Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Takie pytanko mam, bo ciekawy po prostu jestem

Wystawilem sobie w sklepie fmsa+9 z sr 46 20 diabły 5 przeszywka bez kd za 200kk i zszedl w jakies 2min podczas gdy inne itemki schodza zawsze kilka godzin xD

dalem sie wyfrajerowac z cena, czy czysty przypadek?

no trochę tak o 1,5kkk za tanio xD

Opublikowano

Serwer warty polecenia. 

Ogarnięta Administracja.

Spora liczba graczy.

Wszystko póki co wygląda na to że serwer trochę postoi ;) 

GG: 58291199

Opublikowano

Czy da się odpalić vesterisa i jednocześnie pl`a? Bo jak próbowałem to zamykało mi metka. Chciałbym mieć postawiony sklep na pl i grać na vesterisie

Nie.

Opublikowano

Cos jest nie tak ze sklepami offline? przed sec dodałem do sklepu 2malze które po podaniu ceny i kliknięciu ok po prostu znikły z eq, na sklepie ich nie ma i do wypłaty tez zero wiec nie zeszły w ułamku sekundy po dodaniu. Pierwszy raz się z czyms takim spotykam:O

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Czy da się odpalić vesterisa i jednocześnie pl`a? Bo jak próbowałem to zamykało mi metka. Chciałbym mieć postawiony sklep na pl i grać na vesterisie

Nie.

Chyba jak się o komputerach czytało tylko w gazecie :D Virtualbox

Opublikowano

Może mi ktoś pomóc, bo postanowiłem, że zacznę sobie grę na tym serwerze i tutaj pytanie: Jak mam zarobić na początkowe eq? tzw. fms, rib, jakies ku itp

Opublikowano

Może mi ktoś pomóc, bo postanowiłem, że zacznę sobie grę na tym serwerze i tutaj pytanie: Jak mam zarobić na początkowe eq? tzw. fms, rib, jakies ku itp

Leki +  40kk

kawałek plótna - 30kk

kawałek lodu 35-40kk

matowe lody - 20kk

200 zmianek - 50kk

Marmury pająka - 60kk

Opublikowano

Wiadomo już coś kiedy mniej więcej będą wstępne informacje na temat eventu świątecznego ?

W  ten weekend będzie informacja. :)

Opublikowano

Polecam z całego serca! Administracja stara się jak może.

Czekamy na event świąteczny!

Chciałbym tylko wiedzieć na czym można zarobić - początek:
-ogony węża+

-nogi pająka

-szpony skorpiona

-leki+

-futra z +

-symbole wojownika

I czy opłaca się siedzieć na małpach w trudnym lochu? Czy lepiej coś innego sobie ogarnąć?

Opublikowano

Ile teraz 200 zmianek kosztuje? Poszły coś w górę?

Ja sprzedaję po 50kk i schodzą po dodaniu do sklepu po kilku minutach ;d 

790331421158480286162.png

i5 2500k 

msi z77a gd 55

Ballistix x2 4gb

r9 270x 4gb

Thermaltake 530w

gladius m25

seagate 1tb

Opublikowano

Kawałek Płótna bez + schodzi po 55-60kk za szt  (potwierdzone :D), leki + 40-45kk według mnie najlepszy zarobek, a nie jakieś tam zmianki :D

Opublikowano

co moze byc problemem jak podczas okna wczytywania  wywala klienta do pulpitu?

Spróbuj wywalić locale i root i odpal patchera. Być może pomoże.

2863366318.png

Opublikowano

Witajcie!

Czas na wydarzenie świąteczne na serwerze Vesteris!

Na początku informuję, że rozpoczynamy go w czwartek (22.12), a zakończy on się w niedzielę (08.01.2016).

Śnieżynka

Do miast przybyła Śnieżynka i zastąpiła Strażnika Wsi w jego całorocznej służbie.

0UPdI3B.gif

Skarpetki

Przez cały Event z wszystkich potworów na serwerze będzie można zdobyć Skarpetki.

