Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prestige MU [PREMIUM S6EP3][ EXP 300] [START 21.11 GODZ 19]

PrestigeMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

HsQPnYq.png

Datą serwera będzie prawdopodobnie 21.11.2015

Do tego czasu będą otwarte beta testy od dziś. 

ThtHIWQ.png

Nazwa Serwera: Prestige Mu Online 

Wersja plików: Oryginalne pliki Sezon 6 Episode 3

Serwer 24/7 

IP: main.exe

Port: main.exe

Strona: http://prestigemu-s6.pl/

D3g2B5h.png

Exp: Zostanie podjęty na podstawie ankiety podpiętej pod temat

( ja osobiście jestem za 300x, ale nie robię serwera pod siebie ) 

Drop: 40 % 

HP mobów: 100 %

Grand Reset: 80 rr 

Reset: 400 poziom

Bless Bug: Niedostępny 

Możliwość założenia gildi 400 poziom w grze

Możliwość założenia postaci: 

* Dark Lord = 250 poziom

*Magic Gladiator = 220 poziom

*Rage Fighter = 400 poziom

* Summoner = 300 poziom

Maksymalny poziom przedmiotu: +15+28

Maksymalna ilość statystyk: 32767 punktów

Usuwanie postaci do 40 poziomu 

PKT ZA RR 

WSZYSTKIE KLASY DOSTANA 500 PUNKTÓW ZA RESET

PUNKTY ZA GR

1 GR = 5000 punktów stałych 

2 GR = dalej 5000 punktów. 

Stała wartość co każdego grand reset. Dlaczego? Aby nie było max statów i tworzyły się buildy statystyk

S2n3J43.png

Standardowe ustawienia globalne, jak pokazuje pralka.

Podniesienie przedmiotu z 10 na 11 == 80 procent

Podniesienie przedmiotu z 11 na 12 == 70 procent

Podniesienie przedmiotu z 12 na 13 == 60 procent

Podniesienie przedmiotu z 13 na 14 == 50 procent

Podniesienie przedmiotu z 14 na 15 == 40 procent

FQgnRoh.png

Szansa na wbicie Jevel of Bless jest równa 100 procent

Szansa na wbicie Jevel of Soul jest równa 70 procent

Szansa na wbicie Jevel of Soul + Luck jest równa 80 procent

Szansa na wbicie Jevel of Life jest równa 65 procent

Wba12pI.png

Blood Castle 

Devils Square

Chaos Castle

Crywolf

Castle Siege ( Co tydzień w niedzielę ) 

Inwazja dragonów

Inwazja złotych smoków

Inwazja Barlogów

Inwazja Księżniczek Devias

Nightmare

Selupan 

Kundun

GM EVENTS

I wiele wiele innych nowości w świecie muo :)

3XqJ3dZ.png

Jedyną możliwością dotacji serwera będzie zakup wirtualnych punktów Wcoin's, które

wykorzystać będziemy mogli w grze w sklepie pod "X" lub kupić przedmiot z Marketu, 

który znajduje się na głównej stronie serwera, po zalogowaniu się do panelu.

12188720_1074312879259475_307844465_n.jp

Co nowego znajdziecie na tym serwerze? 

- Całkowity brak bugów w grze

- Idealny config pod exp, który gracze ustalą w ankiecie 

- Możliwość off trade ( handlowania przy wyłączonym komputerze )  

- Możliwość wystawiania przedmiotów w sklepie za Jevele,Wcoin's, Kredyty

- System reconnect, który pozwala po wyłączeniu serwera podłączyć postać z powrotem do gry w miejscu, w którym zostaliście wylogowani podczas DC

- System Party Reconnection ( Pod DC przywraca nas do party, w którym byliśmy ) 

