Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stare dziadki i babki - Czyli jak zjebać życie w Polsce dla potomków.

DiabloXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic niestety nie zrobisz. Starsze babcie i dziadkowie, myślą, że im wszystko wolno dzięki ich wiekowi. A jak się sprzeciwisz, to się plują. Większość z nich jak się pluje, wydziela taki dziwny smród z buzi, że aż wolisz dać im za wygraną by się zamknęli :D

Osobiście uważam, że jak jest wybór PIS i PO, to lepiej zagłosować na mniejsze zło, czyli PO :D

Ja jestem za tym by głosować na Kukiza, nie chcę by on był stałym posłem, ale jak On wygra, pokaże innym politykom, że rząd się nie podoba i zrobią coś lepszego na następne wybory.

MPC Hejter Team Leader

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Korwin to ewenement, mitoman i najlepszy kandydat, rzadko to występuje w parze :).

Idę sobie jebnąć rundkę w dote, bardzo fajny temat i liczę na więcej opinii :)

Opublikowano

Ale ty jesteś głupi.

Czemu macie pretensje, że starsi głosują pod siebie a nie pod innych, np młodych? Głosujecie na PSL bo bierzecie pod uwagę przyszłość rolników?

Starsi ludzie wychowali się w komunie, wiec nie mają tak wygórowanych rządań jak młodzi. Głosują na pis/po bo ci ludzie rządzą od 89', da nich to serio diametralna zmiana, jak mogą pójść do sklepu po "godzinie policyjnej" i kupić co chcą, im zależy na spokoju i, cytat jaki pewnie mówi każdy dziadek/babcia "Dadzą jakiegoś oszołoma X i będzie jazda, tak to jest źle ale stabilnie chociaż".

Ludzie nie spierdalają za granice bo rządzi Pis/po czy jakakolwiek inna partia. Prosty przykład - stawka minimalna w angli - 6.5 funta /h, w polsce to jest chyba 9 zł. Niewazne kogo dopuścisz do koryta, w Polsce długo jeszcze nie będziemy dostawać 40 zł za godzine. Chyba że inflacja skoczy w góre o jakieś 500 % :D.

W  Polsce nie ma na kogo głosować od wielu lat, jeśli myślisz, że aktywiści coś zmienią to jesteś w błędzie - kukiz miał program główny w postaci jowów i gdyby zostały wprowadzone sam niedostałby się do sejmu.

Dlatego jak nie masz szans na ustawienie się w Polsce bo nie masz a) konkurencji B) zapału to emigruj :). Prosta sprawa, sam decydujesz o swoim losie i nie wpierdalaj w to emerytów, którzy chcą mieć pewną rente, refundowane leki, ciepłą wode i kogoś na stołku, kto nie wyprowadzi znowu wojska na ulice.

______

Też uważam że jest źle, poprostu nie lubię jak zwala się wine na kogokolwiek oprócz świniakow z Wiejskiej z obiadkami za 15 tyś zł

dlaczego w Polsce ludzie nie zarabiają po 40zł/h? Dlatego, że w Polsce wiekszość firm i spółek pracuje na odpierdol i żyją od 1 do 1, przykład z ubiegłej niedzieli...

Jedziemy na rodzinny obiad do "dobrej" restauracji, zamawiamy, czekamy <dosyć krótko ok. 25 min> każdy zadowolony, obiadek na stole no i bum... frytki? po co obrać 2 kartofle i podać, lepiej podać kupne, devolaj, po co go dosmażyć niech będzie w środku surowy... jak wy chcecie zarabiać porządne pieniądze skoro w Polsce pracuje tak 90% firm? na ok. 50 firm, znam 1 firme, która pracuje porządnie, dba o pracownika i KAŻDY kto ma chęci do samorozwoju oraz chęci do pracy zarabia 5-11 tyś zł w skali miesiąca, małe pieniądze? Co jak co w przyszłości nie zamierzam pracować za te marne grosze, wolę otworzyć swoją działalność i robić coś zajebistego i coś co lubie, nawet tak żeby łączyć koniec z końcem, niżeli tyrać 12h, robić coś z czego nie czuję satysfakcji i mieć 2000 zł na miesiąć. A i jeżeli ktoś myśli, że w Polsce jest c*****o, zapraszam do Czarnogóry, gdzie ludzie zarabiają ok. 800 euro na rok, gdzie prace mają tylko w wakacje przez 3 miesiące, żyją po 5/6 rodzin w 50m2 mieszkaniu..

