Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko. Ten kostium na start jest na ileś godzin? A handlować sie nim nie da? A bony ma takie jak kostiumy w isie?

3/4 dni

Nie da się handlować

Trochę gorsze niż is.

Wierzchowiec ma takie same.

A skin jako jedyny na na potwory, normalnie takiego nie zdobędziesz :D

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam nadzieje ze po wprowadzeniu wkoncu 225 levela nie bedzie tak jak poprzednio ze przestaniecie interesowac sie serwerem i ludzie zaczna odchodzic...

Serwer fajny,szybki Eq sie troche robi ale polecam

Opublikowano

Mam nadzieje ze po wprowadzeniu wkoncu 225 levela nie bedzie tak jak poprzednio ze przestaniecie interesowac sie serwerem i ludzie zaczna odchodzic...

Serwer fajny,szybki Eq sie troche robi ale polecam

Przecież wtedy był jeszcze update na 240 i stary Dreikon polegał tylko na source i update levelowych, a prawie nic systemów/misji itd. Tutaj jest inaczej, ale niestety jeśli ktoś za duże tempo zarzuca na serwerze to szybko się nim przejada. Po 4 dniach nie miałem co robić i nie noulifiłem 24/7, bo wszystko robiłem wracając z roboty, ale serwer i tak polecam.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Mam pytanko. Ten kostium na start jest na ileś godzin? A handlować sie nim nie da? A bony ma takie jak kostiumy w isie?

3/4 dni

Nie da się handlować

Trochę gorsze niż is.

nawet jak bys mi  dał 1000sm to i tak bym nie zagrał

Opublikowano

3/4 dni

Nie da się handlować

Trochę gorsze niż is.

nawet jak bys mi dał 1000sm to i tak bym nie zagrał

Widzę, ze cenisz się jak na tanią prostytutke ;)

Beda dodane jakieś questy fabularne?

nlUSIa9.png

Opublikowano

3/4 dni

Nie da się handlować

Trochę gorsze niż is.

nawet jak bys mi dał 1000sm to i tak bym nie zagrał

Widzę, ze cenisz się jak na tanią prostytutke ;)

Beda dodane jakieś questy fabularne?

ty pewnie za 1000sm to bys True kulke zrobił :)

Opublikowano

dalej nuda jak na poczatku ze totalnie brak misji tylko sam exp ? Czy dodaliscie jakies misje na wyzszym lvlu ?

Co 5 lv od 100lv jest misja i do tego biolog.

Opublikowano

Co te bony dla bm tak dlugo wbija do broni?! Na rynku nie ma wgl,sam mixowalem miecze po 20h i nic no ludzie ;_; Jeszcze ciezko o szpon.

Na każdym serwerze easy zawsze są problemy z tarczami i broniami z racji dużej ilości bonusów, które mogą wejść do tych rzeczy.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Co te bony dla bm tak dlugo wbija do broni?! Na rynku nie ma wgl,sam mixowalem miecze po 20h i nic no ludzie ;_; Jeszcze ciezko o szpon.

Na każdym serwerze easy zawsze są problemy z tarczami i broniami z racji dużej ilości bonusów, które mogą wejść do tych rzeczy.

Po tych niekorzystnych zmianach opłaca się jeszcze grać ?

/

Opublikowano

Przestałam grać z powodu nawału obowiązków, ale serwer polecam i w niedalekiej przyszłości znowu do niego wróce :)

LutUbw5.png

Opublikowano

mpQIZ2d.png?1

Witam, dział "Informacje Serwerowe - Zapowiedzi" powstał po to, by przedstawiać graczom pomysły, które mają w planie trafić na serwer. Wasze zdanie jest Nam do tego bardzo potrzebne z racji tego, że Wielki Update nie został przyjęty tak, jak było to oczekiwane przez Administrację. Teraz liczymy się z Waszym zdaniem i będziemy starać się znaleźć złoty środek wszystkich aktualizacji.

EmkwSVf.png?1

Przejdę więc do sedna i opiszę Wam to, co jest dla Nas priorytetem, czyli eventy.

Była to pięta achillesowa serwera z racji tego, że albo niszczyły rynek, albo były po prostu słabe.

Teraz mamy w planach codzienne eventy, co to oznacza?

Zniszczy to gospodarkę? Będziecie zmuszeni do no-lifienia?

