Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MPCforum co się stało z tym dawnym ,,domem" dla graczy? O tym dlaczego Antaris utonął, a MPC tonie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbaczacie z tematu. 

Sami się gubicie. Zastanawiacie się co jest dobre a co złe. 

Nie do końca.Temat trollingu na forum jest kontynuacją tematu (rozwinięcie jednego z aspektów)

Widzisz jak jeden moderator narzuca swój pogląd nt. tego co jest wg. niego śmieszne a potem dziwota jeśli ktoś wyłapie bana za trolling który śmieszył wszystkich tylko nie moderatora.

Po co siedzieć na forum na luzaku skoro każdy po kolei może spinać dupska i się kłócić kto więcej rozumów pozjadał.

To zależy od Ciebie czy będzie na luzaku czy spinał dupe ;)

Nie wiem. Za moich czasów jak byłem adminem / globem sporo osób mnie się pytało czy takie zachowanie jest ok w danym temacie. Że tak powiem w jakis sposób się wzorowali aby wiedzieli że są dla userów a nie dla pozbywania się ludzi. Może tego zabrakło? Nie wiemy. Przez ten czas kiedy mnie nie było tylko przeglądałem forum a nie patrzałem co ludzie piszą. I tak mnie sporo omineło. 

Zbaczacie z tematu. 

Sami się gubicie. Zastanawiacie się co jest dobre a co złe. 

Papiez ma duzy wklad w rozwoj forum, wiec dyskusja o nim nalezy do tematu.

Ty masz wkład w forum nie Papiez. Ty i reszta budujesz atmosfere forum. 

Dawniej Mounthains... :/

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

w sumie ostatnio tylko w dziale anime widze jakas normalna dyskusje  :yay:  :yay:

2 strony temu widzialem jak ktos pisał ze chciał byc modem, ja  też chciałem być!!! chciałem zostać super specjalnym moderatorem pogaduszek xD! żeby takiego gówna ludzie nie pisali i totalne bezbeki były ruchane, no ale nie ma moda pogaduszek ;/ musiałbym mieć moda w innym dziale, a znam sie tylko na lolu i ARKu teraz :| poza tym doeszedłem do wniosku że nie chce mieć kontaktu z podludźmi z aministracji/moderacji... wiec bardzo SKROMNIE śmiem twierdzić że forum straciło... ah złe słowo NIE ZYSKAŁO dobrego moda :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

w sumie ostatnio tylko w dziale anime widze jakas normalna dyskusje  :yay:  :yay:

2 strony temu widzialem jak ktos pisał ze chciał byc modem, ja  też chciałem być!!! chciałem zostać super specjalnym moderatorem pogaduszek xD! żeby takiego gówna ludzie nie pisali i totalne bezbeki były ruchane, no ale nie ma moda pogaduszek ;/ musiałbym mieć moda w innym dziale, a znam sie tylko na lolu i ARKu teraz :| poza tym doeszedłem do wniosku że nie chce mieć kontaktu z podludźmi z aministracji/moderacji... wiec bardzo SKROMNIE śmiem twierdzić że forum straciło... ah złe słowo NIE ZYSKAŁO dobrego moda :D

Skromnosc najwazniejsza

.Mareipop

Opublikowano

Mnie śmieszą jeszcze jak!

No fakt. Żeby znormalnieć to trzeba najpierw wyjść z gimbazy.

Co do tematu - jak komuś się nie podoba nowa polityka MPC to polecam zmienić forum, a najlepiej to założyć swoje własne żeby wszystko było dla was cacy. :)

Jeżeli jeszcze kogoś śmieszą żarty o papieżu to naprawdę współczuję. Taki 'trolling' jaki teraz jest powszechny nie jest śmieszny, tylko nudny i żałosny. 

Żart o papieżu zawsze będzie śmieszny, bo ludzi którzy będą mieli ból dupska nigdy nie braknie.

