Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Medium-DragonsDogma |Exp:600x||Drop:40%| Stable Online

DragonsDogma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wybacz ale ustawienie czegoś a sprawdzenie i przetestowanie to są dwie różnie rzeczy. Chciałem dzisiaj iść na meduze, pojawiła się informacja, więc przeniosłem się na swamp ale niestety event nie zastartował (co dziwne wczesniej spotkałem meduze gdzieś na vulcanusie ale po jej zabiciu wypadły tylko zeny). Piszesz, ze kamienie dropią - tak dropią ale z czestotliwoscia godna pozalowania... powiem Ci na moim przykładzie - przez pierwsze 2rr wydropiłem 5 kamieni (nie licze chaosow) więc wybacz ale to trochę mało jak na 12h gry zważywszy, ze na blue evencie w 5 minut dropie ich 200 (pewnie wiekszosc nawet nie ma pojecia co to za event, gdzie i kiedy sie odbywa i co z niego jest gdyż opisu eventow nigdzie nie ma). podobnie ma się sprawa z sercami i medalami - pomijam fakt, ze kamienie z nich lecą z szansą 1/200 to do tego drop itemow jest chyba skopiowany z jakiegos litwinskiego gotowca bo wybacz ale z gold medali leci w 99% syf taki jak np: pedant of light+0 czy ringi+0 (na kiego grzyba cos takiego wrzucac do medali) albo itemy na +2/+3 przy czym te same itemy lub o klase nizsze ale za to juz na +7/+9 lecą z silver medali boxow i serc (aczkolwiek moze z 1 na 20 wyleci cos powyzej +6. Dodaje do tego takie jeszcze zapytanie - po co w ogole są medale serca itp skoro w sklepie są takie itemy jak knight blade, platina staff, sylph wind bow, set GD itp (pomijam fakt, ze nie ma orbow dla EE ani setow silk/vine). Także podsumowując moją 2 dniową przygodę na serwerze: 15rr, pół depo kamieni popaczkowanych, 40k dmg i ciuchy wiekszości sklepowe gdyż zanim zdążyłem cokolwiek sensownego znaleźć (bo po prostu nie było gdzie) to już mi nie było potrzebne z racji ilości rozdanych pkt (mogłem równie dobrze bez itemów smigać i różnicy by nie było). Także proszę Cię nie usprawiedliwiaj tego wszystkiego tym, że jest to serwer medium bo zarówno dla mnie jak i dla większości graczy słowo MEDIUM nie oznacza ilości ochoty admina w konfigurację i balans serwera (a tak to niestety wygląda) tylko słowo MEDIUM oznacza serwer, na którym w średnim czasie (na pewno o wiele dłuższym niż 2 dni), poświęcając dziennie pare godzin można się wyexpić/ubrać (przykładowo grając dziennie 3-4h mozna wymaksować postać w 3-4 miesiące).
Nie obraź się bo to jest obiektywna ocena osoby, która poniekąd zna się na stawianiu, konfiguracji i prowadzeniu serwera więc liczę na to, że wyciągniesz jakieś wnioski, które zaowocują w przyszłości. Tak czy owak jakbyś potrzebował jakiejś pomocy/rady to pisz śmiało na PW, na pewno pomogę jak tylko będę w stanie.

pozdrawiam, Jereziah

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A co z tym dmg u DL-a? Bedzie podwiekszony gdyż wyglada bardzo bardzo słabo- 50k str i 40k ene a wynosi z fire scream ok 65k ;/ A gdzie tu dmg średnio 12k przy tym str x skill damage ponad 2000+cape itd ""powinno juz kilka razy przekrecic licznik na+". 

Opublikowano

A co z tym dmg u DL-a? Bedzie podwiekszony gdyż wyglada bardzo bardzo słabo- 50k str i 40k ene a wynosi z fire scream ok 65k ;/ A gdzie tu dmg średnio 12k przy tym str x skill damage ponad 2000+cape itd ""powinno juz kilka razy przekrecic licznik na+". 

Witam po prostu licznik DMG zatrzymał sie na 65k i cillent więcej nie pokazuje tak naprawde ten dmg jest dużo wyższy.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie odnośnie Dl-a- skill chaotic deseier- nie atakuję czesto moobow, pomija je- da rade coś z tym zrobić?

