Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prestige MU [PREMIUM S6EP3][ EXP 300] [START 21.11 GODZ 19]

PrestigeMU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A może zamiast 21 to 22? 21 jak wiadomo to jest sobota, dzień imprez, sam robię wtedy urodziny i znowu przy starcie będę do tyłu o 1 dzień tak samo jak na pewno wielu innych :D

Opublikowano

A może zamiast 21 to 22? 21 jak wiadomo to jest sobota, dzień imprez, sam robię wtedy urodziny i znowu przy starcie będę do tyłu o 1 dzień tak samo jak na pewno wielu innych :D

Pomyślę nad tym.

Dzisiaj zapraszam wszystkich na godzinę 16-18 będziemy testować cały serwer wspólnie.

Opublikowano

Jeden dzien to nie tak dużo, pyzatym nie wszyscy imprezują, niedziela ostatni dzień weekendu, w poniedziałek dużo osób zaczyna prace. Nie ma co kombinować, sobota jest najlepszym dniem na start :D 

Snopi

Opublikowano

Jeżeli macie termin otwarcia bo ktoś chce zachlać pałę to powodzenia. Sobota jest dobra, nie zmieniajcie zdania co chwilę bo znowu nie wypali. Ja w sobotę pracuję do 22 i nie sram się o stracony exp, więc jakoś można przeżyć.

Opublikowano

Chłopaki ostro kminią na serwie . Bd cacy xD , jak uwazacie :P , ale wiesz kazdy ma coś . :P jak sie Tobie zgodzi na Niedziele , to czemu mi na podzieniałek nie ?, Pielgrzymka gosciu ^^ umre jak sie nie pomodle ^^ , bez dziecinady ^^

Kasuja sie normalnie , 500 pkt za rr , 550 DL SUM I RF i MG . Cos w tym stylu . Bd dobrze :D 

Opublikowano

Witam więc z góry przepraszam, że pisze wypracowanie ale życie jest okrutne :)

1. Padały pytania dlaczego padł S4, otóż w trakcie trwania edycji wylazły babole jak np.(zbugowany GS CS) dodatkowo  nadmierne pk na spotach co było spowodowane brakiem możliwości rozładowania energii w inny sposób a jakby nie patrzeć Mu jest grą nastawioną na PvP,  jednak w trakcie expienia nie wszyscy chcą być zabijani. Brak CS nasilił tylko to zjawisko co spowodowało odejście części graczy.

2.Exp: na S6 ma być 300 jest to wystarczająco dużo bo jak wiadomo nie od dziś nie każdy ma czas na grę 24/7 a taki exp w połączeniu z sealem i pandą pozwoli na w miarę szybkie expienie jednocześnie pozwalając nam na odrobinę afk podczas gry. Dodatkowo przy takiej konfiguracji każdy do czegoś dojdzie a jego poświęcony czas zaowocuje w końcu mordowaniem ludu na CS bo chyba po to expimy:) Fakt jest taki, że znajdą się osoby które z nadmiaru czasu osiągną to i owo szybciej ale wszędzie znajdą się tzw. NoLife-y temu nie da się zaradzić:P

3.PvP: jak już wiemy będzie max 80rr i GR czyli będziemy mieli około 42k/43k pkt na rozdanie zależnie od klasy czyli bulidy będą bardzo ważne a jak wiadomo ile graczy tyle bulidów więc będzie duża różnorodność i każda klasa będzie potrzebna/cenna na CS. Dla killerów też się coś znajdzie bo wiadomo, że ciężko czasem wytrzymać tydzień bez zabicia kogoś, więc jest na S6 system Gens i mapy(najlepiej najlepsze mapy do expa aby wymusić walki o spoty np. Vulcan,Kantru1-KR) do bezkarnego zabijania wszystkiego co się rusza łącznie z graczami z enemy gensu dodatkowo będą za to nagrody w postaci rangi Gensu więc będzie czym szpanować. Dodatkowo można organizować co środę Gulid Wary, które zostały zapomniane trochę więc można je ożywić całość odbywałaby się pod okiem admina za które będą nagrody dla gildii, która wygra np. paczkę kamieni w której znajdziemy 20szt cennego kruszcu :) oczywiście rodzaj naszego łupu (paczka B/S/Jol/JoC/Ch) wybiera wygrany wraz z rozwojem gry nagroda może się zmieniać można potem dodać paczkę JoH bo na S6 idzie je chyba w paczkę dać. Tego typu akcje powinny rozładować energie graczy którzy muszą się wyszaleć sprawdzić nowy bulid itp co zmniejszyłoby nadmierne PK na spotach po czym często zaczyna się rzucanie mięsem i z lekka psuje atmosfere na serwerze.

Podsumowując każdy znajdzie coś dla siebie na tym serwerze czy killer czy zwolennik expienia :)

Jeśli o czymś zapomniałem trudno, aktualnie serdecznie zapraszam na testy, przyda się każda dodatkowa osoba do testowania bo może coś pomineliśmy.

Chociaż nieważne jakbyśmy się starali jakieś małe babole i tak wyjdą jak serwer ruszy ale oby było ich jak najmniej :)

Pozdrawiam Imperius :)

Opublikowano

Start zostaje bez zmian. Sobota 21.11

Dzisiaj przetestowaliśmy pralkę, działa tak jak chcieliśmy, nie ma łatwo i nie jest za trudno :) 

Trzeba się trochę pomęczyć, żeby wyprać upragnione skrzydełka trzeciego poziomu. 

