Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe NetMetin.pl

Sasori®

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 570
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

pliki działają na hamahi ale nie wiem jak dodać do tych plików  stronę   próbowałem wszystkich poradników i nie ma "data"  jest  ale nie w tej ścieżce  i ścieżka jest inna bo user/ports/www/apache22 i tu niema tego folderu data, gdzie wgrać stronę do tych plików żeby działała mam stronę by  derin  to strona.

Opublikowano

pliki działają na hamahi ale nie wiem jak dodać do tych plików  stronę   próbowałem wszystkich poradników i nie ma "data"  jest  ale nie w tej ścieżce  i ścieżka jest inna bo user/ports/www/apache22 i tu niema tego folderu data, gdzie wgrać stronę do tych plików żeby działała mam stronę by  derin  to strona.

#2k11...

nie umiesz wgrać php na www i sql dobrać?

Opublikowano

a teraz odpal google i wpisz: install lamp freebsd i masz poradnik

Opublikowano

Wtojcie  ^^

Mam serwer na freebsd 9.3 tzn próbuje postawić xD i mam problem z mysql nie wiem w czym tkwi błąd. plik mysql skopiowałem do var/db/ nadałem chmod 7777 i wypakowałem komendą tar zxfv poznieej nadałem folderowi chmod 7777 w navicat jak i w freeBSD komendą mysql -p można się zalogowac do mysql normalnie jednak podczas konwertowania plików itemproto i mobproto przez panel administracyjny podany przez sasoriego wyskakuje błąd

"indeks był z poza zakresu. Musisz mieć wartość nieujemną i mniejszy niż rozmiar kolekcji."  dodam że po zalogowaniu się w navicat nie ma w common żadnych użytkowników serwera ani żadnego gm-a mysql po prostu wydaje się pusta i jak to naprawić. I może ktoś by jeszcze napisał jak użyć tego injektora podanego przez sasoriego czy to trzeba wgrac na serwer i odpalić tak po prostu w jakim kolwiek miejscu ?

Serwer postawiony na dedyku nie żadnym virtualboxie

1390144171-U592769.png

Opublikowano

czyli co mam zrobić nową  ścieżkę ??? 

Wpisz w przeglądarce adres ip swojego serwera jeżeli się nie połączy to zapewne nie masz zainstalowanego serwera Apache itd na swojej maszynie, zrób tak jak Ci  koledzy wyżej pisali - zainstaluj serwer Apache na maszynie wg. poradnika. Dopiero później wrzucaj stronę na serwer, i ścieżka się będzie zgadzać :) A jeżeli to stawiasz na vb a nie na dedyku czy vps to ściągnij np Terenzo  gotową maszynę i tam masz już  zainstalowany serwer Apache,  i na tym odpalisz te pliki oraz stronę wrzucisz bez problemu.

2439476476.png
Opublikowano

apache jest zainstalowane ale w nim nie ma folderu data  wszystko robiłem  z godnie z poradnikami i to samo brak tego folderu 

Opublikowano

apache jest zainstalowane ale w nim nie ma folderu data  wszystko robiłem  z godnie z poradnikami i to samo brak tego folderu 

Jak jest zainstalowane - poprawnie, uruchamia się ze startem maszyny :http://screenshot.sh/m3cuKtIw33VXf to powinieneś mieć folder data.

Chyba że instalowałeś ale nie zainstalowało bo np jakimiś błędami posypało przy instalacji itd. to nie masz tego folderu.

Ściąg gotową maszynę z zainstalowanym apache jak Ci radziłem wcześniej, postawienie plików to parę minut i po problemie.

2439476476.png
Opublikowano

Czemu nic nie idzie kupić za SM ?

questlib - mysql_query  hasla ustaw z połączeniem do mysql

ogolnie masz 3 do edycji 

wyszukaj  function query(sql)

zmien hasla pod siebie 

wyszukaj  function query_array(sql)

zmien pod siebie

function query_select(sql)

i zmien pod siebie

2439476476.png
Opublikowano

Wiecie może dlaczego edycja expa nie działa ? 

Dodałem wpisy w mysql. Sprawdzam mob_proto no niby edytowane dobrze a w grze nadal tak samo :/ 

Tunea*****.blogspot.com_Barras+Separador

Opublikowano

Co trzeba edytować, aby ItemShop normalnie działał?

Kupuje przedmiot i go nie dostaję oraz nie zabiera sm.

questlib.lua ... masę razy napisane co trzeba edytować wystarczy kilka stron przejechać ;]

Opublikowano

/home/sf/source/locale/poland/quest/questlib.lua

thx ale zmieniłem w tych 3 linijkach hasło na swoje i nie działa dalej ten is zmieniłem hasło tylko w linijkach user  i tyle  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...