Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Punktualnie :)

Tylko że jest chyba mały problem z rejestracją, klikam zarejestruj i nie ma żadnego potwierdzenia, ani odmowy, a na id które podałem w reje nie mogę się zalogować

Opublikowano

Punktualnie :)

Tylko że jest chyba mały problem z rejestracją, klikam zarejestruj i nie ma żadnego potwierdzenia, ani odmowy, a na id które podałem w reje nie mogę się zalogować

Rejestracja na 100% działa bo sam pisałem skrypt

http://screenshot.sh/oAe9VsCHc2YQp

http://screenshot.sh/ou0BEIpBd0uPL

To u mnie kliknięcie rejestracja czyści wszystkie rubryki:/

Możliwe że to przez problemy z Attention Required CloudFlare?

Opublikowano

A z jakiej przeglądarki korzystasz? Bo ja tą rejestrację robiłem na Chromie

mając włączonego AdGuard'a i Eseta, no i jak widzisz, zarejestrować się da.

A jak nie chcesz ściągać tego googlowskiego gówna, to polecam Ci też taką małą fajną przeglądareczkę kMeleon.

arijh2.jpg

Opublikowano

A z jakiej przeglądarki korzystasz? Bo ja tą rejestrację robiłem na Chromie

mając włączonego AdGuard'a i Eseta, no i jak widzisz, zarejestrować się da.

A jak nie chcesz ściągać tego googlowskiego gówna, to polecam Ci też taką małą fajną przeglądareczkę kMeleon.

Z mozilli.

Zarejestrowałem się ze smarfona więc jest po problemie:)

Opublikowano

Niektóre przeglądarki są wadliwe, dlatego na chwilę obecną najlepiej jednak z chroma korzystać (sam -nie wierzę, że to mówię...)

I nie piszcie mi nic na PW w grze, bo nie mamy opanowanych języków ;)

arijh2.jpg

Opublikowano

Na samym starcie można spotkać podstawowe bugi np problem z HP, te ceny w sklepach są ułożone w tak nielogiczny sposób, tym bardziej ze yangi nie lecą proporcjonalnie do tego ile yang otrzymujemy z dropu. 

serwer wygląda jakby został stworzony na plikach np mortyriusza 

nie odbierać jako hejt

Opublikowano

Na samym starcie można spotkać podstawowe bugi np problem z HP, te ceny w sklepach są ułożone w tak nielogiczny sposób, tym bardziej ze yangi nie lecą proporcjonalnie do tego ile yang otrzymujemy z dropu. 

nie odbierać jako hejt

Dzięki za cenną uwagę, serwer nie jest na plikach mortyriusza (nawet nie znam tego serwera), szczerze to problemu z HP nawet nie zauważyłem

ale będę miał na uwadze ten problem, być może jeszcze zostało coś po moich starych postaciach, gdy robiłem samodzielnie testy.

Co do cen itemków, wyszedłem z założenia, że przy niskim dropie yang, a przy dużych zarobkach z misji będzie w miarę wygodnie je kupić.

Zwłaszcza, że misji jest dużo, SIERA coś o tym wie, bo już doszedł do 49Lvlu.

arijh2.jpg

Opublikowano

nie odbierać jako hejt

Dzięki za cenną uwagę, serwer nie jest na plikach mortyriusza (nawet nie znam tego serwera), szczerze to problemu z HP nawet nie zauważyłem

ale będę miał na uwadze ten problem, być może jeszcze zostało coś po moich starych postaciach, gdy robiłem samodzielnie testy.

Co do cen itemków, wyszedłem z założenia, że przy niskim dropie yang, a przy dużych zarobkach z misji będzie w miarę wygodnie je kupić.

W sumie może chwilę pogram, by potestować. Jestem ślepy, gdzie znajdę sklep za punkty osiągnięć i sklepy ze zbrojami, broniami na wyższy lvl? 

Miasto M1 dropią bronie 45lvl+, przedmioty po wyrzuceniu są od razu usuwane.

Podczas pisania do kogoś, PW się buguje i wyświetla się dwukrotnie.

