Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 171
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Coś to cachowanie nie działa? Spam Query tak czy siak jest bo łączy się za każdym odświeżeniem strony. Tak jak napisał Tony, kod to jakaś porażka.

Tak samo lokalizacja wszystkich plików to jakiś "burdel"...

Lepiej napisałem kod gdy pobrałem httrackiem design strony klasskaia i poprawiłem wszystko na PHP + dodałem skrypty te co on posiada.

btw. te donate w linkach  :makka: Jedyne za co mogę zapłacić do AvnBot @554461402688252517908.png orkina :)  :makka:

Opublikowano

Coś to cachowanie nie działa? Spam Query tak czy siak jest bo łączy się za każdym odświeżeniem strony. Tak jak napisał Tony, kod to jakaś porażka.

Lepiej napisałem kod gdy pobrałem httrackiem design strony klasskaia i poprawiłem wszystko na PHP + dodałem skrypty te co on posiada.

btw. te donate w linkach  :makka: Jedyne za co mogę zapłacić do AvnBot @554461402688252517908.png orkina :)  :makka:

Sie doczepiliście kodu jak nie wiem co, dobra kod może nie jest napisany pięknie że oczy po prostu wypadają ale działa, ten Spam Query masz racej, to się pewnie naprawi. Ludzią się bardziej cieszą za mają jakąś Strone która działa i mogę ja wgrać na swój serwer. Pozatym jest taka napisana żeby każdy jełop umiał ją wgrać. bo niektórzy mają apache z 1-2 Lat, i nie maja roznych funkcji wlaczonych itp itd.

­

Opublikowano

Sie doczepiliście kodu jak nie wiem co, dobra kod może nie jest napisany pięknie że oczy po prostu wypadają ale działa, ten Spam Query masz racej, to się pewnie naprawi. Ludzią się bardziej cieszą za mają jakąś Strone która działa i mogę ja wgrać na swój serwer. Pozatym jest taka napisana żeby każdy jełop umiał ją wgrać. bo niektórzy mają apache z 1-2 Lat, i nie maja roznych funkcji wlaczonych itp itd.

Podaj mi jedną osobę na tym forum która obsługuje serwer sprzed dwóch lat, i nie zaktualizowała go od tamtej pory?

Po drugie, kodu trzeba sie czepiać, bo to że działa to okej, ale co z tego. Zaspamie taką stronę, ewentualnie polecą od kogoś ataki, boty itp. i co wtedy? Więcej problemów niż to konieczne. Docelowo, taka strona powinna być samowystarczalna, nie zależnie od tego czy serwer jest online czy nie. A twoja propozycja opiera się tylko i wyłączenie na tym że coś działa. Więc no sory ale to w sumie nic nikomu nie daje, bo co w sytuacji kiedy TS jest offline, informacje są niedostępne, lub coś gdzieś się zatnie?

Ogólnie fajnie że takie coś napisałeś i udostępniłeś (choć udostępnianie to zapraszam Cie do przeczytania mojego postu wyżej), ale nie próbuj nam wmówić że to jest coś mega fajnego, jeśli po prostu jest nie do końca przemyślane. Ktoś kto się na tym nie zna może uznać twój produkt za pełno wartościowy, a w gruncie rzeczy może mu to przysporzyć więcej problemów niż to koniecznie.

Żebyś nie myślał że Cie atakuje w żaden sposób. Wyrażam tylko swoją opinię. Może się ona nie spodobać lecz no od tego jest forum i ryzykujesz tym, wklejając tutaj swój produkt.

Pozdrawiam

//EDIT

Rozwalił mnie twój tekst z nie włączonymi dodatkami na apache XDD

To może po prostu pokaż ludziom jak je włączyć?

Z drugiej strony, z tego co wiem, do obsługi mysql w php wystarczy tylko serwer LAMP, żadnych konfiguracji już nie trzeba edytować, a jeśli ktoś nie umie zainstalować MYSQL to niech może wogóle się za to nie bierze. Śiwat bezpieczniejszy bez takich ludzi.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Wow! Dużo pracy tutaj poszło, błędy widzę się zdarzają ale człowiek  uczy się na błędach... Co do strony, design ładny, minimalistyczny i przejrzysty. Co do kodu,  nie jest najgorzej ale widziałem posty wyżej, że pojawiły się jakieś problemy, najgorsze jest to, że człowiek się stara a tu krytyka z każdej strony i zero litości :c Dalszą rzeczą jest to, że autor pisał żeby zgłaszać na mail, bądź samemu commitować, a nie tutaj w komentarzach, no ale dobra... Zawsze widać postępy, i cieszę się, że mogłem znaleźć ten projekt :)

P.S Czekam na hejty.

