Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w minecrafta gra coraz mniej osób?

I'm_rudy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpewniej gra dla starszych i tych co długo już grali w tą grę to im się po prostu przejadła.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlatego, że poziom zaniżany przez osoby, które spiraciły grę jest już bardzo niski.­

Twoim zdaniem osoby, które kupiły grę, mają od razu +50 do inteligencji, czy o co chodzi, bo nie za bardzo ten argument rozumiem?

Ja gdy weszłam pierwszy raz na jakiś serwer multiplayer (a nie było to tak całkiem dawno), szczerze się zdziwiłam, widząc rażące kaleczenie polskiego języka i na początku myślałam, że wszyscy trollują. Jako, że byłam nieogarnięta i nowa wśród dzieci minecrafta i nie wiedziałam, czego się po nich spodziewać, dałam się nabrać na kilka sztuczek typu: "ej tepnij sie do mnie pokarze ci swuj domek". :P Dopiero po jakimś czasie dotarł do mnie przykry fakt, że na 100 osób grających na danym serwerze, tylko 2 Cię nie okradną/zabiją/oszukają.

To jest moim zdaniem główna przyczyna domniemanego spadku graczy. Nie chcę nikogo urazić, ale naprawdę nie mam ochoty przebywać wśród takich ludzi i wolę pograć w coś innego albo w trybie single.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Jak dla mnie to po prostu ''selekcja naturalna'' tzn, jedna gra jest w ''modzie'' a druga nie, pozniej ta pierwsza wychodzi z ''mody'' i wchodzi na jej miejsce inna gra :P Wiadomo jest, że każdemu znudzi się jakaś gra po jakimś czasie. To jest normalne, teraz popularny staje się CS GO, ale za jakiś czas wyjdzie on z ''mody'' i wejdzie jakaś inna gra i bez końca. Są wyjątki, gdzie gra jest popularna przez cały czas bez względu na jej początkową popularność( cs 1.6 itp)

Opublikowano

­

Twoim zdaniem osoby, które kupiły grę, mają od razu +50 do inteligencji, czy o co chodzi, bo nie za bardzo ten argument rozumiem?

Ja gdy weszłam pierwszy raz na jakiś serwer multiplayer (a nie było to tak całkiem dawno), szczerze się zdziwiłam, widząc rażące kaleczenie polskiego języka i na początku myślałam, że wszyscy trollują. Jako, że byłam nieogarnięta i nowa wśród dzieci minecrafta i nie wiedziałam, czego się po nich spodziewać, dałam się nabrać na kilka sztuczek typu: "ej tepnij sie do mnie pokarze ci swuj domek". :P Dopiero po jakimś czasie dotarł do mnie przykry fakt, że na 100 osób grających na danym serwerze, tylko 2 Cię nie okradną/zabiją/oszukają.

To jest moim zdaniem główna przyczyna domniemanego spadku graczy. Nie chcę nikogo urazić, ale naprawdę nie mam ochoty przebywać wśród takich ludzi i wolę pograć w coś innego albo w trybie single.

Bardzo mądre słowa i z wielkim żalem je popieram.

Minecraft stacza się na same dno (bez obrazy). Widać to po kolejnych serwerach EasyHC/HardCore/SV+Frakcje.

Szkoda, że wszyscy tworzą dalej te typy serwerów.

To nie jest to samo co kiedyś. Wcześniej (czyt. 2-3 lata wcześniej), było dużo które ogarniało tę grę, zasady i kulturę.

Teraz to jest tak [z wielkim szacunkiem]: "Szukam plugniów do serwera hardcore","Szukam youtubera 1k +, który zareklamuje serwer".

Z takiej zajebiaszczej gry, stało się jedno WIELKIE bagno. :(

Opublikowano

Tylko w Polsce jest takie zjawisko choć ja sam gram jedynie na zagranicznych serwerach (Głównie przez Cebulactwo choć coraz częściej spotykam się z tym na angielskich serwerach) i oglądam angielski youtube gdyż jest ciekawszy i tam youtuberzy robią to z pasją i chęcią. Moim zdaniem jest to spowodowane nie chcąc nikogo obrazić szarą masą oglądającą za przeproszeniem bandę nic nie wnoszących ludzi którym przestał się podobać minecraft więc zaczęli go obrażać, wyzywać i lekceważyć jego graczy. Co to zjawisko wniosło? a no szara masa nie miejąca własnego zdania zaczęła robić to co i oni. 

