Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz na każdym serverze masz nieskończoną pelerynke.

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak dla mnie to ten serwer nic nowego nie ma i daje dla tego serwera max 2 tygodnie .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Polecam ze względu na Lazarusa - po jego wypowiedziach na MPC mogę powiedzieć, że wie co robi i ma wiedzę na temat tworzenia serwerów Metin2.

Fajna grafika w prezentacji. 

utn6x1b0watr.png

Opublikowano

Co do startu serwera, narazie rozpiszę Wam grafik jak pracuję w najbliższych dniach:
25.07 - Nocka
26.07 - Nocka
27.07 - Wolne
28.07 - Popołudnie
29.07 - Popołudnie
30.07 - Popołudnie
31.07 - Popołudnie
1.08 - Wolne
2.08 - Rano
3.08 - Rano
4.08 - Rano
5.08 - Rano
6.08 - Wolne
7.08 - Wolne

Przypuszczam, że taka wstępna data startu serwera to 6.08 tak gdzieś w godzinach wieczornych.

arijh2.jpg

Opublikowano

SERWER NA SOURCE!? 

Częściowo. Bo postawisz na src serwer i będzie c*****y, albo uda Ci się go zrobić na starym game2089m i będzie lepszy niż coś na src.

hm. Server... dziwny?

Niby hrad, a tu i stalki i truty u handlarza. Dodatkowo mozliwosc skopiowania itemka, na co mamy 100%.. Wbijemy jakas "pro" trute, albo perfekt pvp po czym mozemy te itemy klonowac? Jakos to bezsensu na servie med/hard :v No ale powodzenia.

Jak z reklama, bedzie cos?

Taki miałem zamiar od samego początku, ale coś za coś... Możesz skopiować sobie itemek, ale tylko w Katakumbach jako nagrodę, haczyk?

Są 2:

#1 - Poziom trudności dungeonów jest uzależniony od poziomu rozwinięcia postaci.

#2 - Kopiować można raz na 6 godzin.

Wbić perf bony? Hah! W przeciwieństwie do innych serwerów, u mnie NIE MA I NIE BĘDZIE BS'a!

PS, określiłeś serwer jako "dziwny", bardzo dobrze go określiłeś, podoba mi się to, ja też jestem dziwny.

Po za tym, znudziły mi się te same oklepane schematy, tutaj żeby coś osiągnąć liczyć się będzie wysiłek i rozsądne zarządzanie yangami.

I tu słowo wyjaśnienia dla wszystkich dlaczego postanowiłem dać 100% na bony, KD itp.

Jest kilka powodów:

- Nie zdecydowałem się na pasy i szarfy ( po ch*j mi to )

- zmianki dropią z mobów w niewielkich ilościach, więc ten brak 100% na dodanie bonu doprowadziłby do potężnej gównoburzy, a ja na to po prostu nie mam czasu

- KD od +0 wymagają 2 - 3 rodzajów ulepek po 1 - 2 sztuk każdej ( w zależności od poziomu ulepszenia ), więc brak 100% na wsadzenie KD... Czyt. linijkę wyżej.

- Ulepszanie za pkt rangi 100% - OK niech jest, ale włóżcie trochę wysiłku i przejdzie dung, gdyby taki kowal stał bez dunga, wtedy robiłbym easy/medium

- Klonowanie 100% - tutaj to raczej jest eksperyment, ale klonowanie zrobiłem raczej z myślą o osobach, które lubią handel.

- Gdziekolwiek nie zagrałbym, wszędzie jest to samo, tylko w innym opakowaniu. I to się już dawno zrobiło nudne.

Konkludując, nie obiecuję Wam pro zajebistego serwera wolnego od bugów, bo bugi jakieś na pewno się znajdą, tego nie da się uniknąć. Miałem taką wizję serwera i go zrobiłem, bo mam dość serwerów robionych metodą CTRL+C + CTRL+V... Jeśli Wam się serwer spodoba, super, będę szczęśliwy, a jak nie, to spowrotem do "piwnicy" wracam do roboty, by jeszcze bardziej go ulepszyć. Jak w życiu - raz na wozie, raz pod wozem.

