Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory parlamentarne

Immoral

WYbory parlamentarne  

126 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jaką partię zagłosujesz w najbliższych wyborach?

• Prawo i Sprawiedliwość
    • Platforma Obywatelska
    • Zjednoczona Lewica
    • Nowoczesna PL
    • KORWIN
    • Ruch Kukiza
    • Stonoga Partia Polska
    • Ruch Narodowy
    • Nie mam 18lat.
    • Nie zagłosuję mimo prawa wyborczego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie myl korporacjonizmu z kapitalizmem. Po 2 pracownik tyle zarobi ile jest warta jego praca.  Co ma wolny rynek  z braniem pożyczek? Ludzie nie mają bo banda nierobów kradnie  im połowę  zarobków. 

Nie mylę niczego. Podaj mi przykład, gdzieżbym popełnił ten błąd?

Naucz się czytać. Ja nie mieszam pożyczek z kapitalizmem, ja porównuje dzisiejsze czasy do czasów PRL-u.

Ta ,,banda nierobów" wykorzystuje teorie kapitalistyczne by jak to określiłeś ,,kraść" zarobki.

Dbmy4Vg.png?1

• Odpowiedzi 275
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jedyny mój cel w tych wyborach to żeby nie wygrała żadna partia prawicowa. Wolnorynkowe bajki Korwina zniszczą kraj, Kukiz nic nie zmieni a jeszcze bardziej ucementuje obecną scenę polityczną a ruch narodowy nie ma nic rozsądnego do powiedzenia w sprawach gospodarki dodatkowo będąc bandą oszołomów jeśli chodzi o postulaty społeczne.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Wszystko tylko nie lewica i PO.

Dlaczego? PO miało swoje 8 lat w rządzie a tylko zrujnowali kraj. Dlaczego nie lewica? Bo poza wkładaniem sobie członków do odbytu nie reprezentują nic. Palikot, wielki reformator a rodzina komunistyczna, zresztą sam propaguje komunizm. Miller kolejna komunistyczna morda i reszta tych oszołomów z lewicy (cała polska lewica to tak naprawdę agenci obcej narodowości). Chętnie oglądałbym koalicje KORWiN - KUKIZ to byłoby ciekawe. Wprowadzenie jowów to koszmar dla niemieckiej lewicy i pisu bo rządy parlamentu się zmniejszą. Wolny rynek? W Polsce oficjalnie mamy wolny rynek, nieoficjalnie nie mamy nic. 

Dopóki nie zmieni się system rządzenia nie będzie dobrze. Mamy teraz republike parlamentarną, rządy parlamentarne tfu! W USA rządzi prezydent i to jest wporządku u nas banda darmozjadów...

r9wfFzB.png

Opublikowano

Jedyny mój cel w tych wyborach to żeby nie wygrała żadna partia prawicowa. Wolnorynkowe bajki Korwina zniszczą kraj, Kukiz nic nie zmieni a jeszcze bardziej ucementuje obecną scenę polityczną a ruch narodowy nie ma nic rozsądnego do powiedzenia w sprawach gospodarki dodatkowo będąc bandą oszołomów jeśli chodzi o postulaty społeczne.

Tylko te "bajki' poparł noblista.Boli cie pewnie dupa o to.Nie możesz tego znieść i bardzo dobrze.A czyje poparcie ma PO i PiS prócz motłochu? 

Opublikowano

Tylko te "bajki' poparł noblista.Boli cie pewnie dupa o to.Nie możesz tego znieść i bardzo dobrze.

Argument kaleka. Co z tego że poparł noblista skoro każdy ma własne poglądy. Jeden noblista poparł a inny mógłby nie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Tylko te "bajki' poparł noblista.Boli cie pewnie dupa o to.Nie możesz tego znieść i bardzo dobrze.A czyje poparcie ma PO i PiS prócz motłochu? 

Co ty w ogóle z  nim wdajesz się w polemikę? Przecież on chciał głosować na Kukiza a teraz że  "nic nie zmieni"  wtf???? To jest dopiero hiperskrzywienie logiki. To jest doskonały dowód na to że lewactwo robactwo nie powinno się mieszać w politykę. 

Deus vult

Opublikowano

Niektórzy udają patriotów a są tak naprawdę szowinistami.Krytykuję Polskę i Polaków, bo zależy mi na ich dobrze.Polacy muszą zrozumieć swoje wady i te wady wyeliminować jeżeli zależy im na dostatnim życiu i dobrze funkcjonującym państwie.