Dla takich osób jak ty czy innych januszy jest to żart z papieża jako osoby, dla mnie jest to żart z braku dystansu innych ludzi. Matkę im obrażą w twarz i nic z tym nie zrobią ale za obraze papieża by pozabijali :D /bk

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Ile razy można czytać to samo? Te wszystkie gmd, kremówki czy inne takie? Kogo to będzie śmieszyło za tysięcznym razem? Na początku może i było śmiesznie, ale teraz? Błagam. 

To że ty masz o to ból dupy czy jesteś jakimś białorycerzem nie znaczy że każdy taki jest i musi znormalnieć bo to go śmieszy lol

Fakt te same wałkowane teksty są nudne ale cały czas powstają nowe memy i śmieszą jak najbardziej

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Zlikidowac ten zjebany dzial anime i forum wroci do normy

Hipokryta :<
Przyznalem sie gdzies do anime, ze tak mnie nazywasz

Ten forumek ma byc powazny xddd

Dostalem warna za zwrocenie uwagi na poprawna pisownie skrotu, w koncu moderator musi reprezentowac cos.

A dystans do siebie nie istnieje, nie wmawiajcie sobie takich pierdol, to wymowka slabych osob, ktore sa ponizane i obrazane. Mozna sie czasami posmiac, ale nie gdy ktos co mowi idz sie zabij k***o j****a, twoja stara cos tam, jestes ..., to juz wtedy dystans jest wymówką, ze wszystko jest ok.

Gdyby istnial dystans, to nie dostalbym warna za ten post z wedlug.

Skoro mozna obrazac znane i powazane postacie(chociaz papiez), to czemu nie obrazac osobiscie kazdego i jego rodzine? To samo, przeciez k***a macie DYSTANS DO SIEBIE

Opublikowano

I myślisz, że kogo to jest wina? Moderacji? Nie. Użytkowników. Użytkownicy tworzą społeczność, to Wy tworzycie forum. Kiedyś forum było inne, bo użytkownicy byli dojrzali, bo nie było "raków", a jak byli to szybko znikali z forum, bo nikt ich tu nie chciał. Teraz taki "rak" jest popularny, z kij wie jakiej przyczyny. Moderator go nie usunie, bo zaraz jakieś bunty będą, tak jak w przypadku MPCBall. Poszło parę banów i już grupka wzajemnej adoracji zaczęła hejtować moderacje, bo "trzyma się regulaminu". Nie miej pretensji do moderacji, skoro to wy, jak już wspomniałem, tworzycie społeczność. Jeśli mentalność forum się nie zmieni to nic się nie zmieni. 

Opublikowano

I myślisz, że kogo to jest wina? Moderacji? Nie. Użytkowników. Użytkownicy tworzą społeczność, to Wy tworzycie forum. Kiedyś forum było inne, bo użytkownicy byli dojrzali, bo nie było "raków", a jak byli to szybko znikali z forum, bo nikt ich tu nie chciał. Teraz taki "rak" jest popularny, z kij wie jakiej przyczyny. Moderator go nie usunie, bo zaraz jakieś bunty będą, tak jak w przypadku MPCBall. Poszło parę banów i już grupka wzajemnej adoracji zaczęła hejtować moderacje, bo "trzyma się regulaminu". Nie miej pretensji do moderacji, skoro to wy, jak już wspomniałem, tworzycie społeczność. Jeśli mentalność forum się nie zmieni to nic się nie zmieni. 

Napisalem esej o tym, ze to wlasnie uzytkownik to pies, wszystko jego wina, a administracja zawsze nieomylna i wspaniala. Zgadzam sie z twoja wypowiedzia.

Wy jestescie w cieniu, w zaden sposob sie nie integrujecie ze "spolecznoscia".

