Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MPCforum co się stało z tym dawnym ,,domem" dla graczy? O tym dlaczego Antaris utonął, a MPC tonie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to moje jedyne konto na tym forum i 6 lat temu to jeszcze było tu coś a od dłuższego czasu wchodzę w interesujący mnie dział gry i jakiś temat a tak to pogaduszki. Poziom spadał z miesiąca na miesiąc, ludzie są głupsi lub trollują. Kiedyś czegoś takiego nie było, strasznie mi się to nie podoba. Pare lat temu chciałem być moderatorem jakiegoś działu ale odmyśliłem się i patrząc na to co teraz się dzieje to mało co mam ochotę siedzieć na tym forum. Pamiętam też użytkownika Dragon33 jak w tematach wymienialiśmy się jakimiś zdaniami na dany temat, było to tak dawno temu, że On prawdopodobnie tego nie pamięta, ja jedynie kojarzę jego nick z niewielu ludzi z forum, którzy coś wnosili i warto było z nimi rozmawiać. Jak tak dalej pójdzie to na mpc będzie zgraja samych idiotów.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak jak wyżej, jedno konto, prawie 10 lat. Forum straciło swój urok kilka lat temu bezpowrotnie i nic tym już się nie da zrobić.

Opublikowano

Zapamiętajcie jedno - forum tworzą jego użytkownicy, a nie administracja.

Administracja daje wam podwaliny z czego Wy użytkownicy macie zbudować coś co będzie Was tutaj przyciągać.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Administracja daje wam podwaliny z czego Wy użytkownicy macie zbudować coś co będzie Was tutaj przyciągać.

Czasem odnosze wrazenie, ze forum jest dla administracji, przynajmniej tak niektorzy moderatorzy mysla.

Opublikowano

Pierdolenie o Szopenie... -,-

wystarczająco rozjebałeś system

116051469822489479052.png

Co do tematu, forum dawniej było 3x lepsze, chociaż czasu się nie da cofnąć brakuje tutaj starej administracji ( mowa o moderatorach )

teraz się tu zagląda raz na jakiś czas jak coś potrzeba, kiedyś nic nie trzeba było a się jednak spędzało kilkanaście godzin na forum :)

Opublikowano

To jest moje pierwsze i jedyne konto na tym forum. Zaczęło się od szukania bota do Tibii :) Na przełomie lat uważam że mało się zmieniło poza administracja i moderatorami, wyglądem i nazwą. Są i byli tutaj użytkownicy, którzy znają się na rzeczy, idzie z nimi popisać, dowiedzieć się czegoś, uzyskać odpowiedzi. Rangi i inne pierdoły... Zwykłe plakietki, które nijak mają się do samej osoby, która jest właścicielem konta (pisze tutaj o tych dojrzałych osobach, nie o półmózgach, które za plakietke....). Co do serwera. Wyszło jak wyszło, ja sobie póki co odpuściłem jak się wszystko ustabilizuje to na pewno wrócę do gry, poznałem na tym forum fajnych ludzi, dołączyłem do świetnej gildii. To nie ludzie się zmieniają, a nawet jeśli to i tak przecież wśród wszystkich userów znajdą się normalne osoby, trolle były są i będą. Bany za wszystko niektórzy powiadają, ta? Ciekawe, że jestem na tym forum osiem lat, a ilość warnów, które miałem na pewno nie przekraczają 10. Jak robi się z siebie debila, wyzywa się, nie potrafi zrozumieć tego, że druga osoba uważa inaczej i zdania nie zmieni to się sypią bany. Spędziłem tutaj mnóstwo czasu i jestem przekonany że jeszcze długo tutaj będę.

PS. Kto pamięta Mou <3 ?

Opublikowano

Rangi i inne pierdoły... Zwykłe plakietki, które nijak mają się do samej osoby, która jest właścicielem konta

No niektórzy z plakietkami uważają się za bóstwo na tym forum -.-

Opublikowano

Ja tam wychodzę z założenia ze wielu ludzi odeszło nie dlatego bo forum się zmieniło chociaż nie ukrywam to swoja drogą, tylko dlatego że priorytety się zmieniły. To tylko forum i nie można, powiem więcej, nie warto tutaj spędzać całego swojego czasu. Po za tym fakt, narzekać zawsze możemy ze jakie to forum teraz jest c*****e ale to jest naturalna kolej rzeczy, pojawiają się nowi ludzie, którzy dokładając  kostkę do swoistego muru dają coś od siebie. I to będzie się zmieniać, a my ludzie w naturze mamy niechęć do zmian bo to oznacza coś nowego, coś do czego nie jesteśmy przyzwyczajeni, dlatego tyle narzekania. Kolejną rzeczą jest to że z tego forum tak na dobrą sprawę ciężko odejść bo ktoś kto spędził tutaj trochę czasu często będzie się tutaj wracać, nawet nie po to żeby postować ale żeby poprzeglądać forum. 

