Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dominik Szymański czyli ofiara społeczeństwa

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

Mówicie o tym co mógł zrobić, czego nie zrobił itd. itp. tak jakby był dorosłym człowiekiem.

Ale nie, był 14-letnim chłopcem ze słabą psychiką zniszczoną przez rówieśników. Pewnie do tego jeszcze dochodziła niska samoocena. Wymaganie od niego racjonalnej decyzji takiej jak wizyta na komisariacie jest troszkę absurdalne.

Dlaczego mówi się o takich rzeczach a nie o klubach piłkarskich wspierających domy dziecka? Bo dobro powinno być dla nas czymś domyślnym, nie wymagającym rozgłosu natomiast nienawiść, przemoc i inne zachowania wyniszczające społeczeństwo należy nagłaśniać i piętnować. Tak przynajmniej wydaje mi się, że powinno być.

Głównym problemem z wieloma idiotami z tego tematu jest to, że uważają, że chłopak był "słaby", że winę ponosi "słabe" społeczeństwo. Gówno prawda.

Prawda jest taka, że żyjemy w coraz bardziej agresywnym i negatywnym społeczeństwie, gdzie znaczenie słów takich jak "szacunek" i "tolerancja" są przekręcane i wyszydzane jako "lewactwo" natomiast przejawy przemocy stają się dla nas czymś normalnym, do tego stopnia, że śmiemy zarzucać winę ofierze a nie prześladowcy.

Chore. Po prostu k***a chore.

Ach i jeśli uważacie, że samobójstwo jest tchórzostwem to szczerze wam życzę, żebyście nigdy nie stanęli w sytuacji kiedy o nim pomyślicie. To niezbyt miłe.

Tak, samobójstwo jest tchórzostwem i największym błędem życiowym jaki można zrobić i wgl o nim pomyśleć.  Nie wiem czy Ty w szkole nigdy nie byłeś, czy co ale akurat wiele się nie zmieniło od lat, zawsze w szkole są Ci lepsi i Ci gorsi i jakoś rzadko, bardzo rzaaadko słychać, żeby ktoś się wieszał bo jest prześladowany. W dodatku co jest według mnie najśmieszniejsze, wpływ miał na to też INTERNET, czyli osoby, które Cie nie znają i prawdopodobnie nigdy ich nie spotkasz, przejmowaniem się opinii takich osób to jest już w ogóle czeluść dna.

• Odpowiedzi 185
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­

Tak, samobójstwo jest tchórzostwem i największym błędem życiowym jaki można zrobić i wgl o nim pomyśleć. 

Łatwo Ci to powiedzieć z tej perspektywy. Pamiętaj jednak, że ludzka psychika jest bardzo skomplikowana i takie wieloletnie wyszydzanie mogło doprowadzić do wielu zaburzeń, które w ostateczności zmusiły go do samobójstwa. Są ludzie zdrowi i chorzy psychicznie, ci drudzy mogą pod wpływem emocji zrobić naprawdę mnóstwo złych rzeczy i nie zdawać sobie nawet z tego sprawy. Śmiem przypuszczać, że nie zrobił tego z kaprysu "bo miałem zły dzień". Uważam, że jego psychika nie wytrzymała już tego wszystkiego. To tak jakby mieć pretensje do osoby z Alzhaimerem dlaczego niczego nie pamięta.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

­

Łatwo Ci to powiedzieć z tej perspektywy. Pamiętaj jednak, że ludzka psychika jest bardzo skomplikowana i takie wieloletnie wyszydzanie mogło doprowadzić do wielu zaburzeń, które w ostateczności zmusiły go do samobójstwa. Są ludzie zdrowi i chorzy psychicznie, ci drudzy mogą pod wpływem emocji zrobić naprawdę mnóstwo złych rzeczy i nie zdawać sobie nawet z tego sprawy. Śmiem przypuszczać, że nie zrobił tego z kaprysu "bo miałem zły dzień". Uważam, że jego psychika nie wytrzymała już tego wszystkiego. To tak jakby mieć pretensje do osoby z Alzhaimerem dlaczego niczego nie pamięta.

Ale on przecież nie był chory psychicznie i był świadomy tego co robi.

Opublikowano

Nie wiem co się tym martwicie. Nawet go nie znaliścię, ani wogóle nie mieliście z nim styczności. Teraz pewnie urodził się na nowo, albo jest w niebie czy kto tam co wierzy. Wasze matki by chyba nie chciały, żeby powstał temat, a tam dyskuja, że to jego wina, albo że jest pedalem

shmup_nasty_jarvan_grab_thumb.jpg

Jeśli pomogłem daj LIKE

Opublikowano

Mówicie o tym co mógł zrobić, czego nie zrobił itd. itp. tak jakby był dorosłym człowiekiem.

