Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Dnia 19.05.2016 o godzinie 23:30 odbędzie się 30 minutowa przerwa techniczna. Zmiany, które pojawią się na serwerze:
- Naprawa komunikatu o zabiciu bossa. Od teraz komunikat będzie pojawiał się zawsze.
- Próba zakupu przedmiotu ze Sklepu Offline przy zablokowanym ekwipunku nie będzie więcej wyłączać gry.
- Ostrzeżenie przy zakupie przedmiotu na Sklepie Offline jeżeli kupowany przedmiot znajduje się w sklepie przynajmniej dwa razy taniej (Przykład w spoilerze)

YM4E0EH.gif

Aby wejść na serwer po aktualizacji wymagana będzie aktualizacja clienta gry.

Pozdrawiamy,
Administracja Vesteris.pl

co wkoncu z tym systemem tytulow?

Niedługo będzie wprowadzony, parę rzeczy w nim jeszcze dopracować musiałem. :)

topic.

oZik02j.jpg

Ciekaw jestem co gracze o tym myślą... Kończyć to czy nie? :)

Pewnie, wyszukiwarka zawsze git, szybciej itemki ze sklepu będą schodzić $$

­

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na ten moment nie będzie limitu cenowego. Aktualnie projektujemy interface w grze pod szukanie tych przedmiotów, które opiera się na podawaniu jednej nazwy przedmiotu i zaznacza te sklepy. Jednak wiadomo, jest to dopiero prototyp który może ulec zmianie. :)

Opublikowano

A będzie coś poprawione z klientem? bo tylko na tym serwie wywala mi tak klienta a do m1 na ch1 nie ma szans wejścia nawet na wyłączonych nazwach bo się robi szybko czarny ekran mimo, że komputer jest nowiutki, wiec to nie problem z mojej strony ani internetu.

Serwer polecam przyjemnie sie gra łatwy początek potem już trochę trudniej ale jest ogromna ilość graczy, od których możesz kupić rzeczy.

Opublikowano

A będzie coś poprawione z klientem? bo tylko na tym serwie wywala mi tak klienta a do m1 na ch1 nie ma szans wejścia nawet na wyłączonych nazwach bo się robi szybko czarny ekran mimo, że komputer jest nowiutki, wiec to nie problem z mojej strony ani internetu.

Serwer polecam przyjemnie sie gra łatwy początek potem już trochę trudniej ale jest ogromna ilość graczy, od których możesz kupić rzeczy.

Używam ten sam klient, a lagów nie ma.

Zauważyłem, że więcej pomoże ukrycie nazw a nie sklepów, polecam sprawdzić z zaznaczoną tą opcją

­

Opublikowano

Ta wyszukiwarka itemów, to przy obecnej ilości graczy to strzał w kolano.

Tak jak ceny stopniowo malały do pewnego poziomu, tak po wprowadzeniu tego rynek całkiem upadnie.

Każdy będzie szukał, byle znaleźć coś za 1kk mniej, ten co ma drożej, wystawia po stałej cenie przez dwa dni i albo mi nic nie schodzi, albo zejdą mu 2 itemy. No to ten drugi teraz da 2kk taniej.. i Koło się zatacza.

Jeżeli zależy wam na zdaniu graczy, miejcie na uwadze wypowiedzi na forum.

Opublikowano

Ta wyszukiwarka itemów, to przy obecnej ilości graczy to strzał w kolano.

Tak jak ceny stopniowo malały do pewnego poziomu, tak po wprowadzeniu tego rynek całkiem upadnie.

Każdy będzie szukał, byle znaleźć coś za 1kk mniej, ten co ma drożej, wystawia po stałej cenie przez dwa dni i albo mi nic nie schodzi, albo zejdą mu 2 itemy. No to ten drugi teraz da 2kk taniej.. i Koło się zatacza.

Jeżeli zależy wam na zdaniu graczy, miejcie na uwadze wypowiedzi na forum.

Grales na WOM ? To idealny przyklad ze wyszukiwarka w ogole nie wplywa na ceny. Jedynie na to ze krocej szukasz i nie ma cwaniaczkow, ktorzy wystawiaja cos 2x drozej niz inni. 

Ale mysle, ze duze znaczenie ma w tym to, ze tam są ludzie z roznych krajow, nie tylko same polaczki-cebulaczki. 

