Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory parlamentarne

Immoral

WYbory parlamentarne  

126 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jaką partię zagłosujesz w najbliższych wyborach?

• Prawo i Sprawiedliwość
    • Platforma Obywatelska
    • Zjednoczona Lewica
    • Nowoczesna PL
    • KORWIN
    • Ruch Kukiza
    • Stonoga Partia Polska
    • Ruch Narodowy
    • Nie mam 18lat.
    • Nie zagłosuję mimo prawa wyborczego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak nikt nie wie co to oznacza, tylko kuce, reszta to tępi idioci. Nie ma co z tobą wdawać się w dyskusję bo wystarczy wejść w posty na twoim profilu i trochę poczytać, żeby zobaczyć, że jak krul powie ci skocz z mostu to, zrobisz to. Jak ty możesz mówić o całkach oznaczonych skoro w gimnazjum, nie ma tego w programie? Powiedz nam jeszcze czy korzystasz z prywatnej edukacji i prywatnej opieki zdrowotnej, bo jeśli tak to jesteś hipokrytą. Zresztą co krul zrobił podczas wyborów? Zamiast dogadać się z Kukizem, to chciał całą władzę dla siebie, ale się nie udało i teraz nawet progu wyborczego nie przekroczy.

Napisałem o całkach oznaczonych, żebyś zrozumiał, że gimnazjum mam dawno za sobą.Przeciwnicy Korwina potrafią jedynie wyzwać swoich oponentów od "gimbusów" i nic więcej, a sami zachowują się gorzej od dzieci w gimnazjum, więc albo zaczniesz dyskutować na poziomie, bez wyzwisk, z merytoryką albo po prosty wyjdź z tego tematu i nie wracaj.Podałem ci argumenty za prywatną służbą zdrowia a ty nic mi nie odpisałeś.Podałem ci dowody, że Hitler doprowadził Niemcy do bankructw a ty nic.Nie powinno cie obchodzić do jakiej szkoły chodzę/chodziłem i z jakiej służby zdrowia korzystam.Teoretycznie osoba popierająca prywatną służbę zdrowia z takiej powinna korzystać, to dla ciebie jest hipokryzja? Rozumiesz w ogóle znaczenie tego słowa? Co do Kukiza.Nagle się pojawił, zrobił zamieszanie, stwierdził, że to on jest tym "Królem", "Krulem" jak kto woli, a teraz poparcie mu drastycznie spadał w dół.Po za tym jak Korwin miał się dogadać z Kukizem jak Kukiz nie ma żadnego programu? Korwin miał te 8%, potem pojawił się Kukiz, zdobył 20%, a teraz mu spada, i w końcu spadnie do tych 3% i zarówno Kukiz jak i Korwin będą mieli po 3%, na to wyjdzie.

• Odpowiedzi 275
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rachunek ze szpitala to dla ciebie propaganda? Poczytaj sobię co tam ludzie piszą, a nie pierdziel kucu, zresztą Hitler doprowadził kraj do bankructwa? Chyba ty nie uważałeś na historii, stan gospodatki niemiec poprawił się, dopiero po wojnie z ZSRR się zaczęło pogarszać. Co do NFZ, co ty pier*olisz że nie istnieje konkurencja? Prywatne kliniki w Polsce nie istnieją? Jeszcze lepsze porównanie Polski do Grecji, ale czego można się spodziewać po kucu, który umie pisać tylko "ty tępy idioto". Ty pewnie leczysz się u prywatnych lekarzy i chodzisz do prywatnej szkoły? Dobrze, że nie masz jeszcze prawa wyborczego. 

Gdyby Hitler nie rozpętał wojny to w 40' musiałby ogłosić bankructwo III Rzeszy. 

Opublikowano

Obecnie sprawa wygląda tak; PO - pogłębianie obecnego bagna, nic nowego. PiS - katolicy, obiecują złote góry, a wyjdzie na to samo co z PO. Lewica? Chyba najgorszy wybór w zbliżających się wyborach. SPP, RN, Nowoczesna - nie znam ich kompletnie, kampania tych partii to dno. Korwin - robi z siebie kretyna. RK wydaje się ciekawą propozycją, ale jest kompletnie nowy i brak mu doświadczenia. W skrócie: same gówno i chujnia.

