Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Melivia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przedwczesny start pokazał wam (nam zresztą też) co oznacza pośpiech.

Na serwerze zostało kilka błędów, które przy "większej" liczbie graczy stają się dość problematyczne.

Postanowiliśmy przełożyć start o tydzień, tak aby naprawić wszystkie błędy, a zwłaszcza te "bardzo" uporczywe, typu padające game.

Opublikowano

Przedwczesny start pokazał wam (nam zresztą też) co oznacza pośpiech.

Na serwerze zostało kilka błędów, które przy "większej" liczbie graczy stają się dość problematyczne.

Postanowiliśmy przełożyć start o tydzień, tak aby naprawić wszystkie błędy, a zwłaszcza te "bardzo" uporczywe, typu padające game.

Nie wprowadzaj innych w błąd. Serwer jest online i można grać, tutaj informacja z wczoraj z głównej strony serwera:

Zmiany w planach

Serwer pozostanie online, gracze mogą grać.

Pamiętajcie jednakże aby zgłaszać błędy na forum.

21:39 12-09-2015
Opublikowano

logo.png

Serwer jest i pozostanie online, nie mamy problemów z stabilnością samego serwera.

Wszystko logi, które występują są "uprzedzane".

Poprawiliśmy najważniejszy błąd padających map.

Poprawiam błąd dotyczący "logania podczas tp", nie udało mi się go wyeliminować, ale znacznie zmniejszyłem szansę na jego wystąpienie.

Zostanie dziś udostępniony client w wersji 0.3, który wprowadzi kilka zmian/poprawek, które opiszemy w odpowiednim temacie na forum.

Wtopiliśmy troszkę sprawę z startem serwera, głównie przez betę, oraz niektóre osoby...

6279814389995621418209.png

Opublikowano

Prezka ładna ale official czy nie ?

Tak official.

Cos administracja słabo informuje graczy o serwerze :)

Wejdź na forum to zobaczysz czy słabo. :)

­

Opublikowano

Tak official.

Wejdź na forum to zobaczysz czy słabo. :)

­

Właśnie chodzi o to, że tylko na forum informacje są, a tutaj, gdzie czyta więcej osób, już tych informacji brak :)

Opublikowano

Takich jaj to dawno nie było. To w końcu jest to oficjalna wersja czy za tydzień reset kont? Bo nawet to info na forum nie jest precyzyjne.

Opublikowano

Takich jaj to dawno nie było. To w końcu jest to oficjalna wersja czy za tydzień reset kont? Bo nawet to info na forum nie jest precyzyjne.

Żadnego resetu nie będzie.

Opublikowano

Właśnie chodzi o to, że tylko na forum informacje są, a tutaj, gdzie czyta więcej osób, już tych informacji brak :)

No czego się spodziewać skoro serwer jest traktowany jako "inwestycja " 

http://prntscr.com/8ftjfa

Ja ten serwer skreśliłem już wczoraj. Nie ma on przyszłości, nie odbije sobie fail startu. Graczy nie będzie więcej niż 100 ( a jeśli będzie bedzie to cud na Wisła nr 2) . 

DO tego brak autopachera, pobieranie poprawek = pobieranie nowego klienta na nowo - o czym poinformowano na forum serwera. Ogólnie śmiać mi się chce z takiego podejścia... Serwer jest nieprzemyślany. Nieprzemyślane zostało też jego tworzenie. Bo fakt faktem jest robiony ponoć przez jedną osobę - ale bez głowy. 2 chanele , spoko mało ludzi to można jakoś zrozumieć. Ale cała reszta " w środku"... Nie sądzę iż "zwróci" się jego postawienie i będzie na nim komfort gry z co najmniej 400 + osobami. 

Co do resetu - obecna wersja to niby BETA , start ponowny za tydzień - więc jak ktoś wczoraj pisał na forum 

post_online.png veimiK

- reset ma być. Chyba ze "właściciel" już sam nie wie co pisze i czego chce. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

No czego się spodziewać skoro serwer jest traktowany jako "inwestycja " 

http://prntscr.com/8ftjfa

Ja ten serwer skreśliłem już wczoraj. Nie ma on przyszłości, nie odbije sobie fail startu. Graczy nie będzie więcej niż 100 ( a jeśli będzie bedzie to cud na Wisła nr 2) . 