.Mareipop

Opublikowano

To forum to chyba jedno z największych dowodów na to, że styl życia nieudacznika maniakalnie naparzającego w gry komputerowe i jarającego się anime jest całkiem realny i dość rozchwytywany :-)

Ja ogólnie od siebie dodam, że poznałem tutaj naprawdę wiele spoko osób. Wiadomo kiedyś było lepiej, ale My też mieliśmy 13/14 lat i zachowywaliśmy się idiotycznie, jak sobie sprawdziłem starą zawartość mojego konta no to miałem taką bekę, że szkoda gadać. Każdy dojrzewa, My też się kiedyś zachowywaliśmy dziecinnie pisząc "żałosne" posty, a teraz robi to młodsze pokolenie, jednakże uważam, że kiedyś forum było zdecydowanie bardziej atrakcyjne dla tych "szaraków" niż jest teraz. Administracja z kokoszem na czele była bardziej komunikatywna, obiektywna i przede wszystkim nie spinająca się(oczywiście zdarzały się przypadki). Myślę, że to głównie zasługa Antixa , M@ńka i Młodego - wyluzowani goście z którymi zawsze można było miło pogawędzić. Niestety czas, leci ówcześni szczeniacy dorastają, mają więcej obowiązków i znikają z forum, a nowe młodsze społeczeństwo przybywa. Co do administracji no to raczej każdy wie jak jest. W teamie moderacyjnym większość to smarki niedowartościowane, które żyje w swoim wirtualnym świecie i próbuje się dowartościować poprzez dawanie % czy banowaniu ludzi. Kiedyś tak często tego nie było, a teraz jest i to zbyt często. Cóż może kiedyś dorosną, ale na razie zostaje Nam tylko śmiać się z takich osóbek.

805491408806070489277.png

Opublikowano

to niech moderacja ma twardą rękę i wypleni w końcu  ten plebs, a nie ktoś się popłacze to oni z chusteczką i przeprosinami 

Opublikowano

Sprostowanie.

Moderacja = Użytkownicy (Nawet w tak prostym aspekcie widać wasze "wywyższanie sie" :D)

Społeczność tworzymy wszyscy wspólnie moderacja jak i zwykły użytkownik.

Jesteś na forum od 2k13 gdzie już była zwała więc nie wiem skąd ty możesz to wiedzieć jak było kiedyś.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Moderacja = Użytkownicy (Nawet w tak prostym aspekcie widać wasze "wywyższanie sie" :D)

Jesteś na forum od 2k13 gdzie już była zwała więc nie wiem skąd ty możesz to wiedzieć jak było kiedyś.

Chciałbym zauważyć, że niektórzy moderatorzy po awansie przestają rozmawiać ze zwykłymi śmiertelnikami. 

Jak sprawdzisz ich zawartość, to same akcje moderacyjne. 

Podkreśliłem "niektórzy" żeby nie było, że dopierdalam się do wszystkich.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Chciałbym zauważyć, że niektórzy moderatorzy po awansie przestają rozmawiać ze zwykłymi śmiertelnikami. 

Jak sprawdzisz ich zawartość, to same akcje moderacyjne. 

Podkreśliłem "niektórzy" żeby nie było, że dopierdalam się do wszystkich.

Władza odbija, czują się wyżsi, bo mogą rozdawać punkty ostrzeżeń :)

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=tH124oYaTMw

Wolność słowa tutaj masz taką jaką w całej Polsce - powiesz coś co nie jest zgodne z tokiem myślenia tych wyżej to albo Cię wypierd**ą na zbity pysk albo _________ (tu wstaw ew. formy kary)

Tyle w temacie wolności słowa.

Hihi a tak ogólnie to widzę ze ja nie w temacie bo wszyscy że forum umiera a mnie ostatnio odstraszyły jakieś przerwy w działaniu (tylko dla mnie) forum  :yay:

Czyżbym był niezgodny z tym co myślą wyżej?  :O

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

kiedy zrozumiecie ze nic z tym nie zrobicie?  forum bedzie dalej prosperowalo jak prosperuje tylko i wylacznie dla nabijania cyferek na koncie bankowym, za kadencji kokosza przed "przejęciem" forum przez "profesjonalną" firmę nie ukrywam bylo lepiej, ale co my tu mozemy :D forum robi pieniadz i to jest najwazniejsze w tych czasach, nie jakies uzyszkodniki, moze przykra lecz taka prawda, takie czasy :)

Opublikowano

Raczej ten ''dom'' już nie wróci, a w środku południa jest zauważalny spadek userów. 