Opublikowano

Napisałem o całkach oznaczonych, żebyś zrozumiał, że gimnazjum mam dawno za sobą.Przeciwnicy Korwina potrafią jedynie wyzwać swoich oponentów od "gimbusów" i nic więcej, a sami zachowują się gorzej od dzieci w gimnazjum, więc albo zaczniesz dyskutować na poziomie, bez wyzwisk, z merytoryką albo po prosty wyjdź z tego tematu i nie wracaj.Podałem ci argumenty za prywatną służbą zdrowia a ty nic mi nie odpisałeś.Podałem ci dowody, że Hitler doprowadził Niemcy do bankructw a ty nic.Nie powinno cie obchodzić do jakiej szkoły chodzę/chodziłem i z jakiej służby zdrowia korzystam.Teoretycznie osoba popierająca prywatną służbę zdrowia z takiej powinna korzystać, to dla ciebie jest hipokryzja? Rozumiesz w ogóle znaczenie tego słowa? Co do Kukiza.Nagle się pojawił, zrobił zamieszanie, stwierdził, że to on jest tym "Królem", "Krulem" jak kto woli, a teraz poparcie mu drastycznie spadał w dół.Po za tym jak Korwin miał się dogadać z Kukizem jak Kukiz nie ma żadnego programu? Korwin miał te 8%, potem pojawił się Kukiz, zdobył 20%, a teraz mu spada, i w końcu spadnie do tych 3% i zarówno Kukiz jak i Korwin będą mieli po 3%, na to wyjdzie.

haha, dobry jesteś, zobacz na pierwszą stronę i zastanów się nad twoją dyskusją na poziomie, pierwszy post do mnie to "Sam jesteś idiotą", a potem zacząłeś te korwinowskie smuty, że tylko 3% społeczeństwa myśli bo głosuje na korwina, że Polska to Cebulandia, ty nawet szacunku do kraju nie masz, możesz skończyłeś już gimnazjum ale intelektualnie jesteś na poziomie gimba. Wiesz co to znaczy hipokryta? Krytykujesz coś, a sam to robisz, w twoim przypadku na pewno tak jest bo, nie wierzę, że zawsze chodzisz do lekarza prywatnie, albo od podstawówki kształciłeś się prywatnie. Kukiz, nagle się pojawił i zdobył takie poparcie, o którym Korwin, może pomarzyć, a startuje w wyborach od nastu lat. Korwin nic nie zrobi, zrozum to człowieku, jak on będzie miał 3% to przegłosuje taki PIS albo PO. Zresztą pisałeś coś o bankructwie Grecji wcześniej, jakoś Grecy nie bardzo się tym przejmują i im dobrze, jeszcze dostają kasę w tym od Polski, a zaraz znowu będzie "katastrofa"-bankructwo. Korwin ma rację tylko w tym żeby nie dawać zasiłków bezrobotnym, którym tak naprawdę się nie chce robić albo cyganom, którzy nie robią nic poza nowymi cyganami. Na tym etapie kończę z tobą dyskusję.

Opublikowano

haha, dobry jesteś, zobacz na pierwszą stronę i zastanów się nad twoją dyskusją na poziomie, pierwszy post do mnie to "Sam jesteś idiotą", a potem zacząłeś te korwinowskie smuty, że tylko 3% społeczeństwa myśli bo głosuje na korwina, że Polska to Cebulandia, ty nawet szacunku do kraju nie masz, możesz skończyłeś już gimnazjum ale intelektualnie jesteś na poziomie gimba. Wiesz co to znaczy hipokryta? Krytykujesz coś, a sam to robisz, w twoim przypadku na pewno tak jest bo, nie wierzę, że zawsze chodzisz do lekarza prywatnie, albo od podstawówki kształciłeś się prywatnie. Kukiz, nagle się pojawił i zdobył takie poparcie, o którym Korwin, może pomarzyć, a startuje w wyborach od nastu lat. Korwin nic nie zrobi, zrozum to człowieku, jak on będzie miał 3% to przegłosuje taki PIS albo PO. Zresztą pisałeś coś o bankructwie Grecji wcześniej, jakoś Grecy nie bardzo się tym przejmują i im dobrze, jeszcze dostają kasę w tym od Polski, a zaraz znowu będzie "katastrofa"-bankructwo. Korwin ma rację tylko w tym żeby nie dawać zasiłków bezrobotnym, którym tak naprawdę się nie chce robić albo cyganom, którzy nie robią nic poza nowymi cyganami. Na tym etapie kończę z tobą dyskusję.

