Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

My-SFgame - Kilka pytań do Was.

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

logo.png

Witajcie, mam do Was kilka pytań.

Może najpierw wytłumaczę o co chodzi.

Otóż od ok. wakacji pracuję nad moim projektem - serwis, na którym możecie zrobić swój własny prywatny serwer Shakes & Fidget.

To nie jedyna rzecz - będzie także lista serwerów Shakes & Fidget.

Dodatkowo będzie jeszcze zakładka z listą prywatnych serwerów Shakes & Fidget (coś typu jak do cs'a są strony z listą serwerów).

Będzie w liście pole typu "online" - nie będę potrzebował do tego dostępu do tych serwerów.

Każdy serwer posiada tzw. licznik online, to mi wystarczy.

Więcej informacji wkrótce.

Idźmy dalej, bo nie o tym mam tutaj zamiar powiedzieć.

Chciałem Was zapytać, jakie narzędzia byście chcieli mieć do zarządzania własnym serwerem?

Na pewno zmiana typu serwera (easy, medium, hard), ale co oprócz tego?

Proszę, abyście pisali co by się przydało, czego potrzebujecie oraz z czym macie najwięcej problemów.

@Edit: Chciałbym jeszcze, abyście napisali, co byście chcieli mieć na takiej liście serwerów, jakie informacje itp.

Pozdrawiam, 

Ilnezid

P.S To nie jest żadna reklama - potrzebuję szczegółowych informacji dotyczących tego z czym użytkownicy tego działu mają najwięcej problemów oraz co by im udogodniło "zadanie stworzenia serwera".

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zmiana grzybów na start, liczba online w panelu

Polecam ze względu na twórcę, bo yyyy, on kocha nasz kraj. Polskę.

Tak.

Wiecie na kogo ja bym zagłosował?

Na Grabiego, bo yyy on kocha nasz kraj.

Polskę. xDD

Lekko edytowałem temat.

Myślę, że każdy wie o co mi chodzi.

Jeszcze raz napiszę zwięźle i na temat:

- Oczekuję wypowiedzi na temat, tego jakich narzędzi byście potrzebowali do tworzenia i zarządzania swoim serwerem.

- Propozycje dotyczące serwisu.

- Co byście chcieli na liście serwerów zobaczyć oprócz tego jaki typ, ile online itp.

Pzdr.

­

Opublikowano

@topic

Dodaj tworzenie itemshopu ;D

@1361622928-U485574.pngofftopic

Reklama Shakes&Fidget w dziale Shakes&Fidget. Potrzebne to komu? xD

52efd4d1d2b63.png

Także głosuję na Grabiego bo kocha nasz kraj yyyyy. Chyba to ten Francja. ;D

Nie chodziło mi o dodatki do gry, ale o ustawienie wartości poszczególnych elementów w grze itp..

Panel administratora oczywiście jest.

­

Opublikowano

Trzeba wspierać Polski przemysł, a Ilnezid kocha nasz kraj. Tak, patriota. Biało-czerwone sztandary.

Przydało by się włączanie i wyłączanie serwera, np. podczas prac technicznych.

Opublikowano

­

Trzeba wspierać Polski przemysł, a Ilnezid kocha nasz kraj. Tak, patriota. Biało-czerwone sztandary.

Przydało by się włączanie i wyłączanie serwera, np. podczas prac technicznych.

Nie mogę pokazać wiele rzeczy, ale takie coś już jest:

screen_2.jpg

screen_3.jpg

Opublikowano

Jakie parametry będzie miała maszyna, na której będą stały serwery?

Jeszcze nie wiem, gdyż na razie wszystko testowane jest na serwerach VPS, ale pewnie to wszystko będzie na serwerze dedykowanym.

@Edit:

Ktoś coś?

­

Opublikowano

Rozbudowanego panelu administratora, z większą ilością funkcji.

Narzędzie, które pozwoli na tworzenie wyskakujących okienek z ważnymi informacjami.

Portal.

No i więcej to nie wiem.

Opublikowano

na jakich plikach będzie to tworzyło serwer ? na twoich ? i czy będzie dostęp do ftp , bazy itp ;D

Opublikowano

na jakich plikach będzie to tworzyło serwer ? na twoich ? i czy będzie dostęp do ftp , bazy itp ;D

Nie będzie dostępu do ftp ani bazy. Cały proces instalacji serwera będzie odbywał się po naszej stronie.

Do obsługi serwera będzie panel administracyjny jak i panel klienta.

Na moich, bo są one już tak skonfigurowane, że nawet nie trzeba nic konfigurować. Jedynie jeszcze kilka linijek kodu dodam - wgrywam i już wszystko działa.

Samo wykrywa potrzebne informacje.

Domeny będą typu s1, s2, zaś będzie można sobie dodatek włączyć, tj. nazwa.my-sfgame.pl

Koszt dedyka to kilkaset złoty, więc na razie nie kupujemy dedyka, dopiero przed startem pewnie się kupi, na razie wszystko stoi na VPS'ach.

__

Może będzie opcja z wgraniem własnych plików, wtedy udostępnimy ftp i bazę.

Ale to na czyjąś prośbę.

@FidgetPL A Ty coś polecasz, masz jakieś propozycje, że tak "paczasz"?

@Norbertsons Skype.

Jak coś, to napiszcie, bo ja zaraz lecę i dopiero koło 22/23 wbiję na mpc.

­

Opublikowano

Nie będzie dostępu do ftp ani bazy. Cały proces instalacji serwera będzie odbywał się po naszej stronie.

Do obsługi serwera będzie panel administracyjny jak i panel klienta.

