Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Last Chaos] [EP4] Last Choas Tenacious

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak.

Szkoda, że nie pogram, a zrobiłam sobie kilka kont. Nie chce mi spatchować clienta, drugi raz teraz pobrałam i dalej próbuję. Może tym razem się uda :3

Dla mnie serwer nie wart uwagi , slaby hosting i nie wiadomo jak dlugo postoi :P

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla mnie serwer nie wart uwagi , slaby hosting i nie wiadomo jak dlugo postoi :P

Nie ważne. Pograć można gdy się nudzi.

Wciąż nie mogę pobrać patchy, zna ktoś rozwiązanie?

Dodam, że pobiera patch 16/29 który waży 104kk, po pobraniu próbuje go rozpakować i wywala mi komunikat, że przestał działać.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Szczerze mówiąc następny bezsensowny serwer Jeśli już miałbym grać zagrałbym znów na Genericname02 Bardziej stabilniejszy serwer 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

W sumie to też tu raczej długo nie pogram, tylko weszłam w sumie zobaczyć czy jest coś ciekawego, ale jakoś mnie do gry nie zachęciło. :p

Opublikowano

Szkoda że teraz nie mam czasu i mogę powiedzieć tylko tyle że serwer jest super. Jak wrócę podam kilka argumentów ;)

Natomiast jeśli chodzi o 50k cashu to jest to tylko błąd. Sprawdzałem na moich 2 kontach i na żadnym nie mam cashu.

PS. Znów jakaś dziwna sprawa z tym cashem. Wszedłem na stronę, patrzę 50k cashu. Myślę sobie - Luz pewnie jeszcze nie naprawili tego błędu. Wchodzę w zakładkę Item Mall, kupuję kilka esek i widzę jak cash spada. Przypuszczam że mogą być 2 waluty cashu w grze, albo coś bardzo podobnego.

23udl52.jpg

Opublikowano

Gra ktoś tu z polaków ? 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Witam,

Właśnie wróciłem, więc mogę Wam podać kilka argumentów popierających fakt że serwer jest świetny!

-Jako jeden z nielicznych zalicza się do owego "EP4" czy też "EP.X". Zależy jak kto uważa i jak sobie to nazywa. W każdym bądź razie jest najnowszej generacji. Posiada większość (jeżeli nie wszystko) z naszego staruszka PL'a. Chodzi mi tutaj praktycznie o wszystkie nowinki, które zrewolucjonizowały Last Chaos.

-Serwerem zajmują się (myślę że można tak powiedzieć) już specjaliści w tej dziedzinie i doświadczeni ludzie. Nie są to osoby, które powiedziały sobie "Postawimy serwer zobaczymy jak będzie", tylko ludzie - hm... - z pasją (?). W każdym razie dążę do tego iż serwerem zajmuje się naprawdę ekipa zawodowców, którzy wiedzą czego chcą. Jak tylko wejdziemy zobaczymy graczy z znanymi nickami. Każdy kto dłużej gra ten wie o co chodzi.

-Aktywny Team, myślę że wszędzie powinien taki być. Bardzo dużo zależy od opiekunów, jeśli mają nas gdzieś to my ich też mamy gdzieś. Lecz jeśli im zależy to my po prostu gramy i pokazujemy im że warto utożsamiać się z graczami i dbać o nich :D

Natomiast co do samej rozgrywki:

-Serwer typu mid, a może nawet podchodzący lekko pod hard. Oczywiście tylu ilu jest ludzi tyle będzie opinii na temat poziomu trudności ;)

-Brak ulepszania 100% - Źle czy dobrze? Myślę że wspaniale! Wszyscy pamiętamy te emocje związane z koksaniem wepu czy setu. Specjalne kombinacje, ściąganie rzeczy, teleport, odpowiednia godzina i mas innych. Ten dreszczyk emcjii z starego PL'a, oraz wybuch euforii, kiedy otrzymujemy komunikat:

6236818_orig.jpg

Zwłaszcza kiedy chodziło o ulepszenie z +14 na +15, a o większych plusach nawet nie wspominam :D

No i nie można zapominać o fali krytyki dla systemu/Gm'ów, kiedy to przedmiot został spalony. 

W obecnych czasach mamy mnóstwo ułatwień, ale i tak jest warto. Jeśli ktoś nie bardzo ogarnia zapraszam tutaj -> http://lcpl.weebly.com/ulepszanie-i-piecz281towanie.html

Wracając do głównego tematu. Wartość ulepszenia nia wynosi 100%, ale też nie jest na poziomie 30%. Jest łatwiej niż kiedyś lecz spalić też można. Kilka itemków już mi się zjarało, więc trzeba uważać. Maksymalny + wynosi +28. Cyfra przerażająca - wiem - lecz nie jest aż tak źle jak wygląda. 

-Nowy cast czyli również brak 100% CD. W isie jest potka "200". Po jej odpaleniu spokojnie można bić, nie przeszkadza mi ten brak castu. Oczywiście trochę bardziej pokrzywdzone są klasy, których skile ładują się po 30 sec i więcej, lecz wszystko jest do ogarnięcia. Na Pl'u po odpowiednich reformach można wyciągnąć około 450 (o ile dobrze pamiętam). Czyli tutaj pewnie dużo więcej.

