Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Medium-DragonsDogma |Exp:600x||Drop:40%| Stable Online

DragonsDogma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tzn jak by to miało wyglądać?

Ps. a stronke da rade by na bieżaco wyświetlała a nie z opoźnieniem?

Admin działaj coś działaj bo gracze czekają część się nie doczekało i z każdym dniem odchodzą jak tak dalej pójdzie to...:/

Opublikowano

Coś mi się wydaje kiepski to pomysł połaczyć- będzie 1 a za chwile będzie powstawała druga edycja z innymi ustawieniami. Szkoda serwer zapowiadał się ciekawie na początku ale przez dużo niedociągnięć i bugów z czasem sporo graczy odeszło. Panda tez denerwująca i znacznie podwiększała expa o 50%. Zastanawiam się i sam nad takim rozwiązaniem. 

Opublikowano

To nie jest takie proste wprowadzić chciałem połączyć low i medium

Połączyc razem low i medium? :) Jak dla mnie powinieneś zamknąc serwery, i wyciagnac lekcje z błędów które popełniłeś. Naprawic i ustawic wszystko w miare klarownie, by nie odstraszało. Otworzyc serwer testowy na jakiś czas, by z pomocą innych graczy wyłapac wszystkie uciazliwe bugi, te duze jak i małe. Zbalansowac odpowiednio klasy etc. Jest tu duzo ludzi testujących którzy na pewno wyciagna do Ciebie pomocną dłoń. I jak wszystko będzie grac, wyczekac odpowiedni moment  i wystartowac z wielkim HUKIEM! Wiem, ze jest to czasochłonne, ale uwierz mi, ze oplacalne. Najwieksze serwery nie  byly tworzone w 10 minut, i na chybcika otwierane. Nie mówię Ci, zebys stworzył taki serwer, na wielką skalę, ale moze byc o wiele lepiej niz jest teraz, z czego bedziesz TY jako Admin zadowolony jak i MY zwykli gracze.

Coś mi się wydaje kiepski to pomysł połaczyć- będzie 1 a za chwile będzie powstawała druga edycja z innymi ustawieniami. Szkoda serwer zapowiadał się ciekawie na początku ale przez dużo niedociągnięć i bugów z czasem sporo graczy odeszło. Panda tez denerwująca i znacznie podwiększała expa o 50%. Zastanawiam się i sam nad takim rozwiązaniem. 

Popieram, serwer zapowiadał się ciekawie, ale no coz moge powiedziec.. Wszyscy wiedza jak sie to toczyło i potoczyło do mrocznej strefy.

Panda denerwująca? Nie kolego, panda jest wręcz z*******a, jeszcze dodał bym tam do sklepiku seale na expa :) Ale..

No właśnie ale.. :P Pod jednym warunkiem! :) zeby calkowicie zlikwidowac spoty które dają PC Pointsy, i wprowadzic mozliwosc otrzymania jakiejś ilości takowych punktów za ukonczenie BC, albo Devias czy innych pierdółek (nie chodzi mi tu o ogromna ilosc punktow tylko delikatną) :) Ewentualnie po 1 punkcie za czerwonego smoka przy inwazji czy tez golda. Zbierało by się długo punkciki, zeby takie cacka nabyc, ale byla by to w jakims tam stopniu odskocznia i mysl, ze mozesz akurat takie cuda zdobyc :)

Opublikowano

Jestem tego samego zdania dlatego postanowiłem zrobić jeden server na innych plikach ale potrzebował bym pomocy od was prosił bym o wstępną konfiguracje servera jestem w trakcie przeinstalowywania maszyny pod server. Jakie ustawienia byście preferowali ustawimy server razem przetestujemy i dopiero stwierdzicie czy sie nadaje do startu ? Proszę pisać nawet w tym temacie jakie ustawienia byście dali pod server.

Opublikowano

Czyli jak medium całkowicie padnie- czy wgrasz nowe pliki i bedzie sie dalej kontynuowac rozgrywke na tej samej bazie dalej z nowymi ustawieniami?

Opublikowano

Czyli jak medium całkowicie padnie- czy wgrasz nowe pliki i bedzie sie dalej kontynuowac rozgrywke na tej samej bazie dalej z nowymi ustawieniami?

To juz zalezy od was ? czy chcecie kontynuowac czy zaczac od nowa na nowych plikach nowe ustawienia. Sa tez Wingi 4 lvl z tego co widzialem naprawione wszystkie skille i wiele innych.

Opublikowano

Byloby ciekawie kontynuowac gre dalej na tej bazie z nowymi plikami, ustawieniami.

Staty 65k akceptuja te pliki?

Tylko jak tak znowu się bedzie wszystko przedluzac to gracze całkowicie znikna z serwera...

Opublikowano

Byloby ciekawie kontynuowac gre dalej na tej bazie z nowymi plikami, ustawieniami.

Staty 65k akceptuja te pliki?

