Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak moge zarabiać wojem 55lvl z aura na g5? W DT na 7 nie daje niestety rady.Jest jakiś inny zarobek na low lvlu oprocz dropienia zmianek?

Na tym lvl niestety nie

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak moge zarabiać wojem 55lvl z aura na g5? W DT na 7 nie daje niestety rady.Jest jakiś inny zarobek na low lvlu oprocz dropienia zmianek?

Na tym lvl niestety nie

Jaki jest najlepszy sposób na zarabianie oprócz 7pietra i nemerki/razadora? Na niskim lvlu pozostaje tylko dropienie zmianek? :( 

Opublikowano

Na tym lvl niestety nie

Jaki jest najlepszy sposób na zarabianie oprócz 7pietra i nemerki/razadora? Na niskim lvlu pozostaje tylko dropienie zmianek? :(

tak tylko zmianki sa sensowne bo taki razardor czy nemere to zanim ci zejdzie caly drop ze sklepiku to minie 4 dni

30331_20_08_10_7_59_30.png

Opublikowano

To mam jeszcze jedno pytanie, chyba już ostatnie :P Robiąc dropka 35lvl gdzie najlepiej dropiłoby mi sie zmianki? Na 55lvlu nigdzie już chyba nie podropie sobie zmianek?

Opublikowano

To mam jeszcze jedno pytanie, chyba już ostatnie :P Robiąc dropka 35lvl gdzie najlepiej dropiłoby mi sie zmianki? Na 55lvlu nigdzie już chyba nie podropie sobie zmianek?

v3-wo potem tylk odt

Opublikowano

W V3 ciężko ustać? Mam 550deffa z roska, eq ogarnięte nawet, ok.45% na potworki i 30% buffy, dalbym rade tam tym 55? 

Opublikowano

W V3 ciężko ustać? Mam 550deffa z roska, eq ogarnięte nawet, ok.45% na potworki i 30% buffy, dalbym rade tam tym 55? 

a cos isa masz ? ciezko porownac bo ja tam bylem od razu z fullem. jak masz pamiątki skonczone to na pewno dasz rade

Opublikowano

Właśnie z Isa tylko fryzurka, trafiłem na okazje to kupiłem. Nie mam czasu na codzienne granie i szkoda mi yangow na Itemshop ktorego nie wykorzystam w przynajmniej 50%. 

Zrobie chyba dropka 35 i bede dropił w swiatyni. 

Opublikowano

Właśnie z Isa tylko fryzurka, trafiłem na okazje to kupiłem. Nie mam czasu na codzienne granie i szkoda mi yangow na Itemshop ktorego nie wykorzystam w przynajmniej 50%. 

Zrobie chyba dropka 35 i bede dropił w swiatyni. 

na WO na piętrze z pieczątkami to tak

Opublikowano

Nie polecam, zero zainteresowania ze strony administracji. Mój problem nie został od tylu dni rozwiązany i pewnie kurw*a nie zostanie, tak samo jak innych.

Opublikowano

Nie polecam, zero zainteresowania ze strony administracji. Mój problem nie został od tylu dni rozwiązany i pewnie kurw*a nie zostanie, tak samo jak innych.

Serio, ja uzyskuję odpowiedź od admina w przeciągu no powiedzmy max 5h... inni ludzie też nie narzekają.

Wg. mnie do tego serwera nie ma jak się przyczepić, ale ostatnio zauważam że ludzie usilnie próbują to zrobić.

­

Opublikowano

AV3KrJb.png

Witajcie.

Dziś chcielibyśmy zaprezentować Wam coś, nad czym pracowaliśmy od dłuższego czasu, mianowicie System Tytułów.

Każdy z Was może zdobyć 80 tytułów. Każdy z nich nazywa się inaczej i jest nagrodą za zdobycie/zrobienie/pokonanie czegoś.

Tytuły dzielimy na 4 rodzaje:

ZWYCZAJNE - z reguły jest to pierwszy poziom danej kategorii

UNIKALNE - z reguły jest to drugi poziom danej kategorii

EPICKIE - z reguły jest to trzeci (i czasem ostatni) poziom danej kategorii

LEGENDARNY - ostatni, najwyższy tytuł danej kategorii

Tytuły możemy zdobyć za przeróżne osiągnięcia.