­

Opublikowano

Ja po prostu spieprzam z tego kraju. Naprawdę chciałbym się zestarzeć w Polsce, bo to piękny kraj, ale aktualnie tutaj jest takie gówno, że nie mogę tego ździerżyć. Jak widzę mordy tych złodziei z PO to chce mi się żygać. Gdyby dotrzymywali obietnic i wydawali nasze pieniądze na rozwój Polski przez te 8 lat to Polska mogłaby dorównać zachodowi, a tak siedzimy po uszy w gównie, bo nasi "kochani" politycy wolą wydać pieniądze na jakieś referendum, najdroższe obiady dla siebie i milionowe wynagrodzenia dla urzędników za nic. Jak widzę, że ludzie ciągle na nich głosują to robi mi się smutno, że ten kraj upada i to jeszcze przez głupote obywateli. W tej chwili wolę zaryzykować i zagłosować na kogoś kto nie miał jeszcze okazji rządzić, niż na osoby, które nas okradają. A jak ktoś pisze, że w Polsce można prowadzić firmę to chyba tylko jak się odprowadza podatki do innego kraju i to jest smutna prawda, że Polacy są tylko po to, żeby zabierać od nich pieniądze. Jeszcze niech ktoś napisze, że po studiach techincznych można przeżyć w Polsce. To fakt, ale po co tu mieszkać po takich studiach skoro za granicą z takim wykształceniem żyje się znacznie lepiej.

Jak już pisałem Polska to piękny kraj, cieszę się z sukcesów Polaków jak i ze wszystkich powodzeń Polski, ale Polacy oddają dobrowolnie ten kraj bandytom. Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni, ale na tę chwilę wolę emigrować.

Opublikowano

Nic niestety nie zrobisz. Starsze babcie i dziadkowie, myślą, że im wszystko wolno dzięki ich wiekowi. A jak się sprzeciwisz, to się plują. Większość z nich jak się pluje, wydziela taki dziwny smród z buzi, że aż wolisz dać im za wygraną by się zamknęli :D

Osobiście uważam, że jak jest wybór PIS i PO, to lepiej zagłosować na mniejsze zło, czyli PO :D

Ja jestem za tym by głosować na Kukiza, nie chcę by on był stałym posłem, ale jak On wygra, pokaże innym politykom, że rząd się nie podoba i zrobią coś lepszego na następne wybory.

Kukiz to drugi Palikot. Jest promowany przez media by odebrać elektorat partii KORWIN. PiS tak czy siak rządzić nie będzie, bo pierwsze co w sejmie powstanie to koalicja antypisowska.

805491408806070489277.png

Opublikowano

lol a o czym piszemy? O wyborcach w podeszłym wieku. Korwin jest mega aktywny, tylko go nie pokazują.

no ja sie proboje trzymac tematu, ty natomiast zaczales narzekac jak w polsce jest zle, co powinno byc a nie powinno, sprowadzam ciebie na ziemie mam nadzieje, do ponarzekania to chyba nie ten temat

korwin nie trafia do starszych osob moze dlatego iz najzwyczajniej nie potrafi do nich dojsc i dlatego powstal ten temat? to, ze jest aktywny nie oznacza ze musi wszedzie dotrzec, to samo nie musza go wszedzie pokazywac bo jest w zasadzie niezbyt znaczacym czlowiekiem w przeciwienstwie do rzadu, w ktorym korwin zbytnio nie ma do powiedzenia. dlatego go nie ma w mediach w ktorych mozna byloby dotrzec do starszych ludzi

ogolnie bardzo podoba mi sie dyskusja na mpc, temat o prawach wyborczych starszych osob, a po 20 postach juz mowa jaka polska jest z*****a, jak by to korwin nie zmienil naszego pieknego kraju

