Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w minecrafta gra coraz mniej osób?

I'm_rudy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@AdamGrzegorz

@pablos11

Jest więcej przyczyn:

1.Mało serwerów pod najnowszą wersję minecraft'a

2.Przejęcie MOJANG'u przez Micro$oft

3.Zepsuta walka w 1.8

4.Bugi z klonowaniem w minecraft 1.8

5.Zamkniecie projektu Spigot oraz Bukkit

6.Nowe gry: GTA V oraz CS:G0

1. Polskich tak, angielskich jest masakrycznie dużo

2. Co za różnica tak czy siak MC nadal działa i idzie do przodu

3. Ja tam różnicy nie widzę

4. Ha! I tutaj was boli że nie ma hacków i bugów w grze żeby oszukiwać

5. Jak zamknięcie, wczoraj widziałem bukkit 1.8.3/4 i spigota 1.8

6. No i też gram w kilka nowych gier a mimo to w MC czasami pogram

TEMAT

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. Polskich tak, angielskich jest masakrycznie dużo

2. Co za różnica tak czy siak MC nadal działa i idzie do przodu

3. Ja tam różnicy nie widzę

4. Ha! I tutaj was boli że nie ma hacków i bugów w grze żeby oszukiwać

5. Jak zamknięcie, wczoraj widziałem bukkit 1.8.3/4 i spigota 1.8

6. No i też gram w kilka nowych gier a mimo to w MC czasami pogram

@pablos11

5.Chcesz powiedzieć, że spigot/bukkit powrócił ?

minecraft.jpg
Opublikowano

@pablos11

5.Chcesz powiedzieć, że spigot/bukkit powrócił ?

Spigot nie powrócił, bo on ciągle był...

@AntyBlezur może się znudził?

#AntyBlezur

Opublikowano

W polsce, jedynym powodem umierania MC jest brak różnorodności serwerów. Na 100 serwerów są 3 na modach, 4 FB 2 jaile i same surv+gildie. (Dane wymyślone, ale obrazują co ludzie tworzą, zwykle nawet na pobranych paczkach pluginów) Gdyby była duża różnorodność serwerów byłoby cudownie. Na serwerach z trudniejszymi modami jest też dużo więcej osób które nie zachowują się jak debile, tam zwykle panuje kulturka, dużo osób sobie wzajemnie pomaga. No ale jednak i tak kolejne serwery które powstaną to będą surv+gildie bez większego sensu.

Może napisałem bez ładu i składu, ale mam nadzieję że zrozumiecie przekaz.

Pozdrawiam, KiesieK

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

W polsce, jedynym powodem umierania MC jest brak różnorodności serwerów. Na 100 serwerów są 3 na modach, 4 FB 2 jaile i same surv+gildie. (Dane wymyślone, ale obrazują co ludzie tworzą, zwykle nawet na pobranych paczkach pluginów) Gdyby była duża różnorodność serwerów byłoby cudownie. Na serwerach z trudniejszymi modami jest też dużo więcej osób które nie zachowują się jak debile, tam zwykle panuje kulturka, dużo osób sobie wzajemnie pomaga. No ale jednak i tak kolejne serwery które powstaną to będą surv+gildie bez większego sensu.

Może napisałem bez ładu i składu, ale mam nadzieję że zrozumiecie przekaz.

Pozdrawiam, KiesieK

Dobrze mówisz próbuje z jednym hosterem nawiązać współpracę to jak się spytałem jakie są inne propozycje to 2 z nich to był survival + gildie.

@TheMolkaPL. Ja teraz używam @1361622928-U485574.pngWarnBlezur

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

dużo tekstu dużo...

całego nie przeczytam ale...

powody dla których ja przestałem grać:

1) czekanie na aktualizacje po 4 miesiace - efekt - nic nowego

2) kilku letnia gra BRAK możliwości zmiany poziomu trudności / ustawień graficznych

3) gra rozwija się tak powoli że powinna pobić wszelkie rekordy w powolnym rozwoju

4) serwery na których dominowały osoby pon. 14 roku życia

5) administracja serwerów posiadająca 14 lat..........................................

6) poziom "sztuki" jaki prezentuje gra - " pacz... muj domek... fajny... kwadrat z dirta i piasku"

- bardzo niewielu "dobrych" budowniczych w skali procentowej

7) brak rozwijającej się rozrywki na serwerach...

serwer Fun: - Nasze atrakcje -

Parkour , PVP , PVE - WOOOOOW tak wiele że rok będę sprawdzał co jest czym :O

8) samo dodawanie ich "ulepszeń" jest pogarszaniem gry...

kiedyś BARDZIEJ mi się podobały dźwięki...