Oczywiście żadne z wyżej wymienionych pytań nie ma w odpowiedzi "Tak".

Chcemy wprowadzić rywalizację, czyli coś co jest fundamentem tej gry.

Nie dość, że nowi gracze będą mieli łatwiejszy start to i przy okazji starzy gracze będą konkurować z innymi.

Opiszę Wam każdy dzień tygodnia wraz z nagrodami jakie powinny przypaść Wam do gustu, a przy okazji

nie powinny zniszczyć gospodarki serwera, a jedynie ułatwią graczom funkcjonowanie na nim.

Poniedziałek, Wtorek, Środa i Czwartek.

Od godziny 19.50 do godziny 19.59 u Uriela będzie można teleportować się na specjalną mapę.

W planach mamy wykorzystanie map klasycznych tak, by nowe mapy trzymać na ewentualny update poziomowy, ale

nie jest on w widziany w najbliższej przyszłości.

Każde królestwo będzie teleportowane na inną stronę mapy, tak by każdy miał szansę wejść bez większych lagów.

O godzinie 20 rozpocznie się konkurencja.

Jako pierwszym zadaniem będzie albo ubicie wszystkich potworów z mapy, albo ubicie wszystkich metinów z mapy.

Po wykonaniu tej czynności następnym zadaniem będzie pokonanie Boss'a.

Nie będzie to łatwy Boss, bo nagrody z niego będą dosyć cenne.

Zgładzenie go będzie wymagało bardzo dużej siły, a jak wiadomo będą na evencie też ludzie, którzy przyjdą

się tylko i wyłącznie bić i nie będzie za to Bana (prosimy nie pisać o utrudnianiu eventów), bo tak jak wyżej

zostało przeze mnie wspomniane słówko "rywalizacja' ma ono grać tutaj główna rolę.

Po zgładzeniu Boss'a na czacie pojawi się komunikat o 8 osobach, którym wypadły nagrody.

Co to będą za nagrody?

Poniedziałek: 

Po jednej stałej Runie ( łącznie będzie ich 5) i po jednym stałym Olejku Czasu (będzie ich 3)

Wtorek: 

Po jednym tygodniowym Amulecie (będzie ich 5 i to te Amulety od 145 lvl'a) i po jednym stałym Olejki Czasu (będzie ich 3)

Środa i Czwartek: 

Będą to dni powtórkowe Poniedziałku i Wtorku.

Jak widać w przeciągu tygodnia dwie postacie będą posiadać stałe odpałki (ale oczywiście jest to zrobione tak, że z jednego Boss'a może być tylko jeden drop dla jednego gracza).

Co ma to na celu? Ludzie skarżyli się, ze jest to serwer Easy, a trzeba cały czas chodzić albo na runy, albo zbierać cory, więc dajemy Wam tutaj możliwość zdobycia wszystkiego na stałe podczas dobrej zabawy.

Piątek

Piątek z racji tego, że wiele osób jednak woli poświęcić ten dzień na imprezowaniu i życiu prywatnym będzie dniem OX'a.

O godzinie 20 rozpocznie się zabawa wraz z 3 rundami OX'a.

Sobota

Sobotę będziemy traktować jako dzień dla osób expiących/dropiących, więc każda sobota będzie dniem rat.

Procent, jaki będzie dostępny każdego tygodnia, będzie w przedziale od 30 do 50%.

Niedziela

Niedziela natomiast będzie dniem, w którym gracze Dreikon'a dostaną event, na który będą musieli sobie sami zapracować!

hola, hola! Jak to zapracować? A no tak, że za łatwo nie może być!

Wprowadzamy system dzięki, któremu rynek się nie zawali, a ulepszacze będą przez graczy zdobywane podczas eventów i normalnych dropów, a i za razem będzie to waluta.

Uriel nie jest tylko osobą o wielkiej wiedzy, ale jest także handlarzem. Lubi pieniądze jak i drogocenne ulepszacze.

Od poniedziałku do piątku każdy gracz będzie mógł z nim handlować.

Każdy gracz, który będzie chciał wziąć udział w Niedzielnym wydarzeniu będzie musiał oddać Urielowi 10 Ying Yangów, lub 10 sztabek po 10kk, które zostaną wprowadzone do Handlarki. Systemu nie da się oszukać, więc nie myślcie sobie, że za darmo będziecie mogli się dorobić!

Co to ma na celu?