Skończ to ad personam bo mi się słabo robi to jedynie lewaczki potrafią i to jest bardzo widoczne na różnych forach czy fb.

Czy gdyby w wyborach startował Lewandowski czy inny znany sportowiec/celebryta i mówił to samo co Kukiz ile miałby poparcia? 

Kukiz zabrał elektorat Korwina i to w dużej ilości, znajomi którzy byli za Korwinem polecieli oddać głoś na Kukiza i nic z tego nie wynika dalej będzie rządzić banda czworga.

Jeśli już wspominasz o lekarzu prywatnym to często do niego chodzę bo wizytę mam w ten sam dzień a nie k***a za pół roku. Wszystko co prywatne jest tańsze szybsze i lepsze/

Deus vult

Opublikowano

Skończ to ad personam bo mi się słabo robi to jedynie lewaczki potrafią i to jest bardzo widoczne na różnych forach czy fb.

Czy gdyby w wyborach startował Lewandowski czy inny znany sportowiec/celebryta i mówił to samo co Kukiz ile miałby poparcia? 

Kukiz zabrał elektorat Korwina i to w dużej ilości, znajomi którzy byli za Korwinem polecieli oddać głoś na Kukiza i nic z tego nie wynika dalej będzie rządzić banda czworga.

Jeśli już wspominasz o lekarzu prywatnym to często do niego chodzę bo wizytę mam w ten sam dzień a nie k***a za pół roku. Wszystko co prywatne jest tańsze szybsze i lepsze/

Istnieje teoria mówiąc o tym, że Kukiz jest wtyką systemu ewentualnie pożytecznym idiotą.Najpierw zabrał sporą część elektoratu Korwina, potem ci ludzie nagle się skapnęli, że przecież Kukiz nie ma żadnego programu i teraz rozeszli się do PiS i PO w myśl oczywiście zasadzie, że trzeba głosować na tego kto ma siłę przebicia.Kukiz od czasu do czasu powie coś sensownego np. to, że programy unijne mające na celu walkę z bezrobociem nic nie dają, pieniądze (65 mln euro) poszło na bezsensowne kursy, stanowiska, kolesi ich telefony, laptopy i tak dalej.No i słusznie zauważył, że obietnice Kopacz i Szydło są nic nie warte.Co nie zmienia faktu, że Kukiz podtrzymuje swoją bezprogramowość, więc nie widzę sensu, żeby na niego głosować.A swoje poparcie zdobył tylko i wyłącznie na tym, że właśnie nie określił się po którejś ze stron, chciał połączyć wszystkich, kreował się na "przyjaciela ludu", prostego człowieka.Głos na Kukiza nie był głosem na jakieś reformy tylko głosem przeciwko starym politykom, ale suma sumarum wyjdziie na to, że zarówno Kukiz jak i Korwin skończą z poparciem po kilka procent.Kukiz zrobił jedynie zamieszanie.

Opublikowano

Nie do ciebie to było kierowane, nie jestem "lewaczkiem" jak to określiłeś, jeśli cię to interesuje to w wyborach prezydenckich byłem za Kukizem, potem za Dudą, skoro masz  kasę to do lekarza prywatnego nikt ci nie zabroni chodzić, ale dużo osób jej nie ma, a co do tych teorii to istnieje też teoria, moim zdaniem fałszywa o tym że JKM to tak naprawdę Ozjasz Goldberg, Kukiz na 100% będzie w sejmie, może z mniejszym poparciem niż teraz ale będzie.