- Możliwość gry w pełnej rozdzielczości 

- Brak bugów wizualnych np u Soul Master'a ze zręcznością

- Pasek życia potwora widoczny podczas atakowania

- 10 depozytów w grze + 10 na stronie serwera

- W pełni działający system Gens + Ranking, który znajdziemy na stronie serwera

- Perfekcyjnie zbalansowane PVP

- Niezawodny anty cheat serwera, który blokuje każdy wspomagacz do gry 

- Pewność, że serwer nie padnie po tygodniu

- Mocne i silne zabezpieczenia wirtualnego serwera

- Możliwość wyłączenia widoku zdobywanego doświadczenia  w chat

- Kamera 3d dostępna w grze

- Wbudowany BOT tzw. Mu Helper 

- Każdy testujący otrzyma jakąś ilość wcoin's na start serwera jako próbę zrekompensowania czasu poświęconego w konfigurację serwera

HsQPnYq.png

[ADMIN] MEN / FranklyN

Ujo2uHV.jpg

UPDATE NUMBER ONE ! 

drop.jpg

Przedstawię drop poszególnych bossów i eventów

bc.png

Blood Castle 1 Level = Bless or Soul

Blood Castle 2 Level = Bless or Soul

Blood Castle 3 Level = Bless or Soul

Blood Castle 4 Level = Bless or Soul

Blood Castle 5 Level = Bless or Soul

Blood Castle 6 Level = Bless or Soul

Blood Castle 7 Level = Package Bless or Soul

Blood Castle 8 Level = Package Bless or Soul

wy.png

Box of Heaven: Bless/Soul/Imp/Life/Creation/Chaos/Dino

Heart Of Love: Scale/Spinix/Wind/Red Wing set's

Gold Medal: Dragon/Legendary/Guardian/Ancient/Storm Crow/Piercing set's

Silver Medal: Jevel's random

ch.png

10 white : Random jevel's 

30 red: Kundun staff/Knight Blade/Arrow Viper/Great Scepter/ Ancient Stick + 3 + L + S 

255 golden: Package jevels 30b,30s,30j

lc.png

10 Lucky coins: Random Jevels & Invitaions to BC/DS

20 Lucky coins: Items Black Dragon / Grand Soul etc +7+L+option

30 Lucky coins: Package jevels 10b,10s,10j

kun.png

Great Dragon/ Dark Soul/ Red Spirit / Dark Master / Storm Jihad Set's 

Weapons Divine exe 

Medusa.png

Random ancient items and Random package jevel's

Selupan.png

Socekt items not excellent  + 9 + L + 2 or 4 socket's slots

380 items exc

Nightmare.png

Ashrow/Elipse/Ancient/Dark Steel/Thunder sets

• Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie lepiej byloby zrobic serwer pvp niz drugi grind? ograniczenie do kilku resow glowna zagwostka byloby zdobycie itemow ktore byloby mozna zdobywac glownie przez eventy(bc,ds,itd) dropki itd

Opublikowano

Najs, posluchales :D !

Jakbys potrzebowal pomocy, to moge potestowac, mam aktualnie duzo czasu.

Proponuje zrobic 300x ale zrobic jakies ograniczenie resow. Np w pierwszym tygodniu albo dwoch pierwszych tygodniach po starcie max 7resow i stopniowo zwiekszac.

I skoro to pliki premium, to warto robic tak dlugie testy?

Na ta wersje napewno zawitam na dluzej :D

Opublikowano

Nie lepiej byloby zrobic serwer pvp niz drugi grind? ograniczenie do kilku resow glowna zagwostka byloby zdobycie itemow ktore byloby mozna zdobywac glownie przez eventy(bc,ds,itd) dropki itd

Jest to jakaś wizja. Najpierw chciałbym zrobić grinda na premium filsach. Potem pomyślimy o dalszym rozwoju.

Najs, posluchales :D !

Jakbys potrzebowal pomocy, to moge potestowac, mam aktualnie duzo czasu.

Proponuje zrobic 300x ale zrobic jakies ograniczenie resow. Np w pierwszym tygodniu albo dwoch pierwszych tygodniach po starcie max 7resow i stopniowo zwiekszac.

I skoro to pliki premium, to warto robic tak dlugie testy?

Na ta wersje napewno zawitam na dluzej :D

Miałem to w planach już przed twoją opinią, ale niech Ci tak będzie :) 

Co do pomocy, wpadaj na testy, obczaj wszystko.Pisz co do poprawy. 