Czy Ty w swoim amoku możesz odpowiadać na pytania? Cała działalność RN o której się wypowiadałeś:

Bo właśnie większość polaków - robaków to banda przygłupów, którzy nawet nie wiedzą czemu na kogoś głosują, ale to właśnie narodowcy i inni wielbiciele ludu wmawiają im, że są największym narodem, są najmądrzejsi i tak dalej, to właśnie RN słodzi Polakom, słodko pierdoli i z tego pierdolenia 3 po 3 nic nie wychodzi.Co oni mają do zaoferowania Polakom? "Precz z p****ami"?, "Polska dla Polaków" a k***a dla kogo? Dla Senegalczyków? Głosowanie na kogoś tylko i wyłącznie dla tego, że ma siłę przebicia jest idiotyzmem, dzięki temu Hitler wygrał wybory - 3 Hansów poparło go, za nimi poszło kolejnych 3 Hansów, bo myśleli stadnie, jak bydło.Oni też uważali, że Hitler ma ogromną siłę przebicia.

To jest margines... Aktywność RN zawsze udzielała się i udzielać będzie, kiedy Polak we własnym kraju będzie gorzej traktowany niż imigrant, czy inna osoba. Wspomniany p**** może więcej niż inna osoba. - Nie spodoba się mu coś, to oskarża o szerzenie nienawiści itd.. Gdzie masz załączone dowody na tak skrajną działalność RN? - Pytanie retoryczne.

Wróćmy do pierwszego cytatu...

Niektórzy udają patriotów a są tak naprawdę szowinistami.Krytykuję Polskę i Polaków, bo zależy mi na ich dobrze.Polacy muszą zrozumieć swoje wady i te wady wyeliminować jeżeli zależy im na dostatnim życiu i dobrze funkcjonującym państwie.Hitler między innymi dlatego wygrał wybory, bo uprawiał w stosunku do Niemców wazeliniarstwo.Mówi jacy to oni są wspaniały, że naród niemiecki jest najlepszy. lepszy od innych, inne narody to podludzie, którzy powinni służyć niemieckim panom.Oczywiście samym Niemcom wyszło to bokiem.Hitler doprowadził przez swój socjalizm gospodarkę Niemiec do strasznego stanu.A wiesz czemu zdecydował się na te wszystkie państwowe inwestycje? To jest bardzo ciekawe i zarazem ważne.Bo chciał, żeby Niemcy mieli świadomość, że to on i jego partia jest ich dobrym ojcem, który o nich dba, daje im pracę, buduje drogi po których chodzą, szkoły do których chodzą, to jest typowe dla wszystkich totalitarnych/socjalnych państw.W wolnościowym ustroju, w kapitalizmie, to ludzie pracują u innych ludzi, kupują towary wyprodukowane przez innych ludzi, sami zakładają szkoły, budują drogi, autostrady, mieszkania.Ludzie wiedzą, że sami sobie zapracowali na swój dobrobyt, niczego nie zawdzięczają władzy.

Nie próbuj mnie uczyć, ponieważ szczycisz się tym, że rozgryzłeś działanie przywódcy totalitarnego. A to jest guzik prawda. Po raz kolejny opisujesz system totalitarny i dążenie Niemiec do autarkii. I Hitlerowi tylko się nie udało, ponieważ zbyt wcześnie uprzedził atak ZSSR. Nie rozumiem też tego całego nawiązania skrajnego ksenofobizmu do uzasadnionych działań chroniących tożsamość narodową.

W dodatku sam kapitalizm nie jest taki uroczy jak opisujesz, ponieważ każdy system ma wady.

Opublikowano

Kurwin około 70-tki i niby ma coś na lepsze zmienić? bzbk.

Opublikowano

@Eftar

A gdzie powiedziałem, że kapitalizm jest bez wad? Nie wiem czy kapitalizm jest najlepszym z możliwych system gospodarczych, ale na 100% jest lepszy od pozostałych znanych, pokazała to historia różnych krajów.Kapitalizm to dobry system dla ludzi pracowitych, uczciwych, odważnych.Wiadomo, że jak ktoś jest leniem lub za bardzo wydziwia to ma przesrane.A co RN, to chodzi mi oto, że nacjonalista nigdy nie powie, że Polacy to idioci i przez swój idiotyzm niszczą nie tylko siebie ale i cały kraj, mimo, że takie stwierdzenie może byłoby ostre, ale i uzdrawiające.Polacy chcieliby żyć jak na Zachodzie, ale głosują na partię, które proponują im rozwiązania rodem z poprzedniego ustroju.

Nie próbuj mnie uczyć, ponieważ szczycisz się tym, że rozgryzłeś działanie przywódcy totalitarnego.

Może nie tyle co totalitarnego co socjalistycznego.Kaczyński też chce być "ojcem narodu", które ten naród karmi, dba o swoje dzieci i nie daj Boże, żeby te dzieci próbowały zrobić coś same, bo wtedy już tego nie będą zawdzięczać "ojczulkowi" tylko samym sobie.Chodzi o to, żeby wmówić ludziom, że nie poradzą sobie bez pomocy państwa.

Argument kaleka. Co z tego że poparł noblista skoro każdy ma własne poglądy. Jeden noblista poparł a inny mógłby nie.

Chodzi o to, że tak sławna osobistość, a za razem geniusz ekonomiczny, poparł Korwina, a przychodzi taki kelnerzyna hrabia i obraża Korwina, tylko jaki ma do tego mandat? Żaden.

