Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[EP4] Last Chaos Vanilla

OstrowskiPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kalkulatorem to kręcisz ?

Kalkulatorem to kręcisz ? opinia na temat tego serwera jest straszna 

Kalkulatorem to kręcisz ? opinia na temat tego serwera jest straszna 

Opinia jest straszna bo to przez wlasciciela serwera ( @igormaster ) ktory tutaj tak sie wymadrzal na forum ze tak duzo umie i sam zrobil strone :P

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam!

Przychodzę z kilkoma nowościami. 

Wciąż zapraszam na serwer, każdego kto jeszcze nie spróbował lecz mam kilka zastrzeżeń. Już wyjaśniam.

Dokładniej mówiąc kieruję się w stronę expienia. Do 185 lecimy sobie w miarę tradycyjnie do 210 też jakoś idzie, ale powyżej po prostu można się pociąć. Otóż pomimo całego "koksu", który podwyższa nam exp nic nie podwyższy go tak bardzo jak artefakt o którym już bardzo dużo słyszeliśmy. Tak samo jak jest naszym cudownym koksem to jest i naszym przekleństwem! Bardzo często gracze dropią artefakty, kryją się w mieście lub jakiś innych lokacjach i nie wiemy czy mamy dropić artefakty czy nie. Ostatnio straciłem 30 min, aż w końcu wyskoczyła informacja, że gracz z artefaktem użył teleportu. Okej to można jakoś przeżyć, ale wracając do expa. Powyżej 210 bez artefaktu się nie ma gdzie wybierać, a jeśli możemy expić tylko z artefaktem to w dany momencie na całym serwerze mogą expić TYLKO 4 OSOBY! Co jest paranoją. Wielu graczy już się na to skarżyło, ale nadal nic. Administracja powinna pomyśleć o tym ponieważ w momencie, kiedy ludzie zaczną dobijać 210 to się zniechęcą i stracą graczy.

Kolejnym bardzo nie ciekawym zjawiskiem jest fakt iż powyżej 250 lvl idziemy do specjalnej lokacji i to jest w porządku, lecz gdy koleś na 250 lvl full koks, nawet set pokręciłem ubija 1 moba 45 sekund (!) to jest coś nie tak. Powiecie okej, a gdzie nowy set? Już wam mówię nowy set zdobywam ze specjalnej, karty który otrzymamy po wykonaniu zadania w owej lokacji, po raz kolejny paranoja. Zadanie wymaga zabicia 15k mobów (!) Po jednym z patchów zadanie to zostało zmienione z 1500 mobów na 15k. Na nasze nie szczęście na serwerze są szczęśliwcy, którym udało się wykonać to zadanie przed updatem, wiec nie ma co się dziwić. Nie jestem jedną z osób, które prędko odpuszczają, ale jest to dosyć uciążliwy problem.

Ostatni i chyba najkrótsze w mojej wypowiedzi  zastrzeżenie dotyczy super pierścienie za 30k w IS, które dzięki unikatowym opcjom dają nam anty stuna na wszystko. Co prowadzi do wyeliminowania wiedźm z serweru, a naprawdę szkoda.

Wiem, że administrator czyta MPC, więc może coś podziała. Pisałem już tutaj i prywatnie, a jedną odpowiedź jaką dostałem to "kto chce ugra", tylko szkoda że zostaną Wam tylko 4 osoby na serwie z takim podejściem.

23udl52.jpg

Opublikowano

Dzisiaj jest nie dostępny. Dopiero około 20 wieczorem, ataki w nocy były i coś naprawiają. Polecam wejść na forum i poczytać.

23udl52.jpg

Opublikowano

Na pewno nie Twój bo za dobry  xD

Chyba potrafisz czytać co nie?  ;)

Słaby hejt. Poza tym co niby mam tam wyczytać? 

Pytam się, bo on wygląda tak, jakby jakaś random buzia została wklejona. 