­

Opublikowano

no ja sie proboje trzymac tematu, ty natomiast zaczales narzekac jak w polsce jest zle, co powinno byc a nie powinno, sprowadzam ciebie na ziemie mam nadzieje, do ponarzekania to chyba nie ten temat

korwin nie trafia do starszych osob moze dlatego iz najzwyczajniej nie potrafi do nich dojsc i dlatego powstal ten temat? to, ze jest aktywny nie oznacza ze musi wszedzie dotrzec, to samo nie musza go wszedzie pokazywac bo jest w zasadzie niezbyt znaczacym czlowiekiem w przeciwienstwie do rzadu, w ktorym korwin zbytnio nie ma do powiedzenia. dlatego go nie ma w mediach w ktorych mozna byloby dotrzec do starszych ludzi

ogolnie bardzo podoba mi sie dyskusja na mpc, temat o prawach wyborczych starszych osob, a po 20 postach juz mowa jaka polska jest z*****a, jak by to korwin nie zmienil naszego pieknego kraju

Co? W takim razie prześledź jeszcze raz ten temat. Odpowiedziałem na post Zavettiego, cały czas piszę o wyborcach w podeszłym wieku, którzy głosują na to co jest bo jest bezpiecznie i przy tym odbierają perspektywy. Nie musza go pokazywać? Był takim samym kandydatem na prezydenta jak Duda, czy Komorowski. Nic nie znaczącym człowiekiem jesteś Ty jak i ja, a Korwin był kandydatem na prezydenta, którego media chędożą w dupę. Co do ostatniego akapitu - nie sądzisz, że jedno wiąże się z drugim? Nie sądzę, że Korwin byłby polskim Pinochetem, ale widać, że o coś mu chodzi.

Opublikowano

@DiabloXPL

Ja bym się trochę pohamował ze słówkami. Te jak je nazwałeś "stare ku*wy" odbudowały kraj po wojnie, dzięki nim masz teraz Warszawę/Wrocław/Gdynię odbudowane a nie kupę gruzów zarastających zielskiem które kiedyś były Warszawą/Wrocławiem/Gdynią. A głosować mogą na kogo chcą i wuj ci do tego, chyba ze chcesz wprowadzić zasady a'la Rosja gdzie frekwencja wynosi 100% albo i więcej i zawsze zwycięża "jedyny słószny kandydat wybrany z woli narodu"

Opublikowano

Tu się zgodze - demokracja to g****o. Ale nie wynaleziono nic lepszego póki co.

A jak uważasz, że listonosz to jedyne czym sie powinni starzy ludzie przejmować to idź powiedz to babci :)

@eMode

Też śmiechlem, jesteśmy pokoleniem idiotów i materialistów, kiedyś w. wyższe było czymś, dzisiaj każdy pajac (w tym ja) może się dostać na studia.

@2xup

Nie wiem czy będziecie większością, bezstronnego wyborcę takiego jak ja jakoś nie przekonują gruszki na wierzbie obiecywane przez kandydatów z poparciem na poziomie 5 %

może powinni zrobić tak że kazde województwo ma swojego "ala prezydenta" i w każdym wojewodztwie są inne prawa, inne systemy itd. :)

coś ala stany tak jak w USA

Opublikowano

@Turoczek i jeszcze ktoś tam

ale to jest takie pierdolenie

państwo, rząd nie odbiera perspektyw, to jest taki wymysł i próba usprawiedliwienia własnego nieróbstwa

co do tego nadzoru państwa - gdyby nie on, nie byłoby chociażby obowiązku szkolnego, więc nie poszedłbyś zapewne do swojego gimnazjum, bo sam bym nie poszedł mając wybór za młodu, myślisz jak dziecko, dziecko chce się bawić, nie myśli o tym kim będzie i co będzie miało z 30 lat

no dobra, ale zwykle to rodzice zmuszają dziecko do chodzenia do szkoły, więc co to zmienia? ano to, że to nie jest zawsze ich zdanie, zmuszają, bo państwo zmusza ich, a jeśli zmuszać nie będzie? o ile mając pełną władze nad swoim dzieckiem nie utopią Cię w beczce, to postanawiają sobie, że nie będziesz chodził do szkoły, bo tak i masz zajmować się nimi, a nie jakimiś pierdołami