-Nowe Juno - bo last chaos powinno się rozwijać, a nie cofać!

Każde nowe konto dostaje 50k cash? Nie logiczne :O

No trzeba cos robic zeby zdobyc uwage graczy :P

Pomimo 50k cashu, bo sprawdzałem i jednak się go dostaje serwer nie jest za łatwy. Po wydaniu około 48k cashu i 2 godzinnej gry nadal mam 118 lvl ;) Gram sobie powoli. Szkoda że patrzycie na to tylko z tej strony. Jak dla mnie krok bardzo przemyślany ze strony Administracji. Mmoże w końcu ktoś przestał stawiać na grę P2WIN? Jeśli każdy dostaje 50k cahsu na start to wszyscy mamy równe szanse, a nie jak na innych serwerach że szwaby ładują kasę i rządzą po 5 minutach gry, więc radzę poszukać drugiego dna :)

Jeśli ktoś już tak pisze to chciałbym również usłyszeć kilka argumentów na potwierdzenie swojej wypowiedzi. Dla mnie taki komentarz jest bez poparcia :P To tylko moja uwaga.

Jeśli coś jeszcze wpadnie mi do głowy na pewno dodam, a jeśli macie jakieś pytania to proszę pytać postaram się na wszystkie odpowiedzieć :)

PS.

Miałem jeszcze kilka ważnych rzeczy do powiedzenia lecz nie zdążyłem dlatego innym razem. Gorąco zapraszam wszystkich do gry, naprawdę warto!

23udl52.jpg

Opublikowano

Proszę o przeczytanie tego co napisałem wyżej. Nie jest za łatwo, ale jeśli uważasz że po władowaniu 48k cashu w grę i wbiciu tylko 118 lvl w 2h jest za łatwo to nie wiem co może dla Ciebie oznaczać trudno :)

23udl52.jpg

Opublikowano

Wbije sobie dzisiaj :) Na taki serwer wlasnie czekalem,tak jak stary pl  :) Tylko mozna wiedziec ile mniej wiecej jest ludzi :) ? Wbije na pewno tylko ciekawosc po prostu :)

Opublikowano

Robisz pare kont masz pare milionow cashu robisz wszystko msami na maxa jest 100% sprawdzalem...i tylko bijesz xD

Serwer spoko ale bardziej medium pod zabawe

Opublikowano

Właśnie o to mi chodziło wsześniej @xVolturix , bez sensu jest dawanie 50k cash na każde nowe konto. Powinni dać informację na forum, że każdy kto grał przed restartem niech wysyła login do admina, i te konta powinny dostawać cash. Tak każdy ma niezliczoną ilość cashu, nikt nie będzie ładować (bo po co, jak każde konto nowe dostanie 50k) i serwer upadnie bo nie będzie na siebie zarabiał. Chybą, że właściciela stać na to aby utrzymywać serwer z własnej kieszeni, a to co innego.

Chociaż pograłabym sama dla jaj, ale dalej nie wiem, czemu nie chcą mi się instalować te aktualizacje :D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Tym razem zgadzam się w 100% :D Lecz chciałbym coś wyjaśnić. Na owym serwerze nie jest tak że ten kto ma XXX cashu wygrywa, a dokładniej mówiąc na tym serwie cash nie daje aż tak wielkiego kopa. Jak to już było wspominane wcześniej na pewno jest łatwiej. Poza tym warto zobaczyć i samemu dokładnie zdecydować czy warto :)

PS. 

@Damn.♥ też miałem dość duży problem z aktualizacjami, ale troszeczkę zawinił mój net. Spróbuj jeszcze raz pobrać klienta, a jeśli to nie pomoże to podobno na forum jest full lc dostępne, więc jak chcesz to możesz poszukać (nie chce mi się bo jestem leniwy). Jeśli nic z tych rzeczy nie pomoże będę pisać wyżej, może oni coś ogarną.

23udl52.jpg

Opublikowano

Spróbuj wbić kilka lvl lub relog.

Sprostowanie: Dzisiaj był 3 dodatkowe patche w których najprawdopodobniej naprawili bug z cashem. Ten kto dostał cashu temu zostaje, więc nie trzeba się obawiać że go zabiorą.

Taki sobie SS. Ktoś chyba właśnie zbiera cash na ch1 :D

44791753458907979118.jpg

@bercik1994 mogła być chwilowo nie dostępna. Aktualnie działa bez zarzutów.

23udl52.jpg

Opublikowano

Zapraszam wszystkich do wspólnej gry. Serwer super się sprawdza, a graczy coraz więcej. Administracja ogarnięta i cały czas ktoś jest online. Nawet sam administrator stara się wpadać codziennie i sprawdzać jak się podoba :) Posiadamy naszą Polską gildie, aktualnie jest nas dwóch, ale liczę że z czasem będzie więcej :D

23udl52.jpg

Opublikowano

Podaj mi tylko linka do dobrego clienta bo tego co ja mam caly czas pobiera te same patche i nie pojdzie. 

Też mam ten sam problem, więc raczej nie pograsz póki nie rzucą nowego klienta gry;)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Serwr został zamknięty. W usmie bez powodu, administrator zamknął tłumacząc się jedynie tym że nie może dalej prowadzić serweru i tyle. Temat też do zamknięcia :)

23udl52.jpg

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...