Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe NetMetin.pl

Sasori®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby ktoś pomóc w skonfigurowaniu IP na hamachi, ponieważ mi działa a  moim znajomym nie pokazuje w ogóle że jakieś CH jest online i mają błąd wewnętrzny. O co chodzi?

• Odpowiedzi 570
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mógłby ktoś pomóc w skonfigurowaniu IP na hamachi, ponieważ mi działa a  moim znajomym nie pokazuje w ogóle że jakieś CH jest online i mają błąd wewnętrzny. O co chodzi?

Zrób tak:

1. Rozpakuj root

2. Otwórz plik serverimfo.py za pomocą notepad++

3. W pliku podaj swoje ip z hamachi ze zwykłą końcówką !!!

4. Spakuj root

5. Wyślij root znajomym powinno działać

- Otwieramy plik serverip.cfg i wpisujemy tam nasze ip z końcówką .100(dla innych osób z normalną końcówką)

Opublikowano

Zrób tak:

1. Rozpakuj root

2. Otwórz plik serverimfo.py za pomocą notepad++

3. W pliku podaj swoje ip z hamachi ze zwykłą końcówką !!!

4. Spakuj root

5. Wyślij root znajomym powinno działać

- Otwieramy plik serverip.cfg i wpisujemy tam nasze ip z końcówką .100(dla innych osób z normalną końcówką)

Zrobiłem tak już wcześniej. Ja to odpalam przez obejście i nie mam serverip.cfg

Opublikowano

pliczki ładnie działają na vps i działają wszystkie komendy /i /m  itd...

66346496004299218431.png

1 channel działa dobrze ale jak juz odpalam 2,3,4 to padają i czasem sie zalogować można a czasem wywala całkiem

Opublikowano

Cześć,

wykonałem serwer, skonfigurowałem (ustawiłem symlinki, configi, root w kliencie)

serwer wystartował (poniżej logi)

# ps
PID TT  STAT    TIME COMMAND
883 v0  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv0
884 v1  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv1
885 v2  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv2
886 v3  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv3
887 v4  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv4
888 v5  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv5
889 v6  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv6
890 v7  Is+  0:00.00 /usr/libexec/getty Pc ttyv7
900  0  Rs   0:00.03 -csh (csh)
905  0  I    0:08.96 ./ch1_core1
907  0  I    0:11.25 ./ch1_core2
909  0  I    0:09.72 ./ch1_core3
911  0  I    0:15.43 ./ch1_core4
913  0  I    0:06.47 ./ch99
915  0  I    0:05.28 ./ch98
917  0  I    0:06.34 ./logowanie
963  0  S    0:00.08 ./db
979  0  R+   0:00.00 ps

ale przy próbie wpisania loginu i hasła w kliencie pojawia się komunikat jak w temacie ("Nieprawidłowa nazwa konta lub hasła")

Ktoś ma pomysł co pokręciłem ?

Opublikowano

pliczki ładnie działają na vps i działają wszystkie komendy /i /m  itd...

66346496004299218431.png

1 channel działa dobrze ale jak juz odpalam 2,3,4 to padają i czasem sie zalogować można a czasem wywala całkiem

Ymek pomożesz z konfiguracją pod hamachi? Mam problem bo działa tylko u mnie, a moi kumple nie mogą wejść do gry.

Opublikowano

Cześć,

wykonałem serwer, skonfigurowałem (ustawiłem symlinki, configi, root w kliencie)

serwer wystartował (poniżej logi)

ale przy próbie wpisania loginu i hasła w kliencie pojawia się komunikat jak w temacie ("Nieprawidłowa nazwa konta lub hasła")

Ktoś ma pomysł co pokręciłem ?

sprawdz czy tabele się nie posypały.

Opublikowano

Powie mi ktoś czemu moi koledzy nie mogą połączyć się z serwerem wszytko zrobiłem co powinienem zrobić tzn.

edytowałem root na ip z końcówką normalną edytowałem serverinfo spakowałem root-a i kazałem wgrać do pack 

POMOCY FAST !!!

post-1064184-0-50289500-1454068764_thumb.jpg

Opublikowano

Wszystko zrobiłem i nikt inny oprócz mnie nie może zalogować się na serwer. Moich znajomych wpuszcza tylko do wyboru postaci i po wyborze wyrzuca do okna logowania. Pomoże ktoś?

Opublikowano

Wszystko zrobiłem i nikt inny oprócz mnie nie może zalogować się na serwer. Moich znajomych wpuszcza tylko do wyboru postaci i po wyborze wyrzuca do okna logowania. Pomoże ktoś?

Spróbuj wyłączyć zaporę systemu Windows,edytuj plik root dla znajomych a dokładniej w serwerinfo podaj normalne IP musisz też dodać znajomych do sieci Hamchi. (to wszystko robisz oczywiście jeśli to jest serwer na twoim kompie)
Opublikowano

Moze mnie ktorys z czlowiekow tutaj zebranych powiedziec o co do k***y chodzi z tym zjebanym errorem? Bo juz mnie c**j strzela..

http://scr.hu/5vtf/0745d Jak mam to spakowac bo jestem w tym c**jowy. dzieki :*

Hmmm też tak miałem :P ja to zrobiłem tak wypakowałem "packer_netmetin_testowy" na pulpit i tam działałem z tym :P nie wiem może Ci to pomoże bo mi pomogło :P

Ktoś może mi powiedzieć jak zrobić ten panel gma ? bo ten pierścień mi nie działa ;/ głowie się nad tym od 2 dni i nic ;x

Opublikowano

Hmmm też tak miałem :P ja to zrobiłem tak wypakowałem "packer_netmetin_testowy" na pulpit i tam działałem z tym :P nie wiem może Ci to pomoże bo mi pomogło :P

Ktoś może mi powiedzieć jak zrobić ten panel gma ? bo ten pierścień mi nie działa ;/ głowie się nad tym od 2 dni i nic ;x

Sprawdź w locale_list  czy masz dopisany quest panel_gm.quest   albo czy czasem nie jest zapisany jako panel_gm.lua  jeżeli tak to zmień na taką końcówkę .lua lub .quest jaką masz w plikach przy tym queście. Później w /start opcja chyba 6 reload questów  i powinno śmigać ;p

2439476476.png
Opublikowano

napisz na gg  to ci to ogarne xD

Opublikowano

kto zrobi  gotową maszynę

po co ci weź gotową maszynę od terenzo i usuń jego pliki i wgraj te ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...