Z misji dostaje się 8x pustych butelek na wodę, w ekwipunku wyświetla się tylko jedna.

Ta demonowa mapa mi się podoba, bardzo ładnie ci wyszła.

Po chwili grania, serwer wydaję się całkiem przyjemny. 

Opublikowano

nie odbierać jako hejt

Łowiectwo pójdzie na warsztat, a PW w kliencie, mógłbyś mi to dokładniej pokazać?

W sumie może chwilę pogram, by potestować. Jestem ślepy, gdzie znajdę sklep za punkty osiągnięć i sklepy ze zbrojami, broniami na wyższy lvl? 

Miasto M1 dropią bronie 45lvl+, przedmioty po wyrzuceniu są od razu usuwane.

Podczas pisania do kogoś, PW się buguje i wyświetla się dwukrotnie.

Z misji dostaje się 8x pustych butelek na wodę, w ekwipunku wyświetla się tylko jedna.

Ta demonowa mapa mi się podoba, bardzo ładnie ci wyszła.

Po chwili grania, serwer wydaję się całkiem przyjemny.

Pamiętajcie, to jest beta, wyłapujemy wszystko co się da, a ja próbuję to naprawić.

arijh2.jpg

Opublikowano

@lazarus.1988

Kilka propozycji po dosłownie chwili grania:

1 na start żadnych potek, nawet jeśli się nie przydadzą to gryzie w oko, daj na start 200 średnich nieb i czerw.

2 drop z metinów jest dziwny. Zabiłem ich około 15 i nie czułem żadnej satysfakcji. Raz dropłem kd śmierci 0 i chyba raz ku deszcz strzał ale nie wiem bo samo mi się podniosło i tylko zobaczyłem w ekwipunku. W metinie najwięcej frajdy to bicie właśnie kamieni metin a jak ja widzę ich 6 obok siebie to nie powstrzymam się od ich bicia, lecz drop to kicha. Wyjaśnij bardziej dlaczego taki drop ustaliłes

3 exp ciekawy bo trudny w pizdu ale nie przeszkadza mi to za bardzo, w końcu tylko 99 lvli

4 handlarze bardzo chaotycznie poukładani (itemki w sklepach). U handlarza zbroja itemki plus 0 ale hełmy plus 9 (jeśli mnie pamięć nie myli). Dlaczego tak? Handlarz zbroja źle ulozylesz itemy, najpierw było dać fms a później broń na 45lvl, to tylko wizualnie ulepszylo by rozgrywkę. U handlarki ceny jak ceny, ale wszystko też rozłożone bez ładu i składu. U góry poty, już nie pamiętam jak co tam było ale na prawdę za dużo chaosu. Po co dodawales sklep z PO na tej nowej mapce i w dodatku tak w pizdu daleko? Z niego będzie się korzystać nie raz a biegać tak w daleko nie będzie miło.

4 questy na początku nie dają żadnej zachęty do gry. Nagroda owszem, ale to jest takie z dupy, żeby id handlarza pójść do soon później do handlarza i 15kk yang. Spoko by było dostać jakiś tekst w stylu 'pilnie potrzebuję pomocy, sowicie Cię wynagrodze!' i np misja zdobyć jakiś kawałek kamienia z metina bitwy, bo Handlarz nie może dokończyć nowego projektu broni. To są MEGA bzdety, ale dla mnie one przyciągają uwagę. Exp jest trudny, fajnie byłoby mieć questy do roboty a nie tylko zanieść książkę, dostan 15kk.

Nie pamiętam więcej, jutro spróbuję więcej pograć i znowu jakąś ścianę tekstu wypisze

Sorry za błędy, ale piszę z telefonu

fb.com/myrodj

Opublikowano

@lazarus.1988

Kilka propozycji po dosłownie chwili grania:

1 na start żadnych potek, nawet jeśli się nie przydadzą to gryzie w oko, daj na start 200 średnich nieb i czerw.