Opublikowano

No ja nie jestem zwolennikiem tego sezonu,Gensy,wbudowany bot który jest nie wypałem.Moim zdaniem od s6 klimat mu online sie konczy.Ale to tylko moja opinia,jestem wierny S2-s4,i z pewnoscia zostane na starym serverze nawet jezeli mial bym grac na nim sam :).Do zagrania na nowym serverze zachecaja mnie tylko oryginalne pliki nic pozatym.Ale zapewne znajdzie sie kilka osob,ktore zawitaja na server.Ja byc moze wejde zobaczyc za 6 miesiecy.Tutaj taki maly apel do Mena,ze jezeli statek tonie czyt server s4 to sie go nie porzuca a stara sie dopłynac do brzegu,bo stworzyles dobry projekt i jak ludzie zaczeli odchodzic poprostu sobie go odpusciles,zamiast starac sie wyciagnac go na prosta, uwazam ze tworzenie nowego projektu nie jest dobrym pomyslem,a udoskonalic terazniejszy projekt.Na s6 ludzie uciekna to zrobimy s10? to do niczego nie prowadzi naprawde.Sory Men za te słowa ale moim zdaniem sie poddałes.

Opublikowano

No ja nie jestem zwolennikiem tego sezonu,Gensy,wbudowany bot który jest nie wypałem.Moim zdaniem od s6 klimat mu online sie konczy.Ale to tylko moja opinia,jestem wierny S2-s4,i z pewnoscia zostane na starym serverze nawet jezeli mial bym grac na nim sam :).Do zagrania na nowym serverze zachecaja mnie tylko oryginalne pliki nic pozatym.Ale zapewne znajdzie sie kilka osob,ktore zawitaja na server.Ja byc moze wejde zobaczyc za 6 miesiecy.Tutaj taki maly apel do Mena,ze jezeli statek tonie czyt server s4 to sie go nie porzuca a stara sie dopłynac do brzegu,bo stworzyles dobry projekt i jak ludzie zaczeli odchodzic poprostu sobie go odpusciles,zamiast starac sie wyciagnac go na prosta, uwazam ze tworzenie nowego projektu nie jest dobrym pomyslem,a udoskonalic terazniejszy projekt.Na s6 ludzie uciekna to zrobimy s10? to do niczego nie prowadzi naprawde.Sory Men za te słowa ale moim zdaniem sie poddałes.

Poddałem się ? Planowałem ten serwer od wielu miesięcy. Namówili mnie na S4, ok stworzyłem s4, ale nie mów mi, że sobie go odpuściłem :) 

Wchodzę codziennie, aktualnie jestem na etapie tworzenia tam skryptu do pakowania kamienii.. Nie mogę być w grze cały czas. Piszesz na gg/forum gdzie jestem prawie 24/7 i wchodzę pomagam. Nie wiem dlaczego twierdzisz, że sobie to odpuściłem. Wiele osób odeszło między innymi przez tego bota. Wolę stworzyć serwer z wbudowanym botem i nie wysłuchiwać jak to bot się nie ścina itp. 

Tamten serwer będzie stał aż zobaczę 0 online przez pare dni, wtedy pomyślę nad zmianami głębszymi. Serwer jest opłacony na 6 miesięcy, nie widzę potrzeby takich słów które wypowiadasz. Widzę nie znasz dobrze sytuacji skoro wypowiadasz takie słowa.

Co do Serwera S6. Dzisiaj wspólnie z graczami tworzymy spoty od godziny 10:00. Zrobiliśmy do etapu LT, jeżeli ktoś chce pomóc zapraszam na serwer 