Myśląc dalej... nawet jesli dany przedmiot potanieje z 2kk na 1kk, to wkoncu spadek ceny musi sie zatrzymac, a jesli to serwer na dluzej to rynek sie ustabilizuje po 2-3 miesiacach i juz nikt nie bedzie o tym wspominac. (tak bylo na PL'u za czasow yangow z botow, drogo - 10x taniej - znow drogo) 

Ale to tylko moje zdanie, od dawna tu juz nie gram takze mozecie mniec to w dupie ;)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Coś się da na to zaradzić? Po zamianie bryłki na hajs takie okienko wyskoczyło, po kilku minutach mogłem je zamknąć przez esc. Do tego niewidzialne instrukcje w eq :v No i przy okazji klient się włącza po 5 minutach. Tak z dnia na dzień mi się klient zbugował.

2TkUV2r.jpg

tenor.gif

Opublikowano

To są jakieś żarty z ulepszaniem? 82% szans na jebane ulepszenie, ale c**j z tego spali 10 razy. :_: ­

Opublikowano

Ludzie Ludzie Ludzie.... 

To że jest w uj sklepików nie oznacza że gra tyle ludzi , gdyż to są sklepiki offline to raz , a dwa każdy ma po ileś kont (dropki) żeby wystawić sklepik offline. 

Gra max 1k ludu. 

Pokaż licznik , a nie ilość sklepików offline 

Ja bym zrobił reset  i rework :)

img12grosikow.gif

Opublikowano

Ludzie Ludzie Ludzie.... 

To że jest w uj sklepików nie oznacza że gra tyle ludzi , gdyż to są sklepiki offline to raz , a dwa każdy ma po ileś kont (dropki) żeby wystawić sklepik offline. 

Gra max 1k ludu. 

Pokaż licznik , a nie ilość sklepików offline 

Ja bym zrobił reset  i rework :)

oczywiscie szczegolnie gdy vesteris jest w trakcie reklamy u wielu yt aktualizacja lvl na rocznice system tytulow juz niedlugo to rzeczywiscie reset wymagany skoro dla ciebie 1k  malo ludzi to podziwiam 

30331_20_08_10_7_59_30.png

Opublikowano

nikt nie ocenia servera po sklepikach luzno jest 1k ludzi ja wystawiam po 3-4 sklepiki sam jestem nowym graczem bo ile gram? niecale 2 msc i juz jestem na etapie razardora-eq wojennego-biolog czaszki

30331_20_08_10_7_59_30.png

Opublikowano

Ma ktoś do oddania konto na owym serwerze 70lvl +? Proszę priv 

No reset był by dobry dla nowych graczy co nie ? 

Dla mnie ocenianie ile graczy jest na serwerze po sklepikach offline jest kozackie :D

Jak ktoś nie umie grać w metina i jedyne co umie to żydzić konta no to potem gracze chcą resety. Ja w miesiąc grając sobie na lajcie zrobiłem całe eq exp na +9 (oprócz truty). Jak chcecie zacząć narzekać to niestety nie róbcie tego, bo jak zaczynałem to zmianki były po 20kk, a takie kolce czyste na 75 za 2kkk. Teraz zmianki też schodzą po 20kk ponoć, a kolce można znaleźć i za 1,3kkk, więc jest nawet łatwiej o to.

tenor.gif

Opublikowano

Zanaro wez ty sie puknij w glowe z tym resetem servera. Jak z cenami aktualnie? Poszlo cos do gory?

#brak #kompa #boli

W tym rzecz że all idzie w dół xD

79160594027661829163.png

Opublikowano

Jest możliwość odzyskania staarych kont ? Nie pamiętam tylko poczty , ani loginów . Znam za to hasło do poczt , oraz nicki moich postaci dawnych 

Opublikowano

Kiepsko z odpisywaniem na pw u was na forum:/ orchidea odpisala mi po 5 dniach, a exo od 3 dni nawet nie przeczytal pw chociaż na forum jest... Nie mam możliwości lapania was tylko na ts,wiec odpiszcie czasem na pw. Exo odpisz jak to czytasz:)

Opublikowano

Kiepsko z odpisywaniem na pw u was na forum:/ orchidea odpisala mi po 5 dniach, a exo od 3 dni nawet nie przeczytal pw chociaż na forum jest... Nie mam możliwości lapania was tylko na ts,wiec odpiszcie czasem na pw. Exo odpisz jak to czytasz:)

Exo i Orchidei nie ma do 30 maja. :P

topic.

Zapraszam do dyskusji na forum na temat świecenia zbroi, które zamierzamy dodać podczas update. 

http://forum.vesteris.pl/index.php?/topic/14018-zmiana-efekt%C3%B3w-%C5%9Bwiecenia-nowych-zbroi/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...