Opublikowano

Nie do ciebie to było kierowane, nie jestem "lewaczkiem" jak to określiłeś, jeśli cię to interesuje to w wyborach prezydenckich byłem za Kukizem, potem za Dudą, skoro masz  kasę to do lekarza prywatnego nikt ci nie zabroni chodzić, ale dużo osób jej nie ma, a co do tych teorii to istnieje też teoria o tym że JKM to tak naprawdę Ozjasz Goldberg, Kukiz na 100% będzie w sejmie, może z mniejszym poparciem niż teraz ale będzie.

Gdyby państwo nie zabierało obywatelom połowy ich pensje i gdyby państwo nie wtrącało się w służbę zdrowia, to ludzie mieliby pieniądze na prywatne leczenie.Powtarzam.Prywatyzacja służby zdrowia doprowadzi do tego, że będzie ona tańsza - bo WSZYSCY będą ze sobą konkurować.Druga sprawa to to, że medycyna konwencjonalna już nie będzie miała protekcji państwa i będzie musiała zmierzyć się z tzw. medycyną niekonwencjonalną, która staje się co raz bardziej popularna i często bardziej skuteczna.Jasne, niektórzy będą musieli poprosić o pomoc instytucje charytatywne jeżeli nie będą mieli pieniędzy na leczenie/ich ubezpieczenie nie obejmie zabiegu i to jest zdrowa sytuacja.Zabieranie jednym, żeby dać drugim jest po prostu złodziejstwem.

Opublikowano

Gdyby Hitler nie rozpętał wojny to w 40' musiałby ogłosić bankructwo III Rzeszy. 

Za sprawą żydowskiego ścierwa które kontrolowało większość banków w rzeszy. Z biegiem czasu ludzie uświadomią sobie że holocaust był wybawieniem. :) W przeciwnym wypadku nie siedziałbyś teraz i pisał głupie posty.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Za czasów Hitlera przed jego wejściem było gorzej. To on skazał na śmierć Żydów, którzy mieli wtedy praktycznie każdą firmę w Niemczech.

Nawet istnieje teoria, że właśnie dlatego ich tak nienawidził, gdyż jego rodacy ciężko pracowali dla Żydów za marne grosze w swoim własnym kraju.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Bardzo ciekawie się czyta te Wasze wypociny. - @Palnar i @Rav3.. W niektórych sprawach mówicie z sensem, ale:

• podważanie wartości w postaci tożsamości narodowej? I to nie przedstawianej w taki sposób, jak opisujesz,
  • co do Hitlera, to był wybawieniem dla ówczesnych Niemiec. Problem polega na tym, że system totalitarny by utrzymać się, potrzebuje agresywnej polityki w postaci wojen. - Oczywista oczywistość i te artykuły są nic nie warte. Nie jest to kwestia konkretnej osoby... Znafca historii a nie zna systemów,
  • kwestia prywatyzacji np. służby zdrowia? Obowiązek. Nie mogę być hipokrytą, gdy znam i stosowałem oba rozwiązania... Ludzie są chamscy, zero empatii bo i tak będzie kasa. W prywatnych jakoś wszystko jest odwrotnie. Jesteś traktowany na poziomie i z szacunkiem. Inna kwestia jest taka, że z naszych podatków utrzymujemy innych. Jakim prawem? Jeśli już, powinna być to dobrowolna opcja.
Opublikowano

• podważanie wartości w postaci tożsamości narodowej? I to nie przedstawianej w taki sposób, jak opisujesz,