Dodatkowo chciałem się odnieść do Polskiej mentalności która została wyrobiona przez niecałe 50 lat. Chodzi mi tutaj oczywiście o lata socjalizmu (Gdyż w Polsce nigdy nie było prawdziwego komunizmu). U Polaków wytworzyło się wtedy to tzw. Cebulacwtwo czyli min. Zazdrość wręcz zawiść do tego co inni mają, chęć zagarnięcia wszystkiego dla siebie, nie dbanie o innych tylko o siebie, no i oczywiście nasz znak rozpoznawczy czyli ogólnie lewactwo (Co właściwie łączy wszystko co wypisałem). Przez to wielu graczy przestaje grać na Polskich serwerach minecraft. 

Ostatni mój argument jest taki że po prostu Mojang coraz bardziej ułatwia tą grę. Kiedyś to jak grałem to zakopywałem się w ziemi i bałem się wyjść. A teraz? Coraz to nowsze rzeczy, ułatwienia dodawane do gry (Moim zdaniem dla młodszych graczy). Ogółem minecraft już nie jest taki jak był kiedyś. 

Opublikowano

Chodzi o to, że osoby, które kupiły grę z reguły są inteligentniejsze. A te które jej nie zakupiły robią co chcą, gdyż mogą zmienić nick, użyć tunelu, albo czegoś innego. A osobom, które kupiły premium szkoda jest marnować tej szansy.

Ja gdy wszedłem pierwszy raz na serwer mc(1, 2 lata temu) jeszcze było mało serwerów, ludzie byli ogarnięci. Potem to momentalnie zaczęło spadać. Poziom był coraz niższy poprzez "promocję" gry książkami... No, ale nic z tym nie zrobimy.

­

aw

Opublikowano

Chodzi o to, że osoby, które kupiły grę z reguły są inteligentniejsze. A te które jej nie zakupiły robią co chcą, gdyż mogą zmienić nick, użyć tunelu, albo czegoś innego. A osobom, które kupiły premium szkoda jest marnować tej szansy.

Czy ja wiem? Na pewno jest w tym trochę racji, ale nie generalizowałabym tak wszystkich. Ja bym raczej powiedziała, że to osoby, które usilnie starają się kupić wszystko za SMS są w większości strasznie natrętne, a ich natręctwo objawia się tym, że próbują za wszelką cenę się do Ciebie przeteleportować i Cię zabić, żeby pokazać, jacy są silni.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Nie ma graczy bo Microsoft zamiast pójść na fali po kupnie Minecrafta i wypuścić v.2.0 to przepisali tylko na konsole i puścili całość w piz..wiadomo co. : /

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczego? Bo są lepsze gry survivalowe, a MC jest dobre tylko jako sanbox (no chyba, że jakieś serwery, ale takich jest baaardzo mało).

Bo dzieci tutaj jest chmara i do tego tych głupich, neo, gimbusów z resztą też, co prawda w innych grach też ich trochę jest, ale to ile tego jest to porażka.

Bo są słabe serwery i to jeszcze stworzone przez gimbusów - 5 osób pisze w temacie jaki to serwer jest wyjątkowy, super, a jak ktoś wszystkich wyzywa to bana dostaje po tygodniu.

Bo gra stała się za łatwa, kiedyś żelazo czy diamenty były trudne, a teraz są świątynie, wioski i co tam jeszcze jest i masz już mnóstwo materiałów.

Bo zginęło to ,, coś '' - jak ktoś pamięta skkf, JJJ, czy nawet tą Madzie - to były ogarnięte gry, gdzie się po prostu rozmawiało i grało, Ci nowsi blow i mandzio, byli przez chwilę całkiem nieźli, ale potem dno... dobrze, że chociaż jeden z nich się uwolnił. Reszty kompletnie nie trawię, gdzie jest tylko to na okrągło, bądź MC jest główną serią. Teraz sami gracze - rozgrywki kiedyś były ogarnięte, a teraz jest po prostu bulgot.