świetnie co? no tak, bo i tak Ci się nie chce uczyć, co tam, że skończysz pod mostem, nie myślisz o tym

nie chce mi się już pisać o socjalu, no ale trochę powagi i rozgarnięcia, bo nie wiem w co niektórzy tutaj wierzą

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Przed wyborami prezydenckimi rozmawiałem z moim tatą (podeszły wiek) na kogo będzie głosował i mówił dokładnie tak jak

jak zagrali mu w telewizji.

Polska to kraj starych ludzi więc nie ma się co dziwić, że młodzi spylają stąd jak najszybciej i jak najdalej ;x

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

@Turoczek i jeszcze ktoś tam

ale to jest takie pierdolenie

państwo, rząd nie odbiera perspektyw, to jest taki wymysł i próba usprawiedliwienia własnego nieróbstwa

co do tego nadzoru państwa - gdyby nie on, nie byłoby chociażby obowiązku szkolnego, więc nie poszedłbyś zapewne do swojego gimnazjum, bo sam bym nie poszedł mając wybór za młodu, myślisz jak dziecko, dziecko chce się bawić, nie myśli o tym kim będzie i co będzie miało z 30 lat

no dobra, ale zwykle to rodzice zmuszają dziecko do chodzenia do szkoły, więc co to zmienia? ano to, że to nie jest zawsze ich zdanie, zmuszają, bo państwo zmusza ich, a jeśli zmuszać nie będzie? o ile mając pełną władze nad swoim dzieckiem nie utopią Cię w beczce, to postanawiają sobie, że nie będziesz chodził do szkoły, bo tak i masz zajmować się nimi, a nie jakimiś pierdołami

świetnie co? no tak, bo i tak Ci się nie chce uczyć, co tam, że skończysz pod mostem, nie myślisz o tym

nie chce mi się już pisać o socjalu, no ale trochę powagi i rozgarnięcia, bo nie wiem w co niektórzy tutaj wierzą

A jaki procent ludzi by nie posłał swoich dzieci to szkoły? Ja nie wiem w co ty wierzysz. Szkoda, że polaczki nie wiedzą, że odkładając samemu byś miał dużo więcej na starość niż z emerytury, którą Ci państwo wypłaca. To samo składki na NFZ. Ile razy w roku jesteś u lekarza? Obecnie mam 22 lata, a ostatni raz byłem u lekarza w 3 liceum. "własnego nieróbstwa" - a co ja mogę z tym zrobić? 

Nie wiem, czy aby zrozumieć te rzeczy potrzebny jest jakiś próg inteligencji? 

Opublikowano

A jaki procent ludzi by nie posłał swoich dzieci to szkoły? Ja nie wiem w co ty wierzysz. Szkoda, że polaczki nie wiedzą, że odkładając samemu byś miał dużo więcej na starość niż z emerytury, którą Ci państwo wypłaca. To samo składki na NFZ. Ile razy w roku jesteś u lekarza? Obecnie mam 22 lata, a ostatni raz byłem u lekarza w 3 liceum. "własnego nieróbstwa" - a co ja mogę z tym zrobić? 