Fire scream o ile wiem działa tylko do 14k agi normalnie. A fenrira brak jeszcze. 

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie odnośnie Dl-a- skill chaotic deseier- nie atakuję czesto moobow, pomija je- da rade coś z tym zrobić?

Fire scream o ile wiem działa tylko do 14k agi normalnie. A fenrira brak jeszcze. 

a koń ? wszystkie skille będą poprawiane czekam na łatkę na server

Opublikowano

Jest jakiś problem z piórkami.

Jeszcze w dniu strartu i dzień później było ich od groma, a dzisiaj już robię n-ty reset na icarusie (różne spoty) i ani jednego pierza. A cresty natomiast sypie wszędzie.

Można to sprawdzić ?

Opublikowano

Male poprawki by wgrac odnośnie nowych eventów- nie działaja do końca tak jak powinny i słaby drop jest. Coś nie wierze że 65k pokazuje max jak i inne funkcje- nawet na starych wersjach Mu wyświetlały nowe wartości poprostu są chyba zblokowane.

Opublikowano

Male poprawki by wgrac odnośnie nowych eventów- nie działaja do końca tak jak powinny i słaby drop jest. Coś nie wierze że 65k pokazuje max jak i inne funkcje- nawet na starych wersjach Mu wyświetlały nowe wartości poprostu są chyba zblokowane.

Ja sprawdzę później na BK na 65k statach ile pokazuje DMG wydaje mi sie że po prostu nie pokazuje liczby ale na pewno dmg rośnie. Jakich eventow ? napisz na priv

Opublikowano

Bk to tu jest nieźle podrasowany chyba jako jedyny nie jest obcięty :P SB u Grand Mastera tez kozackie. Gr wykonany bez problemów, wszystko ok. A jak sprawa wyglada z chaotic deseier u Dl-a bo pomija da sie go zrobić? Zapraszam nowych graczy liczba online rośnie łatwo o pt jak i dostac fajne itemki na początek.

Opublikowano

Dokładnie, online diametralnie spadł w dół.. Co mogę powiedziec na temat serwera? No niestety niedociągnięcia doprowadziły do takiego stanu rzeczy jaki widac teraz. Klasy nie specjalnie zbalansowane pod względem pvp, pve. Nie będę tu nawet wpsominał o rf'ie, bo jest tak znerfiony, ze szkoda gadac.. na 4 resie bije 1/4 jak nie 1/5 tego co dl bez resa xD  czy ktoś inny. Jak dla mnie było miło przez chwilę, spodziewałem się czegoś innego, co zaspokoi moje wewnętrze JA, ale jak widac mam za bardzo wygórowane oczekiwania..

Opublikowano

No część graczy odpada część przybywa. Jest sporo bugów i niedziałających np. skilli ale admin pisał że to poprawia i na dniach będzie patch/fix do ściągniecia. Żebyś widzial jaki dmg ma dopiero bk- jemu nic nie zostało ucięte. Dl z początku ma dobry dmg ale pożniej sporo ucięty. Rf osłabiony np. dark side i dmg, summoner bardzo słaby dmg, Mg rownież słaby dmg i nie dzialajacy np. fire slash tak jak u DL-a chaotic deseier. Admin kiedy można liczyć na naprawe tego? Schodzi Ci juz troche z tym... a przydałoby się to w końcu zrobić i balans poprawić szczególnie.

Ps. przy okazji drop z boków +4,+5 jest z jedna opt czasami z l a z normalnego dropu wypadają często z 3 optami. Może warto dołożyć by 1-2 opt do boków jak bedziesz konfigurował to i inne rzeczy?

Opublikowano

No część graczy odpada część przybywa. Jest sporo bugów i niedziałających np. skilli ale admin pisał że to poprawia i na dniach będzie patch/fix do ściągniecia. Żebyś widzial jaki dmg ma dopiero bk- jemu nic nie zostało ucięte. Dl z początku ma dobry dmg ale pożniej sporo ucięty. Rf osłabiony np. dark side i dmg, summoner bardzo słaby dmg, Mg rownież słaby dmg i nie dzialajacy np. fire slash tak jak u DL-a chaotic deseier. Admin kiedy można liczyć na naprawe tego? Schodzi Ci juz troche z tym... a przydałoby się to w końcu zrobić i balans poprawić szczególnie.