Reasumujac. Mamy farta, robimy trute 59srednie, wkladamy do niej RAZ kd oraz RAZ ja ulepszamy a potem do konca gry chodzimy tylko na katakumby 2-3 razy dziennie i mamy hajs na cala reszte eq :v Czy ten pomysl jest aby na pewno przemyslany? xD

A co do BS'a... Nie Ty pierwszy nie Ty ostatni go nie dodasz, gracze sobie poradza, bs bedzie tak czy tak, wiec....

Hmm, może i masz trochę racji i to 100% na sklonowanie zmieniłbym na - powiedzmy... - 60%?

I po nieudanym sklonowaniu przedmiot znika i wtedy jest ok.

Otoz to. I wtedy jest ta zylka do hazardu, tak jak z dt. Albo sie uda i sie zarobimy albo sie nie uda i jestesmy w pi*de.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Szczerze? Zagram! I nie ze względu na serwer, a na postawę administracji. Jeżeli po starcie serwera nadal będziecie tak funkcjonować i posiadać takie lub lepsze podejście to będę grać aż upadnie :) 

Opublikowano

lepiej byłoby z max 99 i bez tych chuyowych runicznych setów ale serwer wygląda ciekawie, a prezentacja 5+ 

edt.i mogliście dać jakąś normalną nazwe.... :D

Opublikowano

lepiej byłoby z max 99 i bez tych chuyowych runicznych setów ale serwer wygląda ciekawie, a prezentacja 5+ 

edt.i mogliście dać jakąś normalną nazwe.... :D

Myślałem o max 99Lv, ale trochę za dużo misji fabularnych zrobiłem :D i właśnie ostatnia misja (wbrew pozorom bardzo ważna) jest na 99Lv.

Co do tego runicznego setu, mnie sie on podoba, a hwangi mi się już znudziły, nawet reskinowane.

Edit:

Trochę humoru z serwera :>

http://screenshot.sh/owpaSTo1UrzP9
http://screenshot.sh/m1OzIFsjxmPtz
http://screenshot.sh/oABcRMrlImCa3
http://screenshot.sh/n9Eu9Inlqfg3L
I mały easter egg w hołdzie Monty Python'om :)

http://screenshot.sh/ouzu0WzRyabqd

arijh2.jpg

Opublikowano

kisnę jak widzę komentarz typu "nic nowego". No ja p******e jak tutaj nie ma nowości i innych rozwiązań niż na reszcie serwerów to nie wiem co Wy chcecie, może nowy silnik graficzny? Może kilka nowych postaci? A nie, wtedy będzie, że za dużo odbiega od metina  :yay:

Serwer zapowiada się wyśmienicie: podobają mi się te systemy ulepszeń, w końcu normalne zbroje a nie jakieś cuda wianki;

klonowanie brzmi ok, jest to fajny pomysł, ale właśnie musi być bardzo bardzo trudne do zrobienia, żeby nie zniszczyło rynku;

w końcu jakiś inny biolog, dziękuje!;

brak szarf i gówien, dziękuje!

jest jedno ale

czy mógłbyś (błagam) dodać teleport na TAB bez pierścienia teleportacji? To jest tak cholernie wygodne, że przed wbiciem na jakikolwiek serwer muszę się upewnić czy jest ta opcja, nie ma = nie wbijam. Tutaj prawdopodobnie wbije i tak, bo prezentuje się bardzo fajnie, ale o ten pierścień to błagam. Tak samo jeśli chodzi  o niekończącą się pelerynę. Może nie dodawaj jej na start, a powiedzmy na misję na 30lvl albo coś takiego? Trochę się pomęczmy :D

fb.com/myrodj

Opublikowano

kisnę jak widzę komentarz typu "nic nowego". No ja p******e jak tutaj nie ma nowości i innych rozwiązań niż na reszcie serwerów to nie wiem co Wy chcecie, może nowy silnik graficzny? Może kilka nowych postaci? A nie, wtedy będzie, że za dużo odbiega od metina  :yay:

Serwer zapowiada się wyśmienicie: podobają mi się te systemy ulepszeń, w końcu normalne zbroje a nie jakieś cuda wianki;

klonowanie brzmi ok, jest to fajny pomysł, ale właśnie musi być bardzo bardzo trudne do zrobienia, żeby nie zniszczyło rynku;

w końcu jakiś inny biolog, dziękuje!;

brak szarf i gówien, dziękuje!

jest jedno ale

czy mógłbyś (błagam) dodać teleport na TAB bez pierścienia teleportacji? To jest tak cholernie wygodne, że przed wbiciem na jakikolwiek serwer muszę się upewnić czy jest ta opcja, nie ma = nie wbijam. Tutaj prawdopodobnie wbije i tak, bo prezentuje się bardzo fajnie, ale o ten pierścień to błagam. Tak samo jeśli chodzi  o niekończącą się pelerynę. Może nie dodawaj jej na start, a powiedzmy na misję na 30lvl albo coś takiego? Trochę się pomęczmy :D

No niestety jest tylko zwykły pierścionek, no może nie taki zwykły, bo prócz Warpów na mapy masz jeszcze:

Warpy do NPCów (w tym do biologa)

Minisklepik

AntyExp (Awaryjnie dałem) :D

Ucieczka!

Usunięcie poli

Bezpośredni dostęp do dozorcy

Warpy do BOSSów (no niemal pod ich nogi)

No a ja chetnie bym to pod klienta zrobił, ale python nie jest moją mocną stroną, jedyne co w pytonie mi się udało samodzielnie zrobić to

to:

http://screenshot.sh/m3iDiHntFq3o3
:)

arijh2.jpg

Opublikowano

Hmm, myślę, że da radę to zrobić ;)

A Mapkę pod TAB też zrobię, ale nie jestem w stanie Ci powiedzieć kiedy. Co do pelerynek to będą 2 rodzaje, takie normalne

u NPC i taka niekończąca się - jak wspomniałeś - z misji.

arijh2.jpg

Opublikowano

No też liczę na sukces, chociaż dla mnie sukcesem już jest fakt, że po zapowiedzi moje pomysły Wam się podobają. :)

A ile graczy będzie online, to już dla mnie sprawa drugorzędna. Nie pamiętam, kto mi to powiedział, ale dobry serwer nie potrzebuje reklamy

bo się sam zareklamuje ;)

arijh2.jpg

Opublikowano

Wędkarstwa nie ruszałem (jeszcze nie ruszałem), bo nie miałem żadnych sensownych pomysłów jak mógłbym je urozmaicić, aczkolwiek

jest misja, która wymaga podstawowego obeznania się z wędką. No i żeby nie było za trudno z perłami (nie chciałem robić drugiego PLa)

dałem do handlarki drugi typ małży, z której leci:

- Nic (20%)

- Kawałek kamienia (20%)

- Biała perla (20%)

- Nieb. Perła (20%)

- Krwawa Perła (20%)

No ale troszke droga ta małża jest ;>

Jak ktoś będzie miał sensowny i logiczny pomysł na wędkarstwo, to nie ma problemu, zrealizuję go.

arijh2.jpg

Opublikowano

ja mogę tylko podsunąć kilka pomysłów:

- wędka zdatna do ulepszenia jest dużo fajniejsza niż zwykła bez systemu ulepszeń, fajnie jest łowić i widzieć progres,

- nie powinno się czekać na rybę 20s, ale dałbym przedział 5-7s (jeśli sobie w głowie policzyłem, jest to nie zbyt długo a i nie będzie spamowania rybami),