Ale nie, był 14-letnim chłopcem ze słabą psychiką zniszczoną przez rówieśników. Pewnie do tego jeszcze dochodziła niska samoocena. Wymaganie od niego racjonalnej decyzji takiej jak wizyta na komisariacie jest troszkę absurdalne.

Dlaczego mówi się o takich rzeczach a nie o klubach piłkarskich wspierających domy dziecka? Bo dobro powinno być dla nas czymś domyślnym, nie wymagającym rozgłosu natomiast nienawiść, przemoc i inne zachowania wyniszczające społeczeństwo należy nagłaśniać i piętnować. Tak przynajmniej wydaje mi się, że powinno być.

Głównym problemem z wieloma idiotami z tego tematu jest to, że uważają, że chłopak był "słaby", że winę ponosi "słabe" społeczeństwo. Gówno prawda.

Prawda jest taka, że żyjemy w coraz bardziej agresywnym i negatywnym społeczeństwie, gdzie znaczenie słów takich jak "szacunek" i "tolerancja" są przekręcane i wyszydzane jako "lewactwo" natomiast przejawy przemocy stają się dla nas czymś normalnym, do tego stopnia, że śmiemy zarzucać winę ofierze a nie prześladowcy.

Ach i jeśli uważacie, że samobójstwo jest tchórzostwem to szczerze wam życzę, żebyście nigdy nie stanęli w sytuacji kiedy o nim pomyślicie. To niezbyt miłe.

na szacunek to trzeba sobie zasłużyć

przestań pisać o tej tolerancji bo to jest już śmieszne 

Deus vult

Opublikowano

­

Skąd wiesz, że nie był? Przecież powtarzam, wieloletnie wyszydzanie mogło doprowadzić do takiej choroby.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

beksą

wystarczyło powiedzieć dla pedagoga szkolnego lub przepisać sie do nowej gimby a nie wieszać sie na sznurówkach xDDD

wgl to jest community forum a wy pierdolicie o jakimś gimbusie który sie powiesił by go wyzywali, będziecie nawijać jaki to był on fajny jakie to on miał rzyćko

ile mógł zrobić dla społeczeństwa, ile ma w spodniach, czy był chory psychicznie boże widzisz i nie grzmisz

zajmijcie sie czymś normalnym na forum a nie jakiś idiota którego nikt nie znał a przez zabicie sie stał sie sławny, nikt go nie znał przed typ a potem nagle hajp hajp

rzygam tym w tym jebanym internecie także, pozdrawiam z domu i spierdalam oglądać mecz a nie pisać o gimbusach

zapomniałbym

/eot i do spania

ponad 80 postów w 3 dni w temacie o 14 latku

najs 

Opublikowano

Aha, czyli według tego co napisałeś to dał się zgnoić i stać się słabym psychicznie? Oczywiście o wyglądzie to jakoś umiał pomyśleć, ale już coś zrobić z swoimi problemami to nie.

Co do tych klubów to nie rozumiesz. Mamy się domyśleć, że ktoś tam pomógł i jeszcze nazwę znać bez żadnej znajomości? Dzisiaj nawet w religie nie chce się wierzyć, a Ty wytrzaskałeś taką abstrakcję?

Banda pojebów się z niego śmiał i oby dostali taki wpierdol, że przez pół życia się bali, a i żeby ich sumienie zeżarło kompletnie. Nie mniej rzucanie kamieniami to owszem bardzo obraźliwe, ale żeby się zabijać? Wiesz czemu jest agresywne? Przez Nas, Ciebie, mnie, bo gówno robimy, a nie pokazujemy im jak należy postępować.

Szczerze to sam nawet miałem takie myśli, ale to kojarzyło mi się z jednym - żałosnym tchórzostwem i życie dalej było lepszą opcją niż ta.

pyhvh7E.png

Opublikowano

­

Ale miał słabą psychikę. Pewnie słabszą niż przeciętny człowiek. Tobie to pewnie ciężko zrozumieć ale nie każdy funkcjonuje w taki sam sposób. Osoba o słabej psychice poddana traumie dochodzi do takich decyzji.

na szacunek to trzeba sobie zasłużyć

przestań pisać o tej tolerancji bo to jest już śmieszne 

Jedyne co robisz to potwierdzasz moje słowa swoją postawą, dziękuję :)

Aha, czyli według tego co napisałeś to dał się zgnoić i stać się słabym psychicznie? Oczywiście o wyglądzie to jakoś umiał pomyśleć, ale już coś zrobić z swoimi problemami to nie.

Co do tych klubów to nie rozumiesz. Mamy się domyśleć, że ktoś tam pomógł i jeszcze nazwę znać bez żadnej znajomości? Dzisiaj nawet w religie nie chce się wierzyć, a Ty wytrzaskałeś taką abstrakcję?