Opublikowano

@Eftar

Chodzi o to, że tak sławna osobistość, a za razem geniusz ekonomiczny, poparł Korwina, a przychodzi taki kelnerzyna hrabia i obraża Korwina, tylko jaki ma do tego mandat? Żaden.

No i co z tego,że poparł?To nie oznacza,że dana osoba nadaje się na przywódcę.Poparł go ze względu na to,że JKM wyznaje podobny nurt do niego.Friedman tak samo poparł konserwatywnego chadeka Klausa.Jednak prawda jest taka,że p.Korwin ze swoim nierozumieniem części pojęć gospodarczych może czyścić buty tak sławnym neoliberałom jak Smith czy właśnie Friedman.Pan Korwin u władzy spowodowałby w Polsce katastrofę na wzór czarnej środy tylko nie po kilkunastu latach władzy,a już po kilku czy nawet w 1 roku rządów.Rzecz w tym,że przy obecnej sytuacji geopolitycznej szanse powodzenia idealistycznej wersji państwa neoliberalno-libertariańskiego prezentowanego przez JKM'a są równe prawie 0.Już nie wspominam o moralności i etyce JKM'a i jego ludzi,która pokazuje,iż KORWIN to nie jest dobry wybór,bo bardzo łatwo zaślepieni żądzą popularności i korzyści mogą sprzedać swoje ideały,a to doprowadzi zamiast do odbudowy Polski do jej destabilizacji.Słowa jednego z polityków KORWIN ''Jak nie będzie koalicji to będziemy napier**lać w Kukiza jak w bęben'' idealnie ujmują jakie są główne cele wyborcze w tej partii-rozgłos i koryto,a dopiero dalej promowanie ideologii wolnościowej.Polska powinna podążać za przykładem Węgier  i zastosować tak jak p.Orban narodowy liberalizm gospodarczy-to jest najbezpieczniejszy i najbardziej efektywny sposób na postawienie naszego kraju na nogi.To właśnie CAS z Kolibrem,KNP i związkowcami przygotowują podobny plan odnowy Polski.I dlatego mimo tego,że lekko zawiodłem się na p.Kukizie ze względu na to,iż upiera się przy brytyjskiej wersji jowów będącą jedną z nielicznych szkodliwych wersji tej ordynacji będę głosował w wyborach parlamentarnych na plan/strategię prezentowaną przez ludzi p.Kukiza.

Opublikowano

W sumie to lewica też nic nie oferuje, a rządzi od paru lat w kraju i nic się nie zmienia, kandydatka lewicy mówiła że jako prezydent będzie zmieniała prawo, nie wiem jak, bo prezydent w tym kraju prawie nic nie może. Zmiana może nastąpić jak będzie coś nowego czyli np. Kukiz. Korwin ma za małe poparcie i tak jak mówiłem szkoda trochę głosu na niego.

Opublikowano

Zapewne zostanę zlinczowany za to co za chwilę napiszę, ale moim skromnym zdaniem elektorat (o ile można ich nazwać elektoratem) Korwina to głównie dzieci i nastolatkowie, którzy z polityką mają tyle wspólnego, że jedynie podoba im się jak dziadek pierdzieli głupoty w tv. Polecam poszukać ciekawego sondażu, gdzie były 3 opcje - zagłosuję na Korwina, nie zagłosuję na Korwina, gdybym miał 18 lat to zagłosowałbym na Korwina i możecie się domyślić która grupa była najbardziej liczna. Gdyby znalazła się inna osoba (chociażby Wipler), która głosiła by takie same poglądy w innej partii, to nawet byście nie spojrzeli na tą partię, bo nie ma tam Korwina. Co więcej większość z was nie ma pojęcia na temat tego co głosi Korwin ani jaki skutek będzie miało wprowadzenie tego w życie państwa. Słuchacie tylko tego, co chcą wam powiedzieć i mogę się założyć, że 95% elektoratu w życiu nie przeczytała ani jednego programu wyborczego od deski do deski wiedząc z czym to się je. A najchętniej o polityce wypowiadają się też osoby, który nie mają jeszcze praw wyborczych.

Nie będę wypowiadał się na temat moich poglądów, gdyż jak mówi starosłowiańskie przysłowie Paulo Coelho "Poglądy są jak dupa, każdy ma swoje". Jeżeli macie zamiar głosować na kogokolwiek, to proszę bardzo, ale zwróćcie uwagę na zakulisowe sprawy i programy, a nie tylko na to co dana osoba pisze na swoim facebookowym profilu czy co podaje wam stokrotka w telewizji. 

