Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fairy Tail i manga

Kodzi12

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Japońscy gimnazjaliści muszą się świetnie bawić, niestety mnie ten rozdział nie ruszył. I tak oboje przeżyją. 

Zapomniałeś wspomnieć o power upie dla nich. :P

Opublikowano

Rozdział był taki sobie. Nic konkretnego się nie wydarzyło oraz jestem pewien, że oboje przeżyją. Mówiąc szczerze mogli by szybko pozbyć się pionków Zerefa i ukazać to na co prawdopodobnie wszyscy czekamy. Nie chce aby manga spadła do poziomu Bleacha gdzie im bliżej końca tym było coraz gorzej...

Opublikowano

NAUCZYŁAM SIĘ TEJ MAGII, KTÓREJ NIKT SIĘ NIE NAUCZYŁ I ANI RAZU O NIEJ NIE POWIEDZIAŁAM, BO MIAŁAM TAKI KAPRYS, DLATEGO ŻYJ GRAY I POMŚCIJ MNIE!!!!!!!!!!!!!!

No ale czego się spodziewać. Oby nie wróciła do życia.

Chociaż scenariusz z dwoma nieżywymi byłby znacznie ciekawszy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ludzie, w tej mandze nikt nie zginie. ;) Połączyli się krwią za sprawą magii Juvii, tak? W takim razie jej część w nim jest(jak to brzmi lol), więc znajdzie się ktoś, kto odwróci zaklęcie i utrzyma ich przy życiu. Wtedy Gray będzie się pukał z Juvią, a Lucy może z Natsu. kappa

Opublikowano

Czemu wszyscy dajecie to w spoilerze?  xD

Jak dla mnie rozdział w sumie przegadany, wychodzi na to, że trzeba poczekać na następny bo tam dopiero będzie się coś działo.

Odniosłem teraz takie wrażenie, że skoro manga ma jeszcze trwać a tutaj to dobiega mniej więcej końca, to czy możliwe by walczyli potem vs Gray? :v

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Jak dla mnie rozdział sporo przegadany, dopiero na koniec coś ciekawego zrobili 

Gray dowiedział się, że Natsu to E.N.D.

więc następny rozdział powinien być ok.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Rozdział 499 w sumie nie wniósł niczego wartościowego, przegadany i strasznie nudny był. Natomiast kolejny numer już nie co lepszy dzięki zakończeniu, która na prawdę może pomóc kolejnemu rozdziałowi. Aczkolwiek faktycznie wkurzyła mnie wiadomość, że Dżuwia żyje ._. Czy na prawdę fan base jest taki duży, że śmierć jednego z głównych bohaterów spowoduje kataklizm?

Opublikowano

Rozdział 499 w sumie nie wniósł niczego wartościowego, przegadany i strasznie nudny był. Natomiast kolejny numer już nie co lepszy dzięki zakończeniu, która na prawdę może pomóc kolejnemu rozdziałowi. Aczkolwiek faktycznie wkurzyła mnie wiadomość, że Dżuwia żyje ._. Czy na prawdę fan base jest taki duży, że śmierć jednego z głównych bohaterów spowoduje kataklizm?

W szounenie nikt nie może umrzeć. Ewentualnie za x czasu wraca do życia. Taki gatunek.

Opublikowano

W szounenie nikt nie może umrzeć. Ewentualnie za x czasu wraca do życia. Taki gatunek.

Może umrzeć, ale nie zdarza się to często...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Przykład HunteraxHuntera? :P

Opublikowano

Przykład HunteraxHuntera? :P

To tylko taki z brzegu, bo przecież (spoiler allert)

Ace - z One Piece

Yamamoto - z Bleacha

Huges - z FMA/FMA:B

Pewnie jakbym nad tym przysiadł to bym jeszcze znalazł...

Opublikowano

W większości przypadków to postaci drugoplanowe. 

Juvia (albo Gajeel) też jakoś do pierwszoplanowych się raczej nie zalicza.

Ale oni nie zginęli przecież. - Postaci pierwszoplanowe prawie nigdy nie umierają. Chociażby w DB lub Saint Seya jest to widoczne(ikona szounena). Ewentualnie postaci są zawieszone pomiędzy żyję i nie żyję, ale jestem obecny.

/edyta

Dużo edycji dąłem... sry

Opublikowano

Ale oni nie zginęli przecież. - Postaci pierwszoplanowe prawie nigdy nie umierają. Chociażby w DB lub Saint Seya jest to widoczne(ikona szounena). Ewentualnie postaci są zawieszone pomiędzy żyję i nie żyję, ale jestem obecny.

Najpierw stwierdziłeś, że nikt nie może umrzeć, potem jak cię poprawiłem i podałem przykłady to stwierdziłeś, że nikt z pierwszoplanowych nie może umrzeć to teraz co? Ja znajduję przykłady, że jednak pierwszoplanowi czasem w shounenach umierają, a ty znów się poprawisz? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...