Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś testował przy większym serwerze 400-500 osób? 

Miałem kontakt kiedyś z podobną stroną na serwerze ok. 500 osób i crashowało query = serwer padał  ;)

Tak  :makka: Przez ten spam query to 1-2% pakietów nawet Ci może wejść

@xGuard nie lepiej byłoby zrobić tak aby Query siedział 24/7 na serwerze a nie logował się za każdym razem ? 

Wydaje mi się że na większe serwery było by to bardzo dobrą opcją 

Jego pobyt na serwerze bardziej obciąża maszynę :) Gdyby logowanie było w mbocie to na KVM Hosteam Mbot by nie zjadał po 60-70% zasobów :)

Logowanie jest dobrym sposobem, ale przydałoby się go zlimitować jak do najmniejszej użytności np. status sam się odświeża na 15 minut a nie za każdym razem jak się bot loguje :v

• Odpowiedzi 171
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W podgląd serwera wyskakuje mi błąd

Wystąpił błąd 2051: file not found

Pomoże ktoś? 

Rekrut
Opublikowano

Właściwie niemal wszystko jest okej na tej stronce, brakuje mi tylko jakiegoś prostego panelu do łatwiejszego dodawania newsów i w sumie to by było wszystko. Mam nadzieje, że w jakiejś aktualizacji się tego doczekamy. :)

Opublikowano

A ja mam teraz taki błąd :

Wystąpił błąd 111: Connection refused

ktoś wie od czego ? IP maszyny www zostało dodane do whitelisty :/

Opublikowano

problem :/ przy podglądzie serwera.

Wystąpił błąd! 2051: file not found

67pojo.png

Opublikowano
przy /viewer.php

wie ktos jak naprawic ?

Zmieniłeś nazwę pliku, podałeś złą ścieżkę lub go nie wgrałeś, upewnij się.

file not found - nie znaleziono pliku

Opublikowano

przy /viewer.php

wie ktos jak naprawic ?

Właśnie wszystko jest wgrane i raz działa raz nie

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

przy /viewer.php

wie ktos jak naprawic ?

Właśnie wszystko jest wgrane i raz działa raz nie

Podaj linka do twojej strony

Rekrut
Opublikowano

Jeśli jedną z opcji masz w configu na false = strona będzie Ci działać na .php, jeśli masz na true to musisz instalować moduły zawarte w nawiasach (ogólnie więcej jest z tym roboty). Inaczej wywalać Ci będzie to co Ci wywala - zmień na false i problem z głowy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Piekna strona ;] napewno przyda sie komus ;] masz like.

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@ref

Wróciłem na Forum ;)

Ludzie juz steknili sie za toba :D i jak jakies updaty beda ^^?  bo wedlug mnie wszystko ladnie dziala tylko co jakis czas serwa nie znajduje ale to rzadkosc ;]

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

@ref

Wróciłem na Forum ;)

Ludzie juz steknili sie za toba :D i jak jakies updaty beda ^^?  bo wedlug mnie wszystko ladnie dziala tylko co jakis czas serwa nie znajduje ale to rzadkosc ;]

Dużo się zmieniło ponieważ Wruczke prowadzi projekt a ja tylko zajmuję się "Reklamą", najlepiej jest sprawdzać GitHub ponieważ tam jest wszystko czarno na białym, ja osobiście straciłem chęci do nauki języka PHP. Ale jeśli znów mi wrócą chęci do Nauki to postaram się zrobić Ranking oczywiście nie jest to takie proste i Wruczke będzie musiał poprawić pół kodu bo powie że jest "Zjeban*" Hłe Hłe, ale to już ja osobiście miałem w planie i dużo ludzi także ową Funkcje chciało, Wruczek chciał także stworzyć Panel dla Użytkowników/Administracji ale co do tego to nie mam więcej Informacji.

­

Opublikowano

@ref

Wróciłem na Forum ;)

Dużo się zmieniło ponieważ Wruczke prowadzi projekt a ja tylko zajmuję się "Reklamą", najlepiej jest sprawdzać GitHub ponieważ tam jest wszystko czarno na białym, ja osobiście straciłem chęci do nauki języka PHP. Ale jeśli znów mi wrócą chęci do Nauki to postaram się zrobić Ranking oczywiście nie jest to takie proste i Wruczke będzie musiał poprawić pół kodu bo powie że jest "Zjeban*" Hłe Hłe, ale to już ja osobiście miałem w planie i dużo ludzi także ową Funkcje chciało, Wruczek chciał także stworzyć Panel dla Użytkowników/Administracji ale co do tego to nie mam więcej Informacji.

Szybko straciłeś chęć.

Co do strony jak na mpc jest to już "coś"

Opublikowano

@ref

Wróciłem na Forum ;)

Szybko straciłeś chęć.

Co do strony jak na mpc jest to już "coś"

No tak, ponieważ ja jestem człowiekiem imprez a nie Programistą, ostatnio praktycznie mnie nie ma w domu tyle co wrócić z szkoly coś zjeść i wracam do domu o 24-1..

­

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie ustawić kodowanie aby nie było w newsach czegoś takiego 

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Gdzie ustawić kodowanie aby nie było w newsach czegoś takiego 

Odpalasz news.md za pomocą notepad ++, i w zakładce format, ustawiasz na: koduj w UTF-8, po czym musisz na nowo ustawić polskie znaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...