Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Last Chaos] [EP4] Last Choas Tenacious

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualnie rozpoczynam ponowną grę. Ludzi mało, ale serwer dość przyjemny. Super wygląd Juno (później, albo dopiero jutro dodam ss), sety oraz wepy to podstawa, a reszty się dowiem później. Zapraszam wszystkich do wspólnej gry :D

23udl52.jpg

Opublikowano

Wydaje mi się, że powinna powstać całkiem nowa publikacja tego serwera, ponieważ to już nie ten sam co w pierwszym poście :)

Jednak jeszcze tutaj będę pisać.

Zacząłem grać i całkiem przyjemny serwer, administracja aktywna nie ma w niej chaosu jak w przypadku Vanilli. Dużo ciekawych eventów, które co chwilę są organizowane. Co do nowości na serwerze to całkiem nowe Juno, zbroje oraz bronie, system Reborn o którym będę pisać niżej i kilka nowinek w IS.

Idąc po kolei, zaczniemy do samego expa. Otóż brak artefaktów i tradycyjny exp. Bijemy tylko i wyłącznie na mobach. Poziom startowy to 70, lecimy od razu do tomba (110), wychodzimy i lecimy do kryształowej (140), więc jesteśmy na naszych kochanych smoczkach w Tarian (170) i lecimy do Procka (200), zakładamy eq, więc z faktu iż jesteśmy silniejsi lecimy do Belfist. 

*W przedziale lvlowym 170-200 mobki będą dość ciężko szły lecz dostaniemy dużo expa, natomiast 200-250 moby będą łatwo padać, ale mniejszy exp będzie. Dlatego proszę się nie zniechęcać :D

Teraz zajmiemy się najciekawszym aspektem gry(według mnie) czyli systemem Reborn: 

Na wstępie muszę zaznaczyć, że niestety nie miałem jeszcze okazji przetestować go, ale powiem co wiem.

System polega na wyexpiniu postaci 4x 250 poziom, za każdą postać otrzymujemy nagrodę w postaci 200 punktów statystyk. Jest to w ogromnym skrócie, dlatego teraz rozbuduję swoją wypowiedź.

Wbijamy na pierwszej postaci maksymalny poziom jakim jest 250, zaopatrujemy się w odpowiedni "bilet" z IS, który kosztuje 1k cashu co na owym serwerze jest kwestią paru groszy. Po zakupie udajemy się do odpowiedniego npc i wybieramy, czy chcemy zacząć od nowa tą klasą, czy wybieramy inną. Wybór należy do nas. Po wyborze jak już mówiłem otrzymujemy 200 punktów statystyk.

1. NPC Reborn System:

4fe566dbd178d.jpg

2. Lista opcji do wyboru:

b2510275b5339.jpg

3. Liczba wykonanych rebornów:

949d63c25cacb.jpg

Plusy i minusy owego systemu:

Zacznijmy od plusów:

-Pogranie kilkoma klasami i poznanie ich,

-Zwiedzenie lokacji,

-Zgromadzenie itemków oraz drop golda,

-Nabijanie klubów,

Minusy:

-Monotoniczność dla weteranów,

-Marnowanie czasu,

-Oprócz dodatkowego HP nic nie wnosi,

Zobaczymy jak serwer będzie się rozwijał prze kolejne dni/tygodnie. Cały czas notują wzrost liczby graczy, ale wciąż za mało, abo mówić o sukcesie. Miejmy nadzieję, że z czasem coś się rozwinie lepiej i będzie, można liczyć na jakieś tłumy.  

Temat postaram się na bieżąco aktualizować. Zapraszam wszystkich do wspólnej gry.

23udl52.jpg

Opublikowano

w ile idzie nabic capa? Jaki jest to teraz rodzaj serwera? Easy czy bardziej mid? A  co z pykaniem na PvP, jakis balansik maly? Czy jedna,gore 2 postacie sa OP . A co do liczby osob na serwerze,grywalna? nie mowie to o jakis tlumach ,mi by wystarczyla srednia gromadka osob :).

Opublikowano

Jeśli przyjmiemy że mamy cały najlepszy koks to jedna postać zajmuje nam około 6h. Raczej mid. Balans trudno wyczuć ponieważ mało kto się bawi na arence, idę w TK, więc może być fajnie. Tłumów niestety nie ma, są stali bywalcy, ale cały czas ktoś nowy się pojawia.