Niektórzy udają patriotów a są tak naprawdę szowinistami.Krytykuję Polskę i Polaków, bo zależy mi na ich dobrze.Polacy muszą zrozumieć swoje wady i te wady wyeliminować jeżeli zależy im na dostatnim życiu i dobrze funkcjonującym państwie.Hitler między innymi dlatego wygrał wybory, bo uprawiał w stosunku do Niemców wazeliniarstwo.Mówi jacy to oni są wspaniały, że naród niemiecki jest najlepszy. lepszy od innych, inne narody to podludzie, którzy powinni służyć niemieckim panom.Oczywiście samym Niemcom wyszło to bokiem.Hitler doprowadził przez swój socjalizm gospodarkę Niemiec do strasznego stanu.A wiesz czemu zdecydował się na te wszystkie państwowe inwestycje? To jest bardzo ciekawe i zarazem ważne.Bo chciał, żeby Niemcy mieli świadomość, że to on i jego partia jest ich dobrym ojcem, który o nich dba, daje im pracę, buduje drogi po których chodzą, szkoły do których chodzą, to jest typowe dla wszystkich totalitarnych/socjalnych państw.W wolnościowym ustroju, w kapitalizmie, to ludzie pracują u innych ludzi, kupują towary wyprodukowane przez innych ludzi, sami zakładają szkoły, budują drogi, autostrady, mieszkania.Ludzie wiedzą, że sami sobie zapracowali na swój dobrobyt, niczego nie zawdzięczają władzy.

Opublikowano

Niektórzy udają patriotów a są tak naprawdę szowinistami.Krytykuję Polskę i Polaków, bo zależy mi na ich dobrze.Polacy muszą zrozumieć swoje wady i te wady wyeliminować jeżeli zależy im na dostatnim życiu i dobrze funkcjonującym państwie.Hitler między innymi dlatego wygrał wybory, bo uprawiał w stosunku do Niemców wazeliniarstwo.Mówi jacy to oni są wspaniały, że naród niemiecki jest najlepszy. lepszy od innych, inne narody to podludzie, którzy powinni służyć niemieckim panom.Oczywiście samym Niemcom wyszło to bokiem.Hitler doprowadził przez swój socjalizm gospodarkę Niemiec do strasznego stanu.A wiesz czemu zdecydował się na te wszystkie państwowe inwestycje? To jest bardzo ciekawe i zarazem ważne.Bo chciał, żeby Niemcy mieli świadomość, że to on i jego partia jest ich dobrym ojcem, który o nich dba, daje im pracę, buduje drogi po których chodzą, szkoły do których chodzą, to jest typowe dla wszystkich totalitarnych/socjalnych państw.W wolnościowym ustroju, w kapitalizmie, to ludzie pracują u innych ludzi, kupują towary wyprodukowane przez innych ludzi, sami zakładają szkoły, budują drogi, autostrady, mieszkania.Ludzie wiedzą, że sami sobie zapracowali na swój dobrobyt, niczego nie zawdzięczają władzy.

Prawica - faszyzm, szowinizm, rasizm. Lewica - równość, utopia, socjalizm.

Kapitalizm można przedstawić na tym przykładzie, gdyż pięknie obrazuje znaczenia dobra ludzkiego, a rzeczy materialnej (pieniądze):

Anti-capitalism_color.jpg

Jedna z idei kapitalistycznych to wolny rynek. Nie uważacie, że w Polsce mamy już ,,bardzo" wolny rynek? Sprowadzanie Ukraińców jako tańszej siły roboczej, śmieciowe umowy... jeszcze wam mało?