A z administracją to zawsze była beka i zawsze będzie i do tego należy się przyzwyczaić. 

Opublikowano

Według mnie nic się nie zmieniło poza skinem :)

w sumie to ja tu tylko reklamuje metiny i od czasu do czasu wejde do pogaduszek udzielić porad życiowych ;)

Opublikowano

Z perspektywy czasu człowiek dojrzewa, to co kiedyś bawiło na forum i przyciągało ludzi dziś ich odpycha, każdy kto tam dłużej troche siedzi na pewno pamięta akcje z geoning - przecież to było żenujące, tak patrząc po latach.

Ludzie dorastaja, to samo stwierdziliśmy z Makinem rozmawiając niedawno.

Coś w tym jest.

Ale ludzi którzy dorastają zastępują nowi, może chodzi o to, że czasy się zmieniły?

Kiedyś na forum było nawet śmiesznie dziś tutaj wieje nudą - wg. mnie.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Z perspektywy czasu człowiek dojrzewa, to co kiedyś bawiło na forum i przyciągało ludzi dziś ich odpycha, każdy kto tam dłużej troche siedzi na pewno pamięta akcje z geoning - przecież to było żenujące, tak patrząc po latach.

Coś w tym jest.

Ale ludzi którzy dorastają zastępują nowi, może chodzi o to, że czasy się zmieniły?

Dorastanie dorastaniem, ale kij w dupie, to inna sprawa.

Ludzie nie mają jakiegokolwiek poczucia humoru i dystansu. Spójrz w zbanowanych co jest podpinane pod obrazę/trolling.

Kiedyś ludzie bardziej za sobą stali, a teraz jeden drugiego podpierdala o byle co. 

Mały przykład - Jak ktoś kiedyś dostał bana, to ludzie szli go bronić, a teraz ? "dobrze, że zdechł"

Jak tu ma być śmiesznie jak próba rozkręcenia czegokolwiek kończy się banem za trolling xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Coś w tym jest.

Ludzie nie mają jakiegokolwiek poczucia humoru i dystansu. Spójrz w zbanowanych co jest podpinane pod obrazę/trolling.

Kiedyś ludzie bardziej za sobą stali, a teraz jeden drugiego podpierdala o byle co. 

Mały przykład - Jak ktoś kiedyś dostał bana, to ludzie szli go bronić, a teraz ? "dobrze, że zdechł"

Jak tu ma być śmiesznie jak próba rozkręcenia czegokolwiek kończy się banem za trolling xD

Od dluzszego czasu nie ma zadnych prob, bo prowokatorzy/trolle nie sa kreatywni. Wiekszosc tematow od razu zajezdza syfem. Papiez je kremufki, dziewczyna mnie zostawila, nie schodzi mi skora z fleta. Wiekszosc banow za troll to akurat uzasadnione bany. Glupie, uciazliwe statusy o jakims papiezu albo mam biegunke pomocy.

Opublikowano

beka z tego Antarisa przez rok zrobili g****o serwer, z którego wszyscy mają polewke

Opublikowano

Jeżeli jeszcze kogoś śmieszą żarty o papieżu to naprawdę współczuję. Taki 'trolling' jaki teraz jest powszechny nie jest śmieszny, tylko nudny i żałosny. 

Opublikowano

Jeżeli jeszcze kogoś śmieszą żarty o papieżu to naprawdę współczuję. Taki 'trolling' jaki teraz jest powszechny nie jest śmieszny, tylko nudny i żałosny. 

Mnie śmieszą jeszcze jak!

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Żart o papieżu zawsze będzie śmieszny, bo ludzi którzy będą mieli ból dupska nigdy nie braknie.

Dla takich osób jak ty czy innych januszy jest to żart z papieża jako osoby, dla mnie jest to żart z braku dystansu innych ludzi. Matkę im obrażą w twarz i nic z tym nie zrobią ale za obraze papieża by pozabijali :D /bk

Co do tematu, ciężko o luźną atmosferę na forum jak prawa moderacyjne dostają często gęsto 15-latkowie którzy są zadufani w sobie(nie mówię,że każdy taki jest),i nie podchodzą do forum jako do spędzenia czasu na przeczytanie czegoś ciekawego, śmiesznego (w/e), tylko siedzą tu dlatego by egzekwować regulamin forum co jest smutne.Sama nazwa "forum"- Na forum się dobrze komunikuję jeśli jest luźna atmosfera, a nie napięta bo jeśli napiszę,do jakiegoś moda że jest kiepem to dostane banicję, no ale modem tutaj często zostają ludzie którym nic nie można powiedzieć, bo jeśli w realnym życiu nie jest się nikim szczególnym to trzeba wywyższać się na forum (co za ludzie xD)

Zmiany na forum też są po części winą moderacji.