Na moich, bo są one już tak skonfigurowane, że nawet nie trzeba nic konfigurować. Jedynie jeszcze kilka linijek kodu dodam - wgrywam i już wszystko działa.

Samo wykrywa potrzebne informacje.

Domeny będą typu s1, s2, zaś będzie można sobie dodatek włączyć, tj. nazwa.my-sfgame.pl

Koszt dedyka to kilkaset złoty, więc na razie nie kupujemy dedyka, dopiero przed startem pewnie się kupi, na razie wszystko stoi na VPS'ach.

__

Może będzie opcja z wgraniem własnych plików, wtedy udostępnimy ftp i bazę.

Ale to na czyjąś prośbę.

@FidgetPL A Ty coś polecasz, masz jakieś propozycje, że tak "paczasz"?

@Norbertsons Skype.

Jak coś, to napiszcie, bo ja zaraz lecę i dopiero koło 22/23 wbiję na mpc.

­

Skończy się tak, że będzie jeden vps za 30zł, a reszta to śmiecio maszyny za 4,99 ;)

Opublikowano

Skończy się tak, że będzie jeden vps za 30zł, a reszta to śmiecio maszyny za 4,99 ;)

Krzywo trzymasz tę paletkę!

@Dobra, ja idę teraz nad my-sfgame pracować, pierw sobie jeszcze zrobię dokładną listę co i gdzie trzeba poprawić/dodać. Wejdę tutaj w nocy jeszcze i dam znać.

­

Opublikowano

Poszukuję:

- Osoby do panelu kontaktowego (odpowiedzi klientom)

- Testerów

Ktoś chętny?

I ogólnie proszę o propozycje! :)

Jak skończę my-sfgame, to się zajmę herozero. :)

http://scr.hu/1i9x/nifzthttp://scr.hu/1i9x/qllhy http://scr.hu/1i9x/g3g4y http://scr.hu/1i9x/vak7y http://scr.hu/1i9x/xz23h http://scr.hu/1i9x/xzf28

Na fanpage on-game na fb dodałem więcej ss. :P

Opublikowano

Zaraz idę kończyć support po stronie administratora i supportera oraz będę pisał skrypt automatyczny skrypt instalacyjny plików oraz autousuwanie nieopłaconego serwera.

Co do listy serwerów:

- Serwery, które klient wyłączy nie będą pokazywane na liście.

- Serwery na pakiecie testowym (będą ważne 24h) także nie będą pokazywane na liście.

Jeszcze będę musiał napisać od nowa porządną klasę filtrującą dane przychodzące do serwera przez $_GET, $_POST itp...

Oficjalnie 03.01.2016 r. otwarcie.

Temat z hostingiem będzie w dziale "Giełda", natomiast temat z listą serwerów będzie w dziale publikacje serwerów, lecz będzie to temat graficzny. O co chodzi? Chodzi o to, że na serwerze będzie skrypt, który będzie generował grafikę z listą serwerów i aktualnymi informacjami o nich, przy czym to będzie grafika działać w ten sam lub podobny sposób jak działają grafiki do cs'a z informacjami o danym serwerze.

Kilka osób jest już do supportu, głównie do działu "Pytania / Sprawy ogólne".

Działy, które są: http://scr.hu/1i9x/66flh

Opublikowano

Tez zglaszam się na support i testowanie :-)

Nie potrzebujemy już więcej osób.

Jak będziemy potrzebować, to dam znać. :)

PS. Czy będzie można wrzucić własny is ?

@SfPrivatePl

Jeżeli chciałbyś mieć własny ItemShop, wykonany przez siebie lub kogoś innego, a nie chciałbyś mieć domyślnego, to wystarczy, że się zgłosić na support w dziale "Inne".

Proszę wysłać plik wrzucony na jakiś hosting plików i przydałoby się dać także skan pliku (nie trzeba, ale przydałoby się).

Następnie nasza ekipa skonfiguruje odpowiednio ItemShop i wgra na Twój serwer.

Oczywiście, będzie można poprosić o dodanie własnych skryptów, czy też o modyfikację skryptów według klienta (tu mi chodzi np. takie rzeczy edytować jak np. liczba punktów za jedno kliknięcie (nie wiem, czy nie zrobię w panelu klienta, że będzie to można zmieniać), lub np. koszt założenia gildii chociażby, czy czas,  który trzeba czekać aby ponownie zawalczyć za darmo w lochach).

• Support - 100%.
  • Zdalna automatyczna instalacja plików - prawie skończona. Jeszcze kilka poprawek dodać będę musiał.
  • Zakładka ekipa - muszę dane uzupełnić jeszcze.
  • Zakładka regulamin - muszę dodać ją na każdej podstronie oraz ją uzupełnić.
  • Zakładka FAQ - uzupełnić ją muszę.
  • Poprawić zabezpieczenia skryptów, aby korzystały z nowej funkcji filtrującej wykonywane akcje.
  • Panel zarządzania serwerem w panelu klienta - zmienić sposób działania, aby dane od razu były przekazywane do maszyny z serwerami, a nie tylko do głównej maszyny, a później, że sobie serwer gry pobierze informacje, dane będą do obu maszyn po prostu przekazywane automatycznie (pewnie przez cURL'a z serwer key'em w postaci jakiegoś ciągu znaków np. w sha512 albo w whirlpool).
  • I jeszcze, jeszcze więcej, ale o tym następnym razem. :)

­

Opublikowano

było pytanie o maszyne główną a jakie zasoby planujesz przypisać do każdego z serwerów

wystawiasz faktury vat? :)

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...