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

No i co z tego,że poparł?To nie oznacza,że dana osoba nadaje się na przywódcę.Poparł go ze względu na to,że JKM wyznaje podobny nurt do niego.Friedman tak samo poparł konserwatywnego chadeka Klausa.Jednak prawda jest taka,że p.Korwin ze swoim nierozumieniem części pojęć gospodarczych może czyścić buty tak sławnym neoliberałom jak Smith czy właśnie Friedman.Pan Korwin u władzy spowodowałby w Polsce katastrofę na wzór czarnej środy tylko nie po kilkunastu latach władzy,a już po kilku czy nawet w 1 roku rządów

Poparł go, stwierdzają, że tak właśnie ma być zbudowany kapitalizm w Polsce.Nie powiedział mu: "Panie Januszu, pańskie pomysły doprowadzą do sytuacji z czarnej środy", tylko, że jego pomysły są dobre i ma jego poparcie w tym co robi i może się na niego powoływać gdyby ktoś kwestionował jego postulaty.

.Już nie wspominam o moralności i etyce JKM'a i jego ludzi,która pokazuje,iż KORWIN to nie jest dobry wybór,bo bardzo łatwo zaślepieni żądzą popularności i korzyści mogą sprzedać swoje ideały,a to doprowadzi zamiast do odbudowy Polski do jej destabilizacji.Słowa jednego z polityków KORWIN ''Jak nie będzie koalicji to będziemy napier**lać w Kukiza jak w bęben'' idealnie ujmują jakie są główne cele wyborcze w tej partii-rozgłos i koryto,a dopiero dalej promowanie ideologii wolnościowej.

Dam przykład.Jakby Wiplerowi zależało tylko i wyłącznie na korycie i popularności, to by dalej siedział w PiS'ie.Korwin powtarzał to wiele razy.Walczymy o idee a nie, żeby dopchać się do koryta, jakby chcieli dopchać się do koryta, to by głosili popularne, populistyczne hasełka i przodowali w sondażach.Co do Kukiza.Chyba logiczne, że jak nie chcesz współpracować, to z automatu staje się ich przeciwnikiem.W ogóle Kukiz nie jest za JOW'ami tylko za australijskim systemem SVT, ale stwierdził, że JOWY sa łatwiejsze do wytłumaczenia ludowi i można robić różne gry słów, woJOWnicy i tak dalej.Wiesz jaka jest różnica między Kukizem a Korwinem? Kukiz twierdzi, że źródłem problemów w Polsce jest zła ordynacja wyborcza, a Korwin, że wszechobecne poglądy socjalistyczne.Anglia nie jest potęga gospodarczą, bo są tam JOW'y, tylko dlatego, że jest tam dużo liberalizmu gospodarczego.Równie dobrze mogłaby tam być dyktatura, system proporcjonalny, monarchia absolutna.

Polska powinna podążać za przykładem Węgier  i zastosować tak jak p.Orban narodowy liberalizm gospodarczy-to jest najbezpieczniejszy i najbardziej efektywny sposób na postawienie naszego kraju na nogi.To właśnie CAS z Kolibrem,KNP i związkowcami przygotowują podobny plan odnowy Polski.

Orban zrobił parę sensownych rzeczy, np. obniżył PIT z 16 do 15%, ale nacjonalizacja energetyki, walka z zachodnimi marketami i zakaz pracy w niedziele to nie są działania liberalne.

I dlatego mimo tego,że lekko zawiodłem się na p.Kukizie ze względu na to,iż upiera się przy brytyjskiej wersji jowów będącą jedną z nielicznych szkodliwych wersji tej ordynacji będę głosował w wyborach parlamentarnych na plan/strategię prezentowaną przez ludzi p.Kukiza.

Napisze jeszcze raz.Kukiz nie jest za brytyjskimi JOW'ami tylko za systemem australijskim (głos przechodni SVT o ile dobrze pamiętam) mówił o tym na jednym ze spotkań.Tak go popierasz a nie wiesz o tym? No a po za tym nie ma żadnego programu.Pewnie powie: "Wybierzcie nas a zobaczycie" czy coś w tym stylu.Jak dla mnie Kukiz zabrał tylko głosy Korwinowi o to chodziło.Jakby te 20% poszło na liberała gospodarczego to ok, ale jak 20% poszło na człowieka bez programu to coś jest nie tak.

To właśnie CAS z Kolibrem,KNP i związkowcami przygotowują podobny plan odnowy Polski

Od kiedy związkowcy współpracują z liberałami? 

Opublikowano

Zapewne zostanę zlinczowany za to co za chwilę napiszę, ale moim skromnym zdaniem elektorat (o ile można ich nazwać elektoratem) Korwina to głównie dzieci i nastolatkowie, którzy z polityką mają tyle wspólnego, że jedynie podoba im się jak dziadek pierdzieli głupoty w tv. Polecam poszukać ciekawego sondażu, gdzie były 3 opcje - zagłosuję na Korwina, nie zagłosuję na Korwina, gdybym miał 18 lat to zagłosowałbym na Korwina i możecie się domyślić która grupa była najbardziej liczna. Gdyby znalazła się inna osoba (chociażby Wipler), która głosiła by takie same poglądy w innej partii, to nawet byście nie spojrzeli na tą partię, bo nie ma tam Korwina. Co więcej większość z was nie ma pojęcia na temat tego co głosi Korwin ani jaki skutek będzie miało wprowadzenie tego w życie państwa. Słuchacie tylko tego, co chcą wam powiedzieć i mogę się założyć, że 95% elektoratu w życiu nie przeczytała ani jednego programu wyborczego od deski do deski wiedząc z czym to się je. A najchętniej o polityce wypowiadają się też osoby, który nie mają jeszcze praw wyborczych.