Banda pojebów się z niego śmiał i oby dostali taki wpierdol, że przez pół życia się bali, a i żeby ich sumienie zeżarło kompletnie. Nie mniej rzucanie kamieniami to owszem bardzo obraźliwe, ale żeby się zabijać? Wiesz czemu jest agresywne? Przez Nas, Ciebie, mnie, bo gówno robimy, a nie pokazujemy im jak należy postępować.

Szczerze to sam nawet miałem takie myśli, ale to kojarzyło mi się z jednym - żałosnym tchórzostwem i życie dalej było lepszą opcją niż ta.

To, że się ubierał jak ubierał mogło być dla niego sposobem rekompensacji niskiego poczucia własnej wartości. Trochę się znam na psychologii, stąd taki wniosek.

O to, co jest dobre a co nie kłócić się nie będę. Nie mniej jednak takie sprawy trzeba nagłaśniać a nie ignorować, inaczej nam spowszechnieją.

Osobiście to uważam, że powodem tej agresji w społeczeństwie jest internet i jego, niezrozumiały dla dziecka przekaz. Internet, a szczególnie takie strony jak np. MPC albo kwejk czyli celujące w dzieci są podzielone. Ciągłe dyskusje, skupiające się ogólnie do schematu prawica vs lewica. Teraz dzieci w wieku 12 lat mają preferencje polityczne i czarno-białe poglądy, ja w ich wieku nie wiedziałem czym jest polityka.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@hrabia14

Wiesz, ja w wieku 14 lat wiedziałem co to znaczy powiesić się, prześladowanie, komisariat policji i wiedziałem, że lepiej to tępić niż się poddawać. Ba, w wieku 11 lat to wiedziałem i nie miałem problemu iść ze skargą.

Co do tej wypowiedzi o domyślnym dobru to gówno prawda. Kolega niżej napisał dobrze, liczy się oglądalność. Mówią "Zabił się 14 latek bo był prześladowany. Więcej na www.xxx.pl." Gdzie Ci wejdzie ktoś jak powiedzą "Milion złotych dobrowolnie i bezinteresownie przelane na rzecz szpitala dla dzieci chorych na białaczkę. Więcej na www.xxx.pl."  Jak się zabił to wejdzie i tu daję sobie rękę ściąć, że przynajmniej 50 razy więcej osób niż by weszło na ten 2 przykład. Tam dowiesz się czemu się zabił, kto zawinił przypuszczalnie, potem w domach dyskusje i kolejne szukanie po tysiącu stron na ten sam temat. A tamto? No dobra, ktoś tam dał kasę. W TV mają określony czas, muszą powiedzieć w ciągu minuty tyle, by podać cały temat, coś o nim powiedzieć, ale o tyle niewystarczająco by ktoś miał taką pokusę szukać więcej informacji na stronie telewizji, przy okazji komentarz, reklamy na stronie, kolejna kasa. Sorry, ale jednak nie jest to, że dobro jest domyślne, więc nie ma sensu o nim mówić.

A co do tego, że to jednak nie on zawinił, to wina 3 stron... 3 bo jego, prześladowców i opiekunów w tym nauczycieli, mamy, pedagoga.

Prześladowcy przesadzili grubo z tym co robili.

opiekunowie a zwłaszcza nauczyciele wiem, że są przygotowani z psychologii coś nie coś do wykrywania tego typu spraw. Wychowawca, pedagog co z nim najwięcej pewnie przebywali jak by byli kompetentni to byłby telefon do mamy "Halo bo coś się dzieje".

Matka ponoć o wszystkim wiedziała, ale nie wiem dokładnie. Ona powinna go znać. Kuźwa, od urodzenia wie jak onan a co reaguje, jak się zachowuje, powinna widzieć kiedy ma problem... Ja nie mam problemu po roku dobrej znajomości czegoś takiego zbadać po samym zachowaniu, ona nawet jak była nieudacznikiem życiowym (podejżwam, że nie była jednak) to powinna wiedzieć po tych 14 latach.

Wreszcie On sam. Ja miałem problemy, każdy je miał. Nawet nie w wieku 14 lat co już 8 lat, 10 lat... Umiałem sobie poradzić, wiedziałem kiedy poradzę sobie sam, a kiedy poprosić rodziców, nauczycieli etc. Nawet moja siostra, która ma 15 lat, a boi się iść do sąsiada pożyczyć cokolwiek by nie latać do sklepu, to umie szukać pomocy, a psychicznie jest słaba, więc nie mów mi, że on nie jest winny kompletnie...

