Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

War of Glory Medium | start: 14.05.2016r godz 19.00 ! SEASON 9EP2 ! exp: 1000x / drop: 50% !

glorasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak gównianego pvp to chyba nigdy nie widziałem,granie pvp bm vs bm wyglada tak iż komu wejdzie combo konczace ds-em za cale hp ten wygrywa(walka trwa 10-15 sec) smiech na sali ze byle random zrobi bm-a i sklada typka co gra nim ładnych pare lat,taki leszcz nie powinien miec podejscia do takiego ogranego bm-a. -.-

• Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale na nowa edycje wpadniesz na testy XDD

Wiesz... Teraz mam problem, bo nie mogę wejść na żadne z moich kont na testy :D

Opublikowano

Jak wyglada sprawa serwerem?

Za tydzień start czy coś się zmieniło?

Dokładniejsze info z nowymi ustawieniami jest juz gdzieś dostępne?

Ps. nie zapomnijcie dodać autoparty.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mnie zastanawia tylko fakt ze mamy 206.05.04 a caly czas start jest cytuje

start: 02.01.2016r godz 19.00

a pacze itp wychodza z data aktualna.. 

Opublikowano

Czytalem forum o wprowadzonych zmianach itd. i zapowiada się bardzo obiecująco. Mnóstwo pracy zostało włożone w konfiguracje. Zapewne wbije potestować, start 7 maja wieczorem, 100-150 online lekko powinno być na starcie graczy.

Ps. pasuje by admin/ lub GM upowazniony zmienił temat na 7 maja.

Opublikowano

Czytalem forum o wprowadzonych zmianach itd. i zapowiada się bardzo obiecująco. Mnóstwo pracy zostało włożone w konfiguracje. Zapewne wbije potestować, start 7 maja wieczorem, 100-150 online lekko powinno być na starcie graczy.

Ps. pasuje by admin/ lub GM upowazniony zmienił temat na 7 maja.

Nie wiem czy czytasz Shout Boxa na forum, ale data 7 maja jest przełożona na dalszy nieokreślony termin.

Co do postępów w czasie testów każdy może sobie wejść wbić postać do 400 lvla ( 1 lvl = 500 pkt ), co jakiś czas admin dodaje crd do Wsa i Xshopa. Jeśli komuś podczas expienia którąś z postaci nie przypadnie do gustu dmg każdej postaci, a szczególnie na full statach, zamiast pisać tutaj bzdury piszcie w temacie tego przeznaczonym na forum.

Jak ma niby wygladac?Caly czas jest ten sam syf jak co edycje  :yay:

Ostatnio się wnerwiłem, że syf i mogiła, ale patrząc na dzisiejsze standardy to co 2-3 serwery na które zaglądam kończą się zgonem przedwczesnym jak to większość piszą, że "Long term",  a  w praktyce wychodzi serwer kaput i do widzenia, weź tu gdzie indziej graj to zostaje tutaj, przynajmniej edycje trwają te pare miesięcy, a nie pare tygodni czy dni ^^

Wracając " wracam na testy " ^^

Opublikowano

Jezeli komus brakuje creditow lub wcoinow niech pisze bede dodawal :) jestesmy tez na TSie wiec wystarczy napisac i takowe pkt dodamy.

Start zostal przelozony o tydzien poniewaz chcemy all ustawic od nowa i to troszke trwa ;) Wczoraj bawilismy sie PVM i wyglada to chyba ciekawie ;)

Zapraszam tak jak pisal Pardas wystarczy wbic 400 lvl i macie fulle :P 500/700pkt per level.

Cedity do nowych kont dodane.

Publikacja zostanie na dniach zaktualizowana bo sporo sie zmienilo.

Opublikowano

Żadne ustawienia wam nie pomogą z p2w czyli fo sety za hajs. Wystarczy spojrzeć na toplisty serwerów zagranicznych gdzie nie ma fo a jak jest to max +11+3 opty, które można wydropić. Macie potencjał bo jesteście długo na arenie polskich serwerów ale dajcie się pobawić a nie po tygodniu co drugi w FO (dopiero po tygodniu bo przez tydzień wyłączone donate).