Opublikowano

moderacje - wypierdolić, a MPC upaństwowić! 

A tak zupełnie poważnie, to problemy wynikają z opieszałości dużej części osób, które urzędowały (na szczęście większość już nie pełni żadnych funkcji i chwała Bogu czy w co tam wierzycie) na wysokich stanowiskach na przestrzeni ostatnich lat. Zamiast podejmować stanowcze (no i rzecz jasna w miarę szybkie) decyzje odnośnie propozycji, które pojawiały się na forum w specjalnie do tego przeznaczonym dziale to "nasza kochana góra" wolała tematy pozostawiać otwarte przez kilka jak nie kilkanaście miesięcy (rekordowy temat wisiał ponad 2 lata). Jednak jak przyszło co do czego to w dość łatwej sprawie odnośnie likwidacji lub pozostawienia działu "prace domowe" w Pogaduszkach gównoburza toczyła się chyba na 10 stron no i oczywiście każda ważna szycha z rangą moderator wzwyż musiała się wypowiedzieć...

Drugim w moich oczach gwoździem do trumny byli (no i w sumie nadal są, jednak nie widzę już tego typu osóB) karierowicze, którzy pchali się gdzie się tylko dało na każde wolne stanowisko i takim sposobem byli moderatorzy, którzy mieli pod swoją opieką po 4-5 czy nawet więcej działów z jednej strony rozumiem - bo był moment że działy z nowymi grami powstawały jak grzyby po deszczu z drugiej strony efekt był taki, że osoby nie były w stanie nic nowego do działu wprowadzić, bo jedyne na co im starczało to pilnowanie porządku...

To samo tyczyło się redakcji. Kto je do cholery wymyślił? Chęci miał dobre, ale w zderzenie z rzeczywistością wypadło strasznie słabo, no nic... nikt nie będzie się wysilał i pisał nie wiadomo jakich pięknych artykułów praktycznie za nic (ranga redaktora nie dawała praktycznie żadnych korzyści),a w zamian musiał użerać się z debilami.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Nie jestem od początku istnienia forum, ale po obserwacjach przez okres mojego pobytu tutaj, mogę stwierdzić, że nawet te 2 lata temu było lepiej, chociaż również były różne problemy(?).

Moderacja i administracja są również użytkownikami, także oni/my tworzymy tak samo forum, więc nie można zwalać całej winy na użytkowników bez jakiejkolwiek rangi.

Opublikowano

Ależ ja nie zwalam całej winy na użytkowników, bo sam nim jestem. Jestem trollem i jestem z tego dumny, ale w pewnym momencie trzeba palnąć się w łeb i pomyśleć, że to nic dobrego na forum nie wnosi. 

Missbułgaria, nie, nie jestem na forum od 2k13 a od 2k11 (chyba nawet od 2k10, choć nie mogę znaleźć żadnego konta z tego okresu) i wiem jak było. Jak najbardziej, moderacja to też użytkownik, ale nas jest znacznie mniej. W "naszym gronie" powinny być osoby poważne, więc taki typowy użytkownik nie ma co liczyć na to, że będzie brany na poważnie. "ale ale, sam mówiłeś, że jesteś trollem" Bo jestem, tylko, że nie okazuje tego na forum, bo trzeba wiedzieć gdzie można, a gdzie nie. Chcecie robić zgraną społeczność? To róbcie, ale w inny sposób niż najeżdżanie na siebie w co drugim temacie. 

"Jak sprawdzisz ich zawartość, to same akcje moderacyjne." 