Opublikowano

Status administracji

Wystąpił błąd 512: invalid clientID

Podałeś w configu jakie rangi ma czytać jako Administrator?

lubie-to-png.png

Opublikowano

Czy ktoś testował przy większym serwerze 400-500 osób? 

Miałem kontakt kiedyś z podobną stroną na serwerze ok. 500 osób i crashowało query = serwer padał  ;)

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Miałem kontakt kiedyś z podobną stroną na serwerze ok. 500 osób i crashowało query = serwer padał  ;)

Tak  :makka: Przez ten spam query to 1-2% pakietów nawet Ci może wejść

Opublikowano

Status administracji

Wystąpił błąd 512: invalid clientID

Podałeś w configu jakie rangi ma czytać jako Administrator?

Tak podalem

MLhIXmj.gif

Opublikowano

@gtkuba - bot nie odnajduje ID gruby, sprawdź czy dobrze wpisałeś.

Dobrze mam wpisane ;/

// ID grup wyświetlanych na liście administracji. Kolejność grup decyduje o kolejności wyświetlania na stronie
$config["adminlist"] = array(10, 11, 12);

@Borygard

MLhIXmj.gif

Opublikowano

wrzystko działa git lista banów niedziala nie  pokazuje banoów

u mnie wszystko pokazuje, pewnie hosting ci cos blokuje :( 

Opublikowano

wrzystko działa git lista banów niedziala nie  pokazuje banoów

Jakiś błąd na stronie Ci działa?

Opublikowano

­

Ogółem strona prezentuje się nie najgorzej, ale ma mało funkcjonalności i nadal sądzę że kod to porażka.

Bo Styl jest w Head? xD

Moim zdaniem kod jest o wiele wiele lepszy niż ten z pierwszej wersji tej strony ;)

Lepszy jest, ale ludzie...

MVC? Brak

Oddzielenie html od php? Brak

Funkcje jako oddzielnie pliki? Brak

Obsługa baz danych? Brak

Modularność? Brak

Poprawna składnia, oddzielnie kodu od siebie? Brak

Folder public w którym są tylko najważniejsze pliki? Hmm? Brak

Mam wrażenie, że wy dobrze napisanej strony na oczy nie widzieliście.

Zaczynasz mnie irytować.. Nie dość że strona została udostępniona za darmo to jeszcze masz jakieś ale? Człowieku.. Skoro jesteś tak profesjonalnym pisarzem, napisz własną stronę i udostępnij. Twoje komentarze w tym temacie są zbędne.

Strona jak najbardziej mi się podoba i użytkownik udostępniając za darmo z modyfikacjami stronę ma wielkiego plusa.

Opublikowano

­

Ogółem strona prezentuje się nie najgorzej, ale ma mało funkcjonalności i nadal sądzę że kod to porażka.

Bo Styl jest w Head? xD

Moim zdaniem kod jest o wiele wiele lepszy niż ten z pierwszej wersji tej strony ;)

MVC? Brak

Obsługa baz danych? Brak

Modularność? Brak

Zaczynasz mnie irytować.. Nie dość że strona została udostępniona za darmo to jeszcze masz jakieś ale? Człowieku.. Skoro jesteś tak profesjonalnym pisarzem, napisz własną stronę i udostępnij. Twoje komentarze w tym temacie są zbędne.

Strona jak najbardziej mi się podoba i polecam.

"Pisarzem", Kappa.

Nie udostępniam nic za darmo, jakość kosztuje.

Moja opinia jest zbędna bo...?

Tak, piszę bardzo dużo, nie tylko dla serwerów teamspeak. Co po niektórzy wiedzą dla kogo, ale nie będę zdradzał szczegółów. Zwyczajnie denerwuje mnie ten przerost własnego mniemania u niektórych. Moje usługi nie są dostępne "od tak". Za mniejsze rzeczy pomagam za mała cenę, ale moja działalność obraca się wokół ludzi o których ty nie masz pojęcia.

A twój komentarz wynika z faktu iż nie chciałem ci pomóc, z braku czasu, który wypełniony był właśnie m.in tymi projektami.

Martwi mnie fakt iż niektórzy programują od roku i się uważają za wielkich panów programistów.

Tu gdzie jestem, doprowadziła mnie ciężka praca. Mój staż w programowaniu miał start bardzo długie lata temu, gdzie dużo osób w tym wieku ledwo wiedziało jak się komputer uruchamia i grało we flashówki.

Nie drążę tematu, nie pisz do mnie na pw bo nie odpiszę.

Taka konwersacja jest jałowa i nie ma sensu jej kontynuować, nie przegadamy się nawzajem.