A teraz spostrzeżenie. Ten temat ma już 8 stronę dyskusji która nigdy się nie skończy 100% rozwiązaniem. Właśnie dlatego tą sprawę wzięły media, bo teraz o niej głośno. Facebook, Fora, Serwisy informacyjne, Gazety wszystko o tym mówią, a zainteresowanie ludzi coraz większe. Więcej osób trafia na strony serwisów informatcyjnych, oni większy hajs za oglądalność, reklamy i inne rzeczy. Właśnie tutaj miejsce gdzie jesteśmy, jest najlepszym tego przykładem. Czy to jest złe? Coś jak trolling, bo dyskusja ta zabiera minuty na pisanie, ale nikt nie traci na tym, jest tylko zysk ze strony osób, które to nagłośniły. (Nie chodzi mi o sytuację, to co się stało, tylko o nagłośnienie tego, co by nikt nie pomyślał, że twierdzę iż stało się dobrze, że się powiesił.).

Pytanie do autora i go tutaj oznaczę, niech odpowie na to pytanie. @cola! czy jak byś zobaczył w TV, na fejsie, gdziekolwiek, że dajmy wyżej wimienioną sytuację, ktoś wpłacił milion złotych na szpital dla dzieci chorych na białaczkę, napisałbyś też temat w tym dziale do dyskusji? Proszę o szczerą odpowiedź z Twojej strony.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Rozjebałeś mnie. Napisałeś wszystko co k***a ja bym przez całe zycie nie napisał. Propsy dla ciebie. Zawsze nie podobało mi się to stwierdzenie. Samobójcy to tchórzy. Pominę już fakt samobójców nie uzasadnionych. Ale choroby takie jak depresja maniakalna, schizofrenia (tak mówię tu o Magiku i się tego nie wstydzę) zazwyczaj kończą się śmiercią bo człowiek widzi i słyszy rzeczy których my nie widzimy. Nie potrzebuje do tego narkotyków. Choroba psychiczna nie wybiera. To tylko od nas zależy czy zaczniemy z nią walczyć czy poddamy się. No cóż nie każdy jest silny. Bardzo chciałbym żeby ci którzy tak mówią sobie że samobójstwo to tchórzostwo stanęli nad przepaścią z myślami samobójczymi.. i ciekawe co wtedy pomyślą ? Mam nadzieje że: boże co ja pierdoliłem! Nie wiem jak wy ale chyba do niektórych moich słów można dopisac Thank you capitan oblivious (czy ki h*j sie to pisze)

Opublikowano

Powiem wam tak, samobójstwo to głupota jak dla mnie.
W podstawówce też byłem wyśmiewany itd.. nigdy nie miałem myśli samobójczych, w końcu zacząłem trenować zapasy, tam byłem wyśmiewany, potrenowałem jakiś czas, ale skończyłem, nie przez to, że się ze mnie śmiali, zacząłem ćwiczyć w domu, potem siłownia, po dwóch latach tak się wzmocniłem psychicznie i fizycznie, że gdy w moją stronę dalej szły obelgi, to sam doje****m dwóm typom, co szydzili ze mnie cała podstawówkę, teraz jestem w średniej, mam nowych znajomych, większość uprawia sport, ma pasję, a ja śmieje się z tych jeb***ch cwaniaków, teraz te leszcze boją spojrzeć mi się w twarz. Dlatego nie pojmuje jak można się zabić, po prostu był za słaby i nie pier***cie mi ze jak sie zabil to byl odwazny, taki odwazny a nie podołał życia, ludzie kur** walczą o zycie, a ten sobie je odebral, najwiekszy dar świata, no nie rozumiem.
Teraz wchodze na fb i widze tylko Dominik cos tam cos tam, i tak z 50 stron dziennie, kur** ludzie to lajkuja chyba z mysla ze dadza mu za to zycie, masakra jakas, typ sie zabil a fame rosnie, hahah pozdro, gardzę samobójcami... Polecam  nutkę  "Eripe - gardzę samobójcami"  

PS. w świecie zwierząt się zabijają, walczą o przetrwanie, słabi giną, więc wiecie,  "selekcja naturalna" ;), no i nie zeby Ci co szydzili z niego nie byli niczemu winni

Opublikowano

@hrabia14

Wiesz, ja w wieku 14 lat wiedziałem co to znaczy powiesić się, prześladowanie, komisariat policji i wiedziałem, że lepiej to tępić niż się poddawać. Ba, w wieku 11 lat to wiedziałem i nie miałem problemu iść ze skargą.

Co do tej wypowiedzi o domyślnym dobru to gówno prawda. Kolega niżej napisał dobrze, liczy się oglądalność. Mówią "Zabił się 14 latek bo był prześladowany. Więcej na www.xxx.pl." Gdzie Ci wejdzie ktoś jak powiedzą "Milion złotych dobrowolnie i bezinteresownie przelane na rzecz szpitala dla dzieci chorych na białaczkę. Więcej na www.xxx.pl."  Jak się zabił to wejdzie i tu daję sobie rękę ściąć, że przynajmniej 50 razy więcej osób niż by weszło na ten 2 przykład. Tam dowiesz się czemu się zabił, kto zawinił przypuszczalnie, potem w domach dyskusje i kolejne szukanie po tysiącu stron na ten sam temat. A tamto? No dobra, ktoś tam dał kasę. W TV mają określony czas, muszą powiedzieć w ciągu minuty tyle, by podać cały temat, coś o nim powiedzieć, ale o tyle niewystarczająco by ktoś miał taką pokusę szukać więcej informacji na stronie telewizji, przy okazji komentarz, reklamy na stronie, kolejna kasa. Sorry, ale jednak nie jest to, że dobro jest domyślne, więc nie ma sensu o nim mówić.