50010.png

Świąteczna Choinka

Podczas trwania Eventu w każdym mieście będzie stała Świąteczna Choinka.

gmI93wO.png

Waszym zadaniem jest zawieszanie zdobytych z potworów Skarpetek na Choince poprzez przeciąganie ich na nią. Skarpetki oddaje się stopniowo, zaczynając od 25 sztuk, na 600 kończąc. Po zawieszeniu 600 Skarpetek, ta opcja jest już dla waszej postaci niedostępna.

Za każde zawieszenie Skarpetek na Choince są przewidywane unikalne nagrody!

Grinch

Jak to w życiu bywa, nic nie może być zbyt piękne... nawet święta! Na okreś świąteczny na nasz świat przybył mistyczny potwór zwany Grinchem. Grinch chce zniszczyć nam wszystkim święta, nie możecie mu na to pozwolić!

metin-1387862977-U5.jpg

Po zabiciu go, jego dusza zostaje odesłana do piekła, jednak wraca on ponownie do naszego świata po godzinie...

Grinch posiada przy sobie wartościowe sztabki oraz swoją szkatułkę, w której możecie znaleźć przeróżne, wartościowe przedmioty.

KQqxGK5.png

Krampus

Krampus jest jednym z pomocników Grincha, jednak jest on trochę bardziej bojaźliwy od swojego przyjaciela... Krampus pojawia się osobom, chcącym odesłać zło z naszego świata niszcząc kamienie Metin.

Krampus ma przy sobie Świąteczną Kartę Losu  50068.png, z której możecie zdobyć wartościowe przedmioty.

metin-1387862963-U5.jpg

Święty Mikołaj

Święty Mikołaj zgubił swoje worki oraz buty przez co nie może rozdać prezentów dzieciom w naszym królestwie...

Możecie mu pomóc, za co otrzymacie Skrzynię Świętego Mikołaja.

78201.png

MLU6ogN.png

Worek Świętego Mikołaja możecie zdobyć z Metinów występujących w świecie Vesteris, poza tymi w dungeonach.
uKImH5J.png

Buty Świętego Mikołaja możecie zdobyć z Bossów występujących w świecie Vesteris.
Z7aPU5q.png

Królewna Śnieżka

Królewna Śnieżka pojawiła się w naszym świecie niedawno, ale przyprowadziła ze sobą stado mistycznych Bałwanków. Niestety nie może wam ich dać od tak, musicie jej najpierw dostarczyć przedmioty, z których będzie mogła wykonać dla was Pieczęć Przywołania Bałwanka.

Aby wykonać pieczęć Królewna potrzebuje:
5x Lodowa Receptura 30335.png, którą wykona dla was za 25 Skarpetek
5x Mroźny Odłamek 51549.png, który możecie zdobyć zabijając Grincha
5x Śnieżny Odłamek 31094.png, który możecie zdobyć zabijając Krampusa

4MmtRRo.png

hTshO82.png

Świąteczny Renifer

Ze skrzynki Świętego Mikołaja możecie zdobyć między innymi Pieczęć Świątecznego Renifera.

o4uh6uM.png

Świąteczne Kostiumy oraz Fryzury

Nowe Kostiumy oraz Fryzury Świąteczne możecie zdobyć również z Świątecznej Karty Losu oraz Skrzynki Grincha.

SJsf1DR.pngK3di3yz.png

Szkatułka Mrozu

U Królewny Śnieżki pojawi się sklep ze Szkatułką Mrozu, której koszt wynosi 100.000.000 Yang.

Główną nagrodą do zdobycia ze Szkatułki są Legendarne Kamienie Duszy, a w tym nawet Kamień Duszy Bestii.

W Skrzynce znajdują się także Szafirowe oraz Purpurowe Ozdoby, których zdobycie nie będzie jednak zbyt proste.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wesołych Świąt życzy Administracja Vesteris.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...