Opublikowano

­

Bo Styl jest w Head? xD

MVC? Brak

Obsługa baz danych? Brak

Modularność? Brak

Strona jak najbardziej mi się podoba i użytkownik udostępniając za darmo z modyfikacjami stronę ma wielkiego plusa.

Napisałem coś podobnego. Do mnie też masz coś do powiedzenia?

Zauważ że żaden z nas nie krytykuje idei, tylko wykonania.

Jedyne co ja napisałem na temat udostępniania tego to pytanie które ma dać do myślenia czy warto bo będzie jak z mBOT'em.

Więc chyba chciałeś se po prostu posta nabić i tyle.

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

­

Bo Styl jest w Head? xD

MVC? Brak

Obsługa baz danych? Brak

Modularność? Brak

"Pisarzem", Kappa.

Tak, piszę bardzo dużo, nie tylko dla serwerów teamspeak. Co po niektórzy wiedzą dla kogo, ale nie będę zdradzał szczegółów. Zwyczajnie denerwuje mnie ten przerost własnego mniemania u niektórych. Moje usługi nie są dostępne "od tak". Za mniejsze rzeczy pomagam za mała cenę, ale moja działalność obraca się wokół ludzi o których ty nie masz pojęcia.

A twój komentarz wynika z faktu iż nie chciałem ci pomóc, z braku czasu, który wypełniony był właśnie m.in tymi projektami.

Martwi mnie fakt iż niektórzy programują od roku i się uważają za wielkich panów programistów.

Tu gdzie jestem, doprowadziła mnie ciężka praca. Mój staż w programowaniu miał start bardzo długie lata temu, gdzie dużo osób w tym wieku ledwo wiedziało jak się komputer uruchamia i grało we flashówki.

Taka konwersacja jest jałowa i nie ma sensu jej kontynuować, nie przegadamy się nawzajem.

Cytując twój post stwierdziłeś że jakość kosztuje.. To czego Ty tak na prawdę wymagasz od tej strony która została udostępniona za darmo?

Twierdzisz również że mój post jest sprowokowany tym że nie pomogłeś mi z moim layout? Mylisz się.. Wziąłem pod uwagę to że napisałeś do mnie że nie masz kiedy jej zrobić ponieważ masz jeszcze parę projektów do skończenia.. Stąd dałem sobie spokój u Ciebie i stwierdziłem "Okej, poszukam kogoś innego".. Po prostu irytuje mnie coś takiego że osoba która udostępniła stronę całkowicie za darmo Ty jeszcze ją krytykujesz.. Jak ludzie zobaczą takie opinie od innych użytkowników to te forum nie będzie miało ani jednej strony udostępnionej w tym dziale.. Trochę przesadziłeś..

Ps. Zamiast krytykować powinieneś mu coś podpowiedzieć.

­

Bo Styl jest w Head? xD

MVC? Brak

Obsługa baz danych? Brak

Modularność? Brak

Jedyne co ja napisałem na temat udostępniania tego to pytanie które ma dać do myślenia czy warto bo będzie jak z mBOT'em.

Pozdrawiam

Witam Cię..

"Napisałem coś podobnego. Do mnie też masz coś do powiedzenia" - Po prostu śmiem walnąć z fotela i płakać do rana czytając twoją odpowiedź..

Kolego.. Skoro strona została udostępniona za darmo to czego wy wymagacie od autora tej strony? Że udostępni stronę z profesjonalnym kodem oraz dodatkowymi możliwościami? Trochę debilizm.. Nikt nie udostępnia profesjonalnej strony od tak! Cieszyć się z tego co mamy.. A nie tylko krytykować że kod źle napisany etc..

Również pozdrawiam..

Opublikowano

@Lukass sam na początku pisałeś że strona Ci się nie podoba i to dwukrotnie.

#AtencjaMocno.

Nie pozdrawiam.

Opublikowano

#AtencjaMocno.

Nie pozdrawiam.

Owszem, pisałem że strona mi się nie podoba ze względu wizualnego.. Natomiast moja opinia do tej pory nie została zmieniona.. Po prostu cytuje wasze posty bo tak na prawdę już to trzeci raz napisze.. "Czego wy wymagacie od autora który udostępnił stronę za darmo"..Bo twierdzicie że kod jest bardzo źle napisany.. Twierdzisz również w poprzednim komentarzu ze nabijam posty! Oł je! Nabijam posty! Zaraz sobie nabije 700! Człowieku.. Co Ty piszesz.. Zamiast pisać coś na temat to Ty wnioskujesz że ja nabijam posty? Wiesz gdzie ja mam te posty? Możesz się domyślić..