A co do tego, że to jednak nie on zawinił, to wina 3 stron... 3 bo jego, prześladowców i opiekunów w tym nauczycieli, mamy, pedagoga.

Prześladowcy przesadzili grubo z tym co robili.

opiekunowie a zwłaszcza nauczyciele wiem, że są przygotowani z psychologii coś nie coś do wykrywania tego typu spraw. Wychowawca, pedagog co z nim najwięcej pewnie przebywali jak by byli kompetentni to byłby telefon do mamy "Halo bo coś się dzieje".

Matka ponoć o wszystkim wiedziała, ale nie wiem dokładnie. Ona powinna go znać. Kuźwa, od urodzenia wie jak onan a co reaguje, jak się zachowuje, powinna widzieć kiedy ma problem... Ja nie mam problemu po roku dobrej znajomości czegoś takiego zbadać po samym zachowaniu, ona nawet jak była nieudacznikiem życiowym (podejżwam, że nie była jednak) to powinna wiedzieć po tych 14 latach.

Wreszcie On sam. Ja miałem problemy, każdy je miał. Nawet nie w wieku 14 lat co już 8 lat, 10 lat... Umiałem sobie poradzić, wiedziałem kiedy poradzę sobie sam, a kiedy poprosić rodziców, nauczycieli etc. Nawet moja siostra, która ma 15 lat, a boi się iść do sąsiada pożyczyć cokolwiek by nie latać do sklepu, to umie szukać pomocy, a psychicznie jest słaba, więc nie mów mi, że on nie jest winny kompletnie...

A teraz spostrzeżenie. Ten temat ma już 8 stronę dyskusji która nigdy się nie skończy 100% rozwiązaniem. Właśnie dlatego tą sprawę wzięły media, bo teraz o niej głośno. Facebook, Fora, Serwisy informacyjne, Gazety wszystko o tym mówią, a zainteresowanie ludzi coraz większe. Więcej osób trafia na strony serwisów informatcyjnych, oni większy hajs za oglądalność, reklamy i inne rzeczy. Właśnie tutaj miejsce gdzie jesteśmy, jest najlepszym tego przykładem. Czy to jest złe? Coś jak trolling, bo dyskusja ta zabiera minuty na pisanie, ale nikt nie traci na tym, jest tylko zysk ze strony osób, które to nagłośniły. (Nie chodzi mi o sytuację, to co się stało, tylko o nagłośnienie tego, co by nikt nie pomyślał, że twierdzę iż stało się dobrze, że się powiesił.).

Pytanie do autora i go tutaj oznaczę, niech odpowie na to pytanie. @cola! czy jak byś zobaczył w TV, na fejsie, gdziekolwiek, że dajmy wyżej wimienioną sytuację, ktoś wpłacił milion złotych na szpital dla dzieci chorych na białaczkę, napisałbyś też temat w tym dziale do dyskusji? Proszę o szczerą odpowiedź z Twojej strony.

Zauważę jedną rzecz, tylko tyle. Cały czas używasz zwrotów "Ja w jego wieku...", "Ja miałem...", "Ja umiałem...". To jest clou tej dyskusji.

Podejmujecie się oceny działań kogoś o zupełnie innej psychice niż wasza i nie potraficie tego zrozumieć. Nie każdy myśli tak samo, nie każdy reaguje tak samo, nie każdy tak samo reaguje na problemy.

Tutaj można operować tylko faktami, nie przypuszczeniami "co mogłoby być gdyby...". A fakty są takie, że umarł chłopak prześladowany przez rówieśników za to, że był inny.

Nazwanie go tchórzem, czy usprawiedliwianie kogokolwiek nie rozwiązuje problemu jakim są jego prześladowcy tylko go omija, tak właśnie działa obojętność, dlatego właśnie istnieją tacy śmiecie jak te gówniarze, które doprowadziły go do samobójstwa. Tyle.

Opublikowano

No i jeszcze, kiedys nie bylo tej calej homopropagandy, mezczyzna byl mezczyzna a nie p***ą w rurkach

Był taki odwazny by sie zabic, a nie dal rady zyc... zostawil samotna mame, ktorej byl jedynym synem, moze byl troche za mlody nie ogarnial tego, ale ja nie dalbym rady sie zabic i to nie dlatego ze jestem slaby czy brak mi odwagi, ale dlatego ze mam zycie, ktore jest jedno i trzeba przez nie przetrwac... 