Nie będę wypowiadał się na temat moich poglądów, gdyż jak mówi starosłowiańskie przysłowie Paulo Coelho "Poglądy są jak dupa, każdy ma swoje". Jeżeli macie zamiar głosować na kogokolwiek, to proszę bardzo, ale zwróćcie uwagę na zakulisowe sprawy i programy, a nie tylko na to co dana osoba pisze na swoim facebookowym profilu czy co podaje wam stokrotka w telewizji. 

>B.

Przecież 97% ludzi nie zna się na polityce,  z twoich wypowiedzi można wnioskować że wszyscy prócz elektoratu Korwina znają programy swoich partii. 

Oczywiście że gdyby Korwin wprowadził swoje pomysły i je zrealizował zrobił by się ogromny burdel a potem dodatni przyrost.

Deus vult

Opublikowano

Przecież 97% ludzi nie zna się na polityce,  z twoich wypowiedzi można wnioskować że wszyscy prócz elektoratu Korwina znają programy swoich partii. 

Oczywiście że gdyby Korwin wprowadził swoje pomysły i je zrealizował zrobił by się ogromny burdel a potem dodatni przyrost.

Nie miałem na myśli tego, że wszyscy prócz elektoratu Korwina zna program. Chodziło mi o cały elektorat. Co do tego, że 97% ludzie nie zna się na polityce to się zgodzę i dodam też, że takie osoby najgłośniej się wypowiadają.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Od kiedy związkowcy współpracują z liberałami? 

Odtąd,odkąd współpracują z p.Kukizem.

Dam przykład.Jakby Wiplerowi zależało tylko i wyłącznie na korycie i popularności, to by dalej siedział w PiS'ie.Korwin powtarzał to wiele razy.Walczymy o idee a nie, żeby dopchać się do koryta, jakby chcieli dopchać się do koryta, to by głosili popularne, populistyczne hasełka i przodowali w sondażach.Co do Kukiza.Chyba logiczne, że jak nie chcesz współpracować, to z automatu staje się ich przeciwnikiem.W ogóle Kukiz nie jest za JOW'ami tylko za australijskim systemem SVT, ale stwierdził, że JOWY sa łatwiejsze do wytłumaczenia ludowi i można robić różne gry słów, woJOWnicy i tak dalej.Wiesz jaka jest różnica między Kukizem a Korwinem? Kukiz twierdzi, że źródłem problemów w Polsce jest zła ordynacja wyborcza, a Korwin, że wszechobecne poglądy socjalistyczne.Anglia nie jest potęga gospodarczą, bo są tam JOW'y, tylko dlatego, że jest tam dużo liberalizmu gospodarczego.Równie dobrze mogłaby tam być dyktatura, system proporcjonalny, monarchia absolutna.

Problem w tym,iż Wipler najpierw poleciał do p.Gowina,gdyż myślał,iż ten będzie nowym objawieniem na polskiej scenie politycznej i spokojnie zagwarantuje sobie miejsce w sejmie dzięki temu.Facet może i jest wierny swoim ideałom,ale nie ma za grosz moralności i nie jest lojalny w stosunku do ludzi z którymi współpracuje.Jakoś np.narodowcy mimo,że są przeciwnikami ideologii KORWIN nie opluwają ich.A Korwin ostatnio ich obraził stwierdzając,iż ONR to przedwojenni socjaliści.I co robili?Nic,bo oni kierują się dobrem promocji idei wolnościowych w przeciwieństwie do JKM'a,który od lat stosuje nieczyste zagrywki próbując zrobić wokół siebie jak największy szum.Najlepszym potwierdzeniem tego były przyczyny podziału w UPR(podrabianie podpisów do spółki z Jóźwiakiem) czy wcześniej próba asymilacji UPR z PO w 2001 roku mimo wiedzy na temat tego,kto tworzył ten twór.

Napisze jeszcze raz.Kukiz nie jest za brytyjskimi JOW'ami tylko za systemem australijskim (głos przechodni SVT o ile dobrze pamiętam) mówił o tym na jednym ze spotkań.Tak go popierasz a nie wiesz o tym? No a po za tym nie ma żadnego programu.Pewnie powie: "Wybierzcie nas a zobaczycie" czy coś w tym stylu.Jak dla mnie Kukiz zabrał tylko głosy Korwinowi o to chodziło.Jakby te 20% poszło na liberała gospodarczego to ok, ale jak 20% poszło na człowieka bez programu to coś jest nie tak.