Z racji regularnych eventów ulepszaczy/nowości będzie w jakimś stopniu przybywać, a ten system pozwoli w minimalnym stopniu pozbyć się ulepszaczy/Ying Yangów z serwera. Nie jest to wielki koszt, bo każdy nowy gracz jest w stanie wydropić 10 ulepszaczy z bossa przez 5 dni i wymienić je u Uriela.

Handel z Urielem.

Udział w niedzielnych eventach można brać od osiągnięcia minimum 100 lvl'u postaci.

Jaki będzie pierwszy Niedzielny Event?

Stwierdziliśmy, że jako pierwszy event damy związany ze Szkatułkami Blasku, ale nie będą to standardowe szkatułki!

Drop z nich został zmieniony na cele serwera, a i oczywiście dodaliśmy tam coś dla smakoszy rzeczy unikatowych!

Event trwać będzie od 10 do 12 godzin. Planowany start 10-20/22 (tak by każdy mógł wziąć udział w zabawie).

Tutaj macie podany procentowy drop:

0,5-2,5KK - 30%

Kamień Duszy +6 - 10%

10 Pereł - 10%

Szczęśliwa Złota Moneta - 5%

Mikstury Smoka (M) x3 - 5%

Kwiat Aguanu x3 - 5%

Kwiat Wibusu x3 - 5%

25 losowej Rudy - 5%

Zaczarowanie Zwierzątka - 5%

Lizaki - 5%

Złoty Pierścień - 5%

Kamień Morza - 5%

Diamenty (przetopy) - 3%

Odłamek kostiumu 2%

Czym jest odłamek kostiumu? Jest to nowość, którą wprowadzamy na serwer. Uwaga! Szkatułkami Blasku można handlować, ale Odłamkami Kostiumu już nie! Osoba lub dwie osoby, które zdobędą największą ilość Odłamków podczas tego eventu dostaną od administracji specjalny kostium, który będzie tylko i wyłącznie możliwy w zdobyciu z tego eventu. Unikatowe? Oj chyba tak.

n36CwjT.png?1

Próg jaki będzie wymagać Uriel na Szkatułki Blasku to 5000 punktów, czyli od poniedziałku do piątku, gdy 500 graczy odda

po 10 YY lub 10 sztabek po 10KK event i zostanie włączony.

Oczywiście można oddać więcej niż 10 YY na jednego gracza, bo jednak eventy będą wartościowe i na pewno się zwrócą.

W planach mamy też inne Niedzielne Eventy, ale ten planujemy jako pierwszy.

Chcemy dodać System Eventowy jak najszybciej, bo wiemy, że na to czekacie.

Gdy wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik, pojawi się to wszystko na serwerze.

Co do Eventów Niedzielnych - mamy inne pomysły, ale jeszcze ich tu nie rozpisuję.

Wszystko będzie pojawiać się na bieżąco.

qtGYvGp.png?1

nlUSIa9.png

Opublikowano

Serwer polecam.

A wiadomo co się dzieje z projektem Dreikon s2?

Na razie zajmujemy się S1 i prace przy S2 są zawieszone do odwołania.

pIOuQ29.png

Opublikowano

Na forum serwera pojawiła się już zaktualizowana lista przebiegu systemu eventowego. Podczas poprawek zostały wzięte pod uwagę opinie graczy z serwera jak i nowe wnioski wyciągnięte przez osoby tworzące owy "system". Zapraszam na forum serwera do tematu: #1.1 Cisza przed burza - Regularne Eventy.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Przestałem grać na tym serwerze, ale po czasie wróciłem,

Po aktualizacjach serwer na prawdę wydaje się fajny, nawet po dłuższej grze.

Nadal szukam sposobu na zarobek ;f

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Przestałem grać na tym serwerze, ale po czasie wróciłem,

Po aktualizacjach serwer na prawdę wydaje się fajny, nawet po dłuższej grze.

Nadal szukam sposobu na zarobek ;f

Eventy, które zapowiedzielismy na pewno będą zarobkiem. Aktualnie dobrze sprzedają się runy i przetopy.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Warto zagrać na tym serwerze mimo że start był już późno ? Czy ktoś chciałby mi jakkolwiek pomóc na start? 

Teraz o wiele łatwiej będzie zrobić Ci eq. Sam serwer teraz pomaga Ci na start, bo dostajesz ciekawy pakiet startowy.

nlUSIa9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...