Zróbcie serwer gdzie o wingi ciężko a set dragon +11+dd+hp+ref jest kozak to i ludzi utrzymacie a donate sobie odbijecie na większym exp i 2x większym dropie exc ale broń boże fo itemy za hajs.

Opublikowano

Ostatnio był zabieg zrobienia itemów +11 w web shopie to nie szlachta Cannabis chciała +15 tylko i wyłącznie, mnie tam obojętnie byle by było trudniej.

Co do szczegółów to nie wiem czy widziałeś, ale na Forum masz wielki plakacik odnośnie tego co będzie zmieniane, oczywiście nie należy sobie brać do serca odnośnie wyłączenie tego drzewka :P

Opublikowano

Sporo jest ułatwień za kase, szkoda że to tak wyglada. Za donate max +11+2 opt itemy dać a za rr/Gr do zdobycia fulle jak coś. 

Ciekawe czy MG został wreszcie podniesiony dmg jak i deff czy dalej jest sko.any.

Opublikowano

100% szansy na itemy do +15 dla Vip... Dziękuję, do widzenia ;)

To jest to o co tak najbardziej walczę, żeby tego nie było, ale tu zawsze od x czasu jeden sub "Gold Vip" zawsze miał najwięcej korzyści, oczywiście na niekorzyść zwykłych graczy.

Sporo jest ułatwień za kase, szkoda że to tak wyglada. Za donate max +11+2 opt itemy dać a za rr/Gr do zdobycia fulle jak coś. 

Ciekawe czy MG został wreszcie podniesiony dmg jak i deff czy dalej jest sko.any.

Przez ostatnie 3 dni staraliśmy się najpierw ustawić PvM, ostatnio było tak że np. RF,BK,DL mogli chodzić na selupana bo również szybko go zabijały nie mówiąc o reszty klasach gdzie żeby zabić selupana musiały bić z parenaście minut.Teraz to powinno być to w miarę dobrze, chodź pewnie będą poprawki dokonywane.

Mam nadzieję, że MG tutaj nie będzie obrażany ^^ 

Żadne ustawienia wam nie pomogą z p2w czyli fo sety za hajs. Wystarczy spojrzeć na toplisty serwerów zagranicznych gdzie nie ma fo a jak jest to max +11+3 opty, które można wydropić. Macie potencjał bo jesteście długo na arenie polskich serwerów ale dajcie się pobawić a nie po tygodniu co drugi w FO (dopiero po tygodniu bo przez tydzień wyłączone donate).

Zróbcie serwer gdzie o wingi ciężko a set dragon +11+dd+hp+ref jest kozak to i ludzi utrzymacie a donate sobie odbijecie na większym exp i 2x większym dropie exc ale broń boże fo itemy za hajs.

Podoba mi się twój pomysł, ale nie porównuj Polskiego serwera z serwerami zagranicznymi gdzie jest średnio 500-1000 online (2 lub więcej kont). Żeby tutaj taką ilość uzyskać musiałyby być naprawdę rewolucyjne rzeczy na każdym kroku. Co do donate kiedyś dawno temu wiele ludzi w tym ja też o tym wspominało żeby zrobić te itmy tak jak piszesz +11 w WS i +3 opcje PvP.

Opublikowano

3 opcje nic nie zmieniaja bo odchodza tylko te zbedne do pvp czyli dsr,mana,zen wiec pomysl bez sensu,robi sie max 2 opcje wtedy sa kombinacje ref+dd,ref+hp,dd+hp i wtedy jest ciekawie

Opublikowano

3 opcje nic nie zmieniaja bo odchodza tylko te zbedne do pvp czyli dsr,mana,zen wiec pomysl bez sensu,robi sie max 2 opcje wtedy sa kombinacje ref+dd,ref+hp,dd+hp i wtedy jest ciekawie

Na mediumie to nie przejdzie z 2 opcjami. Wstępnie mogę powiedzieć, że po Mediumie ma być Low, czyli to co na wszyscy czekają nawet ja :D Nie będzie na Donate na itemy z WS, tylko będzie za Wcoiny, czyli x shop, tak wstępnie mogę zdradzić dla tych co czekają :D

Tak szczerze to lepiej się tu was czyta co proponujecie, tam na forum siedzą sami zagorzali wyjadacze którzy grają od samego początku woga i Oni muszą mieć wszystko pod nosem. Tutaj przynajmniej nowi gracze mają co do powiedzenia nie to co ci starzy...

