Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fairy Tail i manga

Kodzi12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gildarts hmm raczej przy Auguście nie wiadomo czy się pojawi, ponieważ mają negocjować i nie wiadomo jeszcze co z tego wyjdzie, ale możliwe, że się nie zgodzi i będą walczyć i nagle wplecą Gildartsa, chociaż byłoby to dziwne kiedy nagle by się pojawił ;o
Mnie najbardziej ciekawi wątek matki Erzy z Erza, bo to chyba była najlepsza rzecz, która aktualnie wprowadzili, że tak powiem.
Czekam też na kolejne przebrania Lucy, bo są naprawdę mega (no prócz Gimini xD)
Do tego Mavis i Cana, które próbują rozbudzić prawdziwą Mavis i to właśnie ona może walczyć z Zerefem.
W sumie zostali tylko: Irene, August, Inbel, Zeref, Rahkeid no i Bradman (który pewnie zostanie pokonany przez Gajeel'a)
Pewnie najnowszy chapter będzie o Gajeel'u i Levi, więc w sumie mało ciekawe dla mnie :(
Do tego nie wiem czy ktoś zauważył nazwy chapterów jak lecą:
The Seven Stars
The Monstrous Six

Five Days' Worth of Food

The Fourth Guest

The Third Seal

The Two of use togheter, forever and always

Do czegoś odliczają, ale trudno stwierdzić do czego ;/

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie zwracam uwagi na tytuł, ale myślę, że jeżeli jest to jakieś odliczanie to pewnie do początku finałowego starcia, albo coś związanego z Mavis. Albo może jakiś zapalnik do uaktywnienia E.N.D'a

Opublikowano

Gildarts hmm raczej przy Auguście nie wiadomo czy się pojawi, ponieważ mają negocjować i nie wiadomo jeszcze co z tego wyjdzie, ale możliwe, że się nie zgodzi i będą walczyć i nagle wplecą Gildartsa, chociaż byłoby to dziwne kiedy nagle by się pojawił ;o

Mnie najbardziej ciekawi wątek matki Erzy z Erza, bo to chyba była najlepsza rzecz, która aktualnie wprowadzili, że tak powiem.

Do tego Mavis i Cana, które próbują rozbudzić prawdziwą Mavis i to właśnie ona może walczyć z Zerefem.

W sumie zostali tylko: Irene, August, Inbel, Zeref, Rahkeid no i Bradman (który pewnie zostanie pokonany przez Gajeel'a)

Pewnie najnowszy chapter będzie o Gajeel'u i Levi, więc w sumie mało ciekawe dla mnie :(

The Seven Stars

The Monstrous Six

Five Days' Worth of Food

The Fourth Guest

The Third Seal

Niezłe spostrzeżenie o.O

Prawdopodobnie do Mavis, Gildartsa lub samego Natsu.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Ale to jest wredne, zrobić OP postać, która jest dobra i nie wstawiać jej do żadnej większej walki. Ktoś tam wyżej napisał, że Lucy może mieć kluczowy związek w tej całej akcji.

Błagam OBY NIE. To jest najgorsza postać, kojarzy mi się z Sakurą. Niby tam trenowała, boosta dostała ale i tak gryzie ziemie gdy dochodzi do jakiejś poważniejszej walki. Albo te momenty z Levi, no na siłę jest już wprowadzana. Gajeel pewnie dostanie jeszcze jednego boosta jakiegoś i wygra z tym swoim przeciwnikiem. 

Na chwilę obecną najbardziej mnie ciekawi to co zrobi Natsu (chodzi o to, że dowiedział się kilku istotnych faktów i ma ogromną moc) oraz to czy pojawi się niszczycielki Gildarts i nada tej bitwie jakiegoś smaczku ;3

Lucy po timeskipie zdobyła ciekawą umiejętność i widać, że mimo braku ciężkiego treningu, to i tak powiększyła swoje możliwości. Irytuje mnie jak cholera, ale tak naprawdę jeszcze nie było okazji do zobaczenia jej pełnego potencjału. Skoro w arcu Nirvany odpaliła pierwszą Urano Metrię, to co teraz będzie w stanie użyć jako "szczytu"? Nie uważam też, że nie będzie mieć żadnej roli, bo w końcu akcja Fairy Tail zaczyna się właśnie od niej.

