Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w minecrafta gra coraz mniej osób?

I'm_rudy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minecraft nie upada. Może w Polsce, ale to z powodu dzieci. Grę można łatwo spiracić i takie dziecko może sobie łatwo zagrać na jakim serwerze tylko chce. Za granicą jest zupełnie inaczej - inny poziom. Przykładowo Projekt Areks...

Upada i kropka. Takie dziecko nie może zagrać gdzie tylko chcę. ;) Osobiście gram tylko na serwerach Premium. Na takich serwerach raz na tydzień ktoś otrzymuję bana. Czemu? Ponieważ takie serwery trzymają DUŻO wyższy poziom od tych badziewnych z "publikacji serwerów". Non-premium średnia wieku - 9/10 lat. Premium - 17/18, a zdarzają się też tacy 30+

Co do kwestii youtuberów... cóż tu mogę napisać. ;) Po prostu nagrywają dla pieniążków, bo są zbyt [brzydkie słowo] żeby osiągnąć coś w życiu. Są tacy którzy nagrywają z pasji i tacy którym zależy na papierkach. ;)

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ile można robić to samo.

lol to jest dopiero zróżnicowany xp a mc było kiedyś fajne, bo układało się klocki, a teraz jest masa dziwnych pierdół, które klimat zepsuły

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Minecraft się spalił, to zaczęła być tak dziecinna gra powoli, bo coraz więcej 7 latków w to gra. Jeszcze 2 lata temu dorośli pykali w to non stop i się to nie nudziło ;D

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Nikt wam nie każe grać na publicznych serwerach. Myślę, że ta gra w trybie jednoosobowym(albo z kumplami przez hamachi) jest ciągle fajna. Co prawda nie gram już w to od 4 lat, ale z tego co widzę to wszyscy narzekają na to co się dzieje onilne.

Opublikowano

Gra bardzo wciąga - większość graczy to bardzo młodzi ludzie, domyślam się że rodzice ich odciągają od komputerów, bo ta gra uzależnia/wciąga. Jak widziałam jak mój brat młodszy w to gra, i widzę tekst "Hodz za gure" albo "Wes dodaj do dźiałki".

Opublikowano

MineCraft stracił sens przez serwer 10latków które myslą ze kupią serwer (zrobią easyhc z takimi vipami że głowa boli) i zarobią na nim, za dużo było go na yt i się przejadł­

Opublikowano

Kazdemu piszacemu ze gra upada polecam sprawdzic sklepy serwerowe(itemshopy) srednich serwerow 250 online z ytberem 50k widzow. Ostatnio naliczylem 6k mies po prowizjach ktore pobiera firma od sms. Dodam ze serwer nie posiada autorskich pluginow/skryptow. Gdzie tu upadek?

Wiekszosc z was wgl nie gra w mc. Oceniacie cos w co sami przestaliscie grać. Piszecie ze teraz wszyscy na csgo sie przerzucili i niby tam nie ma dzieci. Wczoraj zabladzilem na yt i 6latek grajac w mc komentowal streama ktorego ogladal z meczu vp. Sama gra jest nudna, jedynym ciekawym co dostrzeglem w niej jest watek hazardu(to raczej na -). Csgo wypali sie tak samo jak cs 1.6, i pewnego dnia nawet taki izak powie sory gajory ja teraz sie wybilem na cs ale gra ogolnie mi sie znudzila i od dzis bedziemy grac w happy wheels.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@topic Dopóki ktoś gra w jakąś grę to ona choćby chciała, nie upadnie. Zawsze znajdą się miłośnicy danej gry i będą w nią grać. Uważam, że dopóki ostanie się jakiś serwer online do MC to gra się nie skończy. 

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Dlaczego w minecraft gra coraz mniej osób?

-Dzieci które cię wyzywają jak je zabijesz ^^

-Poziom na chacie

-Cheaty i skrypty

Według mnie to przez to gracze odchodzą ;).

Opublikowano

Mam pytanie czy zrobimy taki projekt, że ktoś stworzyłby temat o stworzeniu serwera MPCForum do gry Minecraft? Myślę że przy zrzutce mogłoby się to udać.

