Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Athes [Dedyk] [Medium]

Qarth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak można się czepiać o to, że są szkaty bossów w IS skoro na prawie każdym serwerze są?

Rozumiem jeszcze jakby tego w grze się nie dało zdobyć...

na serwerze Medium ? mozesz jakiś przykład dać?

Większość serwerów EASY, które startowały są MEDIUM(tak potem twierdziła administracja) i były szkaty bossów.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

PAhB1ul.png

qv6bHr5.png

D4oqJ7h.png

Dalej zero odpowiedzi, osoba odpowiedzialna za prezentacje jest aktywna.

Zamykam.

Powód: Brak linku i skanu klienta - jest tylko link do strony głównej gdzie są linki do klienta.

Otwieram, czas na skan i link ustalony na 14:00.

Opublikowano

Czy podręcznik kowala i zwój boga smoków zwiększają w jakiś sposób szansę na ulepszenie, w kliencie napewno tego nie widać?
Jakie są max średnie 60? 80?
Skąd zdobyć biżuterię mroczną do expa? bo PVP się przerabia z łez a do exp nie ma nic opisane.

Opublikowano

Czy podręcznik kowala i zwój boga smoków zwiększają w jakiś sposób szansę na ulepszenie, w kliencie napewno tego nie widać?

Skąd zdobyć biżuterię mroczną do expa? bo PVP się przerabia z łez a do exp nie ma nic opisane.

zwiększa

80sr

z szkat bossów 

Opublikowano

zwiększa

80sr

z szkat bossów 

Oba podręczniki zwiększają o 10% czy jakoś inaczej to działa bo w kliencie ani tego nie pokazuje ani nie jest dobrze opisane. Moglibyście to zmienić, żeby ludzie wiedzieli jednak o tym jeżeli rzeczywiście to coś daje.

I czy te podręczniki i zwój redukują poziom przedmiotu czy działają jak magiczny metal?

Opublikowano

zwiększa

80sr

z szkat bossów 

Oba podręczniki zwiększają o 10% czy jakoś inaczej to działa bo w kliencie ani tego nie pokazuje ani nie jest dobrze opisane. Moglibyście to zmienić, żeby ludzie wiedzieli jednak o tym jeżeli rzeczywiście to coś daje.

I czy te podręczniki i zwój redukują poziom przedmiotu czy działają jak magiczny metal?

Redukują o -1.

+5% i +10%

Opublikowano

Hool na zadnym z polskich serwerow nie widac tego rozwiazania procz globala oczywiscie, a szkoda bo bardzo mi się podoba to "auto wyszukiwanie". Moze dodacie cos takiego w ktorejs z aktualizacji?

Opcje_wyszukiwania_Szk%C5%82a_Handlu.jpg

Srij9JT.png

Opublikowano

Hool na zadnym z polskich serwerow nie widac tego rozwiazania procz globala oczywiscie, a szkoda bo bardzo mi się podoba to "auto wyszukiwanie". Moze dodacie cos takiego w ktorejs z aktualizacji?

Myśleliśmy... nawet mieliśmy to dawno temu zrobione (jak na becie PLa to było)... Jednak po dłuższych dyskusjach... to psuje klimat m1 i wyszukiwania czegoś po najniższej cenie... po prostu gość będzie wchodził do miasta.. wpisywał co chce i brał najtańsze automatycznie. 

To psuje mocno rynek i przyjemność z przeglądania sklepów i wyszukiwania "promocyjnych gaf" lub wystawiania czegoś drożej niż u innych ale w dobrym miejscu przez co schodzi u tego gościa drożej mimo, że inni maja taniej. 

Opublikowano

Nie chcemy tego dodać z uwagi na to że ceny by spadały jeszcze bardziej niż przez shopy offline, teraz gracz musi najpierw znaleźć swój przedmiot w sklepie a jeśli dodana by była taka wyszukiwarka to wystarczy ze by wpisał w gui, wtedy gracze by zbijali swoje ceny coraz bardziej (zeby ich przedmioty byly pierwsze na liście) az wkoncu przedmioty by byly warte praktycznie nic.

Opublikowano

Myśleliśmy... nawet mieliśmy to dawno temu zrobione (jak na becie PLa to było)... Jednak po dłuższych dyskusjach... to psuje klimat m1 i wyszukiwania czegoś po najniższej cenie... po prostu gość będzie wchodził do miasta.. wpisywał co chce i brał najtańsze automatycznie. 

To psuje mocno rynek i przyjemność z przeglądania sklepów i wyszukiwania "promocyjnych gaf" lub wystawiania czegoś drożej niż u innych ale w dobrym miejscu przez co schodzi u tego gościa drożej mimo, że inni maja taniej. 