The Seven Stars

The Monstrous Six

Five Days' Worth of Food

The Fourth Guest

The Third Seal

Przecież August się otwarcie sprzeciwia, Hiro zrobiłby strzał w kolano nagle zmieniając decyzję, bo to w ogóle nie pasuje do jego charakteru. Sam Natsu na pewno nie będzie się napieprzał, bo odczuł różnicę w mocy. Gildartsowi można zrobić fajne wejście - może mieć zadanie na Augusta, mógł wyczuć potęgę zmierzającą do Fiore, może być też jego starym wrogiem. Nie wiemy nic o podróżach Gildartsa, więc to całkiem możliwe.

Imo Gajeel i Levi to ciekawe połączenia, bardzo zaniedbywane przez Mashimę w przeszłości i myślę, że będzie ciekawie. 

Nie zauważyłem tych nazw, trafne spostrzeżenie :D

QtiV6xY.gif

Opublikowano

wie ktoś coś o nowym sezonie fabularnym?

Przed zakończeniem wojny na pewno nie będzie nowego sezonu, bo po prostu by im się to nie opłacało. Istnieje możliwość, że FT skończy się w ciągu dwóch lat, co za tym idzie - anime ruszy dopiero wtedy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Najpierw muszą skończyć tą wojnę, jednak z tego co widze, z 20 - 25 rozdziałów jeszcze i może się powoli kończyć, więc nie sądze, że będą robić 3 sezon tylko dla jednej wojny i kilku małych wątków przed nią. Może jeszcze coś rozwiną...

Opublikowano

Najpierw muszą skończyć tą wojnę, jednak z tego co widze, z 20 - 25 rozdziałów jeszcze i może się powoli kończyć, więc nie sądze, że będą robić 3 sezon tylko dla jednej wojny i kilku małych wątków przed nią. Może jeszcze coś rozwiną...

Studio FT to nie Madhouse, a drugi sezon został skończony z dupy, ponadto anime jak i manga mają dobry rozgłos - została nawet stworzona sztuka teatralna FT. Dla samego hajsu to zrobią. Od zakończenia wyszło ponad 60 chapterów, prawdopodobnie sama wojna doprowadzi mangę do ilości 100 chapterów - wszystko zależy jak to Hiro rozplanował. Z tempem 2 chapterów na odcinek wychodzi nam 50 odcinków, z tempem 3 chpaterów - około 33 odcinków. Da się zrobić.

Sam fanbase FT ma w miarę duży. 

----

No ale oczywiście historia zna nieciekawe przypadki, dlatego brak wznowienia mnie nie zaskoczy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jesień, zima 2016 lub początek, albo środek 2017 potwierdzone na jednej ze stron rosyjskich anime.

Opublikowano

Jesień, zima 2016 lub początek, albo środek 2017 potwierdzone na jednej ze stron rosyjskich anime.

Potwierdzone info to możesz mieć ze strony wydawcy. Ile razy te ruskie wróżby nie miały pokrycia. Lepiej czekać niż nadzieje sobie robić. ;)

Opublikowano

Znaczy ja im wierze, bo jak na razie nigdy mnie nie zawiedli :^)

488 rozdział:

tumblr_inline_o889nj2JnO1swnzjt_500.png

tumblr_inline_o88ebeDovN1swnzjt_500.jpg

tumblr_inline_o88h0009vJ1swnzjt_540.png

tumblr_inline_o88bwfAg0m1swnzjt_540.png

tumblr_inline_o88aurNw6H1swnzjt_500.png

tumblr_inline_o889laC9311swnzjt_500.png

tumblr_inline_o889b4Z3y71swnzjt_500.jpg

tumblr_o88mjdmxaG1rfldhdo1_1280.png

tumblr_inline_o896cxZ0ZA1swnzjt_500.png

01

Levy: Gajeeel!!!

Gajeel: Uuooh!

text on top of the logo: I’ve protected my beloved…But the price is an invitation to an inescapable “death”.

Gajeel: What… is this? // My body is–

Gajeel: getting sucked up.

Bradman: The door to the underworld has opened…

Bradman: You can no longer come back.