Ps. przy okazji drop z boków +4,+5 jest z jedna opt czasami z l a z normalnego dropu wypadają często z 3 optami. Może warto dołożyć by 1-2 opt do boków jak bedziesz konfigurował to i inne rzeczy?

Cały czas testuje skille na innym sprzęcie żeby nie wyłączać servera. Jeżeli tylko uda mi się naprawić dam znać.

Opublikowano

szczerze mnie zastanawia, po co byly testy tego servera, skoro albo polowa jest zbugowana albo nie ustawiona. Przez pare dni wylapalem:

-deep event, zbugowany moby respia sie w wodzie

-drop z boxow kompletnie spierdolony(leca kolorowe itemy z kazdego boxa)

-dop zbugowany, moby sie respia odrazu obok wejscia, mimo ze przejda 3 i tak sie nie konczy, mozna jeszcze dalej gadac o tym evencie, wystarczy wejsc i samemu sprawdzic :D

-rf to jeden wielki bug( dark side nie ma dmg, bije jednego moba, dmg z dragona w ogole nie rosnie przy dodawaniu ene) etc...

-po warpnieciu sie do norii i innych map wywala w dupe murzyna,

-blue event to jeden wielki zart

-to samo wypadajki, na ch.j one w ogole leca skoro w sklepie sa lepsze itemy, a z blueventu 100/100/100 mozna uzbierac w ciagu 2min

-sklepy robil jakis bez mozg, u rf brakuje armoru w sklepie, sm ma eclipse,bk greatdragona, elf slyphida, gdzie tu sens ja sie pytam. Kazda klasa ma startowe skille, a elf buffow nawet nie ma... To samo zapki jest bo bc2 bc3 bc4 bc5, a do bc1 ktos zapomnial dodac :) Zapke do cc znajdziecie devias mag jakby ktos szukal

-zbugowane itemki to chyba norma, podniesiesz jedna i co potem z nia zrobic??

-exc leca po 4opcje(wydropilem fo itemek na starcie)

-bc i ds nie ma sensu chodzic

-lorenmarket to jakis zart, panda 500pcpointow, a zebranie na nia zajmie 3min, to samo gold skrzynka kosztuje 1300pcpointow, a przy wywaleniu jej 10x, wypadl mi 8x zen, 1ring z zenem i zapka na ds

-spoty sa stanowczo zbyt op, kto widzial shreki z k6/k7 na lt5, po miliard mobow w jednym slupku(tu tylko sa slupku, bo po co sie meczyc)

-goldy w ogole dmg nie maja 

-party exp nie dziala kompletnie, 300x wolniej idzie w rasowce(5osobowej jakby ktos nie wiedzial)

-caly server, a raczej 10osob expi na jednym spocie w vulcanusie, gdzie 45mobow jest obok siebie(najlepszych z vulcana)

-crestow leci 1/60s, a piorko 1/24h

-jak nie dodasz zaleglych punktow przed rr to po resie masz zero do dodatnia :)

-sb na bocie daje buffa i przy okazji uderzy pare razy

Wiecej nie chcialo mi sie pisac, polecam server tym co sie nudza i chca wbic na godzine, ale potem i tak sie znudzi bo server jest monotonny w ch.j . Bogow bardzo duzo i podejrzewam, ze to free pliki z nieustawionym configiem, albo admin nie wie jak to zrobic. Na starcie bylo 45online, teraz jest...

Panie adminie nastepnym razem jak bedziesz robic server popracuj chociaz troche nad ustawieniami servera, bo slupkowe spoty i bicie resa 5min solo, a w party 20min to nie jest zabawa :)

Opublikowano

A na ten serwer medium kiedy zostaną wprowadzone do użytku?

Nowa wersja to i pewnie baza poleci z resami itd z którymi trzeba bylo się troche pomęczyc...

Trzeba sobie widze zrobic z dzień przerwy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...