Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

My-SFgame - Kilka pytań do Was.

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem juz o co chodzi ,ale dobrze ,że zmienisz pliki serwerowe :D:) jak będą to Alexandrine to jest tam bug po piatych lochach dostaje sie dodatkowe 100lvl i w gildii nie wyświetlają sie wplacone grzyby.(obok kazdego gracza jest : Wpłacone Złoto i Wpłacone grzyby i o to mi chodzi :) ) Życzę powodzenia :) i fajnie by było jakbyś swoich plików użył :)

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witajcie!

Przepraszam Was za wszystkie nieprzyjemności.

Nie spodziewaliśmy się takiego czegoś.

Cała nasza serwerownia od VPS'ów padła, do tego jak jeszcze serwerownia nie padła, to był problem z serwerem od SMS'ów.

Wracamy do Was 9 stycznia, czyli w sobotę.

Jak już wspomniałem - nie spodziewaliśmy się takiego biegu wydarzeń.

Jest to dla nas kłopotliwa sytuacja, jak i dla Klientów.

Postanowiłem, że wszyscy Klienci otrzymają podwojenie swoich punktów, a stracone punkty zostaną odzyskane.

Pliki instalacyjne zostaną zmienione. Zobaczycie na jakie.

Myślałem, że pliki Zeusa są bezpieczne - sprawdzałem kilkanaście minut temu i mogę się zalogować na każdy serwer na plikach Zeusa posiadający jego panel.

Pliki jak i panel zostaną zmienione.

Po reedycji my-sfgame.pl obiecuję, że postaramy się jak najbardziej się da zadbać o naszych Klientów i ich serwery.

Nie dopuścimy więcej do takich nieprawidłowości jakie dziś można było zauważyć.

Zapraszamy do nas 9 stycznia.

Z poważaniem, 

Ilnezid

Z tym że moje pliki mają backdoor itp się nie zgodzę. Jak dotąd jeszcze nie słyszałem by ktoś włamał się na serwer na moich plikach.

Jednak najlepiej jest zrzucić winę na kogoś innego.

Opublikowano

Z tym że moje pliki mają backdoor itp się nie zgodzę. Jak dotąd jeszcze nie słyszałem by ktoś włamał się na serwer na moich plikach.

Kurde no nie wiem. :/ wydaje mi się ze w plikach jest nie w panelu ani is bo na KeiroS-SF tez bylo wlamanie i tam są twoje pliki (is wszystko!) a na NyZaSF i Aterios nie (a tam jest tylko is i panel twój) wiec nie wiem :D
Opublikowano

Kurde no nie wiem. :/ wydaje mi się ze w plikach jest nie w panelu ani is bo na KeiroS-SF tez bylo wlamanie i tam są twoje pliki (is wszystko!) a na NyZaSF i Aterios nie (a tam jest tylko is i panel twój) wiec nie wiem :D

Jak coś znajdę to to naprawię. Jeśli ktoś ma jakiś problem nie ma sprawy nie musi korzystać z tych plików.

Opublikowano

Jak coś znajdę to to naprawię. Jeśli ktoś ma jakiś problem nie ma sprawy nie musi korzystać z tych plików.

Ja tylko pisze :)

Opublikowano

Nie mają backdoora tylko ogromną lukę w panelu.

Opublikowano

Osobiście wyłapałem 2 rzeczy;

Jeśli chodzi o cookies to fix jest prosty - wystarczy przestać korzystać z uid :)

A o tym co Wy mówicie to @Norbertsons fixuje to w prosty sposób: do każdego zapytania z osobna podaje hosta, login, hasło i nazwe bazy :) - no chyba, ze coś się zmieniło od czasu kiedy widziałem ostatnio Twoje pliki :D

Hejo

Opublikowano

Nie ma to jak kupić hosting i dowiedzieć się że startuje za 4 dni ... Z*********e pogratulować !

Chcesz serwer ? Zaraz mogę Ci go uruchomić :)

Tylko proszę nie pluj mi się później że ktoś zbanował Cie na twoim własnym serwerze...