Bradman: Never…

Bradman: aga…in…

Chapter 488: The Two of Us, Always

02

Gajeel: Guu // aa // aaa // a

Levy: Gajeel

Levy: Cough

Gajeel: Stay away!!!

Gajeel: My whole body…

Gajeel: has become a lump of magical particles…

Gajeel: If you touch me…

Gajeel: You’ll also…

03

Levy: That doesn’t matter!!

Gajeel: Levy!!!

Levy: I will save you!! I promise!!!

Levy: !

Levy: What do you think you’re doing, Gajeel?!!

Gajeel: This is the only way…

Levy: Just so you know, I am different from my past self.

04

Gajeel: Don’t!!!

05

Levy: Let go of me, Lily!

Lily: I won’t… You’ll be dragged as well.

Levy: Let go!!! At this rate, Gajeel will–

Gajeel: Levy…

Gajeel: I was some piece of crap… who was seriously beyond saving…

Gajeel: Meeting you…

Gajeel: Because of you…

Gajeel: I might’ve become a bit better as a person.

06

Gajeel: You taught me how to love someone.

07

Levy: Gajeel…

Gajeel: Because of you, I

Gajeel: began thinking of stuff I’ve never given thought of before.

Gajeel: A future…

Gajeel: A family…

Gajeel: Happiness…

Gajeel: How laughable. To think that the mighty Gajeel…

Gajeel: Thought of stuff only proper humans think of…

08

Gajeel: I wanted to walk together with you always.

09

Gajeel: I never thought that losing my future was this frightening.

Levy: Gajeel…

Gajeel: I’m entrusting my future to you.

Levy: No!

Levy: Gajeel, don’t…

Gajeel: Live my part, too, wontcha?

Levy: Don’t goooooo!!!

10

Gajeel: Lily, you must take Levy back home to the guild.

Gajeel: At any cost.

Lily: I will.

Levy: Noooooooo!!!

11

text– Gajeeeell!

12

Acnologia: Of the extinct full dragons,

Acnologia: only six remains.

Irene: Hoh… So that is your motive.

13

Acnologia: Out of my sight.

Acnologia: I have no business with you.

Irene: My, what intensity.

Acnologia: You dare block my path, despite knowing who I am?

Irene: But of course.

Irene: Acnologia-sama.

14

Acnologia: I do hope you will not bore me.

Irene: Yes… I won’t disappoint.

15

Brandish: Listen to me, August.

Brandish: What His Highness is trying to do is massacre. // Dragon King Festival… Ragnarok… The term used may be different, but what he’s trying to do is the same - a one-sided conquest.

Brandish: You do know that this is not as simply a war of ideologies between two countries, don’t you?

Brandish: You are the wisest among the twelve. Wait awaits at the end of this war…

Brandish: is nothingness.

16

August: His Highness will be the one to decide for the fut–

Brandish: Think for yourself!!

Lucy: K-Keep your aggressiveness on check…

Brandish: I will think for myself.

Brandish: I think they are not bad people.

Lucy: W-Well, thanks.

August: This man is…

Lucy: Natsu!! Don’t glare at him…

Lucy: Hey

17

Brandish: August, I’m begging you… In the very least, please listen to what they want to say.

August: Hmm…

August: You are right… I should at least listen to them for you not to lose face.

Brandish: Thank you, Grandpa <3!!

clap

August: I have no recollection of adopting you as my grandchild.

Brandish: But you’re a grandpa to me.

Brandish: My…

Brandish: Grand…

Brandish: pa…

August: Hm?

Draw (She stabs him)

18

August: Guah

Lucy: Kyaaa!

Whaat!

Brandish: Aha…

Brandish: The person I want to kill… is in front of me…

19

Brandish: Grand…

Natsu: Mest!!! What the f**k did you just do?!!

Mest the asshole: I planted fake memories in her, that August is the person she must kill.

Natsu: You bastard!!!

Mest: It’s for the sake of protecting our guild!!!

Lucy: Brandish

Brandish: Aah…

August: You fully understand now, do you, Brandish?

20

August: This is their method of accomplishing things.

text - The greatest magical power in the world has been invoked!!!

Opublikowano

czytać mange czy czekać na kolejny sezon? o jakiej wojnie wy mówicie?