2 drop z metinów jest dziwny. Zabiłem ich około 15 i nie czułem żadnej satysfakcji. Raz dropłem kd śmierci 0 i chyba raz ku deszcz strzał ale nie wiem bo samo mi się podniosło i tylko zobaczyłem w ekwipunku. W metinie najwięcej frajdy to bicie właśnie kamieni metin a jak ja widzę ich 6 obok siebie to nie powstrzymam się od ich bicia, lecz drop to kicha. Wyjaśnij bardziej dlaczego taki drop ustaliłes

3 exp ciekawy bo trudny w pizdu ale nie przeszkadza mi to za bardzo, w końcu tylko 99 lvli

4 handlarze bardzo chaotycznie poukładani (itemki w sklepach). U handlarza zbroja itemki plus 0 ale hełmy plus 9 (jeśli mnie pamięć nie myli). Dlaczego tak? Handlarz zbroja źle ulozylesz itemy, najpierw było dać fms a później broń na 45lvl, to tylko wizualnie ulepszylo by rozgrywkę. U handlarki ceny jak ceny, ale wszystko też rozłożone bez ładu i składu. U góry poty, już nie pamiętam jak co tam było ale na prawdę za dużo chaosu. Po co dodawales sklep z PO na tej nowej mapce i w dodatku tak w pizdu daleko? Z niego będzie się korzystać nie raz a biegać tak w daleko nie będzie miło.

5 questy na początku nie dają żadnej zachęty do gry. Nagroda owszem, ale to jest takie z dupy, żeby id handlarza pójść do soon później do handlarza i 15kk yang. Spoko by było dostać jakiś tekst w stylu 'pilnie potrzebuję pomocy, sowicie Cię wynagrodze!' i np misja zdobyć jakiś kawałek kamienia z metina bitwy, bo Handlarz nie może dokończyć nowego projektu broni. To są MEGA bzdety, ale dla mnie one przyciągają uwagę. Exp jest trudny, fajnie byłoby mieć questy do roboty a nie tylko zanieść książkę, dostan 15kk.

Nie pamiętam więcej, jutro spróbuję więcej pograć i znowu jakąś ścianę tekstu wypisze

Sorry za błędy, ale piszę z telefonu

1. Potki się doda, więc nie ma problemu

2. Drop z metinów, już Ci wyjaśnię jak to dokładnie wygląda.

W bazie danych zrobiłem 3 wpisy na każdy kamień metin2, czyli mam (przykład) 3 Metiny Bitwy (15Lv) w bazie.

One niczym się nie różnią od siebie po za unikalnym ID wykorzystywanym przez grę.

Umieściłem wszystkie 3 kopie Metina Bitwy na mapach m1, ale tylko z jednej kopii jest ustawiony drop.

Dlaczego tak? Proste: Drop z metka jest losowy, ale za każdy jeden zniszczony kamień dostajesz Punkty osiągnięć i potem

te punkty możesz wymienić na jakiś itemek, sądzę, że to uczciwy układ, że automat losowy nie daje nic, a ja daję Ci

możliwość wyboru, co będziesz chciał za te AP kupić, bo jak by drop był lepszy z tych metków, to automatycznie musiałbym

przyciąć ilość AP z metków aby zachować jakąś równowagę.

3. Dzięki, nawet nie wiesz jak trudno było odpowiednio ten rate expa wyznaczyć. :)

4. O kolejności ułożenia itemków u NPC decyduje ID umieszczonych w nich przedmiotów. Mechanika gry interpretuje to tak:

Masz Jabłko o dajmy mu ID = 5 oraz masz Banan i bananowi dajmy ID = 7.

Nie ważne jak ustawisz je w sklepie u NPC jabłko zawsze będzie przed bananem.

Co do poziomów itemków u handlarzy czyli bronie +0 i hełmy +9, zdecydowałem się na taki wariant, ponieważ w głównej mierze to broń

decyduje co będziesz dał radę zabić, a hełm to tylko dopełnienie ekwipunku.

5. Początkowe Questy zrobiłem właśnie w takiej formie, by gracz miał możliwość szybkiego i bezbolesnego podreperowania budżetu z yang.

To jest gra, tu mamy się dobrze bawić, to nie jest zakład pracy, gdzie już pierwszego dnia wymagają od Ciebie, żebyś wszystko umiał.