Tylko jak tak znowu się bedzie wszystko przedluzac to gracze całkowicie znikna z serwera...

Przedłuża się ponieważ czekam na format servera dedykowanego chce postawić na nowo na nowym sprzęcie.

Opublikowano

Nie wiem czy jaki kolwiek gracz zaufa Tobie na nowej edycji(jesli takowa bedzie). Postawiles juz kilkanascie edycji i kazda konczyla sie upadkiem przez Twoje bledy(pazernosc na kase) albo gownianymi plikami z RZ. Zastanow sie milion razy zanim postawisz kolejna edycje i bedziesz robil miesieczne testy, ktore i tak nie przyniosa zamierzonego celu. Pamietaj, ze nie bez przyczyny na starcie( na kazdej edycji) bylo 40online i to byl dobry wynik jak na dragonsdogma, a zobacz ile teraz jest :))

Opublikowano

Jestem podobnego zdania, dodatkowo żadne zgłoszone błedy itd nie zostały naprawione. Coś mi się wydaje że nie znasz sie za bardzo na tym tylko po prostu jak cos nie dziala to wgrywasz nowe pliki na ktorych juz tych bledow nie powinno być a i tak są- nikt przecież nie udostepni plikow w 100% dzialajacych za darmo. Gracze z czasem widzą co się dzieje i odchodzą a gdybyś zadbał o serwa i naprawiał bugi itd to sporo graczy grało by dalej....

Opublikowano

Z całym szacunkiem do Ciebie, ale użytkownicy wyżej mają rację. Jest to Twój kolejny serwer z wieloma bugami. Myślę, że powinieneś zainwestować w normalne pliki lub poprosić kogoś o pomoc i wtedy postawić JEDEN solidny serwer.

Opublikowano

Ja zaoferowałem mu pomoc w odbugowywaniu nowych plików więc poniekąd możecie być pewni, że wszystko co zgłosicie zostanie naprawione :)
Dajcie mu szansę choćby z racji tego, że się nie poddaje po pierwszych niepowodzeniach.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja zaoferowałem mu pomoc w odbugowywaniu nowych plików więc poniekąd możecie być pewni, że wszystko co zgłosicie zostanie naprawione :)

Dajcie mu szansę choćby z racji tego, że się nie poddaje po pierwszych niepowodzeniach.

Pozdrawiam.

ale nie wyciaga z nich nauczki i nadal robi takie same bledy jak na pierwszej edycji.. (spoty sa z pierwszej edycji jbkc)

Opublikowano

A jak tam admin idzie wgrywanie plików? Będzie z czasem wszystko naprawiane to powróci się na serwa.

Ściągam nowego klienta ze strony dogmy zobacze jak to wygląda teraz.

Opublikowano

Pozytywnie jestem zaskoczony- skille działają np. chaotic deseier, pasek many np sie przekrecil a nie wyswietla max 65k czyli działa właściwie. Podkręcić by troche goldy gdyż są słabe. Reszte obadam w trakcie. Miałem jeden pusty wcześniej item który zajmował miejsce a nie było go widać- teraz pokazało go normalnie i mogłem go normalnie sprzedać w sklepie.

Jedna rzecz nie działa- reset przez komende /reset tylko przez www;/ gdzie przez komende to juz standard- to by zrobić najpierwsze. wiele na tym sezonie wersji po /reset nie wylogowuje tylko przenosi z 1 lvl  np. do lorenci bar. Często pokazuje po wylogowaniu- Sorry, this feature is temporarily unavailable at the moment. I nie da sie rr zrobić :/

Druga sprawa nie da się zalozyć party- tylko w miescie się da/ czasami działa jak się posprzedaje gensy w lorce kolo areny.

3.Pc point nie są przyznawane za bossy z których wcześniej się nabijało.

4.Drop z kunduna k7- 2 złote itemy pokroju gd nie exe, jeden item exe +6 eclipse z dwoma opt. Moze warto zmienić na 3 exe z 2-3 opt?

Komendy działają teraz przez np. /addvit ...

Opublikowano

Pozytywnie jestem zaskoczony- skille działają np. chaotic deseier, pasek many np sie przekrecil a nie wyswietla max 65k czyli działa właściwie. Podkręcić by troche goldy gdyż są słabe. Reszte obadam w trakcie. Miałem jeden pusty wcześniej item który zajmował miejsce a nie było go widać- teraz pokazało go normalnie i mogłem go normalnie sprzedać w sklepie.

Jedna rzecz nie działa- reset przez komende /reset oraz na www nie da się go zrobić.

Reset na razie dodany na stronie. Do poprawienia komendy /reset

Opublikowano

Nie działa dalej- insuficent level wyswietla i nic sie nie dzieje postac dalej na 400 lvlu. Właśnie testowałem.

ja tez testowalem mialem 400 lvl wpisalem /Reset i mi zresetowalo wpisz /Reset z duzej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...