2icplCp.png

Za co możemy zdobyć tytuły:

- Zabicia potworów

- Zniszczone Kamienie Metin

- Pomyślne ulepszenia

- Pomyślne wyłowienia

- Pomyślne wydobycia

- Ilość zabitych graczy na wojnie

- Czas online w grze

- Ilość wydanych Smoczych Monet

- Pierwsze miejsce w Wymiarze Władców Łatwym/średnim/trudnym

- Pierwsze miejsce w Wydarzeniu Łowieckim

- Wydana ilość yang na Shopie Offline

- Użycie zaczarowań przedmiotów

- Maksymalne rozwinięcie umiejętności pasywnych

- Odwiedzenie każdej lokacji w grze

- Wygranie danej ilości pojedynków na arenie pvp

- Wybonowanie perfekcyjnego przedmiotu

- Wytworzenie szarfy z maksymalnym stopniem absorpcji

- Otworzenie każdej szkatułki dostępnej w grze

- Użycie każdego możliwego wierzchowca

- Użycie każdego możliwego zwierzaka

- Ukończenie zadań od Biologa i Seona

W ten sposób prezentują się tytuły, które możecie otrzymać za pokonane potwory:

8PGwE8H.png

A tak wygląda tytuł, który wybierzecie, na Waszej postaci:

h8JNsZ6.png

Dodatkowe tytuły:

Ukończone dungeony:

- Wyspy Orków

- Wieża Demonów

- Komnata Baronówny

- Katakumby

- Komnata Smoka

- Strażnica Nemere

- Bramy Piekieł

Jednak jeśli o to chodzi, sprawa wygląda troszkę inaczej. Za ukończenie 50/300/2000 dungeonów, otrzymujecie analogicznie tytuł Unikalny, Epicki oraz Legendarny. W dodatku, wraz z otrzymaniem właściwego tytuły, otrzymujecie bonus 2%/5%/10% więcej obrażeń, które możecie zadawać w całym dungeonie. Przykładowo, jeśli ktoś otrzyma tytuł Pogromca Smoków, który jest tytułem Legendarnym, otrzymuje +6% obrażeń w Komnacie Smoków. Oczywiście bonus ten działa tylko wtedy, kiedy wybieracie dany tytuł, który jest za to odpowiedzialny.

O7jxMmc.png

Pozdrawiamy,
Administracja Vesteris.pl

xdnXBJo.png

Opublikowano

Serio, ja uzyskuję odpowiedź od admina w przeciągu no powiedzmy max 5h... inni ludzie też nie narzekają.

Wg. mnie do tego serwera nie ma jak się przyczepić, ale ostatnio zauważam że ludzie usilnie próbują to zrobić.

­

to niech zaglądają na forum w dział pytania i problemy, chociaz raz na rok.

Opublikowano

Mistrze kiedy wprowadzicie ten system tytulow?

Na forum pisali że +/-tydzień.

Dużo osób gra ? Opłaca się wracać surką wp 41 lv za bardzo bez kasy i eq? Na czym zarobić ? WO dalej?

Teraz popularny zarobek to 55lv i metki na 7piętrze w dt,ale jeżeli dasz radę na wo to polecam ci tam zostać tylko do momentu aż zrobisz eq pod dt na 7piętro

­

to niech zaglądają na forum w dział pytania i problemy, chociaz raz na rok.

Jak masz problem to wbijasz na ts i tam uzyskasz pomoc stosunkowo szybko(Nie musisz posiadać nawet mikro)

i ogarniesz postać+75 żeby przejść przez kowala.

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

­

4 dni temu napisałem pw na mpc do endego to nawet nie przeczytal.

2 dni temu napisałem pw na fb,zero odzewu.

Pierwszy raz potrzebuje pomocy i wygląda to jak wygląda.

To nie jest czepianie sie na sile,nie każdemu pomagają.

Opublikowano

­

Napisz na forum lub wejdź na ts3 pisali tutaj to 5515 razy

Dodatkowo jak widziałem, pisali że lepiej pisać do Enobaria/Orchidea czy Exo i po kłopocie

­

Opublikowano

­

Od kontaktu z nami jest TEAMSPEAK i FORUM. Na FB mało kiedy odpisujemy, bo najwygodniejszy kontakt jest właśnie przez ts, ewentualnie forum.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Jakoś wcześniej nie byłem przekonany do serwera bo Endymion. 

Lecz widzę że pracuje nad serwerem już długi czas do tego wprowadza faktyczne nowości które na innych serwerach polskich nie goszczą.