Wbiłeś narazie 11 Lv i masz 12424 PD brakło Ci dosłownie 1 Lvlu żeby zobaczyć, że te misje się rozkręcają i potem jest

coraz ciekawiej i trudniej.

Dziękuje za uwagę, pomyślę o tym co powiedziałeś przed snem i może coś uda się z tym zrobić.

arijh2.jpg

Opublikowano

coś wywaliło serwer i nie można się zalogować, dlatego napiszę post już teraz z kolejnymi propozycjami, pytaniami, plusami i bugami:

propozycje:

1. czy dodanie opcji braku możliwości "nadpicia" zielonych i fioletowych potek wchodzi w grę? wygodna opcja, nie lubię marnować kilku minut potka

2. jest trochę dropu bezużytecznego ekwipunku. co byś powiedział na jakąś opcję ich wymiany za yangi albo na ulepki? skoro pieniędzy jest mało z mobów to chociaż w taki sposób można by coś zarobić (pomijam misje, z których jest dobra kasa)

3.dodanie opcji stackowania przedmiotów. kupuję kilka stacków po 10 bodzi i chciałbym je złożyć w jedną kupę, ekwipunku są tylko dwie strony, fajnie by było mieć możliwość upchania wszystkiego w mniejsze rozmiary

4. pierścień teleportacji nie służy jedynie do teleportacji, może zmiana nazwy na np. Funkcjonalny Pierścień albo nawet Pierścień Mjollnir :P

pytania:

1. po co dodałeś możliwość kupna krwawego miecza u handlarza? jest to zbędny item, ponieważ od tych broni na 45 lepsze są bronie na 30lvl ze średnimi a na 50 już mamy kolejne bronie dające średnie obrażenia. 

2. dzięki za wyjaśnienie o co chodzi z metinami. w mam jeszcze pytanie, co można z nich dropnąć? na razie udało mi się wydropić tylko KD +0, czy z wyższymi poziomami metinów drop wzrośnie?  to raczej pewne, że będzie lepszy drop, lecz od których metinów poczuję różnicę w dropie

3. gdzie ulepszać kd +0? 

4. czy ten marmur polimorfii z misji jest jednorazowy? w co się zmieniamy, bo nie jest napisane jaki to marmur

bug/niedociągnięcie:

1. za Łowiectwo - 4 wyprawa, do wyboru mamy puste butelki x8 albo coś innego (nie pamiętam), ale dostałem tylko jedną butelkę. 

zauważone problemy:

1. niektóre nagrody za łowiectwo są mega dziwne. mianowicie Łowiectwo - 5 wyprawa, do wyboru jako nagrodę mamy Bambusowe strzały 100 albo tarcza +4. tarczę dostajemy +9 na start a strzały mamy u handlarza. jaki sens dodawania takich nagród?

2. fajnie, że możemy dostać sporo kasy z misji początkowych żeby móc się rozwinąć, lecz tworzy to niesamowitą inflację ze względu na to, że każdy może zrobić sobie nowe konto, szybko wyexpić postać do nawet 15 lvl, zrobić questy za yangi (zanieś książkę, dostań 15kk), zrobić quest na zwój wojny 100% na ulepszenie zdatny do handlu i zarabiać. Ten zwój będzie przez każdego farmiony w ten sposób i nie będzie miał ŻADNEJ wartości na rynku.

3. na start dostajemy mega wygodnego i dobrego wierzchowca a mamy misję na zrobienie konia, w której stajenny mówi jak to niebezpieczne jest podróżowanie bez konia. Wierzchowiec jest dużo lepszy od zwykłego konia nawet jak już zrobię go na bojowca. zrobienie militara przyda się do spella, tego nie ukrywam, ale taka misja trochę nie wiadomo skąd :D

plusiki:

- ulepszanie przedmiotów jest spoko, aczkolwiek stożkowy miecz od +4 do +9 bez jednego spalenia a nieszczęsna do +9 około 30 prób :D brak ulepek, trochę droższe ulepszanie i bodzie u handlarza to fajne połączenie

- Małpi Gaj to bardzo dobrze dobrana mapa do mobów, małpy przecież biegają po gaju a nie po lochach

