Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe NetMetin.pl

Sasori®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś mi powiedzieć jak rozpakować item_proto? Nie mogę przyjść. Dziękuję wszystkim. PS: mogę wypolerować przełożyć przez google

CMD i usunąć item DISABLE/mob DISABLE

Ale jak ja mam to usunąć w CMD? co mam tam napisać ? xD

­

tumblr_lvgzgf6IoX1qhsfoio1_500.gif

• Odpowiedzi 570
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam, może ktoś mi powiedzieć jak rozpakować item_proto? Nie mogę przyjść. Dziękuję wszystkim. PS: mogę wypolerować przełożyć przez google

Opublikowano

Masz poradnik w głównym temacie jak zapakowac item proto 

Opublikowano

Masz poradnik w głównym temacie jak zapakowac item proto 

Ja z nim zrobić jakoś wciąż nie wiem, jak nie sądzę, to?

1. W ustawieniach konfigurujecie swoje IP Login i Hasło do MySQL. (Żeby program połączył sie wam z MySQL(Navicat)

2. Potem klikacie w zakładke "Konwenter Proto"

3. Tutaj Klikacie w Ustawienia znowu ustawiacie IP login haslo do  mysql i wychodzicie.

4. Klikacie item_proto -SQL ->TXT żeby przekonwertowało wam Item Proto

5.  Klikacie mob_proto -SQL ->TXT żeby przekonwertowało wam MobProto

6.  Potem klikacie w Guziczek "=" ( Pokaże wam gdzie  przekonwertowały się item i mob proto txt.

7. Gdy pokazało się nam tam item_proto  oraz item_names.txt wystarczy odpalić dump_proto.exe

8. Dump_proto zakończy proces pakowania i mamy w tym samym folderze item_proto clientowe

9. Wystarczy wrzucić do clienta i gotowe!

Opublikowano

@Sasori®

Dałbyś mi Questa do 9031 Ten od ItemShopu Co byl na SM usunalem quest do Client dodałem quest od tego 9026 od Fryzury pozmienalem id zeby nie bylo takiego co jest w Shop i zmienilem na 9031 ale Logowanie sie buguje przez Tabelke shop 

Quest wyglad atak :

say_title ( "ItemShop: " )
say ( "" )
say_green ( "Wybierz co Chcesz " )
local s = select ( " - Kostiumy Fryzury - " , " - Wierzchowce - " , " - Inne - " , " - Pasy - " , " - Wyjdź - " )
if s == 0 then
npc . open_shop ( 2000 )
setskin ( NOWINDOW )
elseif s == 1 then
npc . open_shop ( 2001 )
setskin ( NOWINDOW )
elseif s == 2 then
npc . open_shop ( 2002 )
setskin ( NOWINDOW )
elseif s == 3 then
npc . open_shop ( 2003 )
setskin ( NOWINDOW )
end

Opublikowano

Pliki w sumie tylko do rozbioru na części pierwsze - czyli jak to w polszy. Powyciągać co kto potrzebuje. A co do tematów tego typu, według mnie od razu powinny być blokowane, żeby nie było miliarda pytań. Może wtedy serwery na rynku były by porządniejsze i coś by znaczyły...

sygna.tan.png

Opublikowano

@Sasori®

Dałbyś mi Questa do 9031 Ten od ItemShopu Co byl na SM usunalem quest do Client dodałem quest od tego 9026 od Fryzury pozmienalem id zeby nie bylo takiego co jest w Shop i zmienilem na 9031 ale Logowanie sie buguje przez Tabelke shop 

Quest wyglad atak :

say_title ( "ItemShop: " )

say ( "" )

say_green ( "Wybierz co Chcesz " )

local s = select ( " - Kostiumy Fryzury - " , " - Wierzchowce - " , " - Inne - " , " - Pasy - " , " - Wyjdź - " )

if s == 0 then

npc . open_shop ( 2000 )

setskin ( NOWINDOW )

elseif s == 1 then

npc . open_shop ( 2001 )

setskin ( NOWINDOW )

elseif s == 2 then

npc . open_shop ( 2002 )

setskin ( NOWINDOW )

elseif s == 3 then

npc . open_shop ( 2003 )

setskin ( NOWINDOW )

end

Sory nie kumam jestem za mało inteligenty na takie  trudne edycje w  navicat  napisz bardziej prosto 

Opublikowano

jak jest quest.lua to jaka komenda w maszynie jak go edytuje bo standardowo ./qc blabla.lua nie dziala :D 

Za duża sygnatura.

