Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wapujesz? Pochwal się swoim sprzętem :) !

JambQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

Nie rozumiem fenomenu tego typu rzeczy. Jak chce się palić to się pali fajki, a nie olejki.

Ano tak, lepiej palić coś, co Ci zatruwa organizm dwadzieścia razy bardziej, po czym Twoja kondycja jest fatalna jak i wydolność płuc, niż  coś zdrowszego, co kompletnie nie wpływa na wydolność, mało składników szkodzących, bo przecież fajki to prawilniak

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­

Ano tak, lepiej palić coś, co Ci zatruwa organizm dwadzieścia razy bardziej, po czym Twoja kondycja jest fatalna jak i wydolność płuc, niż  coś zdrowszego, co kompletnie nie wpływa na wydolność, mało składników szkodzących, bo przecież fajki to prawilniak

Idąc twoim tokiem rozumowania po co palić w ogóle ? Przez takie debilne komentarze wiele młodych ludzi zaczęło palić te epety no bo przecież to prawie nie szkodzi ? Co NIE ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Zdaje mi sié że to kolejna głupia moda dla gimbo nastolatków

Nie wypowiadaj się jak nic nie wiesz :)

Nie rozumiem fenomenu tego typu rzeczy. Jak chce się palić to się pali fajki, a nie olejki.

Lepiej się truć, masz rację.

Idąc twoim tokiem rozumowania po co palić w ogóle ? Przez takie debilne komentarze wiele młodych ludzi zaczęło palić te epety no bo przecież to prawie nie szkodzi ? Co NIE ?

Szkodzi. Ale to ich wybór. Dla rodziców powinny być jak zwykłe fajki.

Poza tym mieszanie gimbów w to nie jest dobre bo sporu osób wapujących jest już pełnoletnich lub zaraz będzie :)

Temat ucichł,a jest coraz więcej pytań dot. wapowania, więc odświeżam

h9nQArx.jpg

Obie baksy kozak <3

TFV4-MICRO-R80-SMOK-UK.jpg

A tego dzisiaj zamawiam. Poprzednie sprzedałem (miałem isticka i justa)

banner.jpg

Opublikowano

Czemu wypominasz ze zwykła fajka truje, skoro elektryk tez?

Nie mówie, że nie szkodzi.

Poza tym dla niektórych to efajka stała się teraz nałogiem, ale lepsze to od zwykłej. Stan zdrowia znacząco się poprawi :)

banner.jpg

Opublikowano

Robicie już jakieś zapasy?

Ja powoli zaczynam już myśleć nad większym zakupem części oraz baz do własnych mieszanek, a tym bardziej nikotyny. Te nowe przepisy są cholernie przykre. Wszystko zamawiam przez neta, a przez te ograniczenia będę miał teraz problemy.

Jestem w stanie zrozumieć zakaz palenia w miejscach publicznych oraz zakaz sprzedaży osobom nieletnim, ale traktowanie vaperów jak zwykłych analogowców już nie.

Nie po to przesiadałem się z śmierdziucha na e-palenie... a teraz chcą abyśmy palili w miejscach przystosowanych "palarniach" dla zwykłych analogówców. Nie chce wdychać znowu rakotwórczych substancji z analogów, nie chce!

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Robicie już jakieś zapasy?

Ja powoli zaczynam już myśleć nad większym zakupem części oraz baz do własnych mieszanek, a tym bardziej nikotyny. Te nowe przepisy są cholernie przykre. Wszystko zamawiam przez neta, a przez te ograniczenia będę miał teraz problemy.

Jestem w stanie zrozumieć zakaz palenia w miejscach publicznych oraz zakaz sprzedaży osobom nieletnim, ale traktowanie vaperów jak zwykłych analogowców już nie.

Nie po to przesiadałem się z śmierdziucha na e-palenie... a teraz chcą abyśmy palili w miejscach przystosowanych "palarniach" dla zwykłych analogówców. Nie chce wdychać znowu rakotwórczych substancji z analogów, nie chce!

Jeszcze nie wszystko przesądzone.

// A w ustawie dalej napisane jest "palenie epapierosów" :D.