Opublikowano

Powiem tak, MEN jesteś naprawdę dobrym Adminem widać, że znasz się na tym co robisz. Masz świetny kontakt z graczami i jak mało kto wysłuchasz ich opinii na temat serwera odnośnie małych zmian/poprawek, które bardzo szybko jesteś w stanie wprowadzić to się ceni. Ale ten pomysł z nowym serwerem to jest jak strzał w kolano. Chyba każda normalna osoba wie, że jeśli gracz ma do wyboru nowy serwer S6, który ruszy "21.11.15" to nie będzie zaczynał gry na jakby nie patrzeć starym ale jarym S4 który stoi już od 3 tygodni i ma się raczej ku upadkowi. Tak więc jak chcesz się bawić w nowy serwer to  dokończ najpierw pierwszy projekt i jeśli uważasz go za  trupa to trudno przyznaj się do błędu i zamknij go. Tym osobom, którzy mimo wszystko dalej w Ciebie wierzą po jakby nie patrzeć krótkiej historii "Long term serwera"  i będą chcieli zagrać na nowym serwerze oddaj im wc za pieniądze wpłacone na S4 (bo jak mniemam raczej te pieniądze się nie zmarnowały nie licząc opłacenia serwera S4) i zacznijmy wszystko od nowa a nie tworzysz równolegle nowy serwer, który jest konkurencją dla starego serwera na którym i tak jest już mało osób. Taka zagrywka jest nieodpowiedzialna, gdyż zabiera ostatnią deskę ratunku jaką jest napływ nowych graczy, którzy może zapełniliby tą lukę bo ten serwer ma/miał potencjał, ponieważ takich serwerów jak ten jest bardzo mało tym bardziej bez donate, które totalnie niszczy rozgrywkę na serwerze. Tak więc moim zdaniem ten pomysł nowym serwerm jest no troszku głupi. A jeśli S6 ma wyglądać tak jak ten S4 to odpuściłbym sobie bo naprawdę szkoda czasu Twojego i naszego. Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam Imperius:)

Opublikowano

Powiem tak, MEN jesteś naprawdę dobrym Adminem widać, że znasz się na tym co robisz. Masz świetny kontakt z graczami i jak mało kto wysłuchasz ich opinii na temat serwera odnośnie małych zmian/poprawek, które bardzo szybko jesteś w stanie wprowadzić to się ceni. Ale ten pomysł z nowym serwerem to jest jak strzał w kolano. Chyba każda normalna osoba wie, że jeśli gracz ma do wyboru nowy serwer S6, który ruszy "21.11.15" to nie będzie zaczynał gry na jakby nie patrzeć starym ale jarym S4 który stoi już od 3 tygodni i ma się raczej ku upadkowi. Tak więc jak chcesz się bawić w nowy serwer to  dokończ najpierw pierwszy projekt i jeśli uważasz go za  trupa to trudno przyznaj się do błędu i zamknij go. Tym osobom, którzy mimo wszystko dalej w Ciebie wierzą po jakby nie patrzeć krótkiej historii "Long term serwera"  i będą chcieli zagrać na nowym serwerze oddaj im wc za pieniądze wpłacone na S4 (bo jak mniemam raczej te pieniądze się nie zmarnowały nie licząc opłacenia serwera S4) i zacznijmy wszystko od nowa a nie tworzysz równolegle nowy serwer, który jest konkurencją dla starego serwera na którym i tak jest już mało osób. Taka zagrywka jest nieodpowiedzialna, gdyż zabiera ostatnią deskę ratunku jaką jest napływ nowych graczy, którzy może zapełniliby tą lukę bo ten serwer ma/miał potencjał, ponieważ takich serwerów jak ten jest bardzo mało tym bardziej bez donate, które totalnie niszczy rozgrywkę na serwerze. Tak więc moim zdaniem ten pomysł nowym serwerm jest no troszku głupi. A jeśli S6 ma wyglądać tak jak ten S4 to odpuściłbym sobie bo naprawdę szkoda czasu Twojego i naszego. Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam Imperius:)

Tak jak mówiłem ten S4 to jest no nie wypał, po tym jak zaczeły wychodzić nowe bugi.. Pliki polecił mi ktoś nie kompetentny, za szybko podjąłem datę startu. 

Ok fajna opcja, aby oddać wszystkim zakupione wcoin's. 

Pomyślę nad tym.

Opublikowano

Poddałem się ? Planowałem ten serwer od wielu miesięcy. Namówili mnie na S4, ok stworzyłem s4, ale nie mów mi, że sobie go odpuściłem :)

Wchodzę codziennie, aktualnie jestem na etapie tworzenia tam skryptu do pakowania kamienii.. Nie mogę być w grze cały czas. Piszesz na gg/forum gdzie jestem prawie 24/7 i wchodzę pomagam. Nie wiem dlaczego twierdzisz, że sobie to odpuściłem. Wiele osób odeszło między innymi przez tego bota. Wolę stworzyć serwer z wbudowanym botem i nie wysłuchiwać jak to bot się nie ścina itp. 