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Nie spodziewamy się dużych zmian ja daje 10zł że wygrają panowie z partii "Podpierdolimy i Spierdolimy", ale to moja spekulacja ja na żadne nie nachapane k***y nie zagłosuje bo mi się nawet nie chcę wychodzić z domu że próbować coś zmienić tak k***a jak przeprowadzić masowy test na inteligencje wypierdolicie wszystkie małpy powybijacie moherowe berty to tam 38-40mln polaków z 2% będzie zdatnych do głosowania :)  haha ale to tylko moje zdanie wygrają koleni złodzieje którzy dalej będą poważne problemy społeczne zacierać aferami phii. Aha I rachunek k***a za mojego dentystę wyniósł 500zł i dlaczego k***a jak poszedłem do takiego pana co miał przymocowaną tabliczkę NFZ przy wejściu to dowiedziałem się że do dentysty termin na 2 PLOMBY i 1 borowanie mam k***a na październik ok panu któremu zapłaciłem zajęło to raptem 2godzinki a pan dentysta domniemam to był ten psi c**j co sobie szedł przez korytarz i jakoś k***a zajęty nie był bo było pusto ale mogę przyjść w paź. Nie chce mi się rozpisywać na temat patologi w tym kraju ja nie zagłosuje na nikogo i specjalnych zmian się nie spodziewam.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Nie spodziewamy się dużych zmian ja daje 10zł że wygrają panowie z partii "Podpierdolimy i Spierdolimy", ale to moja spekulacja ja na żadne nie nachapane k***y nie zagłosuje bo mi się nawet nie chcę wychodzić z domu że próbować coś zmienić tak k***a jak przeprowadzić masowy test na inteligencje wypierdolicie wszystkie małpy powybijacie moherowe berty to tam 38-40mln polaków z 2% będzie zdatnych do głosowania :)  haha ale to tylko moje zdanie wygrają koleni złodzieje którzy dalej będą poważne problemy społeczne zacierać aferami phii. Aha I rachunek k***a za mojego dentystę wyniósł 500zł i dlaczego k***a jak poszedłem do takiego pana co miał przymocowaną tabliczkę NFZ przy wejściu to dowiedziałem się że do dentysty termin na 2 PLOMBY i 1 borowanie mam k***a na październik ok panu któremu zapłaciłem zajęło to raptem 2godzinki a pan dentysta domniemam to był ten psi c**j co sobie szedł przez korytarz i jakoś k***a zajęty nie był bo było pusto ale mogę przyjść w paź. Nie chce mi się rozpisywać na temat patologi w tym kraju ja nie zagłosuje na nikogo i specjalnych zmian się nie spodziewam.

Sądząc po ilości wulgaryzmów i kostrukcji tej wypowiedzi, sam masz iq mikrofalówki.

Opublikowano

Prawica - faszyzm, szowinizm, rasizm. Lewica - równość, utopia, socjalizm.

Kapitalizm można przedstawić na tym przykładzie, gdyż pięknie obrazuje znaczenia dobra ludzkiego, a rzeczy materialnej (pieniądze):

Anti-capitalism_color.jpg

Jedna z idei kapitalistycznych to wolny rynek. Nie uważacie, że w Polsce mamy już ,,bardzo" wolny rynek? Sprowadzanie Ukraińców jako tańszej siły roboczej, śmieciowe umowy... jeszcze wam mało?

Wolny rynek w polsce? 

Deus vult

Opublikowano

Wolny rynek w polsce? 

A co? Chcesz, żeby do Ukraińców sprowadzili jeszcze jakiś arabów? Przecież to jest oznaka wolnego rynku. Pracodawca może robić co chce z pracownikiem.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

A co? Chcesz, żeby do Ukraińców sprowadzili jeszcze jakiś arabów? Przecież to jest oznaka wolnego rynku. Pracodawca może robić co chce z pracownikiem.

Wolny rynek to współczesne niewolnictwo. Jeśli pensja wystarcza ci na opłcenie mieszkania, jedzenia i jakieś ciuszki, to znaczy ,że twój los jest niewiele lepszy niż los niewolnika z dawnych czasów :P Oni też pacowali za żarcie, miejsce do spania i ciuchy na grzbiecie.

Opublikowano

Wolny rynek nie polega na sprowadzaniu taniej siły roboczej tylko na wolności gospodarczej, możliwości konkurowania, wchodzenia na ten rynek.W kapitalizmie owszem relacje pracownik - pracodawca są dość luźne, elastyczne, wszystko zależy od umowy między nimi.Jeżeli pracownik zawarł umowę z pracodawcą, że po każdym miesiącu pracy dostaje wynagrodzenie to pracodawca musi dotrzymać tej umowy, to chyba oczywiste.

Wolny rynek to współczesne niewolnictwo. Jeśli pensja wystarcza ci na opłcenie mieszkania, jedzenia i jakieś ciuszki, to znaczy ,że twój los jest niewiele lepszy niż los niewolnika z dawnych czasów :P Oni też pacowali za żarcie, miejsce do spania i ciuchy na grzbiecie.

W PRL nie było wolnego rynku i wtedy właśnie ludzie pracowali, żeby kupić sobie coś do żarcia, picia, jakiś ciuchu no i oczywiście coś do chlania.Odwrotnie było na Zachodzie, gdzie był wolny rynek i ludzie nie pracowali tylko dlatego, żeby przeżyć tylko, żeby potem wydać te pieniądze na przyjemności.

