Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Shiveria.pl

Someya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. U kogo reklama i kiedy?

2. Kiedy będzie działało forum?

3. Jakie będą drogi kontaktu z administracją? Forum, support, ts? Będzie można liczyć na pomoc administracji od ręki czy jak na innych serwerach będzie się wisieć po kilka godzin bez odzewu?

4. Jakie i jak częste będziecie robić eventy?

5. Planujecie jakąś rekrutację?

6. Czy rzeczy z IS można będzie zdobyć w grze? Dużą przewagę będzie miała osoba która wydaje na IS pieniądze?

7. Opłaca się robić buffa czy np. daggerem poradzę sobie bez niego na wyższych lvl?

8. Ile czasu zajmie wbicie max lvl / zrobienie najlepszego eq?

9. Z jakich metinów i z jaką szansą dropią certyfikaty potrzebne na konie?

10. Skąd "fulgryt"?

11. Czy skrzynie umieszczone na mapach znikają po otwarciu? Czy otrzymuje się coś po ich otwarciu? Bo jest mowa tylko o nagrodzie za znalezienie wszystkich 80. Czy skrzynki są zaznaczone na minimapie?

12. Skąd skrzynie artefaktu?

13. Skąd "przedmiot ofiarny"? To coś do zajmowania spotu. Tylko IS? Tak ogółem to słaby pomysł z tym, bo mnóstwo trolli będzie tak robić na big spotach.

Serwer zapowiada się super, czekam na start :3

who cares?

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. U kogo reklama i kiedy?                                    Na start reklama obejmuje około trzech youtuberów o dużej ilości wyświetleń. Z czasem zamierzamy powiększyć to grono, jak tylko skończą nagrywać serie z konkurencyjnych serwerów.

2. Kiedy będzie działało forum?                           Wykonanie forum zostało już zlecone i myślę, że do jutra będzie działać. 

3. Jakie będą drogi kontaktu z administracją? Forum, support, ts? (..)               Będziemy dostępni na TS tak długo, jak to będzie możliwe. Najlepiej skontaktować się z nami poprzez support.

4. Jakie i jak częste będziecie robić eventy?                                                          Nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Z pewnością będziemy organizować wydarzenia, gdy nadarzą się okazje. 

5. Planujecie jakąś rekrutację?                                                                                Póki co rekrutacja odbędzie się tylko na moderatora forum. 

6. Czy rzeczy z IS można będzie zdobyć w grze? Dużą przewagę będzie miała osoba która wydaje na IS pieniądze?                                Wszystkie rzeczy dostępne w IS, będą dostępne w grze. 

7. Opłaca się robić buffa czy np. daggerem poradzę sobie bez niego na wyższych lvl?                                                                          Wszystko zależy od Twojego wyposażenia.

8. Ile czasu zajmie wbicie max lvl / zrobienie najlepszego eq?                                                                                                      Po becie będziemy w stanie precyzyjniej to określić. 

9. Z jakich metinów i z jaką szansą dropią certyfikaty potrzebne na konie?                                                                                          Na certyfikaty konne zrobione są bardzo proste misje. 

10. Skąd "fulgryt"?                                                                                                                                                                                          Wersja zwykła na określoną ilość użyć: Handlarz / drop.

11. Czy skrzynie umieszczone na mapach znikają po otwarciu?   (..)         Nie, skrzynie nie znikają po naciśnieniu i nie widać ich na mini mapie - to zepsuło by całą zabawę. Nagrodę otrzymuje się dopiero po otwarciu wszystkich 80.

12. Skąd skrzynie artefaktu?                                                                                      Głownie ze wszystkich bossów. Im silniejszy boss tym wieksza szansa. Sporadycznie można także dropnąć je z metinów. 

13. Skąd "przedmiot ofiarny"? To coś do zajmowania spotu.                   Przedmiot ofiarny będzie do zdobycia głównie z IS, bądź z najmocniejszych bossów.

Serwer zapowiada się super, czekam na start :3

Pomocnik
Opublikowano

Te ostatnie sety które są w prezce to wszyscy dostaną za skończenie misji fabularnych?

Zbroje za misję różnią się bonusami tych zwykłych ostatnich 200 lvl czy to są te same tylko przemalowane?

Będa jakieś słabsze pety do zdobycia w grze, nie chodzi mi o kupowanie sm od graczy i kupieniu peta

Ile kosztuje kostium + fryz + pet w item shopie ?

Dungeony będą opłacalne względem czasu czy każdy będzie na bossa czekał

Co ile resp metinów + bossów?

I czy resp metinów na nowych mapach jest na kazdej taki sam + ile respów

Na becie będą npc z itemami expem itd?

Może będziecie jedynym serwerem który zrobi z archera pożytek - chodzi mi o to że im dalej tym więcej bije bo co za idiota wpadł na pomysł że im bliżej to ja nie wiem

@Shiveria.pl

@sherer

Pomocnik
Opublikowano

Właśnie, czy będzie wystarczająca ilość GMów aby nadzorować serwer? Waithack jest teraz bardzo popularny.