Tamten serwer będzie stał aż zobaczę 0 online przez pare dni, wtedy pomyślę nad zmianami głębszymi. Serwer jest opłacony na 6 miesięcy, nie widzę potrzeby takich słów które wypowiadasz. Widzę nie znasz dobrze sytuacji skoro wypowiadasz takie słowa.

Co do Serwera S6. Dzisiaj wspólnie z graczami tworzymy spoty od godziny 10:00. Zrobiliśmy do etapu LT, jeżeli ktoś chce pomóc zapraszam na serwer 

Wiesz po czym wnioskuje ze sie poddałeś po tym ze reklamujesz nowy server,zamiast zajac sie promowaniem tego servera.Uwazasz ze gracze odeszli bo nie ma bota ok,nie ma problemu wprowadz legalna elite a bedziesz mial wiecej graczy bo jak sam kiedys powiedziales wiekszosc graczy woli s4.Z tego co ja wiem gracze odeszli przez nadmierne Pk,i tutaj powinienes sie skupic zeby dostosowac tak regulamin ze i gracze pvp i gracze pve(exp,goldy,itp) beda zadowoleni.Nawet podjac dyrastyczne srodki usunac all konta,i zaczac od nowa na nowych zasadach z tym ze zwrocic gracza crd.Jak powiedzial pewien gracz na poczatku servera cyt"najwiecej bledow nie wychodzi podczas BETA testow,a w pierwszych dniach servera" i to sie potwierdzilo,sa widoczne bledy przez te 3 tygodnie istnienia servera,np ten bot o ktorym mowa.Luki w regulaminie.Duzo graczy przyciagnela by arena ten pomysl tez mi sie nei podoba,ale 3ba wprowadzic roznorodnosc na server zrobic spoty na mapach fabularnych i wprowadzic arene,ci co beda chcieli expic na arenie pojda tym co bardziej odpowiada klimat fabularny pojda expic np na icka.Zreszta Men ja sie nie wtracam,twoja sprawa ja poprostu mowie swoje zdanie.

Opublikowano

co do opłaconego S4 na 6miesięcy to wydaje mi się, że dałoby rade tam wrzucić S6 ale musiałbyś oficjalnie zamknąć serwer z S4 i na spokojnie bez pośpiechu ogarnąć S6

Opublikowano

Jak mam grac na przepelnionym Bugami Serwerze, gdzie Admin nie ma czasu na wprowadzanie czegos nowego, aby urozmaicic Nam gre, tylko walczy z tymi cholernymi bledami, to jestem za tym, aby wprowadzic to S6 :) Co do WCoins MENik na pewno to dobrze ogarnie :) Czekam na S6 ; D

Opublikowano

@UP 

Imper to tutaj sie z toba nie zgodze zaplacilem 80 zl za server s4 a nie server s6.Wiadomo mozna powiedziec ze nikt ci nie kazal,ale inwestowalem w server s4 ktory mial potencjal i chce na nim grac.To tyle

Opublikowano

@UP 

Imper to tutaj sie z toba nie zgodze zaplacilem 80 zl za server s4 a nie server s6.Wiadomo mozna powiedziec ze nikt ci nie kazal,ale inwestowalem w server s4 ktory mial potencjal i chce na nim grac.To tyle

Ale ja Ci nie odbieram możliwości gry tam. A co do tego będzie jeszcze ankieta czy przywrócić wcoinsy.

Ale nie chce zamykać S4, nie lubię ripowania. Serwer stoi i niech sobie gra ;)

Opublikowano

Wrazie gdyby MEN zwracal crd,ja swoje przekaze komus ze starej guild ownerS,ja na s6 sie nie pisze,bo znowu strace 3 tygi swojego czasu po czym okaze sie ze to znowu nie wypal i przechodzimy na s10.To tyle odemnie i zycze powodzenia.