Opublikowano

Wolny rynek nie polega na sprowadzaniu taniej siły roboczej tylko na wolności gospodarczej, możliwości konkurowania, wchodzenia na ten rynek.W kapitalizmie owszem relacje pracownik - pracodawca są dość luźne, elastyczne, wszystko zależy od umowy między nimi.Jeżeli pracownik zawarł umowę z pracodawcą, że po każdym miesiącu pracy dostaje wynagrodzenie to pracodawca musi dotrzymać tej umowy, to chyba oczywiste.

Może według Ciebie wolny rynek nie polega na sprowadzaniu taniej siły roboczej, ale dla twojej wiadomości pomnę, że na to zezwala. Poza tym znasz coś takiego jak umowa zlecenie? W tymże, jak to określę ,,zatrudnieniu" pracownik musi się martwić w każdym miesiącu czy go zwolnią i czy znajdzie potem jakąś prace, ponadto zarabia marne grosze, a umowa zlecenie jest jak najbardziej zgodna i popierana przez ów kapitalizm.

W PRL nie było wolnego rynku i wtedy właśnie ludzie pracowali, żeby kupić sobie coś do żarcia, picia, jakiś ciuchu no i oczywiście coś do chlania.Odwrotnie było na Zachodzie, gdzie był wolny rynek i ludzie nie pracowali tylko dlatego, żeby przeżyć tylko, żeby potem wydać te pieniądze na przyjemności.

Chlanie nie jest przyjemnością? Teraz większość ludzi nie ma nawet na te podstawowe rzeczy potrzebne do życia i się zadłuża, biorąc pożyczki, żeby mieć z czego żyć przez jakiś czas.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Może według Ciebie wolny rynek nie polega na sprowadzaniu taniej siły roboczej, ale dla twojej wiadomości pomnę, że na to zezwala. Poza tym znasz coś takiego jak umowa zlecenie? W tymże, jak to określę ,,zatrudnieniu" pracownik musi się martwić w każdym miesiącu czy go zwolnią i czy znajdzie potem jakąś prace, ponadto zarabia marne grosze, a umowa zlecenie jest jak najbardziej zgodna i popierana przez ów kapitalizm.

Chlanie nie jest przyjemnością? Teraz większość ludzi nie ma nawet na te podstawowe rzeczy potrzebne do życia i się zadłuża, biorąc pożyczki, żeby mieć z czego żyć przez jakiś czas.

Nie myl korporacjonizmu z kapitalizmem. Po 2 pracownik tyle zarobi ile jest warta jego praca.  Co ma wolny rynek  z braniem pożyczek? Ludzie nie mają bo banda nierobów kradnie  im połowę  zarobków. 

Deus vult

Opublikowano

Korwin jest już stary i on przyszłością Polski nie jest. W każdej chwili może kojtnąć, czego mu oczywiście nie życzę. Kukiz jeżeli przegra(co nie znaczy, że w niego nie wierzę) to też pewnie da sobie spokój z polityką. No i co wtedy? Zostaje tylko Ruch Narodowy.

Opublikowano

Korwin jest już stary i on przyszłością Polski nie jest. W każdej chwili może kojtnąć, czego mu oczywiście nie życzę. Kukiz jeżeli przegra(co nie znaczy, że w niego nie wierzę) to też pewnie da sobie spokój z polityką. No i co wtedy? Zostaje tylko Ruch Narodowy.

Wipler?

Deus vult

Opublikowano

Wipler?

Tak i poparcie z tych 3% spadnie praktycznie do 0%, wystarczy zobaczyć na KNP, gdzie po odejściu Korwina wszyscy o tym zapomnieli.

Opublikowano

Tak i poparcie z tych 3% spadnie praktycznie do 0%, wystarczy zobaczyć na KNP, gdzie po odejściu Korwina wszyscy o tym zapomnieli.

Być może śmierć Korwina doprowadzi do połączenia ludzi z Koalicji, KNP i UPR.Wipler uczy się na błędach Korwina i stara się w miarę kontrolować to co mówi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...