Opublikowano

Powiem wam tak, samobójstwo to głupota jak dla mnie.

W podstawówce też byłem wyśmiewany itd.. nigdy nie miałem myśli samobójczych, w końcu zacząłem trenować zapasy, tam byłem wyśmiewany, potrenowałem jakiś czas, ale skończyłem, nie przez to, że się ze mnie śmiali, zacząłem ćwiczyć w domu, potem siłownia, po dwóch latach tak się wzmocniłem psychicznie i fizycznie, że gdy w moją stronę dalej szły obelgi, to sam doje****m dwóm typom, co szydzili ze mnie cała podstawówkę, teraz jestem w średniej, mam nowych znajomych, większość uprawia sport, ma pasję, a ja śmieje się z tych jeb***ch cwaniaków, teraz te leszcze boją spojrzeć mi się w twarz. Dlatego nie pojmuje jak można się zabić, po prostu był za słaby i nie pier***cie mi ze jak sie zabil to byl odwazny, taki odwazny a nie podołał życia, ludzie kur** walczą o zycie, a ten sobie je odebral, najwiekszy dar świata, no nie rozumiem.

Teraz wchodze na fb i widze tylko Dominik cos tam cos tam, i tak z 50 stron dziennie, kur** ludzie to lajkuja chyba z mysla ze dadza mu za to zycie, masakra jakas, typ sie zabil a fame rosnie, hahah pozdro, gardzę samobójcami... Polecam  nutkę  "Eripe - gardzę samobójcami"  

PS. w świecie zwierząt się zabijają, walczą o przetrwanie, słabi giną, więc wiecie,  "selekcja naturalna" ;), no i nie zeby Ci co szydzili z niego nie byli niczemu winni

No i jeszcze, kiedys nie bylo tej calej homopropagandy, mezczyzna byl mezczyzna a nie p***ą w rurkach

Był taki odwazny by sie zabic, a nie dal rady zyc... zostawil samotna mame, ktorej byl jedynym synem, moze byl troche za mlody nie ogarnial tego, ale ja nie dalbym rady sie zabic i to nie dlatego ze jestem slaby czy brak mi odwagi, ale dlatego ze mam zycie, ktore jest jedno i trzeba przez nie przetrwac... 

Już uspokój się byczku bo kurwi testosteronem na kilometr. Nie każdy jest na tyle silnym fizycznie i psychicznie, żeby się przeciwstawiać wszystkim problemom.

Kiedy ktoś jest słaby i nie radzi sobie ze swoimi problemami to potrzebuje pomocy a nie wyzwisk.

Opublikowano

Zauważę jedną rzecz, tylko tyle. Cały czas używasz zwrotów "Ja w jego wieku...", "Ja miałem...", "Ja umiałem...". To jest clou tej dyskusji.

Podejmujecie się oceny działań kogoś o zupełnie innej psychice niż wasza i nie potraficie tego zrozumieć. Nie każdy myśli tak samo, nie każdy reaguje tak samo, nie każdy tak samo reaguje na problemy.

Tutaj można operować tylko faktami, nie przypuszczeniami "co mogłoby być gdyby...". A fakty są takie, że umarł chłopak prześladowany przez rówieśników za to, że był inny.

Nazwanie go tchórzem, czy usprawiedliwianie kogokolwiek nie rozwiązuje problemu jakim są jego prześladowcy tylko go omija, tak właśnie działa obojętność, dlatego właśnie istnieją tacy śmiecie jak te gówniarze, które doprowadziły go do samobójstwa. Tyle.

Przytoczyłem przykład mojej siostry, ale z całego życia pełno ich było. Znam nawet takiego ziomka, który jest tak pojebany, że zna go całe moje miasto, powiem więcej, nienawidzi go. Co ktoś koło niego przechodzi to on dostaje cepę na mordę, zmienia szkołę co pół roku/rok. Tak ma od kiedy go znam, a zamiast się zmienić by mieć spokój, w*****a innych jeszcze bardziej, celowym zachowaniem.