23udl52.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wie jak ogarnąć problem "errorlog.txt" Za kazdym razem gdy wchodzę na grę wyskakuje mi to. 

ubh6c.png
Opublikowano

Próbowałeś odpalić jako administrator?

Wszystko już probowałem i nic. Z tego co sie dowiedzialem u nich na forum to nie ja jeden jedyny mam ten problem..

Chyba tylko Administrator bedzie mogl to skorygować. bo robiłem juz wszystkie znane mi sztuczki. 

Wszystko już probowałem i nic. Z tego co sie dowiedzialem u nich na forum to nie ja jeden jedyny mam ten problem..

Chyba tylko Administrator bedzie mogl to skorygować. bo robiłem juz wszystkie znane mi sztuczki. 

ubh6c.png
Opublikowano

Myślę, że za niedługi wprowadzą poprawki i będzie można bez problemu grać.

Co do samej gry. Zapraszam wszystkich serdecznie. graczy ciągle przybywa, a gra się rozwija. Administratorzy starają się zadbać o serwer, więc nie leży na pastwę losu. Dosyć często są patch, a co z tym idzie to nowości.

Kilka nowości, które pojawiły się ostatnio to nowe Juno "Hell Juno", niestety teraz wrócili do tradycyjnego. Możliwość kupna setu w IS, 3 rodzaje setu, pegaz oraz kilka innych drobnostek. Bardzo fajnym pomysłem (według mnie) jest wprowadzenie różnych setów co daje większe możliwości co do PvP i PvE, po prostu można się pobawić i pokombinować. 

23udl52.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeden z ostatnich większych patchów, po angielsku ponieważ nie ma bardzo czego tłumaczyć w razie pytań wytłumaczę:

~Bug Fixes~ 
-Fixed Fire Opal Lvl 3 not displaying 
-Fixed Opal Aura Lvl 3 not displaying 
-Fixed Seraphinite Lvl 2 not displaying 
-Fixed Seraphinite Lvl 3 not displaying 
-Fixed Jasper Lvl 3 not displaying 
-Fixed Nebula Stone Lvl 3 not displaying 
-Fixed Goldstone Lvl 3 not displaying 
-Fixed Infinite Stone Lvl 3 not displaying 
-Fixed Flame aura Lvl 3 not displaying 
-Garnet Lvl 7 Increased to 15% HP 
-White Pearl lvl 7 Increased to 15% HR 
-Black Pearl lvl 7 Increased to 15% Weapon Attack 
-Opal Lvl 7 Increased to 15% Magic HR 
-Diamond Lvl 7 Increased to 15% MP 
-Fixed Abalone Lvl 3 not displaying 
-Fixed Aquamarine Lvl 7 not working 
-Fixed being able to Meld Lvl 1-15 Coral with lvl 16 & 17 Coral 
-Added Abalone Lvl 1-3 & Fire Opal Lvl 1 to Random Jewel Box 
-Fixed Eternal Set HP & Evasion Not working 
-Fixed Everlasting 1000 HR not working 
-Added Healer Everlasting Warboots to Legendary Hitrate Box 
-Fixed All 4 Stat types on 250 armor not displaying & working properly 
-Fixed Immortal shield not having any seals 
-Fixed Imperial NS Shirt Seals being incorrect 
-Fixed Imperial Healer Shirt Seals being incorrect 
-Fixed Imperial Healer Pants Seals being incorrect 
-Fixed Imperial Short Staff Seals being incorrect 
-Fixed Imperial Daggers Seals being incorrect 
-Fixed 235 Healer Boots having no seals 
-Fixed 235 Healer Helmet not showing on the character 

~Balance Updates~ 
-changed 250 Hitrate & Evasion Seals From 1500EVA 1500EVA to 1500EVA 1000HR 
-Increased Strong Energy Magic Stone of Jinarr to 20000 HP 
-Increased Pure Energy Magic Stone of Jinarr to 15000 MP 
-Changed Castle Seige C2 Armor to 5k hp and 4.5k MP per peice. 
-Increased fortune buffs x10 
-lowered barrier duration from 30 to 3 seconds 
-Increased Cast Speed of DeadlyLight 
-Increase Iceball Wizard & Arch Wizard 
-Increased Darksmog Damage Wizard & Arch Wizard 
-Increased Damage from thunder 
-Increased Tripple Bash Hitrate 
-Increased Deadline (Healer) Damage 
-Increased War Stomp Damage 
-Increased Epidemic Damage (Witch/Arch Witch) 
-Increased Burning Flame Damage (Witch/Arch Witch) 
-Increased Health Mastery 2 (Warmaster) 
-Increased Water Elemental's Blessing Evasion 
-Lowered Heretic Pastor Compra Attack & Brotherhood Jang Joshe Attack 