Sam byłeś moderatorem (anime bo anime, ale też dział kappa) i wiesz, że większość czasu spędza się właśnie na tych akcjach. Jeśli chodzi o mnie to po prostu nie mam czasu żeby siedzieć i pomagać, więc jedyne jak mogę się przyczynić dla forum to właśnie są te "akcje moderacyjne" 

Nerff, gdyby to było takie proste ;-)

Opublikowano

Ależ ja nie zwalam całej winy na użytkowników, bo sam nim jestem. Jestem trollem i jestem z tego dumny, ale w pewnym momencie trzeba palnąć się w łeb i pomyśleć, że to nic dobrego na forum nie wnosi. 

Missbułgaria, nie, nie jestem na forum od 2k13 a od 2k11 (chyba nawet od 2k10, choć nie mogę znaleźć żadnego konta z tego okresu) i wiem jak było. Jak najbardziej, moderacja to też użytkownik, ale nas jest znacznie mniej. W "naszym gronie" powinny być osoby poważne, więc taki typowy użytkownik nie ma co liczyć na to, że będzie brany na poważnie. "ale ale, sam mówiłeś, że jesteś trollem" Bo jestem, tylko, że nie okazuje tego na forum, bo trzeba wiedzieć gdzie można, a gdzie nie. Chcecie robić zgraną społeczność? To róbcie, ale w inny sposób niż najeżdżanie na siebie w co drugim temacie. 

"Jak sprawdzisz ich zawartość, to same akcje moderacyjne." 

Sam byłeś moderatorem (anime bo anime, ale też dział kappa) i wiesz, że większość czasu spędza się właśnie na tych akcjach. Jeśli chodzi o mnie to po prostu nie mam czasu żeby siedzieć i pomagać, więc jedyne jak mogę się przyczynić dla forum to właśnie są te "akcje moderacyjne" 

Nerff, gdyby to było takie proste ;-)

Od razu wiedziałem, że rok założenia twojego konta skontrujesz tym, że miałeś inne konta :D.Widzisz ja też miałem i mogę je znaleźć z łatwością więc nie wiem jaki to jest problem (amnezja?).

Nie ma czegoś takiego jak typowy użytkownik. (Jest może i stereotypowy obraz typowego użytkownika forum, ale w stereotypów się nie łyka tak samo jak piguł po alko)

Każdego użytkownika na starcie powinno się brać na poważnie przynajmniej do czasu poznania go, czy w ogóle warto brać go na powagę.

Ja również byłem moderatorem i miałem tu kilku "znajomych" którzy również nimi byli i nie do końca jest prawdą, że moderowanie forum wiąże się tylko z akcjami moderacyjnymi.Nie ingeruję w to ile masz czasu na forum dziennie (bo możesz mieć czas tylko na wykonywanie akcji,choć twój czas online mówi co innego-nieważne), ale siedzenie na forum i wykonywanie samych akcji mija się z celem użytkowania tutaj, bo idea korzystania z forum jest inna.(No ale różnym ludziom, różne rzeczy sprawiają przyjemność hehs)

Co do zgranej społeczności myśle że jest ona nam nie potrzebna, bo to nie forum z którym ludzie się utożsamiają #kurahen

Na tym forum potrzeba swobody wypowiedzi a akcje takie jak np. cenzura słowa k***a no jest po prostu śmieszne. (Nawet w dziale art dotyczącym dissów lool)

Nie mówiąc już o 14 letnich dzieciach na pozycjach moderatorów.- bo to już inna kwestia.

Opublikowano

Nie będę używał cytatów, bo się coś zepsuło (chyba)

-Widzisz ja też miałem i mogę je znaleźć z łatwością więc nie wiem jaki to jest problem (amnezja?).

Może taki, że są usunięte, zapomniałem nicku, albo coś? 2k11 na pewno, a co wcześniej to nie pamiętam, chyba proste? 

-Każdego użytkownika na starcie powinno się brać na poważnie przynajmniej do czasu poznania go, czy w ogóle warto brać go na powagę.