To,że p.Kukiz stwierdza,iż STV to też dobra ordynacja nie świadczy,że uważa,iż jowy brytyjskie są najlepszym rozwiązaniem co potwierdził ostatnio w wywiadzie z p.Pawlakiem.

Poparł go, stwierdzają, że tak właśnie ma być zbudowany kapitalizm w Polsce.Nie powiedział mu: "Panie Januszu, pańskie pomysły doprowadzą do sytuacji z czarnej środy", tylko, że jego pomysły są dobre i ma jego poparcie w tym co robi i może się na niego powoływać gdyby ktoś kwestionował jego postulaty.

Oczywiście,że tak mu nie powiedział,ale to,iż ktoś kogoś popiera nie oznacza,że ten drugi jest najlepszym wykonawcą ideologii,którą prezentuje i ta ideologia byłaby najlepsza  w danej sytuacji.Najlepszym przykładem jest właśnie poparcie od noblisty Friedmana dla Klausa,który będąc u władzy w Czechach nie spowodował  w tamtym kraju jakiejś wielkiej pozytywnej zmiany i ogromnego wzrostu gospodarczego.Tak jak pisałem wcześniej braki w wiedzy p.JKM'a m.in. z funkcjonowania gospodarki i jego podejście do wartości moralnych nie przyniosłoby nic dobrego,gdyż przy obecnej sytuacji geopolitycznej prędzej czy później inne kraje i poszczególne międzynarodowe organizacje wykorzystałyby luki i błędy w funkcjonowaniu państwa polskiego tak jak się to dzieje teraz,a możliwe,że nawet bardziej.

Opublikowano

Gdyby znalazła się inna osoba (chociażby Wipler), która głosiła by takie same poglądy w innej partii, to nawet byście nie spojrzeli na tą partię, bo nie ma tam Korwina.

Amen.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Odtąd,odkąd współpracują z p.Kukizem.

A no właśnie.Kukiz najpierw idzie rozmawiać ze związkowcami a potem potajemnie rozmawia z Korwinem, który jest zażartym wrogiem związków zawodowych.Albo Korwin albo związkowcy, nie da się wrzucić obydwu do jednego ugrupowania.W ogóle daj jakiegoś linka z tym porozumieniem Centrum A.Smitha, KNP i związkowców, bo coś dziwne mi się to wydaje.

Problem w tym,iż Wipler najpierw poleciał do p.Gowina,gdyż myślał,iż ten będzie nowym objawieniem na polskiej scenie politycznej i spokojnie zagwarantuje sobie miejsce w sejmie dzięki temu.Facet może i jest wierny swoim ideałom,ale nie ma za grosz moralności i nie jest lojalny w stosunku do ludzi z którymi współpracuje.Jakoś np.narodowcy mimo,że są przeciwnikami ideologii KORWIN nie opluwają ich.A Korwin ostatnio ich obraził stwierdzając,iż ONR to przedwojenni socjaliści.I co robili?Nic,bo oni kierują się dobrem promocji idei wolnościowych w przeciwieństwie do JKM'a,który od lat stosuje nieczyste zagrywki próbując zrobić wokół siebie jak największy szum.Najlepszym potwierdzeniem tego były przyczyny podziału w UPR(podrabianie podpisów do spółki z Jóźwiakiem) czy wcześniej próba asymilacji UPR z PO w 2001 roku mimo wiedzy na temat tego,kto tworzył ten twór.

Wipler miał już zagwarantowane miejsce w sejmie przez PiS, ale wystąpił z niego widząc czym tak naprawdę ta partia jest i zaczął szukać alternatywy, najpierw było to ugrupowanie  Gowina, ale Wipler stwierdził, że nie będzie ono wystarczający sposób realizować jego poglądów i w końcu znalazł się u Korwina i z nim działa.

Korwin mówił o przedwojennym ONR, który był socjalistyczny i powiedział, że obecny ONR już socjalistyczny nie jest.Powiedział też, że obecnie w Ruchu Narodowym istnieje frakcja narodowych socjalistów a nawet narodowi bolszewicy.I to nie jest żadna obelga tylko po prostu stwierdzenie faktu.Potwierdzili to sami narodowcy, zdający sobie sprawę, że RN to zlepek różnych organizacji i właśnie RN nie możesz skupiać się na szerzeniu idei wolnościowych, bo część partii ciągnie w przeciwne strony.Np. Marian Kowalski mówi dość sensownie o gospodarce, ale są działacze RN, którzy ewidentnie nie zgadzają się z liberalizmem.