Opublikowano

Jestem tylko Ciekaw czy jak byście zrobili ustawienia po waszej mysli i udało wam sie faktycznie dobrze all dopracować tak jak chcecie to jestem ciekawy czy zgodzili byście się na pomysł typu sety z dropu itp opcje typu max np +15+2 opcje czy tam 3 to jest do dogadania ;p i np te całe smieszne vipy tylko za kase donate wyłączony.(typu sety bronie ) donate zostawic tylko w trybie pomocy dla serwera w sensie tego całego VIP-a 

Zrobić system GR itp bo to chyba jest nie pamietam dawno czytałem prezentacje a przyznam się na forum nie zaglądałem :P 

No i jest oczywiście zapytanie czy robicie sety soketowe exe jesli tak to jakie seedy maxymalne i czy do soketowych setow mozna wbić dodatkowo yellow opcje ? czy może nie exe soketowe itemki tylko z dropu na RAKU i oczywiście odpowiednio zbalansowane seedy by soketowy set nie był zbyt dojebany w stosunku do exe by osoba która zacznie pózniej gre miałe w jakie kolwiek szanse z osobą która juz sobie uzbiera taki soketowy secik. 

I tutaj odbiegajać od teamtu setów soketów vip-ow gr-ow mam zapytanko :) a dokładnie prośbe pomysł :) by bufy elfa nie przesadzić z nimi. Wiem nie po polsku ogółem :p ale juz tłumacze co miałem na mysli :P 

Proponuje by zrobić bufy elfa by trwały max 1m lub 2 m lecz wydaje mi się że te 2 min to za dużo i tutaj pewnie nasuwa wam sie pytanie CZEMU !! OMG NOOB IDIOTA ETC ponieważ jak większośc serwerów robi że bufy Elfa trwaja np 4 do 10 min jak nie do 15 też się już tak spotkałem chodzi mi o to by ELF nie poszedł w odstawke albo by nie służył tylko do PT BUF/CS BUF a na PVP na mapach jakiś typ który ma mocniejszy komp odpali sobie takiego elfa nabufuje sie np D4 i wybije całą arene bo buff tak długo trwa. Wiadomo na mapie CS(jesli jest taka możliwość to czas zwiekszyć lecz moim zdaniem mozna by zostawić max 1 min ponieważ gra była by Ciekawsza bardziej urozmaicona a co najważniejsze postać typu ELF nie poszła by odstawke  no chcąc nie chcąc ludzie by musieli ta postacią grać a nie oszukujmy się Elf nigdy ani DMG/DEF niczego nie miał wiec jak by zrobić z niego cos typu np by nie padł na 1 Combo a np na 2 od BK i te bufy trfały po 1 min to nie dość że rozgrywka by nabrała całkowicie nowego smaczku to w dodatku ludzie by zaczeli grać elfami z 2 powodów 1 nie padaja na 1 combo do BK 2 wiedzą że bd do czegoś przydatni.