76561198266836735.png

Opublikowano

@jacekssj
Taki serwer już kiedyś postawiono, o ile się nie mylę w 2011r. i był to freebuild.

@top

Przyczyną spadku ilości graczy może być również fakt, że obecnie większość serwerów jest nastawiona pieniądze z itemshopu, jednocześnie nie umożliwiając niczego ciekawego graczom oprócz kopania kamienia.

Opublikowano

Mam pytanie czy zrobimy taki projekt, że ktoś stworzyłby temat o stworzeniu serwera MPCForum do gry Minecraft? Myślę że przy zrzutce mogłoby się to udać.

Myślę że to w 99% nie wypaliło by to. Każdy ma inny gust, nie każdemu będzie się dany tryb mc.

Jeśli by już wypalił to domyślam się że max było by 50 osób.

@topic Rudy nikt tego nie pojmie. Będą nowe osoby które będą zaczynać grać i będą takie osoby które będą kończyć przygodę z Minecraftem.

Opublikowano

@jacekssj

Taki serwer już kiedyś postawiono, o ile się nie mylę w 2011r. i był to freebuild.

@top

Przyczyną spadku ilości graczy może być również fakt, że obecnie większość serwerów jest nastawiona pieniądze z itemshopu, jednocześnie nie umożliwiając niczego ciekawego graczom oprócz kopania kamienia.

@Mavai. no tego to nie wiedziałem że taki serwer istniał dzięki za info

Myślę że to w 99% nie wypaliło by to. Każdy ma inny gust, nie każdemu będzie się dany tryb mc.

Jeśli by już wypalił to domyślam się że max było by 50 osób.

@RaZH można przecież zrobić ankietę z możliwością trybu serwera, tam gdzie np. po tygodniu byłoby najwięcej głosów, taki tryb gry by powstał.

76561198266836735.png

Opublikowano

Najpierw to administrację pytań o nazwę ich forum na serwerze

Lord Makin się tym zajmuje o ile się nie mylę

TEMAT

Opublikowano

To + 50 takich samych serwerów samozwańczych "najlepszych w sieci" zwykle typu survival + frakcje, na których nic ciekawego się nie dzieje. Bo to nie powinna być gra dla ludzi którzy łażą i chcę się zabijać, tylko dla tych twórczych, co chcą coś zrobić. Ludzie przestali szukać oryginalności, wolą powielać 50000x to samo, i jeszcze wszystko nazywać "autorskim". I stoi za tym jeszcze fakt że nigdy nie masz pewności jak długo jakiś serwer pociągnie. No i oczywiście community - pewnie jest proporcja 4:1 (4 to wiek poniżej 18 lat, a 1 18+). Nawet pewnie 5:1

Opublikowano

Powodem są osoby które potrzebują pewnej pomocy specjalisty.

Jest pewna serwerownia, gdzie panuje wielki burdel za przeproszeniem, dziwne, że w ogóle tam gram, ale jakoś to przeżyję.

Zwalczam takie rzeczy. Przykłady...

"dodaj do dźauki"

"oddafaj teko diaxa zuodzieu yeden!"

I tak dalej. Osoby normalne nie grają z takimi osobami jak powyżej podałem.

bannergif.gif

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta, mianowicie "Minecraft" zostaje wyparty przez gry takie jak "CS:GO" bądź "Battlefeld hardline" ale to tylko moje zdanie a osobiście przestałem grać w "Minecraft'a" tylko dlatego że nie mam sprzętu na którym chodził by bez "ścinek".

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

MOim zdaniem już się znudził MC ale jak mam robić serwer to go robię z wielkom przyjemnośćią

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

@AdamGrzegorz

@pablos11

Jest więcej przyczyn:

1.Mało serwerów pod najnowszą wersję minecraft'a

2.Przejęcie MOJANG'u przez Micro$oft

3.Zepsuta walka w 1.8

4.Bugi z klonowaniem w minecraft 1.8

5.Zamkniecie projektu Spigot oraz Bukkit

6.Nowe gry: GTA V oraz CS:G0

minecraft.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...