DO tego brak autopachera, pobieranie poprawek = pobieranie nowego klienta na nowo - o czym poinformowano na forum serwera. Ogólnie śmiać mi się chce z takiego podejścia... Serwer jest nieprzemyślany. Nieprzemyślane zostało też jego tworzenie. Bo fakt faktem jest robiony ponoć przez jedną osobę - ale bez głowy. 2 chanele , spoko mało ludzi to można jakoś zrozumieć. Ale cała reszta " w środku"... Nie sądzę iż "zwróci" się jego postawienie i będzie na nim komfort gry z co najmniej 400 + osobami. 

Co do resetu - obecna wersja to niby BETA , start ponowny za tydzień - więc jak ktoś wczoraj pisał na forum 

post_online.png veimiK

- reset ma być. Chyba ze "właściciel" już sam nie wie co pisze i czego chce. 

Tak to jest jeśli słuchacie się plotek graczy.

Należy zacząć czytać poniektóre rzeczy z zrozumieniem, nigdzie nie jest napisane, iż to beta.

Jaki reset? Człowieku...

Na samym starcie po prezentacji na mpc + 4 zapowiedziach Youtube, miałeś ponad 400 osób, zniechęcił ich jeden błąd, który jest już poprawiony.

Jeśli poprawka jest na tyle duża (jak np. problem z wywalaniem podczas teleportacji - 500 mb), nie ma sensu dawać wam łatek. 

Opublikowano

Kilka słów na temat serwera.
Beta nie przebiegła tak jak przebiec miała, o czym wspominałem już w wcześniejszych tematach na forum. Jest to po części wasza wina (Beta Testerów), na samym początku było ich koło 100, po czym niektórzy przestali jakkolwiek pomagać, a nawet utrudniać prace. Tym sposobem stało się coś, czego być nie powinno. Zauważcie, że błędy które wynajdujecie, są błędami dość drobnymi, które są praktycznie niezauważalne podczas "prac przy serwerze".

Co dalej?
Serwer pozostanie online, a z czasem zostaną uruchomione pozostałe 2 channele gry.
Nie jest to również "beta", nie będzie żadnych restartów, usuwania postaci, czegokolwiek.

Oficjalnie serwer wystartuje prawdopodobnie w następną Sobotę, dopiero wtedy wezmę się za jakąkolwiek reklamę, aktualnie to nie ma sensu.
ItemShop zostanie uruchomiony z czasem, aktualnie macie dostęp do pd, rękawic złodzieja, monet.

Podsumowując... Serwer zaliczył lekki fail, nie jest to coś, co będę ukrywał - prawda.
Lecz nie jest to coś co by go skreślało, mamy kilka błędów, które są i zostaną poprawione, serwer jest stabilny, oraz mamy chęci na dalsze kontynuowanie prac, pomimo opinii niektórych osób.

Client
Jest to wersja 0.3.
Gdzie sprawdzić wersje clienta?

2edusr4.png

Co zostało poprawione?
- "Animacja" intra.
- Poprawione bonusy w BS
- Wyrzucanie i bugowanie postaci na mapach
- Wartość kamienia duszy +5
- Możliwa zmiana czcionki
- Wyrzucanie podczas teleportacji nie zostało poprawione w 100%, lecz częstotliwość błędu została znacznie zmniejszona (niżej opiszę problem)
- Ulepszanie Bojowego Miecza
- Możliwość treningu Silnego Ciała na "G"
- Przywracanie haseł, oraz inne podobne funkcje będą już działać

Wyrzucanie clienta podczas przeładowania mapy, spowodowane jest systemem operacyjnym, a dokładniej jego sterownikami.
Błąd tyczy się nowej struktury plików clienta, która nie jest kompatybilna z każdym komputerem. Staram się przywrócić go do standardowej formy, z zachowaniem jego właściwości. Aktualnie błąd występuje dalej, staram się go załagodzić. Ja niestety go nie odczuwam.
Mam jeszcze jeden "pomysł", co do problemu, lecz sprawdzę go dopiero jutro.

Client będzie dostępny za około godzinę (wrzuca się):

http://www.melivia.pl/download

1tae5e.png

Opublikowano

Czyli że moge dropić już kase i przy reklamie w sobote sellnać?

22695116389755711104.gif

Opublikowano

Nw co ja brałem bo nic nie rozumiem. Ktoś tam pisał że to jest beta i będzie reset i start od nowa w sobote, teraz piszecie że to nie beta nic nie będzie usuwane ale OFICJALNY start w sobotę. O co tu chodzi?

12038566_974765759232972_778992918771970

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...