I odrazu do wszystkich HEJTERÓW nie myślcie że chcem zaraz z ELFA zrobić kozaka który zabije kazdego wytrzyma wszystko i że to elf bd stał na koronie a nie Bk czy tam na swiczu 

Opublikowano

Jestem tylko Ciekaw czy jak byście zrobili ustawienia po waszej mysli i udało wam sie faktycznie dobrze all dopracować tak jak chcecie to jestem ciekawy czy zgodzili byście się na pomysł typu sety z dropu itp opcje typu max np +15+2 opcje czy tam 3 to jest do dogadania ;p i np te całe smieszne vipy tylko za kase donate wyłączony.(typu sety bronie ) donate zostawic tylko w trybie pomocy dla serwera w sensie tego całego VIP-a 

Zrobić system GR itp bo to chyba jest nie pamietam dawno czytałem prezentacje a przyznam się na forum nie zaglądałem :P 

No i jest oczywiście zapytanie czy robicie sety soketowe exe jesli tak to jakie seedy maxymalne i czy do soketowych setow mozna wbić dodatkowo yellow opcje ? czy może nie exe soketowe itemki tylko z dropu na RAKU i oczywiście odpowiednio zbalansowane seedy by soketowy set nie był zbyt dojebany w stosunku do exe by osoba która zacznie pózniej gre miałe w jakie kolwiek szanse z osobą która juz sobie uzbiera taki soketowy secik. 

I tutaj odbiegajać od teamtu setów soketów vip-ow gr-ow mam zapytanko :) a dokładnie prośbe pomysł :) by bufy elfa nie przesadzić z nimi. Wiem nie po polsku ogółem :p ale juz tłumacze co miałem na mysli :P 

Proponuje by zrobić bufy elfa by trwały max 1m lub 2 m lecz wydaje mi się że te 2 min to za dużo i tutaj pewnie nasuwa wam sie pytanie CZEMU !! OMG NOOB IDIOTA ETC ponieważ jak większośc serwerów robi że bufy Elfa trwaja np 4 do 10 min jak nie do 15 też się już tak spotkałem chodzi mi o to by ELF nie poszedł w odstawke albo by nie służył tylko do PT BUF/CS BUF a na PVP na mapach jakiś typ który ma mocniejszy komp odpali sobie takiego elfa nabufuje sie np D4 i wybije całą arene bo buff tak długo trwa. Wiadomo na mapie CS(jesli jest taka możliwość to czas zwiekszyć lecz moim zdaniem mozna by zostawić max 1 min ponieważ gra była by Ciekawsza bardziej urozmaicona a co najważniejsze postać typu ELF nie poszła by odstawke  no chcąc nie chcąc ludzie by musieli ta postacią grać a nie oszukujmy się Elf nigdy ani DMG/DEF niczego nie miał wiec jak by zrobić z niego cos typu np by nie padł na 1 Combo a np na 2 od BK i te bufy trfały po 1 min to nie dość że rozgrywka by nabrała całkowicie nowego smaczku to w dodatku ludzie by zaczeli grać elfami z 2 powodów 1 nie padaja na 1 combo do BK 2 wiedzą że bd do czegoś przydatni.

I odrazu do wszystkich HEJTERÓW nie myślcie że chcem zaraz z ELFA zrobić kozaka który zabije kazdego wytrzyma wszystko i że to elf bd stał na koronie a nie Bk czy tam na swiczu 

Obecnie będą lecieć itemy z 2-3 opcjami, może z bossów będzie coś lecieć podbite wyżej, ale bez przesady nie +15.

Tutaj sockety są z dziurami, czyli wbijasz w nie seedy które musisz zrobić w grze. W web shopie masz do dyspozycji wszystkie itemy do wybrania +15+28+Fo lub PvP dla oszczędzenia SilverCoinsów (crd do ws) i nie masz tutaj gotowych opcji od Joha, ani seedów w socketach, wszystkie te rzeczy tylko i wyłącznie w grze.

Co do elfa będzie ustawiony należycie od podstaw, raczej decyzja należy do nas. Na forum była ankieta "Nowa edycja, ustawianie postaci", a do wybrania takie opcje :

1.Pełen balans, każda postać ma szanse z każdą (22 głosów [55.00%])

2. Klasy są od wyznaczonych zadań (np. elf - buffy, sm - sb) (18 głosów [45.00%])

Trochę podzielone zdania, ja raczej byłem za 1 opcją. Raczej klasy od wyznaczonych zadań sprawdzało się na serwerach z limitem statystyk niż na full statach.