Opublikowano

No fakt. Żeby znormalnieć to trzeba najpierw wyjść z gimbazy.

Co do tematu - jak komuś się nie podoba nowa polityka MPC to polecam zmienić forum, a najlepiej to założyć swoje własne żeby wszystko było dla was cacy. :)

Żart o papieżu zawsze będzie śmieszny, bo ludzi którzy będą mieli ból dupska nigdy nie braknie.

Dla takich osób jak ty czy innych januszy jest to żart z papieża jako osoby, dla mnie jest to żart z braku dystansu innych ludzi. Matkę im obrażą w twarz i nic z tym nie zrobią ale za obraze papieża by pozabijali :D /bk

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Ile razy można czytać to samo? Te wszystkie gmd, kremówki czy inne takie? Kogo to będzie śmieszyło za tysięcznym razem? Na początku może i było śmiesznie, ale teraz? Błagam. 

Opublikowano

Co do tematu - jak komuś się nie podoba nowa polityka MPC to polecam zmienić forum, a najlepiej to założyć swoje własne żeby wszystko było dla was cacy. :)

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Ile razy można czytać to samo? Te wszystkie gmd, kremówki czy inne takie? Kogo to będzie śmieszyło za tysięcznym razem? Na początku może i było śmiesznie, ale teraz? Błagam. 

Mnie to będzie śmieszyć nawet za milionowym razem wiesz czemu? Bo śmiesznym a zarazem smutnym faktem będzie dla mnie to, że istnieją ludzie którzy nie potrafią obok czegoś przejść obojętnie czy tudzież z chłodną głową, tylko muszą wyrazić jacy to oni nie są zażenowani etc.

Jak się komuś nie podobają takie treści nie wchodzi w nie, i nie zajmuje się komentowaniem zjawisk które, go nie interesują, bo komentarz osoby która nie jest obeznana w temacie jest bezwartościowy i wprowadza innych w błąd.

Tak samo jak poleciłaś zmianę forum jeśli polityka (treści, się w to wliczają) się nie podoba, tak samo polecam przeglądanie innych treści skoro te z papieżem ci nie leżą- O,taka analogia.

edit. cytując ciebie " Taki 'trolling' jaki teraz jest powszechny nie jest śmieszny, tylko nudny i żałosny. " -    Myślę, że nie ty o tym decydujesz tylko każdy indywidualnie.

Opublikowano

Mnie to będzie śmieszyć nawet za milionowym razem wiesz czemu? Bo śmiesznym a zarazem smutnym faktem będzie dla mnie to, że istnieją ludzie którzy nie potrafią obok czegoś przejść obojętnie czy tudzież z chłodną głową, tylko muszą wyrazić jacy to oni nie są zażenowani etc.

Jak się komuś nie podobają takie treści nie wchodzi w nie, i nie zajmuje się komentowaniem zjawisk które, go nie interesują, bo komentarz osoby która nie jest obeznana w temacie jest bezwartościowy i wprowadza innych w błąd.

Tak samo jak poleciłaś zmianę forum jeśli polityka (treści, się w to wliczają) się nie podoba, tak samo polecam przeglądanie innych treści skoro te z papieżem ci nie leżą- O,taka analogia.

Co jesli zarty o papiezu mnie nie prowokuja, nie smiesza, nie czuje sie nimi zazenowany?

Opublikowano

Co jesli zarty o papiezu mnie nie prowokuja, nie smiesza, nie czuje sie nimi zazenowany?

Nie prowokują, nie śmieszą, nie czujesz się nimi zażenowany, czyli przechodzisz obok nich obojętnie, nie mam pojęcia jakiej odpowiedzi oczekiwałeś.

Nigdzie nie napisałem, że żarty o papieżu muszą albo prowokować albo śmieszyć, przechodzenie obok tematów które cie nie obchodzą jest normalne.

/poza tym nwm do kogo zwracasz to pytanie bo zacytowales 5 postow naraz lel.

Opublikowano

Zbaczacie z tematu. 

Sami się gubicie. Zastanawiacie się co jest dobre a co złe. 

Nie do końca.Temat trollingu na forum jest kontynuacją tematu (rozwinięcie jednego z aspektów)

Widzisz jak jeden moderator narzuca swój pogląd nt. tego co jest wg. niego śmieszne a potem dziwota jeśli ktoś wyłapie bana za trolling który śmieszył wszystkich tylko nie moderatora.

Po co siedzieć na forum na luzaku skoro każdy po kolei może spinać dupska i się kłócić kto więcej rozumów pozjadał.

Opublikowano

Zbaczacie z tematu. 

Sami się gubicie. Zastanawiacie się co jest dobre a co złe. 

Papiez ma duzy wklad w rozwoj forum, wiec dyskusja o nim nalezy do tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...