- dużo mobów, nie ma problemu ze znalezieniem mobów do misji Łowiectwo

@lazarus.1988

oznaczam Cię lazarus żebyś widział dostał powiadomienie  :yay:

fb.com/myrodj

Opublikowano

coś wywaliło serwer i nie można się zalogować, dlatego napiszę post już teraz z kolejnymi propozycjami, pytaniami, plusami i bugami:

propozycje:

1. czy dodanie opcji braku możliwości "nadpicia" zielonych i fioletowych potek wchodzi w grę? wygodna opcja, nie lubię marnować kilku minut potka

2. jest trochę dropu bezużytecznego ekwipunku. co byś powiedział na jakąś opcję ich wymiany za yangi albo na ulepki? skoro pieniędzy jest mało z mobów to chociaż w taki sposób można by coś zarobić (pomijam misje, z których jest dobra kasa)

3. dodanie opcji stackowania przedmiotów. kupuję kilka stacków po 10 bodzi i chciałbym je złożyć w jedną kupę, ekwipunku są tylko dwie strony, fajnie by było mieć możliwość upchania wszystkiego w mniejsze rozmiary

4. pierścień teleportacji nie służy jedynie do teleportacji, może zmiana nazwy na np. Funkcjonalny Pierścień albo nawet Pierścień Mjollnir :P

pytania:

1. po co dodałeś możliwość kupna krwawego miecza u handlarza? jest to zbędny item, ponieważ od tych broni na 45 lepsze są bronie na 30lvl ze średnimi a na 50 już mamy kolejne bronie dające średnie obrażenia. 

2. dzięki za wyjaśnienie o co chodzi z metinami. w mam jeszcze pytanie, co można z nich dropnąć? na razie udało mi się wydropić tylko KD +0, czy z wyższymi poziomami metinów drop wzrośnie?  to raczej pewne, że będzie lepszy drop, lecz od których metinów poczuję różnicę w dropie

3. gdzie ulepszać kd +0? 

4. czy ten marmur polimorfii z misji jest jednorazowy? w co się zmieniamy, bo nie jest napisane jaki to marmur

bug/niedociągnięcie:

1. za Łowiectwo - 4 wyprawa, do wyboru mamy puste butelki x8 albo coś innego (nie pamiętam), ale dostałem tylko jedną butelkę. 

zauważone problemy:

1. niektóre nagrody za łowiectwo są mega dziwne. mianowicie Łowiectwo - 5 wyprawa, do wyboru jako nagrodę mamy Bambusowe strzały 100 albo tarcza +4. tarczę dostajemy +9 na start a strzały mamy u handlarza. jaki sens dodawania takich nagród?

2. fajnie, że możemy dostać sporo kasy z misji początkowych żeby móc się rozwinąć, lecz tworzy to niesamowitą inflację ze względu na to, że każdy może zrobić sobie nowe konto, szybko wyexpić postać do nawet 15 lvl, zrobić questy za yangi (zanieś książkę, dostań 15kk), zrobić quest na zwój wojny 100% na ulepszenie zdatny do handlu i zarabiać. Ten zwój będzie przez każdego farmiony w ten sposób i nie będzie miał ŻADNEJ wartości na rynku.

3. na start dostajemy mega wygodnego i dobrego wierzchowca a mamy misję na zrobienie konia, w której stajenny mówi jak to niebezpieczne jest podróżowanie bez konia. Wierzchowiec jest dużo lepszy od zwykłego konia nawet jak już zrobię go na bojowca. zrobienie militara przyda się do spella, tego nie ukrywam, ale taka misja trochę nie wiadomo skąd :D

plusiki:

- ulepszanie przedmiotów jest spoko, aczkolwiek stożkowy miecz od +4 do +9 bez jednego spalenia a nieszczęsna do +9 około 30 prób :D brak ulepek, trochę droższe ulepszanie i bodzie u handlarza to fajne połączenie

- Małpi Gaj to bardzo dobrze dobrana mapa do mobów, małpy przecież biegają po gaju a nie po lochach

- dużo mobów, nie ma problemu ze znalezieniem mobów do misji Łowiectwo

@lazarus.1988

oznaczam Cię lazarus żebyś widział dostał powiadomienie  :yay:

Ja wywaliłem logowanie, bo chciałem zrobić kilka poprawek, które wczoraj mi wypisaliście i napiszę co zrobiłem.