Co do ankiety moja odpowiedz odnosnie expa to 9999999999999x,przynajmniej gracze nie beda mieli poczucia zmarnowanego czasu bo resa zrobia w 1 min.   

A i aktualnie ze starego servera uciekla kolejna grupa ludzi,wlasnie przez ta publikacje.

Opublikowano

Ja osobiscie jestem za 50 albo 100 exp. 300 exp to za duzo, na lepszych mapach na wyzszych resach bedzie sie resetowac zbyt szybko szczegolnie z sealem... i tylko res res res res res GR(resli bedzie) res res res res.

Pytanko, czy ten test serwer bedzie stal otwarty do 21.11.2015? oraz jaki tam exp? bo chetnie bym pogral i potestowal rozne postacie w szczegolnosci rage fightera i sumke.

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego chcesz tu wprowadzac 50/100 exp , skoro jest drugi serwer i MEN NIE PLANUJE go zamykac. Masz tam 100x, co powinno Ci odpowiadac:) 

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego chcesz tu wprowadzac 50/100 exp , skoro jest drugi serwer i MEN NIE PLANUJE go zamykac. Masz tam 100x, co powinno Ci odpowiadac:) 

dobry zart, przez ta publikacje tam zostalo niecale 20 osob... ja nie rozumiem duzo exp, co za zabawa dobijac resa w godzine albo mniej. ale dobra nie wazne, kazdy lubi co innego, mam nadzieje ze bedzie jakis kompromis np 150xp xD

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo (a wiadomo, bo stalem tuz obok), juz trzeciego dnia zycia S4 MEN proponowal przejscie na S6, lecz spotkal sie z protestem graczy. Obecnie testujemy te pliki premium, ktore w przeciwienstwie do tych z S4 sa calkowicie pozbawione bugow. Wszelkie niedociagniecia poprawiamy na biezaco i ustawiamy serwer razem ze "starymi wyjadaczami" ktorzy naprawde znaja sie na rzeczy :) S4 podupadl z kilku powodow, ktore tutaj postaramy sie wyeliminowac i bedzie ok :) Zapomnijcie o expieniu na AC przez 30rr, poniewaz mija sie to z celem i zabija roznorodnosc gry. Zrobimy wszystko by wykorzystac w pelni potencjal rozleglosci swiata MU, zapraszamy do wspolnych testow.

Opublikowano

A może żeby uniknąć sytuacji jak z serverem 100% może zastanów się nad zrobieniem strony, forum i wszystkiego po angielsku, żeby zachęcić graczy z inncyh państw i zrobić po prostu server europejski? Myślę, że każdy zna ten angielski na poziomie komuniaktywnym a jeżeli nie to są tłumacze czy słowniki i każdy się da radę dogadać a oprócz tego gracze z polski mogliby połączyć siły w walce z innymi narodowościami co by urozmaiciło trochę gre.

Opublikowano

A może żeby uniknąć sytuacji jak z serverem 100% może zastanów się nad zrobieniem strony, forum i wszystkiego po angielsku, żeby zachęcić graczy z inncyh państw i zrobić po prostu server europejski? Myślę, że każdy zna ten angielski na poziomie komuniaktywnym a jeżeli nie to są tłumacze czy słowniki i każdy się da radę dogadać a oprócz tego gracze z polski mogliby połączyć siły w walce z innymi narodowościami co by urozmaiciło trochę gre.

nom nie tylko dla Polakow by na pewno bylo wiecej graczy.

Opublikowano

Ehh tak czytam wasze komentarze i z przykrością stwierdzam, że to nadal nie serwer moich marzeń ;) Nadal czekam na serwer gdzie mamy na 10 rr do rozdania 5000 pkt + swoje 2400/2700 pkt. Buildy zaczęły by się pojawiać wszelakie, dobrze ustawione PvP, PvE dla graczy. Nawet niech będzie ten Donate niech się serwer rozwija według własnego zakresu,ale bez przesady gdy donate przejmuje władze nad graczami nie donajtującymi. Nadal w mojej chorej głowie widze taki serwer przed oczami.... ehh... marzenia, może kiedyś się spełnią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...