Wystarczą zabezpieczenia jak na świętej pamięci arianeii

Opublikowano

Te ostatnie sety które są w prezce to wszyscy dostaną za skończenie misji fabularnych?                                     To działa w troszkę inny sposób. Nie chciałbym zdradzać szczegółów, ponieważ zależy mi aby gracze poznawali dokładniej serwer grając na nim.

Zbroje za misję różnią się bonusami tych zwykłych ostatnich 200 lvl czy to są te same tylko przemalowane?       Jak wyżej - przekonasz się sam :)

Będa jakieś słabsze pety do zdobycia w grze, nie chodzi mi o kupowanie sm od graczy i kupieniu peta                   Nigdy o tym nie myśleliśmy. Zastanowimy się!

Ile kosztuje kostium + fryz + pet w item shopie ?                                                                                                                Tak jak już wcześniej wspominałem: Nie jestem w stanie określić na tą chwilę cen przedmiotów premium.

Dungeony będą opłacalne względem czasu czy każdy będzie na bossa czekał                                                       To głównie z Dungeonów będzie możliwość zdobycia artefaktów :)

Co ile resp metinów + bossów?                                                                                                                                              Wszystko zależy od mapy. Im więcej osób będzie na mapie, tym szybszy będzie resp metinów / bossów.

I czy resp metinów na nowych mapach jest na kazdej taki sam + ile respów                                                                Nie, nie jest taki sam. 

Na becie będą npc z itemami expem itd?                                                                                                                                Najprawdopodobniej pod koniec drugiego dnia. Zależy nam też, aby sprawdzić exp oraz drop yang. 

Może będziecie jedynym serwerem który zrobi z archera pożytek (....)             Wszystko w metinie ma swój cel. Gdyby nie było tego rozwiązania, archer miałby niesamowitą przewagę jeżeli chodzi o pvp z postaciami, które potrzebują kontaktu fizycznego.

@Shiveria.pl

@sherer

@Shiveria.pl

Czy będę mógł używać cheatów na Waszym serwerze ?    Wszelkie niedozwolone oprogramowanie jest na serwerze zabronione i będzie surowo karane. Dołożymy wszelkich starań, aby programy typu WH nie miały racji bytu na naszym serwerze.

Ten sam Castiel z monastyra, tbd (bubulubu) i facemetina?              Zbieżność nicków. 

Pomocnik
Opublikowano

To tak samo można zrobić z bmem, na invo*i jest to co pisałem o archerze i jest wszystko dobrze, przypominam że archer jest jedyną postacią która nie używa skilli w expie ani nie ma buffow to jeszcze w pvp ma być gorsza? Przecież jak body dopadnie archera to się ruszać nie da a z daleka nic nie bije zwiększyło by to ilość archerow a nie dwa na cały serwer. Te ostatnie zbroje każdy dostanie za skończenie misji?, można ss tych zbroji na przeciwnych plciach

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko co do tego magicznego dunga - czy BM bedzie w stanie zrobic go samemu, czy potrzeba wiecej niz 1 magiczna postac?

miłosz

Opublikowano

To tak samo można zrobić z bmem, na invo*i jest to co pisałem o archerze i jest wszystko dobrze, przypominam że archer jest jedyną postacią która nie używa skilli w expie ani nie ma buffow to jeszcze w pvp ma być gorsza? Przecież jak body dopadnie archera to się ruszać nie da a z daleka nic nie bije

Ninja Archer jest akurat taką profesją, gdzie większa część graczy z uwagi na mała ilość grających nie dba o odpowiednie ABS w swoim ekwipunku. 

Nie chcemy z góry przesądzać o losie archera, ale jeżeli podczas bety po dogłębnych PVP ninja Archer będzie jedną ze słabszych postaci - wtedy za pośrednictwem ankiety na naszym forum zadecydujecie, czy zwiększyć DMG tej profesji,

czy też może zastosować inne środki (np. w postaci tej którą zaproponowałeś). 

Jesteśmy otwarci na propozycje, ale nie możemy z góry wprowadzać dodatków jeżeli nie przekonamy się o ich skuteczności na własnej skórze. 

Mam jeszcze pytanko co do tego magicznego dunga - czy BM bedzie w stanie zrobic go samemu, czy potrzeba wiecej niz 1 magiczna postac?

Dungeona nie da sie wykonać indywidualnie żadną postacią, zważywszy na elementy oraz złożoność zadań tam występujących.

Opublikowano

Całkiem interesująca prezentacja, trzeba będzie sprawdzić :)

wejścia na dungeony tylko w pt? bo nei wiem czcy nei doczytałem czy nie ma tego opisanego

Opublikowano

serwer bardzo fajny ale jest kilka minusów

- mało setów

- brzydkie sety zbroi i broni

ps. artefakty są lepsze od podstawowego ekwipunku?

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Pomocnik
Opublikowano

- mało setów

są gorsze i lepsze od podstawowego ekwipunku o 6-7 %

Opublikowano

- mało setów

Dlatego jest mało setów na serwerze, z uwagi na system artefaktów. Generalnie na serwerze znajdziecie ponad 150 modeli broni - więc gdyby to skleić w całość i złożyć z tego system ulepszeń, to byłby on bardziej rozbudowany niż nie jeden konkurencyjny :)

Arefakty są zbliżone do podstawowego ekwipunku. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...