Tak, zwłaszcza w dziale "pogaduszki" gdzie nie można zadać pytania odbiegającego od tematyki forum, bo zaraz będziesz wyzwanym od śmiecia, debila, idioty itd. Mogę Ci pokazać parę takich przykładów 

- moderowanie forum wiąże się tylko z akcjami moderacyjnymi

Może inaczej. Moja praca wiązała się tylko z akcjami, bo na nic innego nie mam czasu. Dziwne, że moderator ma swoje życie, nie?

-choć twój czas online mówi co innego-nieważne

To teraz porównaj czas online od 22 marca do teraz (+/- 5 miesięcy) albo nie, ja porównam! Całe 22 godziny, huraaa. Jeden dzień w 5 miesięcy!

-ale siedzenie na forum i wykonywanie samych akcji mija się z celem użytkowania

Jak najbardziej, celem forum jest dyskusja, ale bez moderacji forum będzie wyglądało jak śmietnik. Więc albo mogę napisać posta, albo ogarnąć "śmietnik".

-Co do zgranej społeczności myśle że jest ona nam nie potrzebna

To niech się wszyscy wyzywają, mają się głęboko w dupie. Nie grajmy w żadne gry wspólnie, usuńmy wszystkie grupy zrzeszające użytkowników! Geniusz! 

-Na tym forum potrzeba swobody wypowiedzi a akcje takie jak np. cenzura słowa k***a no jest po prostu śmieszne. 

Tu się zgodzę, cenzura to przesada, choć średnia wieku znacznie spadła.

Opublikowano

Nie będę używał cytatów, bo się coś zepsuło (chyba)

-Widzisz ja też miałem i mogę je znaleźć z łatwością więc nie wiem jaki to jest problem (amnezja?).

Może taki, że są usunięte, zapomniałem nicku, albo coś? 2k11 na pewno, a co wcześniej to nie pamiętam, chyba proste? 

-Każdego użytkownika na starcie powinno się brać na poważnie przynajmniej do czasu poznania go, czy w ogóle warto brać go na powagę.

Tak, zwłaszcza w dziale "pogaduszki" gdzie nie można zadać pytania odbiegającego od tematyki forum, bo zaraz będziesz wyzwanym od śmiecia, debila, idioty itd. Mogę Ci pokazać parę takich przykładów 

- moderowanie forum wiąże się tylko z akcjami moderacyjnymi

Może inaczej. Moja praca wiązała się tylko z akcjami, bo na nic innego nie mam czasu. Dziwne, że moderator ma swoje życie, nie?

-choć twój czas online mówi co innego-nieważne

To teraz porównaj czas online od 22 marca do teraz (+/- 5 miesięcy) albo nie, ja porównam! Całe 22 godziny, huraaa. Jeden dzień w 5 miesięcy!

-ale siedzenie na forum i wykonywanie samych akcji mija się z celem użytkowania

Jak najbardziej, celem forum jest dyskusja, ale bez moderacji forum będzie wyglądało jak śmietnik. Więc albo mogę napisać posta, albo ogarnąć "śmietnik".

-Co do zgranej społeczności myśle że jest ona nam nie potrzebna

To niech się wszyscy wyzywają, mają się głęboko w dupie. Nie grajmy w żadne gry wspólnie, usuńmy wszystkie grupy zrzeszające użytkowników! Geniusz! 

-Na tym forum potrzeba swobody wypowiedzi a akcje takie jak np. cenzura słowa k***a no jest po prostu śmieszne. 

Tu się zgodzę, cenzura to przesada, choć średnia wieku znacznie spadła.