Nie wiem, czy aby zrozumieć te rzeczy potrzebny jest jakiś próg inteligencji?

większość polaków nie będzie w stanie sama o siebie zadbać, bez nadzoru państwa skończą na ulicach

składki masz, by w razie choroby móc rozpocząć leczenie, bo przecież nie przywidzisz kiedy zachorujesz, by miec odpowiednia ilość odłożonych pieniędzy

o tym nieróbstwie to bylo do jakiegoś kolesia wyżej, ale pisze z telefonu i srednio mogę ogarnac pierwsza stronę.

mieszkam raz w mieście raz na wsi, z mojej wsi jeden koleś pracuje w poznaniu jako informatyk zarabiając sporo, jeden przeprowadził się do warszawy i pisze dla jakiegoś tygodnika

jakos dali sobie radę, nie slyaszalem nic, by państwo im przeszkadzalo w edukacji czy znalezieniu pracy

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

większość polaków nie będzie w stanie sama o siebie zadbać, bez nadzoru państwa skończą na ulicach

składki masz, by w razie choroby móc rozpocząć leczenie, bo przecież nie przywidzisz kiedy zachorujesz, by miec odpowiednia ilość odłożonych pieniędzy

o tym nieróbstwie to bylo do jakiegoś kolesia wyżej, ale pisze z telefonu i srednio mogę ogarnac pierwsza stronę.

mieszkam raz w mieście raz na wsi, z mojej wsi jeden koleś pracuje w poznaniu jako informatyk zarabiając sporo, jeden przeprowadził się do warszawy i pisze dla jakiegoś tygodnika

jakos dali sobie radę, nie slyaszalem nic, by państwo im przeszkadzalo w edukacji czy znalezieniu pracy

Bo w tym nie przeszkadza. Przecież ktoś pracować musi. Ale pisze o tych składkach. I tak NFZ nie finansuje wszystkiego. Ile to razy się słyszy, że jakaś rodzina nie ma pieniędzy na operację? Skoro płacą składki to czemu NFZ im tego nie sponsoruje? 

Zadbają o siebie jak się wezmą do roboty. Nie będą mieli wyjścia inaczej zginą. Tak to było kiedyś i dlatego Europa była potężna. Kto chce wspomagać Ukrainę, uchodźców - proszę bardzo! Zapłaćcie ze swoich ale nie zabierajcie innym. Gdy zostaną usunięte świadczenia socjalne to powstaną fundacje, które założą właśnie tacy wojownicy pokoju światowego aka każdy człowiek jest równy, czyli potocznie zwani lewacy. Kto będzie chciał ten będzie sobie wpłacał i nie będzie przez to zmuszany inny uczciwy obywatel, który jest okradany przez państwo. 

To się nazywa kompromis. 

Opublikowano

Wszystkie te stare k***y

No sorry, ale moi dziadkowie nie popierają ani PISu ani PO, bo sami jeszcze muszą pracować i wiedzą jaki to chory kraj. ;)

To nie wina tych starszych ludzi... tylko TVN'u, TVP, Polsatu i innego syfu.

Dlatego trzeba jak najprędzej wyjechać z tego burdelu, zarobić trochę $$$, opłacić kurs językowy dla rodziny i natychmiast ją sprowadzić.

Opublikowano

Wszyscy narzekają na Polskę nie wiadomo czemu, mówicie że zarabiacie mało , zastanówcie się czemu.

Skoro ja będąc niepełnoletnim bez wyszkształcenia zarabiam naprawdę nieźle to ktoś po studiach mogący zarejestrować DG może się dorobić bez większego problemu.

Ale jeśli ktoś oczekuje że państwo mu wszystko zapewni, że pójdzie gdzieś pracować i dostanie na rękę 5000 to przegrał już na starcie.

Mówicie że Podatki są wysokie, że wysokie składki na NFZ , ZUS itd.

A ja wam mówię po cholerę je wiec płacicie? Ja formalnie nie mam żadnego przychodu więc niczego nie płacę natomiast jeśli prowadzicie DG co za problem założyć spółkę na Wyspach Marschala ze spółką córką na cyprze i tam wyprowadzać pieniądze? Trzeba tylko chcieć i MYŚLEĆ a wszystko da się ominąć.

Ktoś pisał że wkurwiaja go drogie obiady posłów. Na całym świecie Posłowie zarabiają dużo i jedzą w najdroższych restauracjach (Przykład: Parlament Europejski) , u nas zarabiają stosunkowo mało. Dlaczego? Bo są cholerną Elitą państwa.