TNT , Drzwi itp. wszystko zepsuli... kiedyś TNT miało styl w MC... teraz ma NIC...

więc mówiąc kilkoma słowami...

minecraft NIE rozwija się... minecraft stoii w miejscu a czasami nawet się cofa...

przynajmniej takie jest MOJE zdanie... a ja przygodę z tą grą zakończyłem na jej wersjii 1.4.7 

Opublikowano

@PanTobi

1. Mimo tego nikt jeszcze nie odkrył całego świata :D nie ma takiej osoby która by wiedziała 100% o grze

2. Jak nie ma? Hard / Easy / Med / Peace

3. ---

4. Zgodzę się, małolaci szerzą się jak szarańcza

5. Albo nawet i mniej mają

6. najgorszy problem właśnie z tym jest

7. Hmmm widziałem ostatnio że kilka osób robi coś ciekawego, ale to poczekać trzeba aż skończą

8. Niby, ale lepsze dodatki są, grafika 3D która dodaje nowy wygląd bloków np. zamiast zwykłej biblioteczki która była kwadratem z teksturą, teraz książki z niej wystają, widać to stojąc przed i obok, crafttable ma także wygląd 3D

W 1.4 to ja grałem, tam było coś, ludzie dorośli, mądrzy, każde ich nudne PvP było poparte jakąś ideą a nie "a bo mi się nudziło to zabiłem"

wtedy ludzie myśleli co robią a nie bezmyślnie latali z mieczem i setem z IS serwerowego ...

Kiedyś można było przejść się spokojnie po mapie obok całej bandy graczy, teraz obok jednego nie przejdziesz bez walki, a jak jeszcze oni przegrają to wielki krzyk o hacki, nooby i sporo więcej

TEMAT

Opublikowano

Ostatnio widziałem plugin tutaj na mpcforum który poprawia ortografie więc wystarczy posiedzieć nad tym pluginem kilka godzin, skopiować cały słownik do pluginu i tylko dopisywać niepoprawne słowa :D Może zajmie to z 10 godzin ale będzie warto, a później ten plugin wystawić skonfigurowany dzięki czemu serwery go użyją i przynajmniej nie będzie takich błędów..

Gorzej jak zaczną wymyślać nowe słowa..

Opublikowano

7. Hmmm widziałem ostatnio że kilka osób robi coś ciekawego, ale to poczekać trzeba aż skończą

Raczej nie w Polsce ;) Tu żeby zrobić najlepszy serwer trzeba mieć wszystkie autorskie pluginy. Jakby nie wiem kogo to obchodziło, co się ma na dysku serwera.

Na serwerze liczy się rozgrywka, a nie software.

Ciekawe co to jest to "ciekawe" - miliardowy autorski plugin na gildie?

@AntyBlezur może się po prostu znudził? Każdemu przejadły się te serwery survival/easyhc + gildie...

#AntyBlezur

Opublikowano

Kto gada tutaj o autorskich, sam używam z neta pluginów, konfiguruję je na potrzeby moje oraz tłumaczę tylko to co gracz widzi, reszta mi wisi, po co mi autorski plugin na moby skoro mam MythcMob, albo po ch**a mi Autorski ClearLag ?

Pluginy z neta też są autorskie, nieważne czy za darmo czy za kasę, ktoś je napisał na potrzeby serwera danego trybu więc nie wiem o co dzieciaki mają ból dupy.

Nigdy nie stawiałem na autorskie pluginy i nie będę, skoro mogę mieć coś bez problemu zdobyte z neta i to w ciągu 1min które działa tak samo jak kod pisany 20h i z trudem to wolę pobrać coś z neta i działać dalej niż stać i pisać plugin od nowa.

Ale nie dzisiejsze dzieciaki muszą mieć:

1. Autorską nazwę
  2. Autorskie pluginy
  3. Autorski TxT
  4. Autorskie pluginy
  5. Autorsko wygenerowane mapy
  6. Autorskie spawny
  7. Autorskie moby

A to wszystko chcą grając na pirackich launcherach.

Dlaczego coraz mniej osób gra:

Postawię serwer, ale muszę mieć autorskie pluginy --> nie umiem javy nie stawiam serwera, ktoś inny zrobi.

A prawda taka że my nie robimy dobrych serwerów z tego powodu, wystarczy poczytać posty na bukkit.rog (Angielskim forum nie naszym PL)

Albo na innych forach zagranicznych o MC

Tam ludzie udostępniają mapy, pluginy, skrypty a nawet pomysły i nikt się nie rzuca, ludzie piszą że mają plugin z neta a jego gracze idą na serwer bo wiedzą że tam nie robi się gówna jak u nas, tam serwer to serwer nie ma gówien bo nikt nawet nie chce stawiać gówna a w PL "Postawię isi HC będę najlepszych isi w PL"

Tutaj serwer zjada serwer, DDOSUJE go atakuje botami, oczernia, a w Anglii (gdzie miałem praktyki i pograłem sobie z dzieciakami tam) było idealnie, serwer pomagał serwerowi, nikt nikogo nie atakował.