Jestem ciekaw, czy ktoś w razie jakiegoś mandatu odwoła się i pokaże różnice między paleniem epapierosa a korzystaniem z niego.

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

(Może odświeżę, ktoś nowy zobaczy temat i może to odżyje ;D)
Ja 15 czerwca wyposażam się w XCube II i TFV4, więc na pewno się pochwalę tutaj sprzętem ewentualnie chmurką ;) 

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Jaka gra?! :O

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Jaka gra?! :O

Pewnie Flappy Bird jak na większości już Joytech'ach z nowym FW.

Dzi, nie wiedziałem :O

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Ja 15 czerwca wyposażam się w XCube II i TFV4, więc na pewno się pochwalę tutaj sprzętem ewentualnie chmurką ;)

Aktualnie o wiele bardziej od xCube opłaca się H-priv, no i lepiej poczekać na tfv8 niż kupować tfv4, ew. możesz kupić SMOK RTA g4

b_560_95_1.png

Opublikowano

Aktualnie o wiele bardziej od xCube opłaca się H-priv, no i lepiej poczekać na tfv8 niż kupować tfv4, ew. możesz kupić SMOK RTA g4

Tzn starczył by mi RX200 bo chodzi o sam system VW, grzałek nie robię, jestem nastawiony na kupne :) 

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Ktoś w ogóle wykorzystuje powyżej 60W, że takie bydlaki kupujecie? Nie rozumiem tego :)

No aktualnie 110W na quad claptonie (powyżej 110 ciepły dym, więc się nie opłaca), no i SMOK TFV8 będzie wyposażony w grzałki, które będą działały na wyższym zakresie mocy (do 200W) 

b_560_95_1.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pora myśleć o większych zapasach....

https://starychemik.wordpress.com/2016/07/07/bardzo-pilne-ustawa-przeglosowana/

Na przyszły tydzień bankowo zacznę już coś chomikować. Jeśli chodzi o sam sprzęt, to tutaj problemu nie będzie, kupie z 2 nowe jakieś baniaki w razie gdyby jakiś się uwalił, zakupię pełno drutów, może jakieś gotowe grzałki w razie czego. Najgorzej będzie z bazami... a raczej nikotyną bo glikol i glicerynę, to można kupić w aptece. Trzeba będzie zagadać do jakiegoś sklepu i zapytać o możliwość przygotowania większej ilości bazy z przynajmniej roczną datą przydatności. Przez pół roku obserwować jak wygląda sytuacja i w razie potrzeby wykombinować jakoś nikotynę ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W następnym tygodniu wchodzi ustawa i w sumie nie jest tak źle jak myślałem, z tego co się dowiedziałem w SoFly to będą oni nadal mieli liquidy 30ml (Dillon's, Bill's, Pan Chmurka i 4Fun), bazy do 20mg, aromaty, glicerynę i glikol z pura juice, więcej mi chyab nie jest potrzebne :D

A u Ciebie jak @tripipi?

b_560_95_1.png

Opublikowano

W następnym tygodniu wchodzi ustawa i w sumie nie jest tak źle jak myślałem, z tego co się dowiedziałem w SoFly to będą oni nadal mieli liquidy 30ml (Dillon's, Bill's, Pan Chmurka i 4Fun), bazy do 20mg, aromaty, glicerynę i glikol z pura juice, więcej mi chyab nie jest potrzebne :D

A u Ciebie jak @tripipi?

Przed chwilą złożyłem zamówienie, we wtorek będzie paczka z bazami etc.

Opublikowano

No i przyszła dziś ostatnia już vape paczka. Trochę szkoda, ale co zrobić... teraz trzeba będzie się bujać po stacjonarnych sklepach.

Do lutego powinno mi starczyć samogonów ;)

734361473149233175209.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś w ogóle wykorzystuje powyżej 60W, że takie bydlaki kupujecie? Nie rozumiem tego :)

Do 100W jest jeszcze dobrze, powyżej to już przesada. Obecnie jadę na 85W, najbardziej komfortowo, ale wyżej niż stówka nie wjadę.

RX200S i Smok TFV4

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...