Opublikowano

jak jest quest.lua to jaka komenda w maszynie jak go edytuje bo standardowo ./qc blabla.lua nie dziala :D

że co? Napisz jaśniej :D

Opublikowano

Jak odpalić Eventy na tych plikach? ;o

70038 albo 70058  juz nie pamietam masz pierścień GM

./qc  nazwa.quest  musi działać ...

Można również przeładowac all questy  wchodząc  w sciezke z panelem  i pod punkt 7 - reload questow

Opublikowano

ten dział "pliki serwerowe" nie powinien istnieć wejdzie taki random, zobaczy po prezce ile nowości potem planuje na tym zrobić serwer, a nie może sobie poradzić z podstawowymi błędami już nie wspomnę o łataniu dziur

Opublikowano

Nie wiem, dlaczego nie zamienić item_proto z sql do txt? pisze coś do indeksu nie jest ważny

Pliki maja mozliwość czytania z formatu txt w db  

wystarczy w  db conf.txt

tryb_sql = 1 zmienic na 0 :)

i wrzucic exportowane item_proto , item_names , mob_proto  , mob_names  do katalogu DB  osobiście wole  navicat i tabelki dlatego tez wam tak dałem 

Opublikowano

Ktoś może pomóc i Dodać Questa który mogę dodać w FTP do id npc 9031 Quest do którego będzie miał Kilka zakładek i żebym mógł dodać Do niego itemy .Dam Like !

Z Góry dzięki :)

Opublikowano

70038 albo 70058  juz nie pamietam masz pierścień GM

Niestety te komendy są na coś innego, szukałem w item_proto Pierścienia GM i nie ma nic ;/

Opublikowano

Rozumiem że udostępniając pliki serwerowe pozwalacie na wyciągnięcie zakupionych modeli i użycie ich u siebie?

Opublikowano

Niestety te komendy są na coś innego, szukałem w item_proto Pierścienia GM i nie ma nic ;/

to to ...

/i 70058   lub  /i 70038

któres z tego ma nazwe pierscień teleportacji tam masz opcje Administratora 

Rozumiem że udostępniając pliki serwerowe pozwalacie na wyciągnięcie zakupionych modeli i użycie ich u siebie?

A co tu mam pozwalać ? 

Wszystko jest włąsnością GameForge każda edycja  jest traktowana tak samo  dla mnie smieszne jest to że ktoś cos  edytuje  i zakazuje wyciągania albo reuploadu ;P 

Opublikowano

Wszystko jest włąsnością GameForge każda edycja  jest traktowana tak samo  dla mnie smieszne jest to że ktoś cos  edytuje  i zakazuje wyciągania albo reuploadu ;P 

No raczej bronie bombworka i marka nie są własnością gameforge.

Opublikowano

to to ...

/i 70058   lub  /i 70038

A co tu mam pozwalać ? 

Wszystko jest włąsnością GameForge każda edycja  jest traktowana tak samo  dla mnie smieszne jest to że ktoś cos  edytuje  i zakazuje wyciągania albo reuploadu ;P   rób co chcesz 

Opublikowano

to to ...

/i 70058   lub  /i 70038

A co tu mam pozwalać ? 

Tak, po komendzie 70058 dostaje taki pierścień, tylko nie ma opcji administratora.

@ dobra wystarczyło zrefreshować w maszynie.

Podaj hasło do tego panelu :v

Opublikowano

Tak, po komendzie 70058 dostaje taki pierścień, tylko nie ma opcji administratora.

@ dobra wystarczyło zrefreshować w maszynie.

Podaj hasło do tego panelu :v

Odpal sobie quest panel_gm.lua w  questach tam masz wszystko ... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...