Tylko że Polacy muszą oczywiście wszystkiego zazdrościć (Ja tyram za 1800 a on za moje pieniądze je obiad za 2000 ???) .

Co do  wyborców POPISU to są to ludzie w wieku 27-45 lat (głównie) i to oni decydują o wyniku wyborów a nie stare dziadki.

Opublikowano

Wszyscy narzekają na Polskę nie wiadomo czemu, mówicie że zarabiacie mało , zastanówcie się czemu.

Skoro ja będąc niepełnoletnim bez wyszkształcenia zarabiam naprawdę nieźle to ktoś po studiach mogący zarejestrować DG może się dorobić bez większego problemu.

Ale jeśli ktoś oczekuje że państwo mu wszystko zapewni, że pójdzie gdzieś pracować i dostanie na rękę 5000 to przegrał już na starcie.

A ja wam mówię po cholerę je wiec płacicie? Ja formalnie nie mam żadnego przychodu więc niczego nie płacę natomiast jeśli prowadzicie DG co za problem założyć spółkę na Wyspach Marschala ze spółką córką na cyprze i tam wyprowadzać pieniądze? Trzeba tylko chcieć i MYŚLEĆ a wszystko da się ominąć.

Ktoś pisał że wkurwiaja go drogie obiady posłów. Na całym świecie Posłowie zarabiają dużo i jedzą w najdroższych restauracjach (Przykład: Parlament Europejski) , u nas zarabiają stosunkowo mało. Dlaczego? Bo są cholerną Elitą państwa.

Tylko że Polacy muszą oczywiście wszystkiego zazdrościć (Ja tyram za 1800 a on za moje pieniądze je obiad za 2000 ???) .

Co do  wyborców POPISU to są to ludzie w wieku 27-45 lat (głównie) i to oni decydują o wyniku wyborów a nie stare dziadki.

W tym kraju jeśli nie oszukujesz nic nie zarobisz. 

Deus vult

Opublikowano

A ja wam mówię po cholerę je wiec płacicie? Ja formalnie nie mam żadnego przychodu więc niczego nie płacę natomiast jeśli prowadzicie DG co za problem założyć spółkę na Wyspach Marschala ze spółką córką na cyprze i tam wyprowadzać pieniądze? Trzeba tylko chcieć i MYŚLEĆ a wszystko da się ominąć

Ty płacisz za obiady posłów, paliwo na wycieczki itp. Po przyjęciu imigrantów Polska ma dostać "nagrodę" od Unii. Jak myślisz, skąd wezmą tą kasę? Z twojej kieszeni bo podatki na Unię tez się płaci. :)))))))))

PS. Posłowie elitą państwa jebłem xp

Opublikowano

A ja myślę, że autor to troll, a wy wszyscy daliście się mu ;) Nawet raz nie skomentował tego tematu, a wy macie wielką spinę ;) On robi sobie jaja, a wy bierzecie to na poważnie ;)

@topic
Uważam, że każdy ma prawo do głosu ;)

Opublikowano

Po pierwsze i najważniejsze - te "stare capy", "odpady" itd. to również wasze babcie/dziadkowie, więc miejcie szacunek. Odbieranie praw wyborczych po przejściu na emeryturę?Bardzo głupi pomysł. Jeżeli już to raczej powinniśmy podwyższyć cenzus wieku, dlaczego?  

Taki "stary cap" przeżył więcej niż młody człowiek i zna życie o wiele lepiej niż on. On będzie wiedział o wiele lepiej kto tu jest realnym politykiem, a kto populistą. Myślicie, że dlaczego w skład Geruzji wchodzili spartanie po 60 roku życia? Ludzie starsi mają życiowe doświadczenie, są bardziej rozważni i mniej skorzy do podejmowania nad wyraz ryzykownych decyzji.

@noIP Nazywanie "elitą państwa" osób, które mają państwo w d***e to poważny błąd. Zobacz sobie frekwencje posłów na obradach sejmu, na których nie ma kamer TVP,TVN itd.  