Daj nam trochę czasu, zmienimy pliki i wszystko będzie działać.

W dodatku od wczoraj nie możemy połączyć się z serwerami. MicroVPS.pl - padła im strona bo OVH postanowiło zablokować port UDP. Tak samo MicroSMS przestało rozliczać płatności bo też stoi na chmurze w OVH.

Opublikowano

Chcesz serwer ? Zaraz mogę Ci go uruchomić :)

Tylko proszę nie pluj mi się później że ktoś zbanował Cie na twoim własnym serwerze...

Daj nam trochę czasu, zmienimy pliki i wszystko będzie działać.

W dodatku od wczoraj nie możemy połączyć się z serwerami. MicroVPS.pl - padła im strona bo OVH postanowiło zablokować port UDP. Tak samo MicroSMS przestało rozliczać płatności bo też stoi na chmurze w OVH.

widać korzystamy z tych samych usług, myślicie że sie podniosą?

Opublikowano

widać korzystamy z tych samych usług, myślicie że sie podniosą?

Tak, jestem w stałym kontakcie z właścicielem tych serwisów. 

Okej. ale do dla mnie nie jest profesjonalne wyobrażacie sobie że microsoft  robi przerwę bo padł im vps ? Liczę że zwrócicie dni które są stracone.

Microsoft ma przychody liczone w miliardach dolarów, nas nie stać na takie zabezpieczenia.

Oczywiście dni zostaną zwrócone, oraz pomyślimy nad dodatkową rekompensatą. 

Opublikowano

Tak, jestem w stałym kontakcie z właścicielem tych serwisów. 

Microsoft ma przychody liczone w miliardach dolarów, nas nie stać na takie zabezpieczenia.

Oczywiście dni zostaną zwrócone, oraz pomyślimy nad dodatkową rekompensatą. 

Okej. ale do dla mnie nie jest profesjonalne wyobrażacie sobie że microsoft  robi przerwę bo padł im vps ? Liczę że zwrócicie dni które są stracone.

Wszystkie serwery zostaną usunięte, a punkty zostaną zwrócone, następnie wszystkie zakupione punkty pomnożymy x2.

Serwery usuniemy, bo są na starych plikach.

Na razie to ja nie mam dostępy do maszyn.

Nikt nic nie straci, a wręcz na odwrót - zyskacie.

­

Opublikowano

Okej a gracze którzy już kupili dostaną punkcika ? I nie usuniecie wszystkim punktów które mają na koncie ja kupiłem serwer za 10 i mam jeszcze 10.

Nikt punktów nie straci.

Na razie nie mamy jak naprawiać, bo cała infrastruktura serwerowni jest niedostępna.

Spokojnie.

Tam nie ma co naprawiać.

Przepisać skrypt instalacyjne, przygotować pliki, dopisać kilka rzeczy do panelu zarządzania, dodać dodatki.

I kilka drobnostek. :)

­

Opublikowano

Okej a gracze którzy już kupili dostaną punkcika ? I nie usuniecie wszystkim punktów które mają na koncie ja kupiłem serwer za 10 i mam jeszcze 10.

To jak strona wystartuje to będziesz miał 40, umiesz czytać? :)

Hejo

Opublikowano

To jak strona wystartuje to będziesz miał 40, umiesz czytać? :)

Jeżeli ktoś miał 20 pkt, wydał na serwer 10 pkt i zostało mu 10 pkt, to serwer zostanie usunięty, a ta osoba będzie mieć zwrócone 10 pkt czyli będzie mieć 20 pkt.

W ramach rekompensaty podwoimy punkty, czyli będziesz miał x2 = 40 pkt.

Szanujemy naszych klientów.

­

Opublikowano

Jeżeli ktoś miał 20 pkt, wydał na serwer 10 pkt i zostało mu 10 pkt, to serwer zostanie usunięty, a ta osoba będzie mieć zwrócone 10 pkt czyli będzie mieć 20 pkt.

