Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

5.Łuczniki miały podchodzić pod postać, a Zaprzysiężone nie podchodzą.

Kiedy ja tak powiedziałem, że łuczniczki będą podchodzić pod postać jak te wężowe łuczniki z v2?

Łucznik, jak sama nazwa wskazuje strzela z łuku, łuk to broń dystansowa i to chyba normalne, że łucznik ma stać

troszkę dalej od swojego celu?

Co do reszty, to są drobne detale.

arijh2.jpg

Opublikowano

Za miesiąc, teraz jest beta.

I powiem tak, mam 50lv + expiem może 1h, reszta expa z misji które naprawdę zadziwiaja, nie są nudne, całkiem ciekawe fabularnie, i bardzo przyjemne, nawet groty strzał zrobiłem :-D (chyba 2raz w życiu:-D)

A co do bugów to jest ich dosyć malo, tu na becie jest mniej niż na oficjalnych startach innych serwerów ;-)

Zapowiada się świetnie, napewno zagram na oficjalu ;-)

Opublikowano

5.Łuczniki miały podchodzić pod postać, a Zaprzysiężone nie podchodzą.

Kiedy ja tak powiedziałem, że łuczniczki będą podchodzić pod postać jak te wężowe łuczniki z v2?

Łucznik, jak sama nazwa wskazuje strzela z łuku, łuk to broń dystansowa i to chyba normalne, że łucznik ma stać

troszkę dalej od swojego celu?

Co do reszty, to są drobne detale.

KIEDY OFFICIAL?

Opublikowano

item, który daje nam spell z M1 na P od tak jest dużo dużo dużo za mocny. Poszedłem sprawdzić jaki jest drop z wodza i za drugim razem już miałem ten jeden item (Kamień Skorpiona chyba). Po co zwoje egzo po co KU u handlarza, jak wystarczy na 30 lvl przyfarmić wodze, które respią się co chwila imają dużą szanse na ten item, bo po chwili dostałem drugi. Jeśli tak będzie tylko na becie to spoko, ale na oficjalnej wersji to nie powinno mieć miejsca. Mam 35 lvl i dwa skille na P.

Druga sprawa to jak łatwo tutaj można brać spoty. Miałem 34 level i tłukłem z <jeszcze> czarowanym na m4 i strachem na 16 metiny upadku w jakieś 3minuty pewnie. Według mnie nie powinienem w ogóle mieć możliwość bicia tego metina a nie dość, że mobki biją po 4 albo 7 obrażeń to jeszcze inwestycja w pierścień za PO dający kradzież życia 20% daje nam niesamowitą przeżywalność. 

Nie za bardzo rozumiem te rozwiązania, zwłaszcza z tym kamieniem do robienia skilla na P. Chyba jest też nie zbyt drogo za PO także łatwo.

fb.com/myrodj

Opublikowano

item, który daje nam spell z M1 na P od tak jest dużo dużo dużo za mocny. Poszedłem sprawdzić jaki jest drop z wodza i za drugim razem już miałem ten jeden item (Kamień Skorpiona chyba). Po co zwoje egzo po co KU u handlarza, jak wystarczy na 30 lvl przyfarmić wodze, które respią się co chwila imają dużą szanse na ten item, bo po chwili dostałem drugi. Jeśli tak będzie tylko na becie to spoko, ale na oficjalnej wersji to nie powinno mieć miejsca. Mam 35 lvl i dwa skille na P.

Druga sprawa to jak łatwo tutaj można brać spoty. Miałem 34 level i tłukłem z <jeszcze> czarowanym na m4 i strachem na 16 metiny upadku w jakieś 3minuty pewnie. Według mnie nie powinienem w ogóle mieć możliwość bicia tego metina a nie dość, że mobki biją po 4 albo 7 obrażeń to jeszcze inwestycja w pierścień za PO dający kradzież życia 20% daje nam niesamowitą przeżywalność. 