A filmy angielskie po prostu nie mają tego całego chamstwa, kupienie MC nie sprawia, że jesteś mądry, ale chociaż nie należysz do tej części, która bierze rozgrywkę za jakieś trollowanie, żarty czy po prostu jest na tą grę tak napalona, że gra bez premium. I co jest zabawne, to widać nie grając w ogóle w MC.

pyhvh7E.png

Opublikowano

czyli mamy rozumieć że jak wyjdzie kiedyś HL3 (haha jasne) to odinstaluje cs:go i zainstalujesz HL3

Tak wynika z tego pisania bo wyszła gra, jak masz dysk 500mb i styka Ci tylko na 1 grę to problem.

To że wychodzi nowa gra nie znaczy że każdy siedzi 24/7 w niej nie wchodząc na stare gry w które grał

TEMAT

Opublikowano

Po prostu takie czasy gra się robi dziecinna nudna itp , człowiek chce więcej frajdy itp i gra w inne :P.

.

Opublikowano

­Powodem są dzieci.

Teraz na każdym serwerze, możemy zobaczyć słownictwo "kto doda do wyspy?", "to jest moje, nie tfoje.". Uwierz mi, były takie przypadki. :)

Byłem administrator na serwerach minecrafta od bety 1.2_x i uwierz mi wtedy było tak samo ,społeczność mc jest niezmienna praktycznie od początku.

@top Nic nie trwa wiecznie ,gra wyszła w 2011 (nie licząc indev-beta) ,a tyle lat jak na taką grę to jest dość dużo ,nie jest to typ mmo-rpg jak metin 2 gdzie głównie starasz się rywalizować na GŁÓWNYM serwerze wraz z innymi graczami,w mc wystarczy max 2 msc umiarkowanego grania aby osiągnąć wszystko więc ludzię początkowo zmieniają serwery a później odchodzą ,to wszystko jest spowalniane przez mody/pluginy ale wciąż pozostaje nieuniknione.

Opublikowano

­

Chętnie bym zaczął grać od wersji Bety, lecz nikt się nie przenosi do wcześniejszych wersji.

@topic

Tak, CS:GO jak i League of Legends stają się sławne, lecz nie tak sławne jak Minecraft co tłumaczy ten artykuł:

http://www.mpcforum.pl/topic/1409034-minecraft-najcz%C4%99%C5%9Bciej-ogl%C4%85dan%C4%85-gr%C4%85-na-youtube-w-marcu/

Jeśli są chętne osoby mogę się pobawić w utworzenie serwera w młodszej wersji;) A odnośnie tematu, myślę że spadek popularności MC jest powodem trendu CS:GO, ale także przyczyniły się do tego słabe serwery dzieciaków które chciały zabłysnąć, i ich podejscie do gry.

Opublikowano

Aktualnie wielu ludzi z Minecraft przechodzi na Garry's Mod. Ostatnio Garry's Mod stał się takim hitem. Jest tam wiele serwerów o różnej tematyce (Alien isolation, Murder, TTT, Zombie Survival itd..) W Garry's Mod można aktualnie spotkać coraz wiecej ludzi, a sama Gra kosztuje TYLKO 11zł cd-key. Bardzo tanio i opłacalnie. Kiedyś na steam za 0,99 euro nawet była.

Ostatnio przybyło wielu Graczy z Minecraft do Garry's Mod'a ponieważ ma on podobną tematykę do Minecraft. Lecz na Garry's Mod jest naprawdę wiele różnych serwerów horror itd.. Można wgrywać mody, mapy na serwerze co się zechce. Gracze gdy wbijają to pobierają tą zawartość więc jest to lepsze niż w Minecraft.
W Garry's Mod są nawet serwery Minecrat ;_;

Opublikowano

Po prostu gra już się wszystkim przejadła. Nawet wiele nowosci, które dodają nic nie zminią. Dodatkowym powodem jest to, że dużo ludzi wyśmiewa gre w klocki, mimo, że wcześniej grało w nią bardzo dużo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ci jutuberzy zaczęli tresować te dzieciaki jak psy :f

Minecraft już nie ma takiego fame'u na YouTube co 3 lata temu. Obecnym królem jest CS:GO.

Już chyba MC wolałem.

Opublikowano

­Przez bardzo popularne ostatnio CS:GO, na które popularni youtuberzy sprowadzili totalne lamusy, które plują i wyzywają, bo nie potrafią grać: (cała prawda):

gdyby nie to, w minecrafta dalej grałoby dużo osób... co dziwne... za granicą, kiedy wprowadzili CS:GO dalej ludzie grali i nie narzekali, czyli coś w tym jest. ;)

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...