Opublikowano

­

Bo Styl jest w Head? xD

MVC? Brak

Obsługa baz danych? Brak

Modularność? Brak

"Pisarzem", Kappa.

Cytując twój post stwierdziłeś że jakość kosztuje.. To czego Ty tak na prawdę wymagasz od tej strony która została udostępniona za darmo?

Twierdzisz również że mój post jest sprowokowany tym że nie pomogłeś mi z moim layout? Mylisz się.. Wziąłem pod uwagę to że napisałeś do mnie że nie masz kiedy jej zrobić ponieważ masz jeszcze parę projektów do skończenia.. Stąd dałem sobie spokój u Ciebie i stwierdziłem "Okej, poszukam kogoś innego".. Po prostu irytuje mnie coś takiego że osoba która udostępniła stronę całkowicie za darmo Ty jeszcze ją krytykujesz.. Jak ludzie zobaczą takie opinie od innych użytkowników to te forum nie będzie miało ani jednej strony udostępnionej w tym dziale.. Trochę przesadziłeś..

Ps. Zamiast krytykować powinieneś mu coś podpowiedzieć.

­

Bo Styl jest w Head? xD

MVC? Brak

Obsługa baz danych? Brak

Modularność? Brak

Pozdrawiam

Witam Cię..

"Napisałem coś podobnego. Do mnie też masz coś do powiedzenia" - Po prostu śmiem walnąć z fotela i płakać do rana czytając twoją odpowiedź..

Kolego.. Skoro strona została udostępniona za darmo to czego wy wymagacie od autora tej strony? Że udostępni stronę z profesjonalnym kodem oraz dodatkowymi możliwościami? Trochę debilizm.. Nikt nie udostępnia profesjonalnej strony od tak! Cieszyć się z tego co mamy.. A nie tylko krytykować że kod źle napisany etc..

Również pozdrawiam..

Walnij to sie moze nie powiem w co, "kolego" .

Wymagam tego, aby nie było tworzenia nie wiadomo jakiej persony wokół autora tego wątku, bo tak naprawdę zlepić funkcje nie jest ciężko - używanie baz, cachowanie i inne tego typu rzeczy to już byłyby rzeczy za które można by to uznać za wartościowy projekt i autora.

Krytykować bo kod zły - tak, od tego jest forum i mam do tego prawo, chyba o tym zapominasz.

#AtencjaMocno.

Nie pozdrawiam.

Owszem, pisałem że strona mi się nie podoba ze względu wizualnego.. Natomiast moja opinia do tej pory nie została zmieniona.. Po prostu cytuje wasze posty bo tak na prawdę już to trzeci raz napisze.. "Czego wy wymagacie od autora który udostępnił stronę za darmo"..Bo twierdzicie że kod jest bardzo źle napisany.. Twierdzisz również w poprzednim komentarzu ze nabijam posty! Oł je! Nabijam posty! Zaraz sobie nabije 700! Człowieku.. Co Ty piszesz.. Zamiast pisać coś na temat to Ty wnioskujesz że ja nabijam posty? Wiesz gdzie ja mam te posty? Możesz się domyślić.

Sam pisałeś żeby przepisał funkcje bo cos tam Ci nie pasowało. Nie wiem o co Ci chodzi, ale już w sumie nie chce chyba wiedzieć bo najpierw musiałbym zrozumieć Twój tok myślenia a o parę lat wstecz nie chcę się cofać.

Zapętlasz się we wlasnym argumencie, lepiej przestań.

Nie pozdrawiam.

Opublikowano

@Lukass

@Pantoflarzek

STOP IT!

Dobra, nie spamujcie mi tu w temacie, jak macie jakiś Problem to idzicie na PW.
W paru kwestiach mieliście racje. Za co dzięki.

INFO: Już nie mam nic wspólnego z Projektem, wruczek robi wszystko na swoja rękę ;)

Ja tylko tutaj rozpatruj spam iks de, oraz patrze jak ktoś ma jakiś problem.

­

Opublikowano

@xGuard Sory, po prostu chyba się nie rozumieliśmy :)

Jeśli miałbyś jakieś pytania lub chciałbyś zobaczyć co sam aktualnie tworze i ewentualnie pomóc to zapraszam do kontaktu na priv :)

Opublikowano

Tak  :makka: Przez ten spam query to 1-2% pakietów nawet Ci może wejść

@xGuard nie lepiej byłoby zrobić tak aby Query siedział 24/7 na serwerze a nie logował się za każdym razem ? 

Wydaje mi się że na większe serwery było by to bardzo dobrą opcją 

8zYYF16.gif?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...