~New Content~ 
-Added Highest Level Rogue, Knight, Mage, Titan, Sorcerer, Nightshadow title to CASH NPC 
-Added Premium,Legendary and Epic Statpoint potions 
-Added Hitrate,Evasion and Damage Potions 
-Added Winds Blessing Buff to Buff SHOP 
-Added Blue Cube to Item Mall (not yet) 
-Added 4 New Supreme World Bosses with drops.

Enabled Artifact Event.

Voting has been changed to 1 vote and 600 per vote every 12 hours.

23udl52.jpg

Opublikowano

Witam!

Serwer dość dobrze się rozwija! Ludzi przybywa i co jakiś czas pojawiają się nowości.

Aktualnie szukamy ludzi do wspólnej gry. Jest nas kilku, ale wciąż za mało żeby odbić gród. Jeśli lubisz PvP, a w dodatku kochasz klera to zapraszamy :D

23udl52.jpg

Opublikowano

Zatem gra ktoś tu jeszcze? ile osób jest online dziennie? Ta gra i tak już padła i nie wrócą stare czasy. No jeszcze trzyma się generic  Nm02 .. większość dzisiejszy serwerów to podobizna. Czy różni się ten od innych? ( bez hejtów tylko ciekawość )  dobre serwery jakie pamiętam to 777,gn01-02,destiny ( jeden z najlepszych ) elite itp. Pozdrawiam Alieth/Runcky

edit : Maks lvl 250? Czyżby kolejna podróbka generica? ilość osób online może być.

Jaka jest różnica tu a Generic? Jak tu ma się sprawa pvp? jak wygląda tutaj wiedzma/witch? ile wbija się maks lvl?

Opublikowano

Pobrałem ale jakiś błąd wyskakuję,, spróbuję to ogarnąć. Aktualnie gram na draconic ( dość fajny medium serwer )

Opublikowano

Zatem gra ktoś tu jeszcze? ile osób jest online dziennie? Ta gra i tak już padła i nie wrócą stare czasy. No jeszcze trzyma się generic  Nm02 .. większość dzisiejszy serwerów to podobizna. Czy różni się ten od innych? ( bez hejtów tylko ciekawość )  dobre serwery jakie pamiętam to 777,gn01-02,destiny ( jeden z najlepszych ) elite itp. Pozdrawiam Alieth/Runcky

edit : Maks lvl 250? Czyżby kolejna podróbka generica? ilość osób online może być.

Jaka jest różnica tu a Generic? Jak tu ma się sprawa pvp? jak wygląda tutaj wiedzma/witch? ile wbija się maks lvl?

Więc odpowiadam:

1. Około 140 osób. Od początku, kiedy zaczynałem grać mniej, więcej 70-80 osób online. W ostatnim czasie dość dużo rodaków przybyło,

2. Stare czasy nie muszą wracać ponieważ to całkiem nowy, inny serwer,

3. Wszystkie privy to podobizna, ale na każdym są jakieś nowości,

4. Wydaje mi się, że ten jest godnym następcą starego AIO i jeszcze starszego Fantasy (o ile grałeś i pamiętasz),

5. Nie podróbka lecz oryginalne wydanie (system reborn bardzo fajna koncepcja),

6. Tutaj na PvP nadają się również postacie tj. Elementalista, czy Harcownik,

7. Zależy od umiejętności, czasami 2h czasami 5.

Jeśli potrzebujesz więcej info to pisz.

23udl52.jpg

Opublikowano

No tak się składa,że grałem na większości serwerów.. Jeżeli to jest coś w stylu Fantasy to  może być coś warte..

idealnie elementalista to fajna postać tak samo harcownik a są pomijane, spróbuje naprawić u siebie bug i dam znac.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...