Wracając do meritum.

Warto w tym momencie zaczynać grę od 0 ? 

Is czasowy/stały ? 

Ciężko o is ? 

Eq-

Truta cięzka do zdobycia ? 

Stale etc ? 

Roski itp dostępne w sklepach i czy są max ? 

Jak z graczami 5 na krzyż czy zainteresowanie jest ? 

Is daje dużą przewagę ? 

Opublikowano

Lecz widzę że pracuje nad serwerem już długi czas do tego wprowadza faktyczne nowości które na innych serwerach polskich nie goszczą.

Wracając do meritum.

Is czasowy/stały ? 

Ciężko o is ? 

Eq-

Stale etc ? 

Is daje dużą przewagę ? 

1- wartos

2- is jest bardzo łatwo dostępny w grze od innych + można wyłowić sm 

3 pety sa stałe kostium.fryz 30 dni 

Truta jest cennym itemem dropi ona ze szkaty ripa/nieb śmierci 

stalki dropia +5 z bosow mapa 95 oraz +6/7 z razadora/nemere/wrozki i sa bardzo łatwo dostępne

Roski maja podstawowe wartosci z globala , dropia one z szkat blasku oraz po 30 szt ze szkatułek z rosami po 30szt

na ch1/2 zawalone sklepami + duza aktywność na czacie

Kostium daje 1k hp 50 wartosci ataku a fryzura 10 % na moby  

Opublikowano

Wracając do meritum.

Is czasowy/stały ? 

Ciężko o is ? 

Eq-

Stale etc ? 

Is daje dużą przewagę ? 

1.Osobiście uważam że warto,

2.Kostium/fryz 30dni pet stały,

3.Nie sm są łatwo dostępne, dużo graczy sprzedaje+co tydzień event rybacki więc szansa na sm jest,

4.Nie, dużo trut ostatnio jest na servie wystarczy zarobić na nią hajs(jak masz farta to otwieraj szkaty)

5.Stalki i bizu to akurat żaden problem,

6.Czas i wartość jak na pl,roski możesz wytworzyć jak na pl,dropnąć z blasków i szkaty z rosami dropią z kary losu i razora+nemere,

7.Graczy jest dużo jak wejdziesz to sam się przekonasz.

8.Is dużo nie daje ale zanim dojdziesz do momentu aż go bd potrzebował do pvp to zdobycie sm nie bd dla Cb żadnym problemem.

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

Pomijając że admini mają graczy gdzieś, to serwer jest naprawdę ciekawy oraz udany, ale niestety zarobek obecnie to jakiś żart.

Ma małym lvl-u bardzo ciężko jest zarobić na eq o pecie czy czymś takim nie wspominając. Cena aury osiąga dno zaraz po ostrzu (obecnie ostrze 1.5kk, aura 3.5kk) reszta KU to syf i odrazu gleba. Pragnę tylko przypomnieć iż top lvl-e zarabiają na razadorze i nemere około 1kkk na jednym ubiciu na głowę, a słyszałem już, że ubijają ich solo z dobrym eq.

Rynek serwera obecnie umiera śmiercią tragiczną, bo wszystko co da się zdobyć na małym lvl jest gówno warte, pozostają jedynie zmianki, ale jużi po 15kk stoją za stack.

Ciekaw jestem jak zarobić na trutkę (2.5kkk za czystą +0 do mixu) skoro aura kosztuje 3.5kk, ostrze 1.5kk a stack zmianek 15kk. Ostatnio po 3 godzinach na 7 pietrze w DT miałem około 470 zmianek, 320 skrzyn KU oraz 1 diament duchowy, co dało równowartość (12 aur w skrzynkach i 9 ostrzy) około 100kk. Normalny gracz aby zdobyć trute bez otwierania szkat ripa musi siedzieć na 7 pietrze 75 godzin, co jest jakimś żartem.

Rynek umiera a cena ku leci na łeb z 1 powodu, za drogie są egzo i za ciężko je zdobyć. Na ravii po roku nie było czegoś takiego, KU trzymały cene, a to dlatego, że i egzo były tanie i duże lvl-e robiąc sobie dropy czy inne postaci skupowały KU hurtowo.

Rozważcie również turnieje PVP na konkretny lvl, np. do 35, do 55, do 75 oraz do max lvl-a, to napewno nieco rozbudzi gospodarkę i małe lvl-e w robieniu eq do pvp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...