Co do twoich starszych kont - nieważne, rozeznanie w tym aspekcie jest w sumie niepotrzebne (ja np. miałem inne konta gdy tu miałem banicje etc. i je wszystkie pamiętam, no nie wiem kwestia pamiętliwości)

Co do pogaduszek- nie chodzi tutaj bardziej o zadawanie pytań które odbiegają od tematyki forum (po to jest ten dział), tylko o to że ludzie często, gęsto zadają głupie pytania, a jeśli pytanie jest głupie odpowiedź jest taka jaka jest ( a wyzwiska, brane na serio na forumku jest troche dziecinne - co ofc nie oznacza ze mozna sie wyzywac na lewo i prawo ale jak za jedno pluniecie jadem w moda dostaje się bana to tylko swiadczy o dystansie do siebie modów- wiadomo trzymacie się twardo regulaminu ale administracja powinna go troszkę poluzować żeby było swobodniej)

Nie ingeruje w to ile czasu siedzisz na forum i jakie masz życie (kuknąłem tylko na czas online jaki masz w całości). Lepiej czasem jak pomożesz komuś w swoim dziale postem, i ograniczysz z deka akcje moda z tego względu, że na forum jest teraz dużo modów i wątpię, że jest taki ciężki zapierdol z ogarnianiem tego "śmietnika"

Nie mówię, że ty masz nie moderować ale pierdolenie, że ty albo napiszesz posta albo ogarniesz śmietnik jest nie na miejscu.

Co do społeczności jeśli ona chce się zgrać, to się zgra jeśli nie to nie.Nigdzie nie napisałem żeby pousuwać grupy, sam to sobie wymyśliłeś (dopowiedziałeś w/e) niech sobie będą, ale to forum niestety już straciło potencjał do tego żeby ktokolwiek się z nim utożsamiał tak jak to jest na niektórych forach (nie będę wymieniał).

A co do "To niech się wszyscy wyzywają, mają się głęboko w dupie. " to nie zależy od nikogo bo to jest wybór każdego z osobna ale moderacja zawsze patrzyła na użytkowników jak na bandę nieogarniętych dziaciaków, którym trzeba mówić co jest dobre a co nie jakby sami nie mieli mózgu co niektórych może wpieniać.

Co do średniej wieku, w internecie, gdzie ludzie się wypowiadają wszędzie są wyzwiska i nigdzie nie ma cenzury tylko tutaj jak na jakimś forum czysto-katolickim, gdzie nawet tam często gęsto nie ma cenzur :D 

Opublikowano

ten forumek to zwyczajna kupa gówna, straciłem już około 2 kont tylko z powodu paska ostrzeżeń a to bo zadałem zwykłe pytanie które może nie do konca bylo zwiazane z tematem głównym albo dlatego że sprowokowany odpowiedziałem ze złością na post jakiegoś hejtera

konkursy wakacyjne/świąteczne i inne huje muje a nawet latający święty mikołaj dzięki którym pozbywamy sie tego jebanego paska to jakaś porażka, cala ta moderacja tylko demotywuje do robienia tutaj czegokolwiek

mam jedynie nadzieje ze kiedy ta strona upadnie ktoś z głową ruszy z podobnym projektem bo strasznie szkoda takiego miejsca w którym mimo tematu gier i czitów można było znaleźć dosłownie wszystko

Opublikowano

Żart o papieżu zawsze będzie śmieszny, bo ludzi którzy będą mieli ból dupska nigdy nie braknie.

Dowcip powtarzany wiele razy traci na uroku i wartości = staje się nieśmieszny. Żartowanie z papieża było zabawne rok temu (może dalej), gdy 90% społeczności na forach internetowych na widok takiego żarciku łapało się za głowę, a obrońców watykanu było więcej niż wyborców. Teraz, gdy ta sama śpiewka jest powtarzana przez każdego kolejnego użytkownika (m.in. tych którzy kiedyś na jej widok wyciągali mieczyk, tarczę i stawali do obrony) stała się ona po prostu niesmaczna oraz nudna.

Głównym problemem MPCForum jest duża ilość trolli, po prostu. Ciężko jest prowadzić dyskusję na odpowiednim poziomie, a zarazem utrzymywać luźną atmosferę, gdy forum oblega rzesza osób nie mająca nic interesującego do wniesienia. Temat nie rozwiąże tego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...