Nie za bardzo rozumiem te rozwiązania, zwłaszcza z tym kamieniem do robienia skilla na P. Chyba jest też nie zbyt drogo za PO także łatwo.

Instrukcja podczas czytania zabiera 20k expa, to każdy wie, ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale tabilca expa (ilość pd na poziom) przekracza wartość 100k dopiero w okolicach 50 levelu, co oznacza, że

przeciętny gracz musiałby przeczytać 1 - 3 KU na tych levelach i brakujące PD doexpić, zdaje sobie sprawę, że nie każdy jest fanem hardów, dlatego kwiat skorpiona to alternatywa dla KU, przyznaje, że dropi to

za często ten kamyk, dlatego właśnie ideą tego kamienia jest, aby był alternatywą dla instrukcji, szczególnie, że do wbicia skilli na G1 z M1 potrzeba 55 książek.

Co do łatwości zbierania spotów, na tych niskich levelach nie jest w miarę łatwo bo później jest trudniej zabijać moby

Dla przykładu, gdy robiłem loch czarnych pająków i tworzyłem te pająki, wzorowałem się na Wałęsaku brazylijskim

A to, że dla Ciebie łatwo je zebrać to tylko plus dla Ciebie, bo potrafisz grać (szacun).

Jeśli uważasz dalej, że moby są za słabe, to mogę podnieść im atak i hp i kilka procent.

kogo zamówiłeś do nagrywania? i na ile zapłaciłeś dedyka?

Video będzie mi nagrywał Hakser, a na drugie pytanie, na jaki czas mam serwer to zachowam dla siebie, starczy

powiedzieć, że teraz podczas bety nie wezmę od Was ani grosza.

arijh2.jpg

Opublikowano

lazarus, zdecydowanie pochwalam pomysł z tym kamieniem. Na początku robiłem czarowane w sposób czytania KU to krew mnie zalewała przyznam szczerze, nie dość, że nie wchodziło za często to jeszcze ten exp. Nie zmienia to jednak faktu, że ten kamień jest łatwo dostępny, za łatwo. Daje dużą przewagę. To co mogę zaproponować, to ustawienie 100% na wejście KU i zabieranie x2 mniejszej ilości expa + oczywiście drastycznie zmniejszenie dropu tego kamiena. Dzięki temu zabiegowi kamień ten będzie miał większą wartość (rzadszy przedmiot) a czytanie KU nie będzie tak uciążliwe. 

Co do mobów, to dużą rolę odgrywa u mnie Wilk. Dostaję od niego 100 obrony, w dodatku mocne bonusy w itemkach i robię wjazd. Próbowałem nawet bić metiny morderstwa. Powiem szczerze, że dałbym radę, lecz trochę by to trwało. Metin spływał dosyć szybko, biłbym kilka minut, ale mobki są zbyt twarde żebym liniowo je zabijał na respie, przetrzymałem ze 4 spawny mobów i odpuściłem, bo w końcu zacząłem dostawać obrażenia, których nie mogłem już wyleczyć (biłem to jeszcze bez strachu na P a na 16 pkt i czarowanym na M4). 

Na pewno jest to przyjemne, mobki da się zbijać na luzie, lecz według mnie jest trochę za łatwo.

fb.com/myrodj

Opublikowano

lazarus, zdecydowanie pochwalam pomysł z tym kamieniem. Na początku robiłem czarowane w sposób czytania KU to krew mnie zalewała przyznam szczerze, nie dość, że nie wchodziło za często to jeszcze ten exp. Nie zmienia to jednak faktu, że ten kamień jest łatwo dostępny, za łatwo. Daje dużą przewagę. To co mogę zaproponować, to ustawienie 100% na wejście KU i zabieranie x2 mniejszej ilości expa + oczywiście drastycznie zmniejszenie dropu tego kamiena. Dzięki temu zabiegowi kamień ten będzie miał większą wartość (rzadszy przedmiot) a czytanie KU nie będzie tak uciążliwe. 