W poniedziałek skończę pisać cały drop od Lorencii do LaCleon tak aby wszystko dropiło tam gdzie ma dropić :) 

Zapraszamy do pomocy na serwerze, zostaniecie wynagrodzenii na starcie serwera.

Pozdrawiam FranklyN

Opublikowano

1. Ni kuta na doppelgangerze wygrać na statach 32k ;)

2. Na CC bił mnie mob z miejsca które zniknęło a do tego jest jakiś błąd z teksturami.

Opublikowano

Obecnie za GR dostajemy 10k do statów, za czym idzie możliwość wbicia full statów. Fakt trochę to zajmie, ale w końcu nastąpi. Serwer będzie opierał się w 90% na siedzeniu na spocie i bicie kolejnego GR... Czy nie było by lepiej dobicie tych 80 rr i za GR ewentualnie pkt do xhop'u bez dodatkowych statystyk? Będzie to dość unikalne, buildy wrócą do gry, po wbiciu max resów eventy zaczną być oblegane( selup,medusa,goldy itp.) Przy obecnych ustawieniach "no-lify" będą królami pvp, ponieważ dużo dużo szybciej wbiją fulle,a to chyba nie o to chodzi. Osoba, która nie ma czasu siedzieć na spocie non stop nie ma żadnych szans na jakiekolwiek pvp obecnie, a to główny smaczek w tej grzej :)

Opublikowano

Mu=No LIfe , w tej grze im dluzej grasz tym jestes lepszy , to jest MU , jak chcesz sobie pograc w jakas gre i nie spedzac na niej czasu , albo plakac ze ktos moze byc lepszy od Ciebie , to zawalcz sobie w Lola albo Dote . Mu = Afk , mu = 24/7 nolife , proste ze nolife bd lepszy niz ten kto gra 2 h dziennie ,  this is MU !

Opublikowano

UPDATE NUMBER 2

GR = 80 RESETÓW 

1 GR = item + 13 + 3 opcje z wykluczeniem setów 380 lvl i 400 lvl

PKT ZA RR 

DW/DK/ELF/SUM = 500 pkt za reset 

RF/DL/MG = 600 pkt za reset

PUNKTY ZA GR

1 GR = 5000 punktów stałych 

2 GR = dalej 5000 punktów. 

Stała wartość co każdego grand reset. Dlaczego? Aby nie było max statów i tworzyły się buildy statystyk

Opublikowano

UPDATE NUMBER 2

GR = 80 RESETÓW 

1 GR = item + 13 + 3 opcje z wykluczeniem setów 380 lvl i 400 lvl

PKT ZA RR 

DW/DK/ELF/SUM = 500 pkt za reset 

RF/DL/MG = 600 pkt za reset

PUNKTY ZA GR

1 GR = 5000 punktów stałych 

2 GR = dalej 5000 punktów. 

Stała wartość co każdego grand reset. Dlaczego? Aby nie było max statów i tworzyły się buildy statystyk

A te itemy z 3 opcjami będzie można w jakimś stopniu wydropić sobie na spocie/goldach/bossach?

Raczej jestem typem człowieka który GRów nie lubi, a lubi sobie eq uzbierać niż dalej expić.

Z tymi GR to ma być tak, że po 1 GR mam 40+5k pkt, potem następny GR i jeszcze więcej pkt czyli 40+10k pkt?

Opublikowano

A te itemy z 3 opcjami będzie można w jakimś stopniu wydropić sobie na spocie/goldach/bossach?

Raczej jestem typem człowieka który GRów nie lubi, a lubi sobie eq uzbierać niż dalej expić.

Z tymi GR to ma być tak, że po 1 GR mam 40+5k pkt, potem następny GR i jeszcze więcej pkt czyli 40+10k pkt?

Pierwszy GR = 40 k + 5pkt 

Drugi GR = 40 k + 5pkt 

Trzeci GR = 40 k + 5pkt 

Czwarty GR = 40 k + 5pkt  

itd

Wprowadzam taką opcję, ponieważ chcę aby na serwerze powstało kombinowanie jak tu zrobić, żeby dobrze napierdzielać w pvp, a nie 32k statów STR AGI VIT ENE i monotonne bicie Twisting slashe czy ice stormem ^^ .

To jest taka wizja testujących na serwerze, dzisiaj ustalaliśmy to od 10:55 do 13:00.

Co do itemów. 

Nie miało by sensu wydropienie takiego itemu w grze, ponieważ po co robić GR? Na serwerze dropniesz sobie z eventów/bossów/goldów item + L + 2opcje i złożysz sobie seta powiedzmy dla BK + LUCK + DD + HP i nie będziesz odstawał od tego co ma set + LUCK + DD + HP + REF.  On poświęci czas na expienie, a ty poświecisz na zdobywaniu przedmiotów i moim zdaniem to się w jakimś stopniu równa. Bo gracz, który ma 1GR jest równy temu co ma 10 gr z poziomu statystyk. Jest to według mnie fajne rozwiązanie, takie zabezpieczenie przez no lifami, spoko będą sobie mieli FO SET po 5 gr, ale np wingi 3rd +13+L+2 opty będą kosztować 2 gr. A jeżeli ty masz fajny build i set + dd + hp i potrafisz grać daną postacią to spokojnie sobie rozwalisz takiego no lifa z setem bez buildu, proste :) 

Pozdrawiam 

Opublikowano

No spoko to takie coś mi pasuje. A jak wygląda balans PvP czy jest do przeżycia? Głównie gram MG do PvP/PvE w zależności od sytuacji. Mam nadzieje, że nie okaże się ścierą do mycia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...