Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fairy Tail i manga

Kodzi12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktoś na jakim chapterze zakończyło się anime?

EDIT: i gdzieś gdzie przeczytam po polsku?

Rozdziały 419 lub 420 - jak wolisz.

Ja oglądam po polsku na senpai.com.pl jednak tam jest dopiero od rozdziału 455.

Wszystko do 53 tomów włącznie usunęli ze względu na licencję. ;)

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wie ktoś na jakim chapterze zakończyło się anime?

EDIT: i gdzieś gdzie przeczytam po polsku?

Ewentualnie możesz pobrać z chomikuj, o ile masz transfer:

http://chomikuj.pl/gincie/Komixy/Manga+PL/Fairy+Tail

Jednak zamiast się w to bawić, to lepiej poczytać po angielsku. Dla mnie najwygodniej się czyta na

http://www.mangareader.net/fairy-tail

ale to od Ciebie zależy, takich stron jest kilka. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Kolejny rozdział za nami, zaczęło się nieźle dziać ;)

Odliczanie dobiegło już w sumie do końca, jak myślicie, co zobaczymy w następnym rozdziale? I Natsu i Acnologia mają kłopoty, Mavis wskrzeszona. Pozostaje tylko czekać na następny rozdział. Piszcie co myślicie ^^

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Boję się, że Eileen rzuci zaklęcie cofające czas i przywróci Gajeela :/ "Reconstruction" od razu dało mi tą myśl ;_; A jeśli ma być to coś strasznego, to pewnie Mavis wszystkich uratuje xdd

Jeszce jest możliwość, że Acno nie będzie srał w gacie i jej przerwie. 

Anyway tytuł następnego chaptera potwierdza, że Mavis musi być. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ultear v2 witamy pewnie ;/

W sumie spoczko, że Mavis wydostała się z kryształu, bo chcę zobaczyć ją w akcji.

Jeżeli Gajeel wróci, to będzie słabo, bo myślałem że umrze już na zawsze ;/

PS Teraz w każdej mandze jakaś główna postać umiera .)

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Boję się, że Eileen rzuci zaklęcie cofające czas i przywróci Gajeela :/ "Reconstruction" od razu dało mi tą myśl ;_; A jeśli ma być to coś strasznego, to pewnie Mavis wszystkich uratuje xdd

To raczej coś podobnego będzie do timeskipa wykonanego na Natsu i spółka. Tylko teraz wpłynie to na całą rzeczywistość wokół nich.

Opublikowano

To raczej coś podobnego będzie do timeskipa wykonanego na Natsu i spółka. Tylko teraz wpłynie to na całą rzeczywistość wokół nich.

Mimo to nadal zastanawia mnie reakcja Zerefa, który najwidoczniej się tego przestraszył. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mimo to nadal zastanawia mnie reakcja Zerefa, który najwidoczniej się tego przestraszył. 

Moim zdaniem to reakcja na przedwczesne jej użycie w jego planie.

Opublikowano

Zeref faktycznie jakiś zdziwiony i przestraszony był, ale Acno nie mogę powiedzieć, że srał w gacie. On bardziej się podjarał niż przestraszył. Następny rozdział mam nadzieję wszystko wyjaśni.

Opublikowano

Liczba stron przecież się zgadza, po prostu było dużo eksplozji (teraz to może boleć, ale jak będzie anime, to wtedy niezłe emocje będą).

Ogólnie nie spodziewałem się Cany i jej spella, jakoś tak z dupy to dał Mashima. Wcześniej tak wolno, a teraz nagle się pojawiła i od razu akcja.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Co do Cany to ja się spodziewałem, że prędzej czy później pojawi się i zrobi to do czego Mavis ja namawiała. 

No, ale to nie zmienia faktu, że rozdział zleciał mi bardzo szybko. 

I faktycznie, Zeref wyglądał na takiego, który lekko wystraszył się tego co zrobila Eileen. Ofc nadal czekam na wejście Gildartsa xD

Opublikowano

No i macie. Gajeel żyje dzięki Eileen xD

Co mnie zdziwiło, że Zera żyje o.O

No i najlepsze co mogło być, Natsu będzie walczył z Eileen! :D Poprzemieszczała wszystkich, a to już podwojenie, ba - potrojenie szans na to, że Gildarts jest gdzieś blisko i dołączy do walki ^^

Opublikowano

Matka i dziecko czyżby Eileen i Erza?

Po prostu wiedziałem, że Zeira się pojawi w Arcu Alvarez byłem tego pewny!

Rodział przyjemny i wyjaśniający wiele o magii Eileen, a do tego spotkanie Zerefa już z prawdziwą Mavis.

Z niecierpliwością czekam na następny rodział </3

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Oczywiście Mashima musiał jebnąć te swoje ecchi, po prostu psuje każdy moment takimi scenami.

Gajeel nie powinien być ożywiony, bo w końcu go wchłonęło przed zaklęciem. Zapewne w jakiś bardzo irracjonalny sposób wrócił do żywych. 

Meh, słabo, bardzo słabo.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czy jest na forum onkolog? Po ostatnim chapku mam wrażenie, że coś mi dolega...

W sensie? Rozdział niby dobry, zadziwiający. Dla niektórych jednak może być żenadą ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...