Oczywiście,że tak mu nie powiedział,ale to,iż ktoś kogoś popiera nie oznacza,że ten drugi jest najlepszym wykonawcą ideologii,którą prezentuje i ta ideologia byłaby najlepsza  w danej sytuacji.Najlepszym przykładem jest właśnie poparcie od noblisty Friedmana dla Klausa,który będąc u władzy w Czechach nie spowodował  w tamtym kraju jakiejś wielkiej pozytywnej zmiany i ogromnego wzrostu gospodarczego.Tak jak pisałem wcześniej braki w wiedzy p.JKM'a m.in. z funkcjonowania gospodarki i jego podejście do wartości moralnych nie przyniosłoby nic dobrego,gdyż przy obecnej sytuacji geopolitycznej prędzej czy później inne kraje i poszczególne międzynarodowe organizacje wykorzystałyby luki i błędy w funkcjonowaniu państwa polskiego tak jak się to dzieje teraz,a możliwe,że nawet bardziej.

Właśnie Friedman dał niejako "błogosławieństwo" Korwin do jego działania.Powtarzam.Gdyby Friedman miał zastrzeżenia co do Korwina to by mu o nich powiedział.

Owszem, Klaus nie zrobił wcale tak dużo, tak samo jak Tatcher, ale nie dlatego, że nie chcieli tylko dlatego, że nie mieli narzędzi do tego i takiej możliwości.Vaclaw Klasu przecież nie był dyktatorem ani królem Czech, tak samo Margaret Tatcher nie była absolutną monarchinią Wielkiej Brytanii tylko premierową.

Po za tym, które pomysły Korwina uważasz za niesłuszne? 

Opublikowano

zamiast głosować na Korwina lepiej wybrać Kukiza bo on ma większe szanse na wygraną :)

Ja nie głosuje na nikogo bo nie chce mi się jechać na wybory. Ogólnie to może za 10lat się wybiore jak będą jacyś konkretni kandydaci.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Ja nie głosuje na nikogo bo nie chce mi się jechać na wybory. Ogólnie to może za 10lat się wybiore jak będą jacyś konkretni kandydaci.

I tak myśli ponad 50% polaków... żal dupe ściska

Czyli, że jest ci dobrze tak jak jest teraz i nie potrzeba zmian?

Opublikowano

W sumie to lewica też nic nie oferuje, a rządzi od paru lat w kraju i nic się nie zmienia, kandydatka lewicy mówiła że jako prezydent będzie zmieniała prawo, nie wiem jak, bo prezydent w tym kraju prawie nic nie może. Zmiana może nastąpić jak będzie coś nowego czyli np. Kukiz. Korwin ma za małe poparcie i tak jak mówiłem szkoda trochę głosu na niego.

Bo w polsce nie istnieje sensowna opcja lewicowa. Tak samo jak prawicowa zresztą.

Kukiz był dobry w momencie rozpoczęcia kampanii na prezydenta, wydawał się ciekawą opcją jednak czas pokazał jego brak zdolności politycznych. Nijaki program oparty na jednym postulacie, wyjątkowo słaby skład partii. Pogubił się w tym co miał zamiar zrobić niestety.

Co ty w ogóle z  nim wdajesz się w polemikę? Przecież on chciał głosować na Kukiza a teraz że  "nic nie zmieni"  wtf???? To jest dopiero hiperskrzywienie logiki. To jest doskonały dowód na to że lewactwo robactwo nie powinno się mieszać w politykę. 

Na tym mój drogi polega elastyczność poglądów. Na tym, że gdy widzę, że Kukiz zaczyna się pogrążać to mogę swobodnie przestać go popierać dla własnego dobra.

Odwrotnie jak wy, którzy przywiązani do Korwina jak do tonącego statku będziecie go popierać choćby nie wiadomo jakie głupoty by pieprzył. Dlaczego? Bo gość jest charyzmatyczny, wkurwiony, skandaliczny i populistyczny dlatego jego elektorat idzie za nim jak świnie do rzeźni.

Najczęściej wypowiadane przez kuców zdanie to "Nie zgadzam się z Korwinem we wszystkim ale...". Jesteście mu tak idiotycznie lojalni, że nie dostrzegacie, że 90% z tego co mówi to idylliczne bujdy, które niby poparł noblista.

Ja przypominam tylko, że noblistą był również Egas Moniz, który otrzymał nagrodę za badania nad "leczniczymi efektami" lobotomii. To, że ktoś jest noblistą, nie znaczy, że zawsze ma rację.

Na dodatek, poparł tylko wizję gospodarki Korwina, nie natomiast plan wprowadzenia jej w Polsce. Sama wizja jest oczywiście piękna bo właśnie idylliczna natomiast wprowadzenie jej w rzeczywistości jest po prostu niemożliwe, dziękuję. Pozdrawia "kelnerzyna" zarabiający na własny rachunek i dający sobie radę w życiu bez korwinistycznych bajek :)

Ach, tak btw to Friedman w swoich środowiskach był uznawany za takiego samego świra jakim jest Korwin, współpracującego z chilijską dyktaturą a jego metody doprowadziły do tzw. "chilijskiego cudu" podczas którego PKB urosło jak pojebane bo bogaci zaczęli zarabiać jeszcze więcej kosztem 45% ubóstwa w kraju. Autorytet w c**j.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ach, tak btw to Friedman w swoich środowiskach był uznawany za takiego samego świra jakim jest Korwin, współpracującego z chilijską dyktaturą a jego metody doprowadziły do tzw. "chilijskiego cudu" podczas którego PKB urosło jak pojebane bo bogaci zaczęli zarabiać jeszcze więcej kosztem 45% ubóstwa w kraju. Autorytet w c**j.