3 edycje temu stałem MG w full sockecie na stampie trzymając napór 10 osób, że aż stwierdzili go znerfić w kolejnym patchu ^^

Narazie nie ma co tego brać wszystkiego do serca, wszystko jeszcze może się zmienić diametralnie i nie sugerujcie się tej publikacji, bo na nowej która będzie chyba w poniedziałek czy kiedy może się jeszcze zmienić.

Opublikowano

Z tego co piszesz co zajmujecie sie jakimis pierdołami a nie najwazniejsza rzecza czyli PVP,serwer niby medium(szybki exp,eq i jazda z duelami itp) a tutaj jakies utrudnienia,itemy+11???,serwer tylko dla tych co cale zycie expia?Idzcie ta droga to sobie nogi polamiecie.

Opublikowano

Nie pisalem ze itemki beda +11 ;) mowa byla o +15, do tego chcemy zmienic system GR, wzbogacic go o bonusowe credity z kazdym resem oraz ograniczyc ilosc GR na postaci do 10 max (po osiagnieciu 10 mozna przeniesc piszac do mnie GRy do rankingu Edycji bo tak on teraz sie bedzie nazywac) i zaczac expic od nowa. System GR jest jeszcze w trakcie analizowania, planujemy zrobic cos na zasadzie, 100rr = 1GR = 600 lub 700 cred do WS +100 BONUS , 2GR= 600 cred +200 BONUS  i tak do 10 GR. Bedzie mozna szybciej sie ubrac niz do tej pory. Myslimy takze o wprowadzeniu na stronie systemu craftowania itemow, czyli np masz item +1 opcje i przykladowo za 100 Jewel of Guardian wbijasz do niego losowa opcje na www, sprawdzalismy i to dziala teraz tylko uzgodnimy jak to finalnie bedzie wygladac. Exp jaki planujemy to dynamic zaczynamy na 1000x konczymy na 700x. Co do pralki tutaj jeszcze trwa dyskusja, tak jak pisal Pardas, publikacja zostanie zaktualizowana. Do tej pory pracowalismy nad PVM, dzis na skill tree oraz zaczniemy PVP, nie musimy wszystkiego od nowa ustawiac poniewaz mamy juz zarys z poprzednich edycji jak to ma mniej wiecej wygladac. Z pewnoscia wylatuja wszelkie boosty do PvP takie jak scrolle oraz demony, guardiany, to co psulo zabawe. W planach mamy takze zmniejszenie pkt per level dla postaci 3/4po quescie oraz 5 dla klas co otrzymywalo po 7, spowoduje to max staty na okolo 80+resie.

Opublikowano

Ostatnie pytanie,czy combo u bm-a konczace ds-em dalej  zabiera cale hp przy pvp bm vs bm?Bo inne klasy powinny schodzic na 2 max.

Ustawienia z poprzedniej edycji także wiesz jak to wygląda, ale wiesz teraz działamy całkowicie od nowa i raczej nie będzie przypadku, że BK vs BK zabijali się na 1 combo typu cyc+ts+ds czy cyc+ts+destru i większość innych postaci...

Opublikowano

Jak dalej tak bedzie wygladac ze bk vs bk beda leciec na hita to powodzenia,jak mowicie ze chcecie wszystko dopracowac a ten problem ciagnie sie od xxx edycji to bedzie beka zycia gdy te combo nie bedzie ogarniete takze na tej edycji mimo waszych obietnic.

Opublikowano

Jak dalej tak bedzie wygladac ze bk vs bk beda leciec na hita to powodzenia,jak mowicie ze chcecie wszystko dopracowac a ten problem ciagnie sie od xxx edycji to bedzie beka zycia gdy te combo nie bedzie ogarniete takze na tej edycji mimo waszych obietnic.

To dlaczego sam nie wejdziesz na Testy ? Co za problem?

Jeśli ktoś chce pogadać o serwerze dowiedzieć się czegoś czego nie wie może śmiało wchodzić na naszego Team Speaka : 79.133.216.174:2200 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...