Opublikowano

Po pierwsze i najważniejsze - te "stare capy", "odpady" itd. to również wasze babcie/dziadkowie, więc miejcie szacunek. Odbieranie praw wyborczych po przejściu na emeryturę?Bardzo głupi pomysł. Jeżeli już to raczej powinniśmy podwyższyć cenzus wieku, dlaczego?  

Taki "stary cap" przeżył więcej niż młody człowiek i zna życie o wiele lepiej niż on. On będzie wiedział o wiele lepiej kto tu jest realnym politykiem, a kto populistą. Myślicie, że dlaczego w skład Geruzji wchodzili spartanie po 60 roku życia? Ludzie starsi mają życiowe doświadczenie, są bardziej rozważni i mniej skorzy do podejmowania nad wyraz ryzykownych decyzji.

@noIP Nazywanie "elitą państwa" osób, które mają państwo w d***e to poważny błąd. Zobacz sobie frekwencje posłów na obradach sejmu, na których nie ma kamer TVP,TVN itd.  

Szkoda tylko, że spory procent tych ludzi wierzy w to co usłyszy w mediach. Do internetu dostępu prawie nie mają. 

Opublikowano

Ty płacisz za obiady posłów, paliwo na wycieczki itp. Po przyjęciu imigrantów Polska ma dostać "nagrodę" od Unii. Jak myślisz, skąd wezmą tą kasę? Z twojej kieszeni bo podatki na Unię tez się płaci. :)))))))))

PS. Posłowie elitą państwa jebłem xp

Nic z mojej kieszenie nie dostaną. Formalnie jestem bezrobotnym i niepełnoletnim a moje dochody są "niejawne". Jedyny podatek jaki płacę to Vat w produktach ale jestem więcej niż zadowolony z tego co dostaję w zamian. Za ten 23% ceny towarów mam : Drogi, Policję, Straż Pożarną, Symboliczną Armię i wiele wiele więcej.  Co do imigrantów to nie nawidzę brudasów. 

Posłowie są elitą państwa ponieważ : Mają władzę i pieniądze. A ten kto rządzi państwem jednocześnie stanowi jego elitę. Czy to się reszcie obywateli podoba czy też nie. W naszym przypadku jest to beznadziejna ale jednak elita.

Elitą jest 

Opublikowano

Nic z mojej kieszenie nie dostaną. Formalnie jestem bezrobotnym i niepełnoletnim a moje dochody są "niejawne". Jedyny podatek jaki płacę to Vat w produktach ale jestem więcej niż zadowolony z tego co dostaję w zamian. Za ten 23% ceny towarów mam : Drogi, Policję, Straż Pożarną, Symboliczną Armię i wiele wiele więcej.  Co do imigrantów to nie nawidzę brudasów. 

Posłowie są elitą państwa ponieważ : Mają władzę i pieniądze. A ten kto rządzi państwem jednocześnie stanowi jego elitę. Czy to się reszcie obywateli podoba czy też nie. W naszym przypadku jest to beznadziejna ale jednak elita.

Elitą jest 

Tak czy siak prędzej podatki zaczniesz płacić. ;)

Opublikowano

12074946_891849080903053_290517530066083

Arystoteles? To ten, który za grupę, która powinna sprawować władzę uważa arystokrację a za idealny ustrój państwa politeję będącą mieszanką oligarchii i demokracji?

K***a mać, nie wystarczy dać czarno białego obrazka z pseudo-mądrym cytatem i udawać, że się cokolwiek wie na jakikolwiek temat...

Szkoda tylko, że spory procent tych ludzi wierzy w to co usłyszy w mediach. Do internetu dostępu prawie nie mają. 

Internet też już od dawna kłamie tak samo jak telewizja i prasa... To, że coś jest prawicowe nie oznacza, że jest prawdziwe tylko prawdopodobnie jest taką samą propagandą jak to co w telewizji, tyle, że od drugiej strony...

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...