Nie płakał bym za tym, Bardzo by to ułatwiło wyszukiwanie itemów, a nie szukasz 5-10 minut zależy od ilości sklepów.

Opublikowano

Nie chcemy tego dodać z uwagi na to że ceny by spadały jeszcze bardziej niż przez shopy offline, teraz gracz musi najpierw znaleźć swój przedmiot w sklepie a jeśli dodana by była taka wyszukiwarka to wystarczy ze by wpisał w gui, wtedy gracze by zbijali swoje ceny coraz bardziej (zeby ich przedmioty byly pierwsze na liście) az wkoncu przedmioty by byly warte praktycznie nic.
To szklo handlu moglibyscie wprowadzic jako drop z bossa lub nawet u npc za yangi i kazdy bylby szczesliwy.

Srij9JT.png

Opublikowano

To moze wprowadzenie tego w taki sposob ze pokazuje gdzie jest dany przedmiot (podswietla sklep lub sklepy w ktorych to jest ale nie pokazuje nic innego) tzn nie pokazuje ceny.

Bo chodzenie 30 minut na rynku i przegladanie sklepow w ktorych ludzie wystawiaja "poty" to tez jest bez sensu.

Opublikowano

Nie płakał bym za tym, Bardzo by to ułatwiło wyszukiwanie itemów, a nie szukasz 5-10 minut zależy od ilości sklepów.

Ta,tyle że skończy sie kupowanie po taniosci i sprzedawanie drożej,wbijasz do miasta i bierzesz najtansze,a w miescie możesz znalesc okazje np. cos za połowe ceny :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Na ten serwer czekałem zapewne serwer może zapewnic stabilność. 

Tylko mam pytanie jak optymalizacja clienta gry pod starsze/słabsze komputery ? 

Możliwość zmiany moobów na psy a zostają tylko bossy normalne ? 

ponawiam

Opublikowano

Była jakaś łatka na zamianę potworów w psy?

Wczoraj wbiłem do v2 pająków i tylko pająki był zamienione w pieski, węzę i ta reszta była normalna.

Opublikowano

Wczoraj wbiłem do v2 pająków i tylko pająki był zamienione w pieski, węzę i ta reszta była normalna.

Psy działają głównie od map 80+ oraz na dungeony.

Opublikowano

Nie podobają i napawają niepewnością główne dwie rzeczy czytając prezkę :

1. Monotonia na serwerze będzie rodem z Invorii... 

2. Strona przypomina mi za bardzo atrey*ę , do tego boję się ze rozgrywka będzie tak samo głupia jak na atre czy invo - czyli będzie w taki sam głupi sposób zdobywało się wszystko - ulepy - metki dungi jak na invo... nie ma sensu więcej pisać. 

W skrócie - mieszanka tych dwóch serwerów. Invo już tak nie prosperuje dobrze więc jedziemy dalej.... 

Zobaczymy po starcie i grając trochę jak to wszystko będzie wyglądało. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Nie podobają i napawają niepewnością główne dwie rzeczy czytając prezkę :

1. Monotonia na serwerze będzie rodem z Invorii... 

2. Strona przypomina mi za bardzo atrey*ę , do tego boję się ze rozgrywka będzie tak samo głupia jak na atre czy invo - czyli będzie w taki sam głupi sposób zdobywało się wszystko - ulepy - metki dungi jak na invo... nie ma sensu więcej pisać. 

W skrócie - mieszanka tych dwóch serwerów. Invo już tak nie prosperuje dobrze więc jedziemy dalej.... 

Zobaczymy po starcie i grając trochę jak to wszystko będzie wyglądało. 

To już Ci mogę powiedzieć że będzie tak jak napisałeś, jeżeli chodzi o ulepki, wszystko wyciągnięte z invorii tak naprawdę. Zmieniony poziom trudności serwera, misje i w sumie tyle. Cała otoczka i schemat gry to to samo.

Gdyby nie administracja to pewnie nawet bym się nie ruszył żeby na serwer wejść. Ogólnie mocny symulator farmy + użeranie się z patologią serwerową i ksucie, ksucie i jeszcze raz ksucie. Dodatkowo bieganie dość długich dungów i wkurzanie się na ulepszanie. A tak dla odmiany pełna profeska administracji i stabilność gwarantowana. Nie trzeba się użerać z jakimś pseudo teamem który nie wie co robi.

Ale czego spodziewać się po serwerze metin2, nie ważne jaki by on nie był. To nadal ta samo już stara ale jara gra. Zmienili kilka nazw, wygląd przedmiotów i tyle.

Opublikowano

Psy działają głównie od map 80+ oraz na dungeony.

to bardzo lipnie powinno być od m1. zawsze w v2 lagi jak chujjj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...