Lepiej czytać mangę, ale rób jak uważasz, nie każdego to przekonuje. I mamy na myśli wojnę pomiędzy Imperium Alvarez (kontynent zachodni - Alakitasia), a Fiore (kontynent wschodni - Ishgar).

Co do chaptera 488:

Ogólnie uważam Hiro za średniego mangakę pod względem tworzenia historii, jednak tym chapterem mnie całkowicie rozjebał xD 

Gajeel umarł i mam nadzieję, że tak zostanie - brakuje tego w FT. Co było lepsze od Gajeela? Mest XDD Cholera jasna, ten gość wskoczył u mnie wysoko na pozycję ulubionych postaci, tak bardzo spieprzył sprawę i zrobił to w tak bardzo epickim stylu :D Chyba faktycznie zmierzamy do końca mangi :D

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No w końcu ktoś umarł. 

Ogólnie mam wrażenie, że aby obudzić moce E.N.D potrzeba tutaj silnych emocji... coś jak w przypadku przebudzenia Mangekyou Sharingana. 

I to może być ten moment gdy będziemy mieli okazje zobaczyć najsilniejszego demona w akcji.

No chyba, że Hiro spierdoli sprawę po całości i zrobi tak, że wspomniał o E.N.Dzie, o jego mocy i ostatecznie nie zademonstruje nam go... 

Opublikowano

No w końcu ktoś umarł. 

Ogólnie mam wrażenie, że aby obudzić moce E.N.D potrzeba tutaj silnych emocji... coś jak w przypadku przebudzenia Mangekyou Sharingana. 

I to może być ten moment gdy będziemy mieli okazje zobaczyć najsilniejszego demona w akcji.

No chyba, że Hiro spierdoli sprawę po całości i zrobi tak, że wspomniał o E.N.Dzie, o jego mocy i ostatecznie nie zademonstruje nam go... 

Gajeel może jeszcze się ożywić. 

A E.N.D'a pokaże, ale raczej nie tak szybko. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Pewnie coś wykombinują z ożywieniem Gajelaa. No, ale teraz to mnie zaskoczyli. Zacznie walczyć 4 kozaków (Eilieen, August, Natsu i Acnologia) niech jeszcze tylko Gildarts wskoczy i będzie rozpierducha totalna :D

Opublikowano

W szounenie nikt z "tych dobrych" nie ginie. Naruto najlepszym przykładem. Zgładzenie wszystkich w wiosce i na koniec technika masowego przywracania życia. :D Tutaj pewnie też będzie coś takiego. Niestety.

Opublikowano

W szounenie nikt z "tych dobrych" nie ginie. Naruto najlepszym przykładem. Zgładzenie wszystkich w wiosce i na koniec technika masowego przywracania życia. :D Tutaj pewnie też będzie coś takiego. Niestety.

W HxH umarła moja ulubiona postać -

Netero

;_;

Imo trochę za bardzo odegrana została ta scena, żeby teraz go tak o przywrócić :D Bądźmy dobrej myśli.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zajebali Nejiego skurwysyny, a całe anime lubiłem tego pojeba. xD 

Szanse 50/50 dla Gajeela, się zobaczy. :D 

Opublikowano

W HxH umarła moja ulubiona postać -

Netero

;_;

Imo trochę za bardzo odegrana została ta scena, żeby teraz go tak o przywrócić :D Bądźmy dobrej myśli.

Serio? Ktoś z dobrych zginął? Mógłbyś na pw opisać lub podesłać linki do tej sytuacji? 

wie ktoś na jakim chapterze zakończyło się anime?

EDIT: i gdzieś gdzie przeczytam po polsku?

wanted-team wyszukaj. Tylko najnowsze rozdziały tam masz.

Anime Start/End Chapter
Starts at Vol 1, Chap 1 (Season 1); Vol 35, Chapter 300 (Season 2)

Ends at Vol 35, Chapter 297 (Season 1); Vol 49 Chapter 419 (Season 2)

Opublikowano

wie ktoś na jakim chapterze zakończyło się anime?

EDIT: i gdzieś gdzie przeczytam po polsku?

Rozdziały 419 lub 420 - jak wolisz.

Ja oglądam po polsku na senpai.com.pl jednak tam jest dopiero od rozdziału 455.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...