Kolejny, grubas z kamieniami na nerkach, na którego wołali kamień, przyznam się, sam na niego tak wołałem, bo już nie chodzimy razem do szkoły. Wkurwiał każdego. Zmienił się dopiero jak na EDB Pani go poprosiła o bycie manekinem i w trakcie gdy leżał i nauczycielka, może 35-40 lat co by nie było że młoda, dotknęła go za rękę i robiła pozycję bezpieczną, a jemu stanął. Od tego czasu zamiast kamienia był sterczyk, potem go to dotknęło i się zmienił, a dokładnie przemilczał parę spraw, nie zaczynał się głupimi komentarzami. Ok, w*****ał, ale pod koniec roku miał i tak spokój w porównaniu do 2 klasy, nie tylko przeze mnie, ja mu tak na prawdę nic nie robiłem więcej złego od mówienia tak na niego, bo ani go nie uderzyłem, ani nie wyśmiewałem go, tak jak inni. Sorry, ale to widać na 1 rzut oka, że te w/w sytuacje, dodać do tego sytuację kolegi co się powiesił, to byłby na końcu w kolejne do samobójstwa. Ja osobiście jak bym z tych 3 sytuacji miał wybierać tą do samobójstwa, to wybrałbym tą 1 jako sytuację, w której największe są szanse. Wiadomo, psychika działa, że kłamstwo powtórzone wiele razy staje się prawdą w oczach tej osoby, więc skoro każdy miał go za pedała, co wiadomo w tych czasach jakie jest... Ale nie zmienia to faktu, że gorzej mają ludzie, ten 1 przykład, ta osoba nic nie robi by ktokolwiek go lubił, przeciwnie coraz bardziej celowo w*****a innych, jakoś nie boi się konsekwencji. Zobaczcie inne osoby znane. Bunny Kou. Wyśmiewa ją cały internet, ona chyba dalej nagrywa swoje bzdury. Komorowski, wyśmiany przez dosłownie wszystkich polaków, a coraz więcej jest jego idiotycznych wypowiedzi, które wkurzają polaków, mało tego, myśli, że wygra, ba nawet ma pewność, mimo, że znaczna większość polski go nie lubi. Pytanie, oni też mają się powiesić?

Tak, samobójstwo dla mnie to tchórzostwo. Ucieczka przed problemami. Ja jestem słabym uczniem. Powiem szczerze, na tydzień przed końcem terminów popraw miałem 6 zagrożeń. Na 2 tygodnie przed miałem 8. Mi zależało by zdać, bo nie jestem aż takim kiepem by nie zdać. Miałem w planach by pisać komis. A jak to się skończyło? Zaliczyłem wszystkie przedmioty. Każdy cudem. Ani 1 komisa. Miałem wielki problem, rozwiązałem go. Moja siostra pisała komisa rok temu. Miała duży problem? Miała, bo raz, że komis, 2 że z matematyki, a 3 po raz 1 w całej rodzinie. Miała problem? Rozwiązała go. Emil Rau ma miesięcznie kilka rozpraw od straży miejskiej, na każdej udowadnia im, że działają bez prawnie. Oni coraz bardziej chcą go udupić, ale on się nie daje. Ma on problemy? Ma. Rozwiązuje je? Tak. Większość moderatorów tutaj ma problem z kompleksem wyższości. Mają problem? Mają. Rozwiązują go? Tak. Mam znajome, które po zerwaniu przed pół roku nazywały siebie tymi najgorszymi, nic nie wartymi. Potem im przeszło. Miały problem, tak, duży. Rozwiązały go? Tak. Ty masz problem z tym, że nie możesz się pogodzić iż nazywamy go tchórzem. Masz problem? Masz. Znaczna większość teraz (z całym szacunkiem do Ciebie) może myśli sobie o Tobie jak o idiocie, który nie widzi, że osoba, która się zabiła jest tchórzem. Ale zobacz, że już nawet w tym momencie naturalnie go rozwiązujesz np. ze mną, przez to, że ja Ci piszę swoje zdanie na ten temat, czemu JA sądzę, że jest tchórzem, a następnie TY dlaczego On nie zawinił niczemu. Rozwiązujemy problem nawet tego nie widząc. Wczuj się w ten sposób, że Twoje zdanie to np. chodzenie w rurkach przez Ciebie. Teraz moje zdanie i przykładowo tego cola! to Twoi prześladowcy. Czemu Ty się nie powiesisz? Odpowiedź znamy. Bo to nie ma sensu, bo idzie się dogadać, idzie inaczej to załatwić. Pytanie teraz, przecież jest nas więcej. Odpowiedź. No to co? No nie powiesisz się, bo więcej osób ma inne zdanie niż ty i wyobraź sobie, że rzucamy w Ciebie kamieniami. No proszę Cię.................

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

na świecie ginie miliony ludzi, a jest tutaj dyskusja o jakimś gimbusie, który się zabił.

nie mówię, że selekcja naturalna to dobre słowo na ten przykład, ale jeśli był słaby to tak czy siak w przyszłości byłby cipką, popychadłem i cieciem.

żołnierze giną za nas, a wy ubolewacie za nic nie znaczącym dzieciakiem.

Opublikowano

na świecie ginie miliony ludzi, a jest tutaj dyskusja o jakimś gimbusie, który się zabił.

nie mówię, że selekcja naturalna to dobre słowo na ten przykład, ale jeśli był słaby to tak czy siak w przyszłości byłby cipką, popychadłem i cieciem.

żołnierze giną za nas, a wy ubolewacie za nic nie znaczącym dzieciakiem.

Zgadzam się w 100%.