Opublikowano

Tu jest serwer mamy gildie polska http://burberrylc.com/en/  tylko mi sie prezentacji nie chce robic

Miałem wbić w dniu otwarcia, ale czasu nie było, później na pewno zagram. Tylko nurtuje mnie jedna rzecz czy naprawdę jest tyle ludzi online? Czy jest sztucznie zawyżona?

Opublikowano

Witam!,

Po dłuższym czasie w końcu postanowiłem pisać przyczyny upadku tego serwera.

Na początku serwer miał naprawdę potencjał, dość duża liczba graczy, aktywna administracja, trochę nowości no i początkowa prostota.

Mówiąc dokładniej. Graczy cały czas utrzymywało się co najmniej 40 na serwerze miejscami dochodziło nawet do 60 osób online. Administracja bądź co bądź nie była za bardzo ogarnięta, ale się starali. Każdy kraj miał swojego własnego GS'a do którego w razie problemów mógł się zwrócić. Wprowadzenie nowej wieży, krainy, setów i wepów. Jak już mówiłem początkowo lvl cap był 250, co dla ogarniętego gracza było kwestią 2-3 dni bicia, dla większości graczy i tak było do dość poważny poziom. Niestety po wprowadzeniu maksymalnego poziomu jakim obecnie jest 300 lvl wszystko zaczęło się psuć.

Upadek:

Administratorzy sami pogrzebali swój serwer, nie przejmowali się uwagami podsyłanymi przez graczy oraz nie dostrzegali błędów jakie popełniali.

-Podniesienie poziomu - wszystko było by okej gdyby nie fakt iż na całym serwerze w danym momencie mogły expić jedynie 4 osoby(!), a było to związane z możliwością zdobycia artefaktu, który ponad programowo ogromnie podwyższał exp. Wymóg kkkkk expa na wbicie lvl był nie osiągalny bez artefaktu, więc tylko osoba posiadająca artefakty mogła sobie pozwolić na lvling. Rozwiązaniem było by obniżenie punktów expa lub dodanie możliwości zdobycia większej ilości artefaktów.

-Rynek - Kolejny aspekt zniszczony przez artefakty. Bez artefaktów byliśmy w stanie zdobyć ze 100b na około 200lvl w trakcie godziny. Dla nowicjuszy zakup esencji doświadczenia kosztujących 250kk do 190 lvl był ogromnym wydatkiem na którego zwykłych graczy nie było stać (zarobek na tym poziomie wynosił około 20kk z moba). Sprzedaż obojętnie jakiego przedmiotu (tego o wyższej wartości) był wydatkiem paru groszy. Wydanie 100b nie było problemem posiadając 10kkkk na 250 lvlu. Przykład jednego eventu. GM zrobił shop event wystawił rzeczy z IS za gold. W tym dniu nakupiłem sobie MS+30 oraz kamyków na 4 sety. 1 kamyk w IS kosztował około 1,5k cashu. Przeciętny kowalski mógł tylko popatrzeć.

-Zdobycie setu - Na początku mieliśmy zadanie zabije 1,5k mobów i dostaniesz super set. Graczy, którym się udało byli koksami  i tylko oni mogli expić wyżej. Zadanie zostało zmienione na zabij 15k mobów co było już nie osiągalne. Oczywiście karta wyboru setu została wprowadzona do IS za cenę 100k (!). 

-Późniejsze ataki na serwer były nie do wytrzymania.

Serwer miał potencjał, ale niestety sami Administratorzy go zniszczyli. 

Był już jeden temat dotyczący tego serwera, a w zasadzie małą sprzeczka. Nie chcę jej powtarzać, więc poczytajcie tylko ^^

23udl52.jpg

Opublikowano

Nie dość, że kazali płacić za owe multi to również po zakupie setu z IS, aby zdobyć np: 900 hr, a nie tak jak jest w podstawie 800 bodajże też kazali płacić.

23udl52.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...