- proponowałbym jakąś daily misję z rybami typu: dostarcz mi <ilość adekwatna do tego jak szybko będziemy łowić, ale tak powiedzmy 30 byłoby spoko> martwych ryb a w zamian otrzymasz ode mnie coś. Można by też zrobić coś takiego jak wymiana 100 martwych ryb na tę ulepszoną małż :) używam sformułowania "martwe", bo ciężko jest się pożegnać z 30 rybami :'( 

- umiejętność Wędkarstwo, która określa ile mamy % na złowienie ryby np. bazowo 20% i maksymalnie można wykoksić do 50%. Ulepszałoby się powiedzmy 10% z 10 pomyślnie przeczytanych ksiąg z jakimś CD oraz 20% łącznie wędki do +9

luźne propo :D

fb.com/myrodj

Opublikowano

Wędkarstwa nie ruszałem (jeszcze nie ruszałem), bo nie miałem żadnych sensownych pomysłów jak mógłbym je urozmaicić, aczkolwiek

jest misja, która wymaga podstawowego obeznania się z wędką. No i żeby nie było za trudno z perłami (nie chciałem robić drugiego PLa)

dałem do handlarki drugi typ małży, z której leci:

- Nic (20%)

- Kawałek kamienia (20%)

- Biała perla (20%)

- Nieb. Perła (20%)

- Krwawa Perła (20%)

No ale troszke droga ta małża jest ;>

Jak ktoś będzie miał sensowny i logiczny pomysł na wędkarstwo, to nie ma problemu, zrealizuję go.

Na wedkarstwo jest duzo roznych pomyslo. Chociazby jakies fajne czy unikatowe itemasy dropiace z lowienia na wyzszym jego poziomie ( cos jak SMy na vesterisie, tyle ze tam trzeba bylo lowic paredziesiat godzin zeby dojsc do tego poziomu... ).

A te malze - na pewno dobry pomysl? Chciales server hard/medium przy czym dales juz truty do handlarki, bo mialo byc ciezkie uleszanie. A tu dajesz znowu specjalne malze do handlarki z ktorych masz kazdorazowo 3-krotna dwudziestoprocentowa szanse na drop perly. Bedzie zbyt latwo, zobaczysz.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Nie no powiem, że nawet ten serwer mnie zaskoczył, aż zawitam na to dziwne-cudo-coś  :pls:  o.O  o.O

A skoro tak pracuje, co z botami?

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Narazie są ograniczone, ale jak będzie więcej głosów za niekończącą się pelerynką, to zrobię taką ;)

Zrób ankiete tu w zapowiedzi jaka ma być pelerynka ;)

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Zapomniałem zapytać (a w prezce nie widzę) będzie tp w pt/gildi/znajomych?Żeby uniknąć sytuacji "masz ulepek X/y yang na ulepszenie pożyczyć?Mam , ale expie z pd i nie chce go marnować" 

Opublikowano

Z*********e się zapowiada jak się patrze na prezke i odpowiedzi na komentarze . Masz swój pomysł na serwer i to się liczy :) Zawitam na starcie ;)

Opublikowano

Zapomniałem zapytać (a w prezce nie widzę) będzie tp w pt/gildi/znajomych?Żeby uniknąć sytuacji "masz ulepek X/y yang na ulepszenie pożyczyć?Mam , ale expie z pd i nie chce go marnować" 

ja to bym widział tak, ze w odpowiedmin okienku wpisujemy nick danej osoby, a ona otrzymuje okienko z napisem "Gracz Zagaj prosi o pozwolenie teleportacji do Ciebie, zgadza się?" No i dwie odpowiedzi "tak i "nie". Na wzór okienek jak wyrzuca sie item. 

Zeby ludzie tym nie spamowali jak pojebani to ograniczenie co munute, albo i pięć. No i mozliwosc zablokowalia w opcjach gry. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...