Świr? Odezwał się człowiek jeżdżący na Woodstock.Kim ty jesteś, żeby kwestionować czyjeś dokonania i czyjąś wiedzę? Kelnerzyną, która po godzinach wali się w błocie z innymi debilami.Wybitni ludzie i eksperci uznali dokonania Friedmana, a przychodzi taki polaczek-cebulaczek jak ty i wszystko kwestionuj.Cebulacy, specjaliści od wszystkiego i od niczego, zawsze wszystko wiedzą lepiej od innych, zwłaszcza od ekspertów w danej dziedzinie.

Opublikowano

Ja nie będę głosował.

LOL znowu kłótnie jaki ten Korwin z*******y, bo przecież jak powiesz mu nie to jesteś debilem, ale jakoś w życiu realnym i na głosowaniach ma tylko 5% - a no tak, wszyscy to debile oprócz tych 5%. Nie dziwię się, że ma tak mało głosów - ogarnijcie się, bo toksycznych ludzi nikt nie lubi.

Świr? Odezwał się człowiek jeżdżący na Woodstock.Kim ty jesteś, żeby kwestionować czyjeś dokonania i czyjąś wiedzę? Kelnerzyną, która po godzinach wali się w błocie z innymi debilami.Wybitni ludzie i eksperci uznali dokonania Friedmana, a przychodzi taki polaczek-cebulaczek jak ty i wszystko kwestionuj.Cebulacy, specjaliści od wszystkiego i od niczego, zawsze wszystko wiedzą lepiej od innych, zwłaszcza od ekspertów w danej dziedzinie.

A Ty kim jesteś by nazywać go debilem? Przecież to również kwestionowanie wiedzy... a no tak :mellow:

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ten Korwin to jest świr, mówi wygramy wygramy a tu max 5% w wyborach i tak zawsze hehe.. ciekawe dlaczego jego córka wbiła mu nóż :)

PiS <-- zdrajcy afery takie jak wózkowa,SKOKOwa,penisowa, chyba marszałkowa? nie wiem dokładnie

PO <-- 1) Afera taśmowa;

2) Afera hazardowa;
3) Afera wyciągowa;
4) Afera stadionowa;
5) Afera autostradowa;
6) Afera stoczniowa;
7) Afera Amber Gold;
8) Afera Elewarru;
9) Afera z informatyzacją MSW;
10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru;
11) Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa „wybieranie” jej lokalizacji, a kasa dla zarządów specjalnych spółek leci);
12) Afera z celowym opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych;
13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł);
14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i o 2 lata u mężczyzn;
15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów);
16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł);
17) Podniesienie VAT-u na wszystko;
18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców;
19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych;
20) Podniesienie akcyzy na paliwo;
21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa);
22) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego;
23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego – tzw. opłaty zapasowej;
24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!);
25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego;
26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego;
27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego;
28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO;
29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej;
30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń;
31) Przyjęcie ustawy o „bratniej pomocy” (tzw. ustawa 1066);
32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi;
33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS, do jakich doszło w latach 2008-2013;
34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych;
35) Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty);
36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie!);
37) Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego
38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej;
39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych, takich jak Azoty Tarnów);
40) Ograniczenie potencjału militarnego kraju;
41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej;
42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi).
43) Afera solna. Zamiast soli spożywczej jedliśmy sól przeznaczoną do posypywania dróg. Nikt za to nie poniósł konsekwencji.
44) Afera lekowa. Przez bierność kolejnych rządów Platformy Obywatelskiej z Polski wywieziono leki o wartości 5 mld. zł. Medykamenty trafiały m.in. do niemieckich aptek, a polski pacjent szukać musiał droższych zamienników.

a kretyni nadal na nich głosują, tępe to jak lewy but (moja nauczycielka nazywa mnie delikwentem, a ta k***a na PO głosuje tępa zdzira..

Stonoga? <-- agent WSI, kretyni wierzą że to dobry człowiek i filantrop bo pomagał biednym hahahah dobre..  usuwa komentarze jak mu nie na ręke z fb..

Kukiz? <--- niby coś tam wie ale sam nie da rady .. jakby się połączył z panem Braunem to tak

Ruch narodowy< -- to samo co z kukizem jakby ich troje się wzieło razem to głos jak najbardziej w innym przypadku nie

Reasumując to wszystko proponuje aby odciąć internet Polakom :) a wtedy przejdą się na wiejską i zrobią co należy..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...