Opublikowano

jak to napisałem w zamkniętym już temacie

selekcja naturalna

I nie dawajcie wymówek że choroba psychiczna myśli samobójcze itp. bo tutaj wyszło że był ciotą to się zabił proste, nie był jakiś chory psychicznie.

Depresja da się leczyć i to nie koniec świata. Sam miałem depresję, manie prześladowczą dostałem od psychiatry (poszedłem prywatnie) leki, których i tak nie brałem bo sama rozmowa z nim uświadomiła mi że to problem w mojej głowie i nie biorąc leków wyszedłem z tego.

Wracając do tematu, szkoda co najwyżej matki ale to też jej wina że syn był pizdą.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Ale miał słabą psychikę. Pewnie słabszą niż przeciętny człowiek. Tobie to pewnie ciężko zrozumieć ale nie każdy funkcjonuje w taki sam sposób. Osoba o słabej psychice poddana traumie dochodzi do takich decyzji.

Jedyne co robisz to potwierdzasz moje słowa swoją postawą, dziękuję :)

To, że się ubierał jak ubierał mogło być dla niego sposobem rekompensacji niskiego poczucia własnej wartości. Trochę się znam na psychologii, stąd taki wniosek.

O to, co jest dobre a co nie kłócić się nie będę. Nie mniej jednak takie sprawy trzeba nagłaśniać a nie ignorować, inaczej nam spowszechnieją.

Osobiście to uważam, że powodem tej agresji w społeczeństwie jest internet i jego, niezrozumiały dla dziecka przekaz. Internet, a szczególnie takie strony jak np. MPC albo kwejk czyli celujące w dzieci są podzielone. Ciągłe dyskusje, skupiające się ogólnie do schematu prawica vs lewica. Teraz dzieci w wieku 12 lat mają preferencje polityczne i czarno-białe poglądy, ja w ich wieku nie wiedziałem czym jest polityka.

Czyli już wcześniej musiał zostać zgnojony?

Jakie sprawy? Każde, bo inaczej ludzie myślą pesymistycznie i przestają mieć wiarę w dobro, bo po prostu go nie widzą.

Co ma do tego MPC? Przecież w większości to forum zajmuje się grami, haxami i to jest właśnie dla takich osób - chociaż faktycznie to przeważnie dzieci czitują i przy okazji grają. Kwejk to zbiorowisko debili i gimbusiarkich obrazków to nie ma co się dziwić, że tam jest ich masa. Co do polityka to gdyby takie gówna nie rządziły tym krajem to nadal, by nie wiedzieli czym jest polityka.

Ja z kolei mam inne poglądy wiem, że np. taki Korwin, czy jakiś tam lewak też nie są idealni i w ogóle, ale masz rację - masa czarnej masy uważa się za ,, elitę '' bo głosują na tego wybranego kandydata - gimbusy, a nie elita, bo gdyby elitą rzeczywiście byli to, by sami ruszyli ten rząd tam gdzie potrzeba, ale jak wspomniałem to tylko jakieś gimbusy.

pyhvh7E.png

Opublikowano

a wy ubolewacie za nic nie znaczącym dzieciakiem.

Jakim trzeba być bydlakiem aby takie coś napisać... Tak samo może pomyśleć jakiś islamista celujący do ciebie z broni na wakacjach. ;) Wtedy do śmiechu ci już nie będzie.

Opublikowano

Jakim trzeba być bydlakiem aby takie coś napisać... Tak samo może pomyśleć jakiś islamista celujący do ciebie z broni na wakacjach. ;) Wtedy do śmiechu ci już nie będzie.

Cały internet podnieca się właśnie tym jednym dzieciakiem, gdyby nie mówili o tym na okrągło w mediach to nikogo by to nie obchodziło, bo takich przypadków na świecie jest wiele tylko nikt tego nie nagłaśnia. I te 14 latki które zakładają fandomy zmarłego dziecka i płaczą że ludzie to potwory, a tych którzy się nad nim znęcali powinni na Syberię wywieźć, a najlepiej to w ogóle kara śmierci etc.

Opublikowano

dupa wołowa i tyle w temacie .. przetrwają najsilniejsi (byłem w gorszej sytuacji i co? nadal się śmieją :D gardzą mną, plują i leją na mnie ciepłym moczem :D) ale dostaje w łeb jestem bardzo posłuszną cipką,taka pizda życiowa szczerze jestem jak piesek albo chłopiec na posyłki i do bicia hehe ale mam życie :P k***y nie wiedzą  że po paru latach hue hue wyśle im wieńce pogrzebowe :P

Powinien chłop pójść na siłke, psycha trochę się zmieni .. dystansu nabierze a potem iść na sztukę walki

PS możliwe że był uzależniony, i nie myślał racjonalnie? inny tok myślenia ;x

PS2 dziwne że się przejmują dzieciakiem.. skoro dziennie umiera setki ludzi..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...