TEMAT

Opublikowano

@GetFun

Co twój post wnosi do tematu?

Bo nie rozumiem, Valve nie posiada MC ani nie ma z nic wspólnego

Raczej chodzi mu o to, że dużo osób gra teraz w CS GO. ;)

Opublikowano

@GetFun

Co twój post wnosi do tematu?

Bo nie rozumiem, Valve nie posiada MC ani nie ma z nic wspólnego

Pozdrawiam kumatych :)

Takie posty rozwijają Wasz mózg, bo narazie przetwarza tylko piksele z mc.

Raczej chodzi mu o to, że dużo osób gra teraz w CS GO. ;)

Dokładnie wszyscy, ale to wszyscy nagrywaja tego CS GO na jutube.

CS:GO to nowy minecraft. Pójdzie na tosterze, więc każdy może w niego grać.  :P

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Bo grasz tylko na polskich serwerach, które są beznadziejne i nie masz pojęcia o zagranicznych. Ogólnym powodem jest nuda. Ile można grać w survival+gildie/easy hardcore, skoro jest CS:GO, na którym można nawet zarobić... :)

Opublikowano

Gra po prostu jak każda gra się nudzi i trzeba od niej odpocząć trochę by się nie znudziła za bardzo. Więc czy gra mniej osób... Osobiście mniej gram teraz w minecrafta, ale to z powodów takich że nie mam czasu jak i że trochę mi się on znudził i są też inne gry w które trzeba pograć co dopiero wychodzą. 

Opublikowano

Kiedyś kupiłem wirtualne klocki Lego, Dziś dostaje miecze i sandały w 3D. Kreatywność, element przetrwania i chęć odkrycia nieznanego to coś co pociągało każdego z nas w ten niezwykły świat kwadratów, chcieliśmy realizować dziecięce marzenia, tworzyć rzeczy niezwykłe i ta idea trwa dalej, jednak osobiście odnoszę wrażenie, że umiera. Z każdą aktualizacją oddalamy się od pierwotnego obrazu gry, dostajemy przesyt często niepotrzebnych możliwości, wyrastamy.. Życie narzuca na nas obowiązki, mamy mniej czasu na grę. Osobiście za czasów gdy sam jeszcze grałem był moment, że nie miałem pojęcia co wprowadza nowa aktualizacja, było to dla mnie mało interesujące, dziś z sentymentem spoglądam na czasy Alphy. Nie twierdzę, że wszystkie aktualizacje były złe ale takie elementy jak wiedźmy czy mikstury nie powinny mieć miejsca w tej grze. 

s4ElBud.png
Opublikowano

- gra jak każda inna nudzi się z czasem a jak ktoś nie umie znaleźć serwera, który go zaciekawi no to się nie dziwie, ile można grać na hardcorze

- 3/4 gimbazy grającej w mc poszło teraz na cs;go bo to modne i gimby mogą zarobić coś hajsu na skinach to grają .. z jednej strony dobrze bo ta patologia przeniosła się na csa [ większość ] jednak na ich miejsce przychodzą stivki, jakieś dzieci od 8 lat wzwyż, które nie umieją grać, nie stać ich na premkę to grają jak gówna na skryptach czy cheatach i psują tę grę.

Minecrafta powinni zrobić ONLY premium, nie stać cię to nie grasz proste, na steama. Jak by zrobili, że można na każdego jakieś demko nagrać czy coś jak overwatche w csie jak ktoś ma cheaty to perm i nie ma premki i nie pogra to gra stała by się tak zaje*ista, że to się w głowie nie myśli ale jest to zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe

- no i aktualnie 90% serwerów nastawione są na hajs, dasz odpowiednią ilość kasy to możesz dostać wszystko - faworyzacja.

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Minecraft upada tylko w Polsce (zresztą wszystko tu upada) 

Za granicą jest dobrze, ludzie ciagle w to grają

Cheaty, tak tu zaczyna sie problem i upadek.

Ludzie zaczeli cheatowac a potem mieli pretensje do administracji serwerów o bany itd A chyba nikt nie chce grac z cheaterami prawda?

Druga rzecz jest taka ze ludzie juz nie ogladaja Mc na YT a dlaczego? YouTuberzy albo nagrywają CS:GO albo po prostu skoncxzyli z MC z powodu hejtu itd

Tak wiec teraz ludzie grają w Csa, ale ja w minecrafta grałem i bede grac chocby nie wiem co :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Minecraft upada. To prawda.

Przyczynami tego są CS:GO i cheaterzy.

Ostatnio na mixietrafiłem na dwójkę 10-latków,

którzy zapewne byli graczami Minecraft-

używali słownictwa typowo klockowego i ciągle gadali o Minecraft.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...