- Naprawiłem misję z Lekarstwem dla strażnika katakumb, ten kto nie zdążył dostarczyć leku na czas będzie mógł tą misję zrobić ponownie.

- Usunąłem Łowiectwo (przyznaje się, to był quest ściągnięty z tego forum i nawet dokładnie nie testowany). Polowania są u strażnika miejskiego.

- Poprawiłem informacje u kowala na temat tworzenia zmianek (mówił, że da 100 zmianek, a dawał 30)

- Zmianki, Zwoje egzo, rady pustelnika itp można stackować.

A teraz odpowiadając na Twoje pytania:

#1 - Broń na 45Lv to coś rodzaju "Zapchajdziury u NPC", mogę usunąć je, nie ma problemu, jeśli inni też będą za tym.

#2 - Tak, im lepszy Metin, tym lepszy drop, zawartość dropu tych metinów jest bardzo obszerna, zaczynając od prostych śmiećków, aż po przedmioty z ISu, różnicę zobaczysz już od metinów 45lv.

#3 - Stackowanie już zrobiłem ;)

#4 - Marmur Poli, tak jest jednorazowy i on jest pusty, w co on ma przemieniać możesz sam sobie wybrać, wystarczy iść do Seon-hae i on

może zamknąć w marmurze duszę jakieś istoty (może się nie udać, ale jak się nie uda, nie weźmie Yang)

#5 - Łowiectwo, no to jak już mówiłem, usunąłem to.

#6 - O inflacje się nie bój bo później ceny ulepszenia itemków są bardzo duże. http://screenshot.sh/mE8m7IlHe8ey3 (a i niech nie uda się ulepszanie).

A i są też sklepy na mapach po za królestwami, gdzie jak każdy wie, ceny przedmiotów zwiększają się 3x (zobacz sobie handlarkę w m1, a potem handlarkę w "Czwartym Królestwie")

#7 - Koń od stajennego i pieczęcie, tutaj zawiodła kolejność ich robiebia, najpierw zrobiłem konie u stajennego, potem pieczęcie. Pieczęcie miały być w IS'ie i ograniczone czasowo.

#8 - Pierścionek TP, no przydałoby się mu zmienić nazwę, bo na serio ma szeroki wachlarz możliwości.

PS KD ulepszasz normalnie zwojem, lub u kowala, ale najpierw musisz je przetworzyć u tego NPC

http://screenshot.sh/ouTJ9naV6l6A3

Musisz dać mu do skrzyni 10x każdej perły, KD +4

http://screenshot.sh/m7teqVzf010dr

(te KD od domokrążcy) i Bodzia, proces może się nie udać (Szansa na przetworzenie to 90%), a jak się uda, to otrzymasz

http://screenshot.sh/m8SRQz3ZzjPwZ

i potem ulepszasz normalnie zwojami

http://screenshot.sh/n9iRLC6qF1Kmt az do plus +9 http://screenshot.sh/mKS6YIk8LqGPv

arijh2.jpg

Opublikowano

1.Dodałbym zmianne channeli

2.Usunięcie dropu śmieci z m1 typu hełmy na 1 lvl+4.

3.Gdy sie wyrzuci przedmiot odrazu on znika(Chodź pisze że za 1min).

4.Cenzura w wypowiadanych słowach przez NPC (Metin2 to gra PEGI +12, nie +16)
5.Łuczniki miały podchodzić pod postać, a Zaprzysiężone nie podchodzą.
6.Podniesienie misji co dostaje się 15kk z 5lvl na 15lvl(I tak nie są nam na początku potrzebne a będzie mniej osob robiące nowe konta gdyż jednak 15lvl to kwestia juz nie 10min a 20-30)
Jak na razie to tyle co udało mi się wychwycić :) /Pazyfea

mrsg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...