­

ale np. ja nie dostałem kodu ,a wysłałem sms też zostanie mi to zwrócone  ? :)

Opublikowano

czyżby pliki alexandrie będą zamiast zeusa? wiesz że @GILUxDILU sie musi zgodzic na ich rozpowszechnianie?

Przecież  połowa tej elitarnej ekipy to złodzieje i dzieci, więc nie zdziwię się, jeśli wezmę coś bez zgody autora.

A że tak się zapytam, to co On ma do gadania :P?

Gilu nie zgłosił się do Zaiksu czy innej instytucji przez co nie ma jak dowodzić swoich praw autorskich.

W takim razie, Gilu nie ma praw do publikowania na mpc plików By Gilu ponieważ są to pliki OnRaina lekko zmodyfikowane. 

Nie wiem dlaczego wypowiadasz się w temacie plików, skoro nawet nie wiesz co się tam znajduje i kto je robił.

Nie ma to jak kupić hosting i dowiedzieć się że startuje za 4 dni ... Z*********e pogratulować !

To było do przewidzenia, spodziewałeś się czegoś innego?

Już widzę to szanowanie klientów xD Chodzi wam tylko o hajs tych dzieci. W sumie bierzecie pieniądze za postawienie gotowca, bo wasze profesjonalnie przygotowane i skonfigurowane vpsy są równe z darmowym hostingiem na 5v. 

Nie polecam, mam nadzieję że ta reklama zniknie z tego działu.

Opublikowano

@GILUxDILU

No nieźle. 

Ty chcesz mnie chyba zabić śmiechem.

Nie masz pojęcia jak są skonfigurowane serwery a się wypowiadasz. 

Złodzieje i dzieci o kurde i kto to mówi haha ?

Sam masz 17 lat, okradłeś Ilnezida i jeszcze mnie posądzałeś o to, że Ci kasy nie wypłaciłem no śmiech na sali.

Śmieszne jest to co piszesz ponieważ nie masz żadnych praw do tych plików. 

@GILUxDILU

Ten profeszional pewnie stoi na microvps   :pls: 

Hahahahahahahahahaahahah, zawsze lepiej microvps niż blutu <3

Opublikowano

Liczyłem na cośdobrego dycha to nie dużo a przynajmniej mam  wszystko w panelu.

@GILUxDILU dla mnie jesteś zwykłym śmieciem który myśli że jest najlepszy nie pomagasz nic a twoje pliki to gówno. 

Spokojnie, będzie dobre. 

Zmienię kilka rzeczy na serwerach i wszystko będzie w porządku.

Opublikowano

Przecież  połowa tej elitarnej ekipy to złodzieje i dzieci, więc nie zdziwię się, jeśli wezmę coś bez zgody autora.

Nie wiem dlaczego wypowiadasz się w temacie plików, skoro nawet nie wiesz co się tam znajduje i kto je robił.

To było do przewidzenia, spodziewałeś się czegoś innego?

Już widzę to szanowanie klientów xD Chodzi wam tylko o hajs tych dzieci. W sumie bierzecie pieniądze za postawienie gotowca, bo wasze profesjonalnie przygotowane i skonfigurowane vpsy są równe z darmowym hostingiem na 5v. 

Nie polecam, mam nadzieję że ta reklama zniknie z tego działu.

http://www.116111.pl/dzieci

Microvps wcale nie jest profesjonalny, jeżeli mam polecić coś dobrego do mintshost, idealny vps za 69 zł miesięcznie...

tylko że tam juz nie ma direct admin tylko ssh :)

To, że Gilu nawet do shella nie umie się zalogować, to nie moja wina.

Linux jest easy.

@GILUxDILU

ahahhahah , Gilu obrażają ciebie najwięksi programiści na MPCforum, a jak wyjdzie twój serwer to będą błagali o skrypty :ppp

http://www.116111.pl/dzieci

­

Opublikowano

nunu polecił mi ten hosting opłaca się ? 

ps: sfprivate sprawdz mój temat czy dobrze wgrywam pliki pls.

Nie mam czasu na to.

My-sfgame idę robić.

Tak, opłaca się.

P.S

To nie jest hosting.

Serwis*

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...