Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] ABot - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Baze danych zrobiłem a teraz wyskakuje mi takie coś

PHP Fatal error:  Uncaught Error: Class 'mysqli' not found in /home/widmo/ABot/include/connect.php:4
Stack trace:
#0 /home/widmo/ABot/functions/top10connections.php(14): require_once()
#1 /home/widmo/ABot/core.php(28): include_once('/home/widmo/ABo...')
#2 {main}
  thrown in /home/widmo/ABot/include/connect.php on line 4

nieregulaminowa sygna/eryk

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziwi mnie tylko jedna rzecz czemu ludzie tutaj piszą że bez bazy danych nie wystartuje ? Raczej nigdy go nie pobierali skoro piszą takie pierdoły 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
4 godziny temu, muchomor321 napisał:

Dziwi mnie tylko jedna rzecz czemu ludzie tutaj piszą że bez bazy danych nie wystartuje ? Raczej nigdy go nie pobierali skoro piszą takie pierdoły 

Racja, bo bot bez problemu wystartuje i do samego startu nie jest potrzebny mysql

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam problem z botem. Gdy odpalam bota to wbijają dwie instancje [ aktualizator i commander ]. Instancja nr 1 wbija na serwer, aktualizuje godzinę, liczbę osób online i od razu ją wywala, a instancja nr 2 zostaje na serwerze. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Witam, mam taki problem bot działał bez problemu wszystko śmigało i chciałem zmienić konfig wszystko git działą potem wyłączyłem bota włączyłem i już nie aktualizuje kanałów nic. Proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano
13 godzin temu, Spid3rMan napisał:

Witam, mam taki problem bot działał bez problemu wszystko śmigało i chciałem zmienić konfig wszystko git działą potem wyłączyłem bota włączyłem i już nie aktualizuje kanałów nic. Proszę o szybką odpowiedź.

Może instancja Ci nie wbija po prostu?

Wejdź do folderu z botem (przez putty) i wpisz:

php core.php -i 1
php core.php -i 2

I powiem wklej tu co Ci wyskoczy 

Opublikowano

Używam abota do generowania Top10. Dosyć często pojawia się komunikat typu:

Konsola bota:
PHP Fatal error:  Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 12288 bytes) in [...]/abot/include/ts3admin.class.php on line 3501

Restart bota załatwia problem, ale to leczenie skutków a nie przyczyn. Czy istnieje sposób na rozwiązanie problemu?

ts.virtual-gaming.eu - nie polecam, 2/10 :-)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam problem gdyż bot nie chce się włączyć (włącza się ale nie działa) ale jak już się włączy to nie zmienia daty i godziny, i w ogóle działają tylko komendy. Lecz gdy wpiszę w ssh takie coś 

php core.php -i 2

Lub

php core.php -i 1

To wywala mi błąd

PHP Warning:  system() has been disabled for security reasons in /home/abot/core.php on line 37

Opublikowano
16 godzin temu, AlexsanderARG napisał:

Mam problem gdyż bot nie chce się włączyć (włącza się ale nie działa) ale jak już się włączy to nie zmienia daty i godziny, i w ogóle działają tylko komendy. Lecz gdy wpiszę w ssh takie coś 

php core.php -i 2

Lub

php core.php -i 1

To wywala mi błąd

PHP Warning:  system() has been disabled for security reasons in /home/abot/core.php on line 37

Wejdź na etalk.pl o do Artura. 

Kontakt:

Discord: heraqu#6670

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PHP Fatal error:  Uncaught Error: Class 'mysqli' not found in /root/bat/include/connect.php:4
Stack trace:
#0 /root/bat/functions/top10connections.php(14): require_once()
#1 /root/bat/core.php(28): include_once('/root/bat/funct...')
#2 {main}
  thrown in /root/bat/include/connect.php on line 4

baza skonfigurowana prawidłowo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś pomoże? :(

Przy 1 uruchamianiu bota:

Konsola bota:
PHP Warning:  array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in                                                                                         /home/functions/adminlist.php on line 29
PHP Warning:  array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in                                                                                         /home/functions/adminlist.php on line 29
PHP Warning:  mysqli_query(): Couldn't fetch mysqli in /home/functions/top10conn                                                                                        ections.php on line 28
PHP Warning:  mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, null                                                                                         given in /home/functions/top10connections.php on line 29
PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /home/functions/top10con                                                                                        nections.php on line 33
PHP Warning:  mysqli_query(): Couldn't fetch mysqli in /home/functions/top10conn                                                                                        ections.php on line 28
PHP Warning:  mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, null                                                                                         given in /home/functions/top10connections.php on line 29
PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /home/functions/top10con                                                                                        nections.php on line 33

root@ip39:/home# ./bot.sh start
-bash: ./bot.sh: Permission denied

Opublikowano

Daj sobie permisje na ten plik w FTP lub przez putty.

2 godziny temu, som3thing1337 napisał:

root@ip39:/home# ./bot.sh start
-bash: ./bot.sh: Permission denied

Opublikowano

Wie ktoś może jak wykonać te komendy? Niby trzeba napisać do bota, ale jak skoro go nie widać na kanałach?

Opublikowano
Dnia 23.02.2018 o 00:24, Darni napisał:

Wie ktoś może jak wykonać te komendy? Niby trzeba napisać do bota, ale jak skoro go nie widać na kanałach?

Opcja "Pokaż klientów query"

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...