Co do mobów, to dużą rolę odgrywa u mnie Wilk. Dostaję od niego 100 obrony, w dodatku mocne bonusy w itemkach i robię wjazd. Próbowałem nawet bić metiny morderstwa. Powiem szczerze, że dałbym radę, lecz trochę by to trwało. Metin spływał dosyć szybko, biłbym kilka minut, ale mobki są zbyt twarde żebym liniowo je zabijał na respie, przetrzymałem ze 4 spawny mobów i odpuściłem, bo w końcu zacząłem dostawać obrażenia, których nie mogłem już wyleczyć (biłem to jeszcze bez strachu na P a na 16 pkt i czarowanym na M4). 

Na pewno jest to przyjemne, mobki da się zbijać na luzie, lecz według mnie jest trochę za łatwo.

Zmniejszyłem drop tego kamyka z 10% na BOSSa na 1.23%, a ja na podstawie tego co mi napisałeś wpadłem na jeszcze inny pomysł z Instrukcjami, że ilość

wymaganych PD do przeczytania książki będzie rosnąć z każdym kolejnym poziomem umiejętności, powiedzmy np.

Przeczytasz 1 KU (m1 -> m2) zabierze Ci np 3000 expa, poprawnie przeczytasz 1 ksiazke, ilość potrzebnych PD będzie już 3500, wbijesz skill

na M3 ilość potrzebnych PD to już 5000 PD i tak dalej aż do 55 KU.

arijh2.jpg

Opublikowano

Aż jestem pod wrażeniem co ten administrator wyczynia, ludzie!! Macie przykład JAK ADMINISTRACJA POWINNA PODCHODZIĆ DO GRACZA, a nie.. "No może dodamy" ale nie dodadzą bo wolą wjebać w IS'a żeby hajs zarobić :)

Opublikowano

Aż jestem pod wrażeniem co ten administrator wyczynia, ludzie!! Macie przykład JAK ADMINISTRACJA POWINNA PODCHODZIĆ DO GRACZA, a nie.. "No może dodamy" ale nie dodadzą bo wolą wjebać w IS'a żeby hajs zarobić :)

Dzięki, ale nie zasłużyłem sobie na takie pochwały, to po pierwsze, a po drugie, raczej inni nie przejmą się tym i będą robić po swojemu (w sumie i nawet dobrze) :)

arijh2.jpg

Opublikowano

Truta u handlarzy, bardziej bym powiedział Easy/Medium, ale 105 Lv. więc taki misz-masz. Będę przyglądał się opiniom, bo wyczuwam słabą gospodarkę serwera.

Opublikowano

Przeoczyłem ten post, więc może jednak wyjdzie coś sensownego, no ale najpierw trzeba zobaczyć jak się będzie sprawował po kilku tygodniach.

Opublikowano

Planujesz może zmienić ten interface? Strasznie mi się on nie podoba i odpychają mnie serwery które go posiadają.

Forum będzie na ipb?

Tak, forum bedzie na IPB, Nie, interfejs zostaje od Winchestera, bo wg mnie ma w sobie coś, co wyróżnia go wśród innych interfejsów.

arijh2.jpg

Opublikowano

Planujesz może zmienić ten interface? Strasznie mi się on nie podoba i odpychają mnie serwery które go posiadają.

Forum będzie na ipb?

Tak, forum bedzie na IPB, Nie, interfejs zostaje od Winchestera, bo wg mnie ma w sobie coś, co wyróżnia go wśród innych interfejsów.

No cóż, trudno.

A nie mógłbyś w ustawieniach gry dodać opcję wyboru interface? Na pewno nie jest to trudne do zrobienia.

Opublikowano

Forum będzie na ipb?

No cóż, trudno.

A nie mógłbyś w ustawieniach gry dodać opcję wyboru interface? Na pewno nie jest to trudne do zrobienia.

A takie coś moge dodać na lajcie.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...