP, albo IV, no i w jednym jak i w drugim będą występowały głupie transfery, bo gdy wybierzesz priorytet CP, to w przypadku np. Eevee 800 CP 20% i Eevee 780 CP 95% bot wyrzuci tego z 780 CP, mimo, że jest lepszy, natomiast jak dasz priorytet IV, to dzieją się rzeczy takie, jakie ty opisałeś, czyli transfer 1200 CP, bo miał 40% a zostawienie 60 CP dla 95%.

Tutaj masz kalkulator, dzięki niemu powinieneś zrozumieć znacznie bardziej ten system.

https://pokeassistant.com/main/ivcalculator

Opublikowano

To nie jest taka duża różnica. Po prostu problem z botami jest taki, że możesz wybrać w ustawieniach albo CP, albo IV, no i w jednym jak i w drugim będą występowały głupie transfery, bo gdy wybierzesz priorytet CP, to w przypadku np. Eevee 800 CP 20% i Eevee 780 CP 95% bot wyrzuci tego z 780 CP, mimo, że jest lepszy, natomiast jak dasz priorytet IV, to dzieją się rzeczy takie, jakie ty opisałeś, czyli transfer 1200 CP, bo miał 40% a zostawienie 60 CP dla 95%.

Tutaj masz kalkulator, dzięki niemu powinieneś zrozumieć znacznie bardziej ten system.

Dlatego ja zalecam używać min. 2 duplicaty, a nie którzy dają tylko 1 i się potem dziwią że poka 800CP 90 IV wywala na poka 100CP 92% IV :P

Opublikowano

Dlatego ja zalecam używać min. 2 duplicaty, a nie którzy dają tylko 1 i się potem dziwią że poka 800CP 90 IV wywala na poka 100CP 92% IV :P

No i to jest niestety chyba jedyny możliwy sposób, żeby jakoś zaradzić tak głupim transferom. Oby ktoś w końcu zaimplementował do swojego bota jakiś półśrodek. ;) 

Opublikowano

Bo trzeba dobrze ustawic bota, ja mam tak

"KeepMinCp": 1000,
  "KeepMinIvPercentage": 95.0,

"KeepMinDuplicatePokemon": 1,

"PrioritizeIvOverCp": true,

"PokemonsTransferFilter": {
    "Pidgeotto": {
      "KeepMinIvPercentage": 90.0,
      "KeepMinDuplicatePokemon": 1
    },
    "Fearow": {
      "KeepMinDuplicatePokemon": 2
    },
    "Zubat": {
      "KeepMinCp": 500,
    },
    "Golbat": {
    },
    "Pinsir": {
    },
    "Golduck": {
    },
    "Tentacruel": {
    },
    "Starmie": {
    },
    "Eevee": {
      "KeepMinCp": 400,
      "KeepMinIvPercentage": 92.0,
    },
    "Gyarados": {
      "KeepMinCp": 800,
      "KeepMinDuplicatePokemon": 5
    },
    "Mew": {
      "KeepMinCp": 0,
      "KeepMinIvPercentage": 0.0,
      "KeepMinDuplicatePokemon": 10
    }

I mi nic nie wywala powyzej 1000cp (w przypadku evee nie wywali powyzej 400, gyarados powyzej 800, a mew w ogole nie wywali). Nawet jak mam po kilka takich samych pokemonow.

Opublikowano

Ogólnie jeśli chodzi o te wywalanie co 30 minut to to jest sprawka Google Refresh Tokenu, nie tylko w tym bocie ale w każdym bez tokenu przecież po 30 minutach wywala, więc jeśli chcecie grać na koncie google to albo sprawdzacie co 30 minut, albo dajecie Token :/

@Edit

Na razie jeszcze sprawdzam, czy to rzeczywiście token. Zobaczymy czy mnie wywali.

Opublikowano

A zapomnialem o najwazniejszym

"PokemonsNotToTransfer": [
    "aerodactyl",
    "venusaur",
    "charizard",
    "blastoise",
    "nidoqueen",
    "nidoking",
    "clefable",
    "vileplume",
    "arcanine",
    "poliwrath",
    "machamp",
    "victreebel",
    "golem",
    "slowbro",
    "farfetchd",
    "muk",
    "exeggutor",
    "lickitung",
    "chansey",
    "kangaskhan",
    "mrMime",
    "gyarados",
    "lapras",
    "ditto",
    "vaporeon",
    "jolteon",
    "flareon",
    "porygon",
    "snorlax",
    "articuno",
    "zapdos",
    "moltres",
    "dragonite",
    "mewtwo",
    "mew",
    "alakazam",
    "raichu",
    "gengar",
    "aerodactyl",
    "lapras"

Czyli drugich i trzecich form i tych najlepszych w ogole nie wywala.

Takie cos pojawia sie po 30 min http://imgur.com/a/df4Mz konto ptc

Opublikowano

Są jakieś ciekawe miejsca w których mogę bota odpalić i szukać Dratini?

Mój ulubiony spot na Dratini:

-37.766338514387876  145.35723209381104

Opublikowano

Transferuje mi lepsze pokemony, a słabsze zostawia, albo zgłupiałem, ale napiasne jest:

(TRANSFERED) Dratini - CP: 579  IV: 38,12%   [Najlepszy poziom CP: 515  IV: 84,91%] (Cukierki: 24)

Dla ciebie to dobry pokemon? To szajs.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

A u mnie w ogóle się nie uruchamia konsola, nic, zero reakcji.

Ktoś coś?

Możliwe że to dlatego, że mam problemy z attention required CloudFlare?

Ponawiam pytanie. Dodam że config mam dobrze skonfigurowane, uruchamiam jaki administrator.

Opublikowano

Ogólnie jeśli chodzi o te wywalanie co 30 minut to to jest sprawka Google Refresh Tokenu, nie tylko w tym bocie ale w każdym bez tokenu przecież po 30 minutach wywala, więc jeśli chcecie grać na koncie google to albo sprawdzacie co 30 minut, albo dajecie Token :/

@Edit

Na razie jeszcze sprawdzam, czy to rzeczywiście token. Zobaczymy czy mnie wywali.

wywala nawet z tokenem

8074.png
Opublikowano

@up mieć mapę, współrzędne miejsca, gdzie jest pokemon i wpisujesz do bota i masz poka.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Da radę ustawić wywalanie wyższych form ? Bo jak pierw ewoluuje je to potem już nie wyrzuca :) i tak wyszło że mam pełny ekwipunek przez min. 13 Dodrio 8 Kakun i ponad 20 pikachu, Poliwagów, Ratiacatów Pidgeottów. Ma ktoś na to rozwiązanie ? 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...